Athon 64 3000
Moderator: Moderatori
Athon 64 3000
Salut. Vreau sa stiu in cat timp va ajunge acest proc la o suma de aprox 8 mil(deocamata 11 mil e cel mai mic p). Ca sa stiu cat mai astept pana-mi iau sist. Initial vroiam sa iau urmatorul s:
Placa de baza:
Asus P4C800E Deluxe, suporta dual DDR, bus 800Mhz.....
Procesor:
Intel Pentium 4
2800C Box, bus 800Mhz....
Memorie:
Kingmax 2x256Mb DDR433 CL2.5 TinyBGA
Placa video:
Gigacube sau Sapphire(Sapphire mai degraba)
Radeon 9800 PRO
ATi Radeon 9800 PRO, 128MB DDR, 380MHz/680MHz, TV-Out, DVI, CRT, AGP8X, DirectX 9
Hdd:
Western Digital 80 GB seria CAVIAR SE
model WD800JB 7200, 8Mb ATA100
Drive combo:
Asus, Lg sau LiteOn CD: 48x/24x/48x, DVD: 16x
Fdd: Nec
Tastatura: Logitech internet office, multimedia, palmrest
Mouse optic: Microsoft Wheel optical 2 butoane, scrool, PS/2, USB
Monitor:
Samsung
757DFX
17" SVGA, Tub DynaFlatX, dot = 0.20, max 1920x1440, 250MHz, OSD, TCO 99, refresh rate vertical: 50-160Hz, refresh rate orizontal: 30-96KHz
Carcasa: Chieftec ATX BX-03B-SL-B, 360W CE, 4*5.25", 2*3.5", dust filter
Boxe: ....
UPS: Mustek 800Pro sau altceva
Merita sa astept?M
Placa de baza:
Asus P4C800E Deluxe, suporta dual DDR, bus 800Mhz.....
Procesor:
Intel Pentium 4
2800C Box, bus 800Mhz....
Memorie:
Kingmax 2x256Mb DDR433 CL2.5 TinyBGA
Placa video:
Gigacube sau Sapphire(Sapphire mai degraba)
Radeon 9800 PRO
ATi Radeon 9800 PRO, 128MB DDR, 380MHz/680MHz, TV-Out, DVI, CRT, AGP8X, DirectX 9
Hdd:
Western Digital 80 GB seria CAVIAR SE
model WD800JB 7200, 8Mb ATA100
Drive combo:
Asus, Lg sau LiteOn CD: 48x/24x/48x, DVD: 16x
Fdd: Nec
Tastatura: Logitech internet office, multimedia, palmrest
Mouse optic: Microsoft Wheel optical 2 butoane, scrool, PS/2, USB
Monitor:
Samsung
757DFX
17" SVGA, Tub DynaFlatX, dot = 0.20, max 1920x1440, 250MHz, OSD, TCO 99, refresh rate vertical: 50-160Hz, refresh rate orizontal: 30-96KHz
Carcasa: Chieftec ATX BX-03B-SL-B, 360W CE, 4*5.25", 2*3.5", dust filter
Boxe: ....
UPS: Mustek 800Pro sau altceva
Merita sa astept?M
Last edited by S1 on Tue Mar 30, 2004 11:11 pm, edited 1 time in total.
Si asa o lungim pana la adanci batraneti...poe wrote:Nu are rost să iei acuma un Athlon 64, iar la anul şi AMD, şi Intel, vor migra către noii socket-uri. Deci după 2-3 ani, iar schimbi procesorul cu tot cu placă de baza.
Mai aşteaptă cu un sistem puternic.

Ca sa raspund on topic totusi, o estimare subiectiva ar fi ca la Cerf (20-24 aprilie) sunt sanse destul de mari ca sa gasesti un A64 3000+ la ~8 milioane de lei (in SUA, preturile au ajuns sub 160$ pentru acest procesor). Si eu as merge tot pe varianta cu Athlon64, insa trebuie sa stii ca initiala ta configuratie era mult mai indicata pentru un o/c serios. Dupa cum stii, momentan, procesoarele A64 nu se pot o/c prea mult (si asta in mare masura si datorita placilor de baza relativ noi - probabil ca noul chipset de la nVidia va remedia cate ceva).
Ca o observatie vizavi de configuratia ta, te-ai putea orienta catre un monitor de 19", mai ales ca vrei o placa video foarte performanta. Daca alegi A64, ar fi indicat sa te reorientezi si la memorii. Una peste alta, configuratia ta cu Intel este un echilibrata si ti-o recomand daca esti un maniac intr-ale o/c-ului.

Well, atunci nu cred ca sunt sanse prea mari sa prinzi un cpu pe Socket 939:S1 wrote:As vrea sa astept 2 luni max 3.
Oricum, daca te gandesti la un upgrade de procesor in viitor, trebuie sa stii ca AMD va lansa in viitorul apropiat un Athlon64 3700+ pentru platforma Socket754... oricum, problema nu este aici, ci la pret (cpu-urile pentru Socket939 se pare ca sunt mai ieftin de produs)![b]XbitLabs[/b] wrote:First Socket 939 processors are moved from March to the end of April in the schedule. This may be just a coincidence, though, as AMD may have its own problems: even after the announcement, in the entire Q2, the company will produce only about 10 thousand chips. Anyway, that?s sad, as Socket 939 is likely to reduce the average cost of powerful Athlon 64-based systems.
- bogdandudu
- Black Shark
- Moderator
- bogdandudu
Nu se justifică dar asta este.bogdandudu wrote:Bine dar se justifica o astfel de diferenta de pret?
Cat despre cum lucrează un A64 caută pe net evetual, în principiu procul poate rula softuri şi pe 64 şi pe 32 biti, este un upgrade de viitor.
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
Re: Athon 64 3000
Imediat dupa Paste iti pot face rost eu pe la 9 milioane pret final plus sau minus ceva depinde de cum fluctueaza euro/dolar(Athlon 64 3000+).Si eu astept sa treaca pastele sa ma "lansez" cu un comp nou.S1 wrote:Salut. Vreau sa stiu in cat timp va ajunge acest proc la o suma de aprox 8 mil(deocamata 11 mil e cel mai mic p).
Corect! Datorita acestui lucru si costurile de productie sunt mult mai mari pentru A64 3200+, insa diferenta de performanta este minima, chiar neglijabila. Fara indoiala ca A64 3000+ este cea mai indicata alegere la ora actuala (prin prisma pretului). Evident, daca banii nu sunt o problema, nici un A64 3400+ n-ar strica!Black Shark wrote:Athlon 64 3000+ are 512 KB Level 2 cache iar Athlon 64 3200+ are 1 MB

A64 se comporta foarte bine si cu aplicatiile pe 32 de biti (ar putea fi ceva probleme cu aplicatiile pe 32 de biti rulate pe Windows XP-64 - in unele cazuri, se observa scoruri cu cateva procente mai mici). Prea multe aplicatii optimizate pentru platforma AMD64 nu vor aparea in curand: eventual cateva jocuri (cei de la Epic se straduiesc mult in acest sens), aplicatii stiintifice (care beneficiaza destul de mult prin trecerea la 64 de biti), aplicatii cu baze de date (Opteron-ul este un mic campion in acest domeniu)... Imbucurator este faptul ca si aplicatiile multimedia (encodere audio/video) vor beneficia de pe urma optimizarii si recompilarii lor...
Acum, ca si Intel intra in barca celor 64 de biti pentru desktop, producatorii de software vor fi impinsi de la spate, nolens volens... stim ce putere are Intel in convingerea producatorilor software!

Dpdv al stabilitatii Athlon 64 3000 este bun?
Prin stabilitate inteleg rularea fara probleme a jocurilor,... pt o perioada lunga si neintrerupta de timp.
Temp rezonabila(in full load: optim 50, max 60)
Sa ruleze fara probleme OS Win 98,XP.. pt o perioada cat mai mare de timp inainte de a fi reinstalate. Din cate stiu posesorii de AMD Athlon XP, Duron au probleme(le merge mai greu, au erori) cu OS la aprox 2-3 luni dupa instalare pe cand cei cu P4 au pb dupa 4-5 luni.
Ricardo, te astept cu raspunsuri.
Prin stabilitate inteleg rularea fara probleme a jocurilor,... pt o perioada lunga si neintrerupta de timp.
Sa ruleze fara probleme OS Win 98,XP.. pt o perioada cat mai mare de timp inainte de a fi reinstalate. Din cate stiu posesorii de AMD Athlon XP, Duron au probleme(le merge mai greu, au erori) cu OS la aprox 2-3 luni dupa instalare pe cand cei cu P4 au pb dupa 4-5 luni.
Procesorul dintr-un sistem nu are nici o treabă cu stabilitatea OS-ului ... :evil:S1 wrote:Dpdv al stabilitatii Athlon 64 3000 este bun?
Truth is relative. Pick one that works
Pt ca este f performant, are registrii pe 64 de biti ceea ce va permite o crestere a performantei o data cu folosirea lui Win 64, raport pret/performanta f bun. Dar tu probabil vrei sa stii la ce voi folosi un astfel de proc. Vreau sa-l folosesc in aplicatii gen 3D StudioMax, jocuri,....... De ce te intereseaza? Vrei sa spui ca n-am ce face, ca nu-i de mine proc ala etc etc, nu?Dr.LED wrote:S1, uitându-mă la ultimul tău post, te întreb: de ce vrei tu să iei un procesor Athlon64 ? :roll:
- chrisTopher
Atunci sa iti mai dau si eu noutati: pe un Duron la 1.2Ghz, am tinut XP+ Sp1 din mai 2003 pana februarie 2004. Asta pt ca faci legatura intre proc si SO.
Conteaza cine ce face pe acel SO, ce demo-uri isi baga la greu si apoi le sterge, nu da unistall, si tot asa.
Concluzie: user-ul este cel care determina cand tb sa schimbe un SO, si nu procul.
Conteaza cine ce face pe acel SO, ce demo-uri isi baga la greu si apoi le sterge, nu da unistall, si tot asa.
Concluzie: user-ul este cel care determina cand tb sa schimbe un SO, si nu procul.
dark as night
ca tot era vrba pe aici de Athlon 64 3000+ iata ce am gasit
Ca si in cazul modelului Athlon 64 3000+, lansat fara mare tam-tam, in curand vor aparea in magazine procesoarele Athlon 64 2800+. Acestea functioneaza la 1,8GHz si includ 512KB memorie cache Level 2, fiind in acest moment cele mai mici modele din familia Athlon 64.
Deocamdata, procesorul AMD Athlon 64 2800+ a aparut in oferta site-ului Newegg, pentru un pret de 173$, in conditiile in care pe acelasi site, un Athlon 64 3000+ costa 211$, iar un Athlon 64 3200+ costa 270$
Marfa!! :crazyeyes:
Ca si in cazul modelului Athlon 64 3000+, lansat fara mare tam-tam, in curand vor aparea in magazine procesoarele Athlon 64 2800+. Acestea functioneaza la 1,8GHz si includ 512KB memorie cache Level 2, fiind in acest moment cele mai mici modele din familia Athlon 64.
Deocamdata, procesorul AMD Athlon 64 2800+ a aparut in oferta site-ului Newegg, pentru un pret de 173$, in conditiile in care pe acelasi site, un Athlon 64 3000+ costa 211$, iar un Athlon 64 3200+ costa 270$
Marfa!! :crazyeyes:
Marfă într-adevăr, păcat că a mai fost cineva înaintea ta cu ştirea asta http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.p ... 738#200738
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
Piata procesoarleor pe 64bits este departe de a fi o piata matura si deocamdata nu as recomanda achizitia unui Athlon64.Cand Intel va intra pe aceasta linie ,lucrurile o sa se schimbe
Eu as astepta macar pana la sfarsitul anului(si asta o sa si fac)
Si nu va mai bazati pe preturile de pe nu-stiu-ce site uri din strainatate pentru ca la noi preturile o sa fie intotdeauna mai crude
p.s. nu mi as cumpara un A64 2800+ nici sub amenintare
Eu as astepta macar pana la sfarsitul anului(si asta o sa si fac)
Si nu va mai bazati pe preturile de pe nu-stiu-ce site uri din strainatate pentru ca la noi preturile o sa fie intotdeauna mai crude
p.s. nu mi as cumpara un A64 2800+ nici sub amenintare
Nu stiu ce si cum este cu A64 2800+ sau ce mare zmeu de procesor o fi, insa un lucru este clar: overclocking la Athlon64 se poate face doar cu niste memorii de calitate si minim PC3500. M-am uitat peste diverse review-uri ale lui 3000+ si situatia nu se prezinta tocmai roz.
Chestia asta m-a pus pe ganduri si m-a facut sa ma mai gandesc asupra a ceea ce aveam de gand in toamna. Anyway, ce am acum nu scartaie si nici nu o va face prea curand, mai astept sa vad in ce fel evolueaza lucrurile. Astept sa-si ia S1 si sa ne prezinte niste teste.
Chestia asta m-a pus pe ganduri si m-a facut sa ma mai gandesc asupra a ceea ce aveam de gand in toamna. Anyway, ce am acum nu scartaie si nici nu o va face prea curand, mai astept sa vad in ce fel evolueaza lucrurile. Astept sa-si ia S1 si sa ne prezinte niste teste.

Pai teste vreti?!?! :evilbat: .No probelem...se rezolva.Un amic de-al meu si-a luat un Athlon 64 3200+ cu Mobo ASUS.A avut saracu inainte un Gigabyte care a crapat imediat. Ca impresii nu am decat cuvinte de lauda.Cel mai mult m-a socat cat de putin se incalzeste procesorul.29 grade in idle....si asta nu e tot.La instalare de Windows64 cu Q-fan activat din bios coolerul (Un Zalman) pur si simplu s-a oprit.Procesorul era prea rece pt a mai avea nevoie de fan.Am crezut amandoi ca in cateva secunde vom vedea fum.Dar totul a decurs fara probleme.Iar dupa forja in FarCry temperatura era de maxim 40 grade.Toate astea cu inca 3 coolere pt carcasa.Cam frumos ha?Iar dupa rezultatele din teste nu mi-as luat acum Pentium4 sau AthlonXp nici batut.Eram croit sa imi iau dupa paste un Athlon64 3000+,dar am vazut 2800+ care sa fiu sincer se potriveste de minunue cu bugetul meu...Numai sa apara mai repede si de unde vreau sa il cumpar eu... :bday:
Dj, multiplicatorul este blocat. Si nu prea vad cum se poate debloca...sau nu s-au prins oamenii cum...inca. 
Si, apropos de ce a spus cimi, care a fost mai rapid, AMD a deblocat multiplicatorul in cazul procesoarelor Athlon FX pentru ca au un alt target de piata.

Si, apropos de ce a spus cimi, care a fost mai rapid, AMD a deblocat multiplicatorul in cazul procesoarelor Athlon FX pentru ca au un alt target de piata.

Last edited by Dr.LED on Fri Mar 26, 2004 5:08 pm, edited 1 time in total.
DjDaLiu wrote:Oricum iti da fum la ce ai tu acum in calculator.GUNTER wrote:p.s. nu mi as cumpara un A64 2800+ nici sub amenintare
Stiu foarte bine unde se situeaza acest procesor....cand o sa mi iau un Athlon64 pe la sfarsitul anului nici nu o sa consider 2800+ ca o optiune valabila.Io unu m am saturat de amd cu frecventele lor sub 2Ghz..si oricum o sa se ieftineasca destul pana pun io mana pe un A64
Pai nu ai auzit?Viitorul AthlonFX este dotat cu un cuptor cu microunde.Si umbla zvonuri pe internet ca se va putea moda si in Grill. :bday: :Fade-colorDr.LED wrote:Ca rezultate nu ies cu nimic in comun fata de un sistem obisnuit...sincer ma asteptam la altceva. :roll:
Acum vorbind serios!La ce te asteptai?La un procesor demn de simulari Nasa?Oricum eu zic ca un scor aproape de 19000 in 3DMark(cu oc ce-i drept) nu este deloc rau pentru o placa Raden 9700pro.Oricum merge mai bine ca un Pentium4 sa-i zicem echivalent.Si daca esti atent la poze poti vedea ca functioneaza perfect cu CPU fanul oprit.Asta sa-ti faci o idee de cat de rece poate sa functioneze.Crede-ma ca MERITA!Cat despre scorul din 3DMark in Windows64 de vina sunt driverii ATI.Sau mai bine zis inexistenta lor inca pentru acest sistem de operare.Bafta la toti si succes la upgrade!