CD-ROM-ul de 100TB
Moderator: Moderatori
CD-ROM-ul de 100TB
De vreo cateva zile am dat peste o stire bomba,cel putin pentru mine.
Nu cred ca are rost sa comentez prea multe, linkul de jos fiind destul...
http://www.dntb.ro/users/frdbuc/hyper-cdrom/hyper.htm
Eu am ramas masca... :crazyeyes:
Nu cred ca are rost sa comentez prea multe, linkul de jos fiind destul...
http://www.dntb.ro/users/frdbuc/hyper-cdrom/hyper.htm
Eu am ramas masca... :crazyeyes:
Nu cred, cred ca ar fi mai ieftin sa cumperi un CD de 100TB decat 10000 de CD-uri sau DVD-uri. Oricum orice tehnologie se bazeaza pe economie, deci nu cred k ar fi fiabil daca ar fi mai scump un astfel de cd.std wrote:Pe pariu?
Eu as vrea. Dar pretul va fi probabil destul de mare, poate chiar mai prohibitiv decat cel al DVD-ROM-urilor si DVD-urilor cand au aparut.
Doctor's say i have a multiple personality but we don't agree with that.
Nu prea inteleg eu cum ai obtinut tu din 10Mb/s 384KB/s...cand sunt de fapt 1200KB/s. Oricum nu e asta viteza, din cate scria pe siteu ala ar trebui sa fie 3MB/s(20x)V0rt3x wrote:la 1cm grosime discul va arata badaran... dar nu asta e problema...
anyway...10TB la 10Mb/sec (384KB/sec)....... o sa imbatranesti langa el..
Elroy was here
djclocky wrote:Pai cu 10 mb secunda acolo mori langa el pana writezi in cd de 100 TB
Sunt tare curios de unde ai sa scrii tu pe el 100 TB? Nu cred ca vei ajunge tu in viata asta sa ai pe hardurile tale 100TB ca sa poti sa umpli un cd de 100TB. Deci in concluzie o sa scrii cel mult 1 % din cat are acel cd.

Eu mi-as dori asa ceva, chiar si sa-l pot scrie cu 10Mb/s...
100TB poate nu scriu, dar 10TB tot gasesc eu ....
Si nici nu trebuie sa ai hdd in "valoare" de 100TB ca sa scrii cd respectiv...In timp si multumita celui care a adus multisession printre noi se rezolva orice problema
100TB poate nu scriu, dar 10TB tot gasesc eu ....
Si nici nu trebuie sa ai hdd in "valoare" de 100TB ca sa scrii cd respectiv...In timp si multumita celui care a adus multisession printre noi se rezolva orice problema

Join us on #xpc ! NEW : #xtrempc
If you are going through hell, keep going. - W Churchill
If you are going through hell, keep going. - W Churchill
E buna treaba, cui i-ar trebui mai mult de 1CD pe an si deja poti sa tii 2-3 back-up-uri la absolut tot ce ai, intr-un spatiu minim de depozitare.
Ma gandesc ca ar putea fi utilizat cu succes pt stocarea imaginilor de supraveghere de la mai multe camere pentru o perioada f lunga de timp.
Ma gandesc ca ar putea fi utilizat cu succes pt stocarea imaginilor de supraveghere de la mai multe camere pentru o perioada f lunga de timp.
Elroy was here
Nu era vorba de mine... Era vorba de corporatiile care o sa-l foloseasca.DjDaLiu wrote:djclocky wrote:Pai cu 10 mb secunda acolo mori langa el pana writezi in cd de 100 TB
Sunt tare curios de unde ai sa scrii tu pe el 100 TB? Nu cred ca vei ajunge tu in viata asta sa ai pe hardurile tale 100TB ca sa poti sa umpli un cd de 100TB. Deci in concluzie o sa scrii cel mult 1 % din cat are acel cd.
HAHAAHA! Life Time UsageBobylly wrote:am calculat iosi iti ia aprox 35 zile sa termini de scris un CD de 100TB
) 12 miliarde de KB(am rotunjit mult caci telefonul nu stie a face calcule cu 12 cifre)
daca nu ma insel.. incercati si calculati si voi
Beton ma... sa-ti iei un CD si sa-ti ajunga toata viata la storage

Da....si numai bine ca dupa ce Eugen Pavel(inventatorul hyper CDROM-ului)a facut chestia asta, s-au gandit repede cei de la Phillips sa scoata tehnologia de citire a CD-urilor "blue laser".Se bazeaza exact pe ce a gandit romanul numai ca mult mai simplificat.Stiti ca asta e smecheria capacitatii hyper CDROM-ului sa citeasca pe tot spectrul de culoare R.O.G.V.A.I.V.Momentan CDROM-urile normale folosesc spectrul rosu.
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
Oricum nu o sa vedem noi utilizatorii de rand prea repede tehnologia asta, pentru ca daca ar fi asa s-ar duce de rapa toata industria de CD-uri.Pai in loc sa cumperi o carca de CD-uri cumperi un hyper si te-ai asigurat cu stocarea de date pe vreo 10 ani.Sunt sigur ca inventatorul e acaparat de vreo corporatie gigant tip Sony.Am auzit o stire in legatura cu hard diskuri de 100Tb venita de la Seagate care au descoperit o tehnologie de comprimare a datelor pe platane.Vom trai si vom vedea.
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R