Abit AN7 - Pro Contra ? Sugestii , posibile probleme....

Chipset-uri, plăci de bază, slot-uri PCI si tot ce vă mai framântă în domeniu

Moderator: Moderatori

Post Reply
craig

Abit AN7 - Pro Contra ? Sugestii , posibile probleme....

Post by craig »

Am o placa de baza mai sus mentionata si m-ar interesa sa aflu ceva pareri pro , ceva pareri contra (mai putine sper) , si ce probleme as putea avea cu ea , ce sa nu fac si ce sa fac pt o functionare buna ! Eu unu sunt super multumit de placa asa la prima vedere . Ce benchmark-uri as putea folosi pt a o testa ?
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Ce procesor si memorii ai pe ea? Cum se comporta la o/c?
craig

Post by craig »

Procesorul este un barton la 2500 iar memoriile 2 X Corsair 256Mb 3200 llpt cu un radeon 9800 SE
Dr.LED

Post by Dr.LED »

craig, cum este placa? Ai incercat ceva o/c si pana la ce limita? Ma intereseaza pt. ca o sa iau si eu una zilele astea....oricum o voi testa, dar macar sa stiu la ce sa ma astept...
novi

Re: Abit AN7 - Pro Contra ? Sugestii , posibile probleme....

Post by novi »

craig wrote:Am o placa de baza mai sus mentionata si m-ar interesa sa aflu ceva pareri pro , ceva pareri contra (mai putine sper) , si ce probleme as putea avea cu ea , ce sa nu fac si ce sa fac pt o functionare buna ! Eu unu sunt super multumit de placa asa la prima vedere . Ce benchmark-uri as putea folosi pt a o testa ?
Tu sa fii multumit de ea!Acesta e singurul lucru care conteaza!:wink:

Important e sa mearga stabil sistemul!
holby

Post by holby »

Eu am o astfel de placa . Merge beton , nush ce i-as putea replica singurul repros este ca ma am nerveaza enumite discrepante intre temp indicate de BIOS >>OC GURU >>>HARDCANO (am o carcasa TT cu hardcano ) Dif de temp de 7 -9 grade C . Nu conteaza asta .

Parerea finala : sunt super multumit de ABIT AN7 .
Salutare !!! Sunt Ionut si am reusit sa rezolv problema definitiv cu accesul la internet si incerc sa ma loghez si eu pe acest forum !!! De mult i-mi doream asta !!!
ironwolf

Post by ironwolf »

Sunt foarte curios de performanţele Soundstorm-ului de pe placa ta. Cum merge ? Eu am avut ceva probleme cu a mea în Far Cry (dispar sunete) şi în Winamp (nu auzeam nimic în sateliţii spate, orice melodie am rulat, deşi am bifat accelerarea hard din meniu Winamp).
While politicians is sounding like strippers to me
They saying
But I don't wanna hear it
"Ooo baby you want me
Now you can get this lapdance here for free"
Shoimu

Post by Shoimu »

Cei de la nvidia au scos un nou driver pt soundstorm cu un control panel nou si f. frumos. Totodata s-au rezolvat si problemele cu sunetul din FarCry!
Abit Fatal1ty AN8 Nfolce4 Ultra&Winchester 3000+@250x9 1,4 v
PowerColor X700Pro 128MB GDDR3,A-Data 2x512 mb ddr500KIT 8-3-3-3, WD 160 JB, WD 80 BB, LG 4193b, Antec SLK3700AMB
ice01

Post by ice01 »

Placile de baza ABIT in general , exceleaza prin performanta , stabilitate si mai ales fiabilitate ! Modelul tau de placa de baza este unul reusit , insa ca si orice produs are plus si minus . Nu cred ca are rost sa discutam ce are plus si ce are minus , daca este stabila cu componentele pe care le ai , eu zic ca nu trebuie sa iti mai bati capul , cum spunea si Novi , important este sa fi tu multumit de ea ! Nu cred ca nu esti , daca era vorba de un producator obscur , probabil ca era mult de discutat mai ales la capitolul probleme , dar fiind vorba de ABIT ... ramane cum am stabilit ;) Bafta !
baronul

Post by baronul »

AN7 este o placa facuta pe structura NF7-S la care s-a mai adaugat un uGuru si Firewire
Sparkle

Post by Sparkle »

Nu vreau sa jignesc pe nimeni...recent mi-am luat si eu un NF7-S v2.0 de la ultra pro...si tipul de acolo ( pe care intamplator il cunosc ) mi-a zis ca abit AN7 inca mai are buguri ( poate o sa fie si o AN7 v.20 :wink: )...si mi-a recomandat NF7-S v 2.0 care pana in prezent este cea mai stabila placa.
So...avand in vedere ca tocmai sunt un nou posesor al unui NF7-S v.20.... pot spune ca este o placa care intradevar merita toti banii
Numai bine
Core2Duo E8500@4.0 Ghz*/*CoolerMaster Hyper 6+*/*Gigabyte EP 45-DS4*/*2x2 GB Muskin Pc8500*/*Sapphire HD4870 1 GB*/* HDD Seag. 640GB x 2*/*Sursa Corsair 650w*/*Dvd-rw Asus */*Mon. Sony 19''X-Black */*Mouse Logitech G9*/*KB ....comming*/*Case Shark
Shoimu

Post by Shoimu »

Sparkle wrote:Nu vreau sa jignesc pe nimeni...recent mi-am luat si eu un NF7-S v2.0 de la ultra pro...si tipul de acolo ( pe care intamplator il cunosc ) mi-a zis ca abit AN7 inca mai are buguri ( poate o sa fie si o AN7 v.20 :wink: )...si mi-a recomandat NF7-S v 2.0 care pana in prezent este cea mai stabila placa.
Sunt curios cam care ar fi bugurile de la An7 si pentru 500 de mii in plus pentru Guru, Firewire si ledul de diagnosticare eu zic ca merită.
PowerColor X700Pro 128MB GDDR3,A-Data 2x512 mb ddr500KIT 8-3-3-3, WD 160 JB, WD 80 BB, LG 4193b, Antec SLK3700AMB
Sparkle

Post by Sparkle »

Man..am zis ca nu vreau sa jignesc pe nimeni...asa mi-au zis aia de la ultra pro..cica le-au testat cu anumite placi video si memorii si nu mergeau + ca cica au 4 clienti care se cam plangeau de incompatibilitatile pe care le are cu anumite module de memorie....eu ce sa-ti zic......cei de la ultra pro aveau in stoc si AN7 si NF7-S v 2.0....si mi-au recomandat nf7-s v2.0 (care e mai ieftina) pentru ..citez:" PENTRU A EVITA ANUMITE PROBLEME, BUG-URI).
Poate au avut un lot mai pacatos ei...cine stie.
Ps. Eu v-am spus ce mi-au zis cei de la firma- nu e parerea mea personala pentru ca nu am testat AN7 :oops: .
Core2Duo E8500@4.0 Ghz*/*CoolerMaster Hyper 6+*/*Gigabyte EP 45-DS4*/*2x2 GB Muskin Pc8500*/*Sapphire HD4870 1 GB*/* HDD Seag. 640GB x 2*/*Sursa Corsair 650w*/*Dvd-rw Asus */*Mon. Sony 19''X-Black */*Mouse Logitech G9*/*KB ....comming*/*Case Shark
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Am deschis mai demult un topic despre comparatia intre AN7 si NF7-S 2.0 aici.

Baronul a fost cel care mi'a recomandat de la inceput NF7-S 2.0 in loc de AN7 (chiar inainte sa postez ;)) si tot el a postat acest link cu un review al placii AN7 in care sunt subliniate si niste bug'uri si este facuta si o scurta comparatie cu NF7-S 2.0.
Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu ştiu ce fac.
Mood: "I can't help but feeling that love is always dealing me a losing hand" (Deep Dish - "Sacramento")

Image
Thundermaster

Post by Thundermaster »

Cei de la Tape au zis ca le-au venit in service destul de multe AN7 si mi-au recomandat modelul NF7 - S v2.0 .
Welcome To My Nightmare !
baronul

Post by baronul »

ca sa termin cu acest post ... spun pt ultima oara AN7 nu isi merita banii
ironwolf

Post by ironwolf »

r4zv4n wrote: [...] si tot el a postat acest link cu un review al placii AN7 in care sunt subliniate si niste bug'uri si este facuta si o scurta comparatie cu NF7-S 2.0.
De acord, dar tot la Viperlair, in finalul articolului gasim urmatoarele :

Bottom Line: Give it a few months of BIOS and Software updates and this board should be at the top of everyone's lists, but right now the AN7 has some work to be done when compared with even their own NF7-S 2.0.

Eu sunt de parere ca adevarul e undeva la mijloc.
While politicians is sounding like strippers to me
They saying
But I don't wanna hear it
"Ooo baby you want me
Now you can get this lapdance here for free"
zerocool

abit an7 :P

Post by zerocool »

brrrrrrr,ce tot vb acolo toti, eu am abit nf7-s si nu sunt multumit de ea :P de aceea trec la an7 pt ca e buna si se comporta super fara prb ,de unde stiu un prieten are placa asta , eee ce pana mea sunteti pe forum-ul revistei chip, nu ati citit in xtrempc nr.x (il cautati ca aveti degete) ca a fost declarata placa "inteligenta" si tot odata cea mai buna solutie pt Sk A ,si nu sunt mentionate nici un bug sau incompabilitate
baronul

Re: abit an7 :P

Post by baronul »

zerocool wrote:brrrrrrr,ce tot vb acolo toti, eu am abit nf7-s si nu sunt multumit de ea
si ne spui si noua dc nu esti multumit de ea ... chiar sunt interesat ... si daca vrei poti sa discuti cu mine pana maine despre NF7-S, AN7 ..eventual orice ABIT !
baronul

Post by baronul »

ce zici de Aceste teste la AN7 !!!!
ciprian.

Post by ciprian. »

vin sa sustin ideea conform careia ABIT NF7-S este o placa excelenta , cu o stabilitate impresionanta , optiuni deosebite pe ea ( placa de sunet soundstorm , s-ata , firewire etc ) , un best buy la segmentul ei si la ce ofera .

:morning:
Abit NF7-S v2.0 XP Barton 2500+@3200+
256 KingMax 3200 TinyBGA 2.5-4-4-8@2-3-3-7
ATI 9500 PRO BBA (Built By Ati)
Somnul raţiunii naşte monştri şi liniştea îi hrăneşte..
nic

Post by nic »

Sparkle wrote:Nu vreau sa jignesc pe nimeni...recent mi-am luat si eu un NF7-S v2.0 de la ultra pro...si tipul de acolo ( pe care intamplator il cunosc ) mi-a zis ca abit AN7 inca mai are buguri ( poate o sa fie si o AN7 v.20 :wink: )...si mi-a recomandat NF7-S v 2.0 care pana in prezent este cea mai stabila placa.
Am avut si eu (din pacate) tangenta cu cativa meseriasi de acest gen de la cateva firme cunoscute....sunt oameni de suprafata, prind si ei cateva notiuni pe ici-pe-colo despre computere, ii angajeaza patronul ca le da salar mic, si dupa ce ajung angajati acolo se cred mari experti in HW.
Insa cand dau de o problema care pune cerebelu' la incercare, arunca vina pe producatorul de HW.
Nu va mai tot luati dupa unul-altul in chestii de-astea, caci Abit este un producator care si-a castigat respectul si faima pe piata asta prin produse excelente, iar AN7 e un model excelent daca pui componente bune pe el si-l configurezi corect.
Shoimu

Post by Shoimu »

Am spus in unul din topicurile referitoare la AN7 ca nu imi functioneaza Guru. De curand am pus ultimul bios si cu ultima varianta de Guru si functioneaza ireprosabil. :crazyeyes: Am crescut fsb-ul de la 166 la 200 instant din windows si am mai modificat si voltajul pana la 1,7 ca sa fie stabil. Eu cred ca e un avantaj destul de mare fata de Nf7-s v2.0, deoarece si cel incepator in ale oc-ului poate face un 2500+ direct din win 3200+ fara restartare si fara a accesa biosul. Pentru 500 de mii merită oare?
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Shoimu wrote:Eu cred ca e un avantaj destul de mare fata de Nf7-s v2.0, deoarece si cel incepator in ale oc-ului poate face un 2500+ direct din win 3200+ fara restartare si fara a accesa biosul. Pentru 500 de mii merită oare?
Eu pun problema altfel: cât de "safe" este oare o/c din Windows? (cu tot cu un cip în plus pe placa de bază :P).
Anyway, bine că au remediat din probleme cu ajutorul biosului nou...
baronul

Post by baronul »

si daca ai fi un bun cunoscator al OC ti-ai da seama dupa cum a spus si DR LED ca nu este tocmai SAFE sa il faci din WIN ... deci nu este recomandat ...
Crysumoner

hmm

Post by Crysumoner »

poate sa imi spuna cineva de ce placile de baza abit sunt asa de scumpe chiar exagerat de scumpe :roll: ?
aceasta este o campanie ANTI EURI !!!
va rog dragi cansumatori de produse ambalate sa cititi pe ambalaj din ce este facut
si nu uitati !!!
Mens sana in corpores sano !!!
deeJayOg

Post by deeJayOg »

Cred că din acelaşi motiv pentru care şi un Ferrari e scump :wink:
Shoimu

Post by Shoimu »

Baronul wrote:si daca ai fi un bun cunoscator al OC ti-ai da seama dupa cum a spus si DR LED ca nu este tocmai SAFE sa il faci din WIN ... deci nu este recomandat ...
Eu am spus doar ca e bine ca s-a rezolvat problema asta si ca intradevar merge. Acum daca tu zici ca nu sunt un bun cunoscator, e parerea ta si ti-o respect. Eu nu vreau sa-mi fac publica parerea mea despre tine, ca mai ajungem pe la gunoi fara rost.

Acum nici eu nu o sa fac oc din win, doar ocazional cand nu pot sa dau res sau mi-e sila, dar pentru incepatori e ok, zic eu. Si totusi, pentru ca nu am zis ca sunt EXPERT in OC, de ce nu ar fi safe OC din win( si eu tind sa cred ca nu e) dar DE CE??
Post Reply