Cum poate sa va fie frica de niste gandacei asa de micuti si simpatici si cu multe picioruse? Sau poate va este frica sa nu "creasca" in marime prin fel si fel de experimente genetice si apoi sa va pape, crezand ca sunteti voi, la randul vostru, niste gandacei micutzi in comparatie cu el?
imi controlez cu succes(sper) unele fobii de genul "uite un gandac" concentrandu-ma asupra motivului pentru care imi este frica(mai mult scarba). Dar ca obsesie, nu as suporta sa fiu ingropat de viu, sa fiu legat si batut incetisor peste fatza, sau sa mi se taie organe(extremitati, componente hardware, cum le-o zice )
DonDokken wrote:Cum poate sa va fie frica de niste gandacei asa de micuti si simpatici si cu multe picioruse? Sau poate va este frica sa nu "creasca" in marime prin fel si fel de experimente genetice si apoi sa va pape, crezand ca sunteti voi, la randul vostru, niste gandacei micutzi in comparatie cu el?
In general e mai mult vorba de scarba. Respectivele insecte sunt foarte "disgratioase" si umbla prin toate gunoaiele, rahat etc... Asta provoaca fobiile astea, nu teama ca vor creste si vor ajunge gandaci uriasi.
"Oamenilor le-au fost date cuvintele pentru a-si putea ascunde gandurile." - Cehov
Ai dreptate Madman, nu prea sunt igienici:)
si apropo de tortura...cu antrenament suporti chiar si tortura psihica, dar doar pentru o perioada de timp..omul e o fiinta atat de slaba..
Din cauza ca mi-e sila si scarba totala de gandaci am fobia asta, adica nu suport un gandac in casa, mai ales aia "instalatori", afara nu ma deranjeaza nici un gandac, deci nu sar ca ars cand vad "ochiu' lu' Dumnezeu" sau gandacul de Colorado...
Eu unul nu am sechele lasate de Starship Troopers ...
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
Tortura psihica...
E o carte relativ interesanta, Dean R. Koontz - Casa Tunetului. Cred ca se gaseste pe la anticariate.
La ce ma refeream eu prin tortura psihica si hipnoza, daca ati vazut X-Men 2, cand profesorul X era iluzionat de acel mutant. Prin sugestii hipnotice poti innebuni un om.
- da - de acord ca prin hipnoza se poate face ce zici -faza e ca inca nu exista o metoda infailibila de hipnotizat - exista oameni care nu pot fi hipnotizati daca nu vor, decat poate daca sunt "ajutati" cu ceva substante chimice...
...am citit casa tunetului...da a trecut asa mult de atunci...
nu stiu ce parere aveti dar eu am doua mari fobi:supermarketuri si metrou.in supermaketuri din cauza scarilor rulante ,si la metrou la fel.o alta fobie a mea este ca nu stiu ce sa vorbesc cu oameni ,si credetima lucrez cu tot felul de oameni
paianjeni si viespi. de fapt e mai grav... si acum imi amintesc cu groaza cand a intrat o viespe in masina, eu fiind la volan (traiasca abs-ul) ... de atunci a/c non-stop si geamurile bine inchise. din fericire nu sunt alergic.
In ultima vreme am capatat o fobie de Excel. Pur si simplu m-am saturat de tabele, si chestii de-astea. Am avut si o gramada de vise "tematice", pluteam printre vlookup, pivoti si alte cele. :black:
PS: Ph3ar m3, m-am apucat de dezgropat topicuri vechi! :vamp:
Frica de insecte dusa la stare de fobie Bun , la asta nu ma asteptam de la voi
Mie ce nu imi plac , sunt reptilele ... siloase creaturi ... :crazyeyes:
Am citi pe aici ca avetii fobii de gandacii de bucatarie ... Doamne si eu care credeam ca sormea e singura ... eu nu-i omor ii iau pe o hartie si ii arunca afara adica fara sa-i storcesc sau etc. Mie nu prea mie scara de nimic ... singra frica a mea e cateodata de intuneric dar numai atunci dupa ce am vazut un film de groaza : gen the ring, jepers creapers 2 si blair wich etc
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
ma dar nu mie frica de intuneric normal ... adica sa merg pe strada seara si sa-mi fie frica ... mie frica doar dupa ce ma uit la filme horror atat de gaze insecte sau alte porcarii nu prea mie frica
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
Sa definesc frica mea de intuneric(care acum nu mai exista)
Cand eram mic (12 ani) stateam vara cate o saptamana la bunicii mei la tzara. Acolo ne intalneam seara mai multi (vreo 30) si incepeam sa povestim despre strigoi si toate cele...(lucruri care presupuneam ca exista si acolo). Partea rea era ca eu trebuia sa ma duc aproximativ 500m pe beznã pana acasa. Inchipuiti-va ca inghetzam de frica.
Si mai am inca o frica: nu conteaza ca e zi sau noapte, mi-e frica sa stau singur in camera in care a fost priveghiul bunicului meu (Dumnezeu sa-l ierte )
Am calcat intr-o noapte intr-un gandac mergand la bucatarie sa beau apa
Subscriu doar la frica de intuneric, si doar dupa vizionare filme horror. De-aia prefer dupa ce vizionez noaptea vreun film horror sa pun "altceva", muzica, sau vreun film "senin" ca sa sterg "efectul"
Teama de insecte zburatoare care pot sa intepe; o musca mare ma sperie, dar cand imi dau seama ca nu e pericol devine un deranj; in schimb o viespe ...
Serpii veninosi ma inspaimanta, viperele daca sunt in raza lor de actiune; nu as putea sa fac ce face ala pe Discovery, daca ati vazut cand a fost.
Majoritatea filmelor de groaza ma fac sa rad, inclusiv tentativa aia din Piratii din Caraibe cand au luat-o pe sus, sunt de comedie pentru mine (cand incep sa curga organe de ex.).
Odata imi placea sa ma joc cu paianjeni, ii prindeam de panza pe care o tot lasau incercand sa coboare si ii dadeam de mancare la broaste, ce m-am mai distrat asa prostesc sa vad cum paianjenii inghititi de vii musca broastele care nu mai pot sa sara; daca vad un paianjen pe undeva imi place sa-l las sa traiasca in panza lui ca sa ma razbun pe muste; de ce trebuie sa existe muste ?
black ice wrote: cred ca fobie e cam mult spus...
temeri am fata de paianjeni (imi imaginez tot felul de scenarii cum ca mi-ar intra in nas, gura, etc cand dorm) de singuratate si.... momentan cred ca astea sunt....
- Pe parcursul vietii, un om inghite in timpul somnului in jur de
opt paianjeni.
Caini...mda..
Imi aduc aminte de o intamplare din copilarie. Pe la 9 ani am stat suspendat impreuna cu un prieten o ora pe o bara de batut covoare si sub noi erau vreo 10 caini vagabonti care latrau si sareau la noi.
Totusi nu imi este frica de aceste patrupede.
Frica de paianjeni.... cat de mci sa fie i hate 'em
cu gandacii nu am nimic si nici chestia asta cu paianjenii nu stiu cum a inceput dar exista!! :black:
Singura frică mai serioasă e aceea de a fi îngropat de viu :oops:
De gândaci, insecte nu mi-e frică, pur şi simplu îmi provoacă repulsie.
A, şi suport greu gândul de a fi înţepat pe faţă sau în gură (damn the dentists!).
Throw the rules out the window, odds are you'll go that way too.