Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth
Moderator: Moderatori
Eu unu de abia astept jocul asta. De ce? Nu numai pentru ca sunt un MARE fan al scrierilor lui J.R.R. Tolkien, dar si pentru ca am o mica dorinta mai "evil" . Si anume sa duc la capat ceea ce vroia sa faca Saruman in carte. In film Saruman pare mai mult ca o papusa controlata de Sauron, dar in carte Saruman vroia sa puna mana pe inel si il foloseasca in scopuri personale, cum ar fi, sa preia puterea peste tot Middle - Earth-ul. De aci si replica lui Gandalf din confruntarea lor cand erau pe varful Orthanc-ului.
"There is only one Lord of The Rings, and he does not share power".
Sper ca jocul sa imi dea voie sa il iau pe Saruman si niste Uruk-Hai pe langa el si sa cuceresc tot Middle - Earth-ul in numele Mainii Albe si nu a Ochiului. Dar tare mi-e ca Isengard, desi e una din factiunile jucabile din joc, va fi subjugata lui Sauron....
Bineinteles ca in mintea deja sunt si alte scenarii, dar majoritatea sunt legate de baietii cu palarii albe din joc, insa cel mai mult imi doresc sa pun in aplicare scenariul de mai sus, sper doar sa se poata. Sperante mai sunt, totusi intr-unul din filmulete ni s-a dezvaluit ca putem distruge Minas Tirith-ul cu un Balrog summonat pe campul de lupta...
Sincer, desi nu sunt cine stie ce fan al strategiilor in general, Battle for Middle Earth e CLAR in topul celor mai asteptate jocuri de mine...
A new power is rising...its victory, is at hand. [...] March to Helm's Deep, leave none alive...TO WAR !!!!!!! There will be no dawn for men...
"There is only one Lord of The Rings, and he does not share power".
Sper ca jocul sa imi dea voie sa il iau pe Saruman si niste Uruk-Hai pe langa el si sa cuceresc tot Middle - Earth-ul in numele Mainii Albe si nu a Ochiului. Dar tare mi-e ca Isengard, desi e una din factiunile jucabile din joc, va fi subjugata lui Sauron....
Bineinteles ca in mintea deja sunt si alte scenarii, dar majoritatea sunt legate de baietii cu palarii albe din joc, insa cel mai mult imi doresc sa pun in aplicare scenariul de mai sus, sper doar sa se poata. Sperante mai sunt, totusi intr-unul din filmulete ni s-a dezvaluit ca putem distruge Minas Tirith-ul cu un Balrog summonat pe campul de lupta...
Sincer, desi nu sunt cine stie ce fan al strategiilor in general, Battle for Middle Earth e CLAR in topul celor mai asteptate jocuri de mine...
A new power is rising...its victory, is at hand. [...] March to Helm's Deep, leave none alive...TO WAR !!!!!!! There will be no dawn for men...
Zombies = the communist product of tampering with science and opposing democracy
Ce faceti? Ati uitat de jocul asta?
A aparut The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth.
Totusi in Romania, jocul va fi disponibil pe 10 decembrie... but there is always a way
A aparut The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth.
Totusi in Romania, jocul va fi disponibil pe 10 decembrie... but there is always a way

Si eu il astept cu nerabdare. Daca e doar o parte din ce a promis sa fie, si daca filmuletele alea pe care le-am vazut nu mint, pentru mine asta o sa fie jocul anului.
Din pacate, la "magazinul" de la care ma aprovizionez de obicei, nu l-am gasit inca, desi am primit asigurari ca se rezolva in cateva zile. Asa sa fie...
Din pacate, la "magazinul" de la care ma aprovizionez de obicei, nu l-am gasit inca, desi am primit asigurari ca se rezolva in cateva zile. Asa sa fie...
The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth In The Battle Vol. #9.
Computer Games (download metropolitan). Enjoy!
Computer Games (download metropolitan). Enjoy!
M luat jocul si l-am bibilit nitel. Din ce am jucat pana acum este exact pe reteta clasica a strategiilor, DAR cu cateva diferente: numarul unitatilor de pe ecran si interfata foarte usor de manuit.
Jocul arata bine, se misca bine, iar ca sunete ce sa mai zic, de fiecare data cand dau click pe Saruman se aude inconfundabila voce a lui Christopher Lee...pe fundal e muzica din filme, orcii su niste voci amuzante si isi striga unii altora niste fraze pe stilul celor din filme, cladirile arata comform temei factiunii cu care joci. Adica desi nu mai sunt in Isengard, cladirile pe care le fac cu tabara lui Saruman tot arata cui apartin si mai ales, arata ca cele din film.
Pana acum nu am jucat decat 2 misiuni din campania EVIL care incepe cu Isengard.
Pe GameSpot ziceau ca se poate sa iei Isengard si sa cuceresti tot inclusiv Mordor, deci sunt sanse sa imi indeplinesc visul de a-l infrange pe Sauron si de a-l pune pe Saruman patron peste Middle-Earth
.
Ce nu imi place la joc este ca bataliile nu sunt chiar tactice ci mai mult niste aglomerari de trupe care se lovesc intre ele... Oricum este peste War of The Ring, pe care nu l-am gasit drept un joc rau, ci doar mediocru...ramane de vazut ce se intampla mai incolo cu BME....
Jocul arata bine, se misca bine, iar ca sunete ce sa mai zic, de fiecare data cand dau click pe Saruman se aude inconfundabila voce a lui Christopher Lee...pe fundal e muzica din filme, orcii su niste voci amuzante si isi striga unii altora niste fraze pe stilul celor din filme, cladirile arata comform temei factiunii cu care joci. Adica desi nu mai sunt in Isengard, cladirile pe care le fac cu tabara lui Saruman tot arata cui apartin si mai ales, arata ca cele din film.
Pana acum nu am jucat decat 2 misiuni din campania EVIL care incepe cu Isengard.
Pe GameSpot ziceau ca se poate sa iei Isengard si sa cuceresti tot inclusiv Mordor, deci sunt sanse sa imi indeplinesc visul de a-l infrange pe Sauron si de a-l pune pe Saruman patron peste Middle-Earth

Ce nu imi place la joc este ca bataliile nu sunt chiar tactice ci mai mult niste aglomerari de trupe care se lovesc intre ele... Oricum este peste War of The Ring, pe care nu l-am gasit drept un joc rau, ci doar mediocru...ramane de vazut ce se intampla mai incolo cu BME....
Zombies = the communist product of tampering with science and opposing democracy
Dap, citisem eu gresit pe net. Dupa batalia de la Helm's Deep, in campania EVIL, jocul te obliga sa joci cu Mordor, deci in single-player NU poti sa joci cu Saruman contra lui Sauron... damn, si imi doream atat de mult sa vad stindardul Mainii Albe atat in Minas Tirith cat si in Barad-Dur...
Jocul e prea tare, cu cat avansezi in campanie, cu atat devine mai tactic, dar nu e necesar cine stie ce nivel de tactica, ci doar o distribuire mai atenta a resurselor, tipurilor de unitati, etc. Bataliile tot raman o inclestare intre armatele fiecaruia...
Poate pe alt nivel de dificultate e altfel, dar eu joc pe Easy pentru ca nu le prea am cu strategiile...
Jocul e prea tare, cu cat avansezi in campanie, cu atat devine mai tactic, dar nu e necesar cine stie ce nivel de tactica, ci doar o distribuire mai atenta a resurselor, tipurilor de unitati, etc. Bataliile tot raman o inclestare intre armatele fiecaruia...
Poate pe alt nivel de dificultate e altfel, dar eu joc pe Easy pentru ca nu le prea am cu strategiile...
Azi l-am luat si eu. L-am instalat si la servici, dar n-am apucat mai mult decat sa ma plimb prin meniuri si un inceput de misiune cu Isengard. Abia astept sa ajung acasa, sa ma "desfasor".
Later edit:
Un deliciu!!! Dupa ce l-am instalat nu m-am putut opri pur si simplu. Sigur, nu e perfect, bataliile sunt un pic haotice. Surprinzator pentru cat tam-tam se facea pe partea de "epic battle", exista un sistem care iti limiteaza numarul de trupe pe care le poti produce, in functie de caracteristicile provinciilor pe care le-ai cucerit anterior.
Un alt lucru care ma cam sacaie este ca respecta cam prea mult povestea lui Tolkien: in ce priveste Isengard, cu care am inceput sa joc, misiunile sunt de genul creaza o armata demna de Mordor, distruge
Fangorn-ul, prinde(ucide) hobitii (aici am avut totusi ocazia sa ii omor si pe Gimli, Legolas si Aragorn), ataca Rohanul, etc. Speram la mai multa libertate, mi-ar fi placut sa imi pot face de cap prin lumea Pamantului de Mijloc, si sa atac comitatul, de exemplu.
Harta strategica imi aduce aminte de batranul Dune2, desi o comparatie nu se poate face. Grafica e de nota 10, si inca nu mi-a murit calculatorul nici cand aveam 150 de unitati pe harta. Gameplay super, cum ziceam, daca nu ar trebui sa plec maine la Ploiesti probabil ca nu as mai dormi in noaptea asta. Sunetul mi se pare si el ok, desi cam abuzeaza de replicile din film.
Cam asta ar fi, cel putin pana acum...
Later edit:
Un deliciu!!! Dupa ce l-am instalat nu m-am putut opri pur si simplu. Sigur, nu e perfect, bataliile sunt un pic haotice. Surprinzator pentru cat tam-tam se facea pe partea de "epic battle", exista un sistem care iti limiteaza numarul de trupe pe care le poti produce, in functie de caracteristicile provinciilor pe care le-ai cucerit anterior.
Un alt lucru care ma cam sacaie este ca respecta cam prea mult povestea lui Tolkien: in ce priveste Isengard, cu care am inceput sa joc, misiunile sunt de genul creaza o armata demna de Mordor, distruge
Fangorn-ul, prinde(ucide) hobitii (aici am avut totusi ocazia sa ii omor si pe Gimli, Legolas si Aragorn), ataca Rohanul, etc. Speram la mai multa libertate, mi-ar fi placut sa imi pot face de cap prin lumea Pamantului de Mijloc, si sa atac comitatul, de exemplu.
Harta strategica imi aduce aminte de batranul Dune2, desi o comparatie nu se poate face. Grafica e de nota 10, si inca nu mi-a murit calculatorul nici cand aveam 150 de unitati pe harta. Gameplay super, cum ziceam, daca nu ar trebui sa plec maine la Ploiesti probabil ca nu as mai dormi in noaptea asta. Sunetul mi se pare si el ok, desi cam abuzeaza de replicile din film.
Cam asta ar fi, cel putin pana acum...
Am si eu o intrebare la jocul asta.Deci m-am apucat sa joc cu un prieten in retea contra la doua calculatoare.Pana aici totul bine.Dar dupa aprox 6 minute, eu sunt distrus!!!!!!.......DEGEABA.Pur si simplu imi explodeaza cladirile si toate unitatile mor.Ce se intampla?
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
Exact asa mi se intampla mie cand vroiam sa joc C&C Generals in retea. O fi o protectie ceva? Chestia e ca eu nu am gasit o rezolvare si deci nu am putut sa-l joc in retea. Sper ca macar in Lotr sa se gaseasca un remediu ca vreau Lan Game.Racer wrote:Am si eu o intrebare la jocul asta.Deci m-am apucat sa joc cu un prieten in retea contra la doua calculatoare.Pana aici totul bine.Dar dupa aprox 6 minute, eu sunt distrus!!!!!!.......DEGEABA.Pur si simplu imi explodeaza cladirile si toate unitatile mor.Ce se intampla?
cum este jocul, ce rase sunt, ce unităţi sunt, prin ce diferă faţă de generals? evident, diferă prin subiect, dar alte diferenţe majore?
sunt curios cum este jocul, cine se încumetă la un mic review?
iar protecţia pt lan e aceeaşi ca la generals, cum spune şi WarlordBA:
explodează clădirile când există instalări cu acelaşi serial number, deci reinstalează jocul cu alt serial.
sunt curios cum este jocul, cine se încumetă la un mic review?
iar protecţia pt lan e aceeaşi ca la generals, cum spune şi WarlordBA:
explodează clădirile când există instalări cu acelaşi serial number, deci reinstalează jocul cu alt serial.
work harder
mda, după ce l-am aşteptat cu atâta ardoare, azi am făcut rost de el.
Concluzia: mi se pare o aberaţie de proporţii, ca să mă exprim elevat.
Mă aşteptam la cu totul altceva, ceva în genul Generals, care este un joc genial.
O prostie cu o grafică mizeră, fără nici o legătură cu grafica din Generals, şi cu un management al resurselor infect. Sunt efectiv oripilat de jocul ăsta.
Enjoy, mie cu ocazia asta mi s-a luat de jocuri...
Mă aşteptam la cu totul altceva, ceva în genul Generals, care este un joc genial.
O prostie cu o grafică mizeră, fără nici o legătură cu grafica din Generals, şi cu un management al resurselor infect. Sunt efectiv oripilat de jocul ăsta.
work harder
Desi gusturile nu se discuta, tu ori nu vezi bine, ori ai un sistem cu placa video de acu 5 ani ori nu ai jucat LOTR: Battle for Middle EarthSme4gol wrote:mda, după ce l-am aşteptat cu atâta ardoare, azi am făcut rost de el.
Poate ai facut rost de LOTR: War of The Ring la care intr-adevar, grafica era de umplutura.
BME arata superb, se misca superb si este o placere sa il joci in single player. Acum 5 minute am terminat campania EVIL, victorios bineinteles. Singurele 2 misiuni care nu mi-au placut au fost cea din Cirith Ungol, pentru ca desi ideea e buna, faptul ca apar soldati din Gondor acolo, si inca in numere mari e STUPIDA (nu aveau cum sa ajunga acolo), iar cealalta misiuni dezamagitoare a fost cea finala in care trebuie sa elimini Minas Tirith-ul (capitala Gondor-ului). Desi cucerism toate celelalte teritorii de pe harta (ma refer la cele pe care te lasa jocul sa le inhati), desi aveam 4 armate pregatite sa rupa Minas Tirith-ul in paispe, jocul nu m-a lasat decat sa aleg una din ele si sa atac doar cu aia. SFAT: veti avea nevoie de multi trolli aici.
In rest ce sa spun, cea mai buna strategie pe care am jucat-o pana acum, rasele sunt superb echilibrate, eroii sunt geniali (exemplu: Gandalf cu al sau Word of Power (rade toate unitatile inamice de pe o raza pretty big)), puterile sunt geniale si foarte bine implementate, sistemul de upgrade al unitatilor e bine pus la punct, unitatile in sine sunt comforme cu ceea ce stim despre rase din film, deci nu apar aberatii inventate de producatori., etc.
Marea problema este urmatoarea: War of The Ring era o strategie facuta dupa carte, Battle for Middle Earth este o strategie facuta dupa film. In timp ce WOTR avea batalii care nu apareau in film si mai avea si voie sa creeze elemente ce nu erau nici in carte, nici in film, BME e obligat sa urmeze lucrurile stabilite de catre film, nu au voie sa creeze material nou (sau cel putin, complet nou).
Eu zic sa jucati strategia asta pentru ca merita. Rasele sunt destul de diferite si echilibrate, muzica e geniala (doar e cea din film, nu?), vocile sunt cele ale actorilor din film, ceea ce e GENIAL, ce sa mai, un joc superb.
Are si lipsuri, dar cred ca un 8.5 cum i-au dat pe GameSpot e o nota potrivita...
Pe urmatoarea configuratie:
AMD Athlon XP Thoroughbred 2600+ (2100 reali) @ FSB 333 (totul reglat de AMD)
Gigabyte nForce 2 Ultra 400
2*512 DDR 400 @ 333
Gainward GeForce 4 Ti4200 64 DDr (250/513)
am reusit sa joc jocul in 1280*960 pe Ultra High, dar fara decals pentru toata campania Evil cu exceptia ultimii misiuni, cea cu Minas Tirith unde deasupra orasului (care e imens si plin de detalii) a cedat si a trebuit sa reduc rezolutia.
chill, da?
am exact battle 4 middle earth, şi rămân la părerea mea deocamdată.
de fapt după ce l-am instalat nici nu am intrat în singleplayer, ci m-am repezit să fac un server în LAN, aşteptându-mă la o clonă generals, dar cu orci, rohirrimi şi smeagoli, lucru care ar fi fost foarte bun. Dar şocul a fost enorm, nici vorbă de aşa ceva. Sunt multe de spus... nu îmi place ideea de unitate creată ca hoardă, nu ca un singur soldat.. de aceea sunt şi fan warcraft unde se pune accentul pe calitate nu cantitate... grafica este cel puţin idioată, şi am jucat cu detalii high.. pe 1024x768... nici vorbă de grafica genială din generals...
Sunt de părere că atunci când o reţetă funcţionează de minune, nu are rost să o schimbi, iar dacă jocul păstra senzaţia începută de generals, ar fi fost mult mai bine.
Poate când trec peste nervii cauzaţi de prima impresie, am să încep şi campaniile din single.
A, şi am tot gf 4 ti 4200.
de fapt după ce l-am instalat nici nu am intrat în singleplayer, ci m-am repezit să fac un server în LAN, aşteptându-mă la o clonă generals, dar cu orci, rohirrimi şi smeagoli, lucru care ar fi fost foarte bun. Dar şocul a fost enorm, nici vorbă de aşa ceva. Sunt multe de spus... nu îmi place ideea de unitate creată ca hoardă, nu ca un singur soldat.. de aceea sunt şi fan warcraft unde se pune accentul pe calitate nu cantitate... grafica este cel puţin idioată, şi am jucat cu detalii high.. pe 1024x768... nici vorbă de grafica genială din generals...
Sunt de părere că atunci când o reţetă funcţionează de minune, nu are rost să o schimbi, iar dacă jocul păstra senzaţia începută de generals, ar fi fost mult mai bine.
Poate când trec peste nervii cauzaţi de prima impresie, am să încep şi campaniile din single.
A, şi am tot gf 4 ti 4200.
aaa, bingo, deci am tot dreptul să fiu oripilat de joc, adică te răţoieşti/enervezi degeaba, încercând să îmi demonstrezi mie părerile tale....Desi gusturile nu se discuta...
work harder
Nea Smeagol, nu te Gollum-ui la mine ca nu tine. NU incercam sa iti zic TIE ce cred eu despre joc ci incercam sa trag o concluzie dupa terminarea uneia dintre campaniile single-player. Cineva pe aici vroia un review...
Daca tu vrei Generals cu aspect de LOTR pune mana si fa o Total Conversion de Generals ca altfel.... Daca era un Generals cu fata de LOTR il azvarleam cat colo ca nu merita....Ideea de hoarda a fost implementata (cu succes) pentru a putea manui mai multe unitati pe ecran la fel de usor cum ai putea manui doar cateva, 4 hoarde de Uruk-Hai = 4 Orci din Warcraft din punct de vedere al controlului.... Si oricum, sunt mari diferente intre Warcraft, BME si alte strategii. Aici e vorba si de numar, deci si de cantitate, pentru ca deh, e vorba de batalii epice. Ma rog, pot vedea de ce nu ti-ar placea sa ai sute de unitati pe ecran, DAR aici se controleaza extrem de usor, so give it a try.
Si tot nu vad cum poti spune ca grafica e mai buna la Generals, da fiecare are cate o parere asa cum fiecare are o gaura intre fese. Eu zic sa intri putin pe la single-player si dupa juma de campanie, sau dupa macar un skirmish, vino si posteaza din nou. Daca tot nu iti place, nu stiu ce sa zic. Hai sa inteleg ca nu iti place grafica, dar mecanica de joc e buna si merita incercata.
Spre deosebire de Warcraft 3 asta m-a facut sa ii joc campania single-player ca in multi nu prea joc nimic eu...
Daca tu vrei Generals cu aspect de LOTR pune mana si fa o Total Conversion de Generals ca altfel.... Daca era un Generals cu fata de LOTR il azvarleam cat colo ca nu merita....Ideea de hoarda a fost implementata (cu succes) pentru a putea manui mai multe unitati pe ecran la fel de usor cum ai putea manui doar cateva, 4 hoarde de Uruk-Hai = 4 Orci din Warcraft din punct de vedere al controlului.... Si oricum, sunt mari diferente intre Warcraft, BME si alte strategii. Aici e vorba si de numar, deci si de cantitate, pentru ca deh, e vorba de batalii epice. Ma rog, pot vedea de ce nu ti-ar placea sa ai sute de unitati pe ecran, DAR aici se controleaza extrem de usor, so give it a try.
Si tot nu vad cum poti spune ca grafica e mai buna la Generals, da fiecare are cate o parere asa cum fiecare are o gaura intre fese. Eu zic sa intri putin pe la single-player si dupa juma de campanie, sau dupa macar un skirmish, vino si posteaza din nou. Daca tot nu iti place, nu stiu ce sa zic. Hai sa inteleg ca nu iti place grafica, dar mecanica de joc e buna si merita incercata.
Spre deosebire de Warcraft 3 asta m-a facut sa ii joc campania single-player ca in multi nu prea joc nimic eu...
Intr-adevar, gusturile nu se discuta, dar chiar nu vad ce ai sa ii reprosezi din punct de vedere vizual. Nu stiu la ce te asteptai tu dar mie mi se pare foarte buna, si oricum peste cea din general.
Sigur, jocul nu e perfect. AI-ul lasa de dorit pe alocuri, e nervanta faza cu armatele descrise de cineva mai sus, e suparator ca nu poti sa duci o campanie la capat cu ce tabara vrei tu, dar in mare mie mi se pare reusit. Faptul ca iti cari trupele supravieuitoare dupa tine din misiune in misiune, ca si punctele fixe in care poti construi cladiri sunt idei mai rar implementate in rts-uri, asa ca as zice ca sunt o diversiune bine venita. Iar la capitol sunet, chiar daca din punctul meu de vedere nu sta excelent, fanii filmului probabil vor fi incantati (pe mine ma enerveaza spre exemplu ca dupa ce incepi sa conduci armatele Mordor-ului, tot Saruman povesteste ce si cum, sau anumite replici repetate cu constiinciozitate). Oricum, sunetele care sunt, sunt bine facute.
Cam astea ar fi de zis despre el, daca chiar nu iti place, ce pot sa zic, mai baga un C&C sa-ti treaca supararea.
Sigur, jocul nu e perfect. AI-ul lasa de dorit pe alocuri, e nervanta faza cu armatele descrise de cineva mai sus, e suparator ca nu poti sa duci o campanie la capat cu ce tabara vrei tu, dar in mare mie mi se pare reusit. Faptul ca iti cari trupele supravieuitoare dupa tine din misiune in misiune, ca si punctele fixe in care poti construi cladiri sunt idei mai rar implementate in rts-uri, asa ca as zice ca sunt o diversiune bine venita. Iar la capitol sunet, chiar daca din punctul meu de vedere nu sta excelent, fanii filmului probabil vor fi incantati (pe mine ma enerveaza spre exemplu ca dupa ce incepi sa conduci armatele Mordor-ului, tot Saruman povesteste ce si cum, sau anumite replici repetate cu constiinciozitate). Oricum, sunetele care sunt, sunt bine facute.
Cam astea ar fi de zis despre el, daca chiar nu iti place, ce pot sa zic, mai baga un C&C sa-ti treaca supararea.
lmfao... whatever....
Nea Smeagol, nu te Gollum-ui la mine ca nu tine...
tot eu voiam review, mersi, apreciez....Cineva pe aici vroia un review...
am să încerc, chiar dacă am senzaţia că de fapt controlez nişte "angry mobs"...Ma rog, pot vedea de ce nu ti-ar placea sa ai sute de unitati pe ecran, DAR aici se controleaza extrem de usor, so give it a try. ...
LOL, i willMitzone wrote:...Cam astea ar fi de zis despre el, daca chiar nu iti place, ce pot sa zic, mai baga un C&C sa-ti treaca supararea.
work harder
vlad79 wrote:L-am luat si eu, arata bine, problema e ca ma joc cam 3 min si dupa aia mi se distruge tot/mor toate unitatile si zice DEFEAT, asa, din senin. Aveti problema asta?
Asta e rezolvareaRacer wrote:Am rezolvatCand alegi harta iti apar niste cercuri negre pe care trebuie sa dai click sa selectezi locatia fiecarui jucator.

Pana acum am jucat pe "easy" ca sa invat jocul, dar dupa ce am invatat si am dat pe medium vreau sa spun ca nu se mai compara.Am pus contra mea doua calculatoare pe medium de level 6, eu fiind de level 2!!!!SUPER batalii.Vin baietii valuri, valuri la atac iar tu trebuie sa te aperi cu toate fortele pana te dezvolti mai bine.Nu se compara feelingul de "medium" fata de "easy".Tot timpul esti tensionat, stai in suspans, nu stii la ce sa te astepti.In prima faza, cand am jucat jocul pe "easy" am zis ca "ce tot au laudat jocul asta asa de mult?", dar mi-am schimbat parerea dupa ce am pus doua calculatoare(nu unul ca nu se compara) pe medium.Abia astept sa cresc in level ca sa pot juca la "hard"
.

Nu prea ma dau in vant dupa strategii, insa asta chiar mi-a captat atentia. Destul de reusit, antrenant mai ales. Mi-au placut momentele tensionante cand trebuia sa ma apar cu toate fortele, mai ales ultima batalie. Interesant e ca nu poti aplica aceeasi strategie in ambele parti (putini, dar buni/multi si prosti). Mi s-a parut mai greu in campania evil (cand nu aveam numar maxim de unitati atins), dar n-a fost decat bataie de cap de 2 zile.
.....eu l-am considerat spoiler si de aceea l-am albit putin.
Pentru cei care au terminat campania cu oameni:
Sunt foarte curios de o treaba.Deci am trecut de batalia de la Helm's Deep, unde in mod normal trebuia sa vina Gandalf cu rohirinii si am ajuns la misiunea cu arcasii.Vreau sa spun ca toate bonusurile pe care le alegeam eu erau "command points" si din aceasta cauza am adunat multi multi multi calareti rohirini si multi multi multi arcasi, ambele unitati de rank 4 din cauza bataliilor.Ce vreu sa intreb ca sunt mort de curiozitate si nu mai am timp zilele astea sa mai joc: o sa se faca "resume" la armatele mele in vreo misiune?Mai clar, o sa am amandoua armatele in vreo batalie?
Deci in ultima misiune din campania EVIL mai aveam doar de cucerit Minas-Tirith-ul. Aveam 4 armate pe harta si ma gandeam sa atac cu toate 4, ca deh, de aia le aveam. Si desi intr-un filmulet lansat de producatori se arata (parca) cum se poate ataca cu mai multe armate, din pacate eu nu am reusit sa atac cu toate 4 ci doar cu una....
Daca cineva stie cum se poate face sa folosesti maii multe armate intr-o singura misiune sa zica si mie ca eu nu stiu. Ma refer prin armata la armatele individuale de pe harta strategica...
Daca cineva stie cum se poate face sa folosesti maii multe armate intr-o singura misiune sa zica si mie ca eu nu stiu. Ma refer prin armata la armatele individuale de pe harta strategica...
Vezi ca fraza aceasta a fost spusa de actorul care il joaca pe SarumanLe-Martin wrote: In film Saruman pare mai mult ca o papusa controlata de Sauron, dar in carte Saruman vroia sa puna mana pe inel si il foloseasca in scopuri personale, cum ar fi, sa preia puterea peste tot Middle - Earth-ul. [/i][/b]

![I-Am-The-King [smilie=I-Am-The-King.gif]](./images/smilies/I-Am-The-King.gif)
Inteligenta este capacitatea cu ajutorul careia vom intelege, pana la urma ca totul este de neinteles. 

Am inceput de ceva timp campania cu Good. Am jucat ceva si acum am acces la ultima batalie. Am vrut sa detin toata harta inainte de ultima batalie asa ca am mai cucerit cateva regiuni pe acolo. Din pacate pot spune ca acum m-am plictisit. Nu ma asteptam sa ma plictisesc asa repede. Pacat. Dar probabil m-am plictisit eu de RTS-uri... orice ar fi e un lucru rau ca m-am plictisit. Il mai tin pe hdd totusi poate o sa mai imi provoace pofta peste ceva timp.
Chiar daca cei buni sunt mai... "buni", iar cei rai sunt mai "prosti", se poate aplica strategia cu atacul pe flancuri cu trols acoperiti de archers, adica folosind waypointurile (cu Alt), + eroul care intra ca in branza cu abilitati speciale.[color=white][/color] pentru cei ce nu se descurca[color=black][/color]
Fraza aceea a fost spusa de actorul care il joaca pe Saruman, pentru ca acel actor este un expert in ceea ce priveste Lord of The Rings. A fost singurul actor din toata distribuita filmului care s-a intalnit cu Tolkien si de 50 de ani incoace citeste o data pe an LOTR. Adica a citit cartea de 50 de ori. Este considerat un Tolkien Scholar si a fost in mare parte responsabil pentru modul in care Saruman a fost transpus de pe pagina in film.Julian wrote:Vezi ca fraza aceasta a fost spusa de actorul care il joaca pe SarumanLe-Martin wrote: In film Saruman pare mai mult ca o papusa controlata de Sauron, dar in carte Saruman vroia sa puna mana pe inel si il foloseasca in scopuri personale, cum ar fi, sa preia puterea peste tot Middle - Earth-ul. [/i][/b]apropo cred ca jocul este bestial si debea Astept sa-l joc
In alta ordine de idei si eu am citit cartea, plus anexele, plus cartile The Hobbit si Silmarillion si cred ca stiu ce spun.
Vezi, poate nu-ti plac jocurile fantasy.Sme4gol wrote:chill, da?
A, şi am tot gf 4 ti 4200.aaa, bingo, deci am tot dreptul să fiu oripilat de joc, adică te răţoieşti/enervezi degeaba, încercând să îmi demonstrezi mie părerile tale....Desi gusturile nu se discuta...
Poate nu-ti place Middle Earth. (Taramul, filmul, Tolkien samd.)
Si poate te-ai grabit sa joci in LAN. Pentru ca acest joc este mai mult decat un RTS de duzina. Acest joc este facut dupa film, si in primul rand trebuie jucata campania. Campania te invata anumite chestii pe care nu ai de unde sa le stii. Practic, terminand camapania am invatat cum trebuie jucat cu Rohan si Gondor (am terminat numai partea Aliantei).
Crede ma, am incercat sa joc in LAN cu Isengard si desi AI-ul nu este un geniu, am pierdut, pentru ca habar n-am ce si cum trebuie facut, care unitate la ce este bun, si ce strategii se adopta in situatii specifice.
Mie-mi place ca se observa o atentie mare la detalii, animatiile care sunt MOCAP (sau cel putin sunt ultrarealiste) sistemul de coliziune, sistemul care face ca unitatile sa se comporte firesc in diferite situatii (sistemul MASSIVE). Imi plac eroii care se misca exact ca actorii. (iarasi, MOCAP)
Ca joc de strategie, nu ma pot pronunta ca nu cunosc inca Mordor si isengard indeajuns sa vad daca treaba e balansata sau nu. Probabil ca este.
Asa ca eu te saftuiesc sa-i mai dai o sansa si sa faci campania. Anumite misiuni sunt excelente, ca cea de le Helms Deep, Minas Tirith, sau batalia de la Black Gate. Filmuletele sunt extrase din film, ca si vocile, ca si muzica.
Daca insa nu ti-a placut nici filmul, poate acest joc nu este pentru tine. Dar noroc, exista Dawn of War ! Asa ca nu terbuie sa fii suparat pe lume.

hmm, judecând după cărţile Tolkien citite, avatar, nick, disperarea cu care am făcut rost, văzut,revăzut de câteva ori toate variantele extinse ale filmului, aş zice că nu, nu îmi place Middle Earth...Hubert wrote:...Poate nu-ti place Middle Earth. (Taramul, filmul, Tolkien samd.) ...
dar mă abţin să mai postez părerea mea despre BFME, ca să nu se ofuscheze LeMartin.
Peace!
work harder
Aaaaaa.....scuze...zici ca esti fan inrait al lui Tolkien nu?Din cate stiu eu jocul se numeste "Lord of the Rings" iar filmul parca tot "Lord of the Rings" nu?In film nu se punea accent pe cantitate?Pai dadeam foc la DVD din a doua secunda daca ma duceam la bataie cu 10 soldati "buni".Ar fi fost chiar culmea.Tocmai asta m-a incantat in film, cat de masiv putea sa fie.Batalii de maaaaari dimensiuni, peisaje imense, castele uriase, etc.Dar..fiecare cu gusturile lui.Sme4gol wrote:... nu îmi place ideea de unitate creată ca hoardă, nu ca un singur soldat.. de aceea sunt şi fan warcraft unde se pune accentul pe calitate nu cantitate...
Lasa-l, eu cred ca s-a pripit la judecata dar nu o va recunoaste niciodata.
Iar faptul ca unitatile se controleaza in plutoane nu este o gaselnita a BFME. Dawn of War, de exemplu e tot asa, sa nu vorbesc despre seria Total War, sau Pretorians. De fapt mai toate RTS-urile noi, tactice si cat de cat realiste au aceasta abordare.
Chiar in Warcraft sau in Starcraft, daca nu creezi grupuri (Ctrl +nr) esti mort.
Sme4gol, daca vrei un RTS gen Warcraft, incearca Armies of Exigo. Acolo nu sunt plutoane, pot sa ti-le faci tu, daca vrei.
Iar faptul ca unitatile se controleaza in plutoane nu este o gaselnita a BFME. Dawn of War, de exemplu e tot asa, sa nu vorbesc despre seria Total War, sau Pretorians. De fapt mai toate RTS-urile noi, tactice si cat de cat realiste au aceasta abordare.
Chiar in Warcraft sau in Starcraft, daca nu creezi grupuri (Ctrl +nr) esti mort.
Sme4gol, daca vrei un RTS gen Warcraft, incearca Armies of Exigo. Acolo nu sunt plutoane, pot sa ti-le faci tu, daca vrei.
- Crysumoner
Opinie
ma-m jucat si eu aseara un meci in 800x600 si cu detali la minim si mi sa parut cam slabut la grafica .....
poate sa imi spuna cineva cam cum arata in rezoluti mai mari si cu detali mai multe un printscreen ceva......
ce ziceti pe un Gf. FX5700 de 128 ar merge in 1024 cu detali si texturi la maxim
si ca o impresie dupa ce ma-m jucat mi se pare fain !![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
poate sa imi spuna cineva cam cum arata in rezoluti mai mari si cu detali mai multe un printscreen ceva......
ce ziceti pe un Gf. FX5700 de 128 ar merge in 1024 cu detali si texturi la maxim
si ca o impresie dupa ce ma-m jucat mi se pare fain !
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
aceasta este o campanie ANTI EURI !!!
va rog dragi cansumatori de produse ambalate sa cititi pe ambalaj din ce este facut
si nu uitati !!!
Mens sana in corpores sano !!!
va rog dragi cansumatori de produse ambalate sa cititi pe ambalaj din ce este facut
si nu uitati !!!
Mens sana in corpores sano !!!
2100 XP, 512 RAM, Radeon 9600 XT, merge si in 1024x768, totul la maxim. Treaba e ca nu merge bine. 
La o rezolutie decenta (=< 102x768), cu umbre activate, texturi maxime, animatii suplimentare activate, jocul arata foarte bine. Dar pe sistemul de deasupra, trebuie sa dezactivez majoritate acestora pentru o fluiditate normala.
Cred ca RAM mai mult (atat pt sistem -1024 Mb- ,cat si pentru placa video -256Mb- ) ajuta.
Anumite efecte (caldura, explozii, vraji etc) necesita si performanta in shaderi de la placa video, cei care nu au un Radeon 9600 sau Geforce 5900 (cel putin) mai bine le lasa dezactivate.

La o rezolutie decenta (=< 102x768), cu umbre activate, texturi maxime, animatii suplimentare activate, jocul arata foarte bine. Dar pe sistemul de deasupra, trebuie sa dezactivez majoritate acestora pentru o fluiditate normala.
Cred ca RAM mai mult (atat pt sistem -1024 Mb- ,cat si pentru placa video -256Mb- ) ajuta.
Anumite efecte (caldura, explozii, vraji etc) necesita si performanta in shaderi de la placa video, cei care nu au un Radeon 9600 sau Geforce 5900 (cel putin) mai bine le lasa dezactivate.
Pe urmatoarea configuratie:
2*512 DDR 400 @ 333
am reusit sa joc jocul in 1280*960 pe Ultra High, dar fara decals pentru toata campania Evil cu exceptia ultimii misiuni, cea cu Minas Tirith unde deasupra orasului (care e imens si plin de detalii) a cedat si a trebuit sa reduc rezolutia.
2*512 DDR 400 @ 333