CD-ROM-ul de 100TB

Exprimându-ne plastic, sunt cutii albe. Ştiinţific vorbind, CD-uri, DVD-uri, CD-RW-uri, drive-uri, combo etc.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Guest

CD-ROM-ul de 100TB

Post by Guest »

De vreo cateva zile am dat peste o stire bomba,cel putin pentru mine.
Nu cred ca are rost sa comentez prea multe, linkul de jos fiind destul...

http://www.dntb.ro/users/frdbuc/hyper-cdrom/hyper.htm

Eu am ramas masca... :crazyeyes:
Corbu'

Post by Corbu' »

Si este facut de un ROMAN. A fost prezentat dispozitivul acum ceva timp in CHIP.
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Impresionant dispozitiv. Ma intreb dc o sa si ajunga in productie si daca va avea aplicatii.

Despre stocarea in cristale mai auzisem, si de cantitati de date astronomice.. dar de CD-ROM-ul cat un cake-box nu :P

Si mai impresionant mi se pare ca este vorba de un Roman. Bravo.
Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu ştiu ce fac.
Mood: "I can't help but feeling that love is always dealing me a losing hand" (Deep Dish - "Sacramento")

Image
Moose

Post by Moose »

Vreau si eu unu. Oare cat ma costa? Sper sa aiba preturi asa k pt romania. LOL
Doctor's say i have a multiple personality but we don't agree with that.
Guest

Post by Guest »

LoL.
Oare cat costa un CD? :D btw nu a intrat om productia de serie dispozitivul...so...
Si nu stiu la ce i-ar folosi la un user 10 - 100 TB... Cand unii nu au cu ce sa umple hdd-uri de 200 GB
std
Moderator

Post by std »

Pai, mie mi-ar folosi, colectia mea de software ocupa ceva mai multe hard-disk-uri de 200 GB :D. In plus de asta, daca discurile astea sunt multisession, backup-urile nu ar mai ocupa un raft intreg. :D
BerK

Post by BerK »

Nu prea o sa vedem in productie this baby !!
Se cam chinuie de vreo 4 ani sa-l faca in mass production
Si momentan nimeni nu ar vrea atatia TB!!!
std
Moderator

Post by std »

Pe pariu?
Eu as vrea. Dar pretul va fi probabil destul de mare, poate chiar mai prohibitiv decat cel al DVD-ROM-urilor si DVD-urilor cand au aparut.
valy

Post by valy »

Intrebarea mea e:Cat timp stai ca sa scrii 10TB pe un cd? :P Probabil o sa arati ca :black: atunci cand o sa termini de scris.
Moose

Post by Moose »

std wrote:Pe pariu?
Eu as vrea. Dar pretul va fi probabil destul de mare, poate chiar mai prohibitiv decat cel al DVD-ROM-urilor si DVD-urilor cand au aparut.
Nu cred, cred ca ar fi mai ieftin sa cumperi un CD de 100TB decat 10000 de CD-uri sau DVD-uri. Oricum orice tehnologie se bazeaza pe economie, deci nu cred k ar fi fiabil daca ar fi mai scump un astfel de cd.
V0rt3x

Post by V0rt3x »

la 1cm grosime discul va arata badaran... dar nu asta e problema...
anyway...10TB la 10Mb/sec (384KB/sec)....... o sa imbatranesti langa el..
Socket A - Superpi 1M

If it ain't broke - V-MOD IT!
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

V0rt3x wrote:la 1cm grosime discul va arata badaran... dar nu asta e problema...
anyway...10TB la 10Mb/sec (384KB/sec)....... o sa imbatranesti langa el..
Nu prea inteleg eu cum ai obtinut tu din 10Mb/s 384KB/s...cand sunt de fapt 1200KB/s. Oricum nu e asta viteza, din cate scria pe siteu ala ar trebui sa fie 3MB/s(20x)
Elroy was here
Guest

Post by Guest »

Oricum si trasnferul ala de care zic ei...ii cam mic...!
Pai cu 10 mb secunda acolo mori langa el pana writezi in cd de 100 TB :)
DaLiu

Post by DaLiu »

djclocky wrote:Pai cu 10 mb secunda acolo mori langa el pana writezi in cd de 100 TB :)

Sunt tare curios de unde ai sa scrii tu pe el 100 TB? Nu cred ca vei ajunge tu in viata asta sa ai pe hardurile tale 100TB ca sa poti sa umpli un cd de 100TB. Deci in concluzie o sa scrii cel mult 1 % din cat are acel cd. :wink:
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
korggis

Post by korggis »

Eu mi-as dori asa ceva, chiar si sa-l pot scrie cu 10Mb/s...
100TB poate nu scriu, dar 10TB tot gasesc eu ....
Si nici nu trebuie sa ai hdd in "valoare" de 100TB ca sa scrii cd respectiv...In timp si multumita celui care a adus multisession printre noi se rezolva orice problema :D
Join us on #xpc ! NEW : #xtrempc
If you are going through hell, keep going. - W Churchill
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

E buna treaba, cui i-ar trebui mai mult de 1CD pe an si deja poti sa tii 2-3 back-up-uri la absolut tot ce ai, intr-un spatiu minim de depozitare.
Ma gandesc ca ar putea fi utilizat cu succes pt stocarea imaginilor de supraveghere de la mai multe camere pentru o perioada f lunga de timp.
Elroy was here
Moose

Post by Moose »

Si mai mult ca sigur o as aiba viteza mare de transfer. Ganditiva la diferenta dintre viteza de transfer dintre disketa si cd-rom.
Bobylly

Post by Bobylly »

am calculat io :D si iti ia aprox 35 zile sa termini de scris un CD de 100TB :)) 12 miliarde de KB(am rotunjit mult caci telefonul nu stie a face calcule cu 12 cifre) :D daca nu ma insel.. incercati si calculati si voi :D
Guest

Post by Guest »

DjDaLiu wrote:
djclocky wrote:Pai cu 10 mb secunda acolo mori langa el pana writezi in cd de 100 TB :)

Sunt tare curios de unde ai sa scrii tu pe el 100 TB? Nu cred ca vei ajunge tu in viata asta sa ai pe hardurile tale 100TB ca sa poti sa umpli un cd de 100TB. Deci in concluzie o sa scrii cel mult 1 % din cat are acel cd. :wink:
Nu era vorba de mine... Era vorba de corporatiile care o sa-l foloseasca.
Guest

Post by Guest »

Bobylly wrote:am calculat io :D si iti ia aprox 35 zile sa termini de scris un CD de 100TB :)) 12 miliarde de KB(am rotunjit mult caci telefonul nu stie a face calcule cu 12 cifre) :D daca nu ma insel.. incercati si calculati si voi :D
HAHAAHA! Life Time Usage
Beton ma... sa-ti iei un CD si sa-ti ajunga toata viata la storage ;)
Racer

Post by Racer »

Da....si numai bine ca dupa ce Eugen Pavel(inventatorul hyper CDROM-ului)a facut chestia asta, s-au gandit repede cei de la Phillips sa scoata tehnologia de citire a CD-urilor "blue laser".Se bazeaza exact pe ce a gandit romanul numai ca mult mai simplificat.Stiti ca asta e smecheria capacitatii hyper CDROM-ului sa citeasca pe tot spectrul de culoare R.O.G.V.A.I.V.Momentan CDROM-urile normale folosesc spectrul rosu.
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
Guest

Post by Guest »

Pai corporatiile au stiut sa faca altceva decat sa fure idei si genii?
Racer

Post by Racer »

Oricum nu o sa vedem noi utilizatorii de rand prea repede tehnologia asta, pentru ca daca ar fi asa s-ar duce de rapa toata industria de CD-uri.Pai in loc sa cumperi o carca de CD-uri cumperi un hyper si te-ai asigurat cu stocarea de date pe vreo 10 ani.Sunt sigur ca inventatorul e acaparat de vreo corporatie gigant tip Sony.Am auzit o stire in legatura cu hard diskuri de 100Tb venita de la Seagate care au descoperit o tehnologie de comprimare a datelor pe platane.Vom trai si vom vedea.
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
Post Reply