Metode de racire, cooling carcase si nu numai ...
Moderator: Moderatori
- Zâna Măseluţă
- Admin
Aerisirea pe lateral era pentru un ventilator de 92mm, nu tai carcasa nici dacă-mi sare la beregată, e un Chieftec BX02 pe care o iubesc mai mult decât îmi iubesc motanul. Ventilatorul scoate 40dBA, iar 40°C în load pe aer mi se pare mai mult decât eficient, plus că bate exact între procesor şi placa video.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
- NightWalker
![Grin-Nod [smilie=Grin-Nod.gif]](./images/smilies/Grin-Nod.gif)

Felicitari pentru sistem si temperaturi
![Grin-Nod [smilie=Grin-Nod.gif]](./images/smilies/Grin-Nod.gif)

Dreaming in digital, living in realtime, thinking in binary, talking in IP.
Faina ideea de wind-tunnel si vad ca are rezultate foarte bune. Totusi cam scumpa (199$ in USA).
Mai bine de banii aia un WCooling bun
.
Mai bine de banii aia un WCooling bun
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
The outcome is usually depressing.
O alta carcasa interesanta:Thermaltake VA8000 Armor Case
Un review gasiti aici.

In sfarsit, TT au inceput sa fabrice carcase mai serioase (incepand cu Tsunami, Shark si acum Armor), lasand instalatiile de pom.![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Un review gasiti aici.

In sfarsit, TT au inceput sa fabrice carcase mai serioase (incepand cu Tsunami, Shark si acum Armor), lasand instalatiile de pom.
Intrebare de 51 puncte
Ce se intimpla daca pun coolerul de la sursa pe interiorul carcasei (sa nu mai scoata din srusa in spre exterior, ci sa bage aer din carcasa in sursa. Ideea ii sa mut cooler-ul in carcasa, carcasa fiind mai izolata, o sa faca zgomot mai putin. Problema ii, afecteaza racirea sursei? (in ideea ca o izolez, astfel, aerul cald pe care-l baga ventilatorul nu o sa mai intre in carcasa ci o sa iasa afara prin gaura de la cooler)
Ce alte metode de a face o sursa mai silentioasa se stie pe aici? In afara de a cumpara alta sursa, alt ventilator, alta carcasa, alta masa, alt scaun, alt dulap, alta camera, alta casa, alta masina, alta vecina
Ce se intimpla daca pun coolerul de la sursa pe interiorul carcasei (sa nu mai scoata din srusa in spre exterior, ci sa bage aer din carcasa in sursa. Ideea ii sa mut cooler-ul in carcasa, carcasa fiind mai izolata, o sa faca zgomot mai putin. Problema ii, afecteaza racirea sursei? (in ideea ca o izolez, astfel, aerul cald pe care-l baga ventilatorul nu o sa mai intre in carcasa ci o sa iasa afara prin gaura de la cooler)
Ce alte metode de a face o sursa mai silentioasa se stie pe aici? In afara de a cumpara alta sursa, alt ventilator, alta carcasa, alta masa, alt scaun, alt dulap, alta camera, alta casa, alta masina, alta vecina
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
- Underworld
acum ca a venit primavara trebuie sa revin la cooler-ul meu pt overcloaking - > radiatorul

METALHEAD Romania
Promotions - Booking - Events and more
http://www.metalhead.ro | contact@metalhead.ro
Keeping Rock Music aLIVE since 2002
Promotions - Booking - Events and more
http://www.metalhead.ro | contact@metalhead.ro
Keeping Rock Music aLIVE since 2002
- Popescu Victor
AICI se poate admira un review la o carcasa Enermax din titan, la un pret foarte bun (~80Eu).
Foarte misto carcasa
Foarte misto carcasa

Vreau sa-mi fac o gaura in panoul lateral al carcasei. Carcasa e un no-name asa ca ma lasa inima sa-i dau cep(sa dau cep carcasei nu inimii).Intrebarea e: Pe unde sa fac aceasta gaura? In drept cu coolerul de la procesor sau intre cooler si placa video?Racitea pe proc nu e prea grozava(rad de Al. si un smart case fan 2) si vreau sa-mi tin carcasa inchisa.
Multumesc anticipat
Multumesc anticipat
Eu am facut o gaura in panoul lateral exact in dreptul procului si este foarte eficient acel ventilator montat acolo!carter_ wrote:Vreau sa-mi fac o gaura in panoul lateral al carcasei. Carcasa e un no-name asa ca ma lasa inima sa-i dau cep(sa dau cep carcasei nu inimii).Intrebarea e: Pe unde sa fac aceasta gaura? In drept cu coolerul de la procesor sau intre cooler si placa video?Racitea pe proc nu e prea grozava(rad de Al. si un smart case fan 2) si vreau sa-mi tin carcasa inchisa.
Multumesc anticipat
novi merci de sfat. Cu ce ai facut gaura? Si ce dimensiune avea ventilatorul care l-ai pus? Momentan am 2 vent care baga prin fata(pe hard) si nu am niciunul care scoate(cu exceptia celui de la sursa). Carcasa sta deschisa. In spate am loc pt. 2 vent de 80mm. trebuie neaparat 2 sa scoata?Adica..sunt cam multe intrari...tre sa fie si multe iesiri nu?
Ma bate gandul sa fac o ordine in carcasa si sa pun un Cable Sleeving Kit.
Dar inainte de asta trebuie sa aranjez firele prin carcasa. Mi-ar fii de ajutor un link ceva in care sa vad cam cum se procedeaza, ca am incercat de unul singur si m-am plictisit repede ca nu aveam idei
Acest kit va fii urmat, sper eu de niste coolere mai silentioase ( decat cele standard de la antec) cu led-uri
P.S. Imi puteti spune ce specs. au coolerele de 80mm cu care vine carcasa 1000AMG.
Eu am gasit asa ceva:
Fan Specs:
- RPM 2000
- CFM 17.3
- dB(A) 25
Dar mi se par prea zgomotoase, pt ca ma orientasem la ventilatoare tot la 25 db.
Dar inainte de asta trebuie sa aranjez firele prin carcasa. Mi-ar fii de ajutor un link ceva in care sa vad cam cum se procedeaza, ca am incercat de unul singur si m-am plictisit repede ca nu aveam idei
Acest kit va fii urmat, sper eu de niste coolere mai silentioase ( decat cele standard de la antec) cu led-uri

P.S. Imi puteti spune ce specs. au coolerele de 80mm cu care vine carcasa 1000AMG.
Eu am gasit asa ceva:
Fan Specs:
- RPM 2000
- CFM 17.3
- dB(A) 25
Dar mi se par prea zgomotoase, pt ca ma orientasem la ventilatoare tot la 25 db.
Poate te ajuta ACEST LINK!RAYNOR wrote:Ma bate gandul sa fac o ordine in carcasa si sa pun un Cable Sleeving Kit.
Tocmai am vazut asa ceva la UltraPro link
Un cooler Titan 12cm care arata si bine si se pare ca nu e prea scump ... Nu stiu pretul exact insa cred ca s-ar situa pe la 1.1 mil ..Ceva pareri despre el ? Ma bate un gind sa-l cumpar ...
edit: typo ..laptop keyboard
way later edit: cred ca am postat putin eronat...sorry...cred ca ar putea fi mutat la proc and mem ...
Un cooler Titan 12cm care arata si bine si se pare ca nu e prea scump ... Nu stiu pretul exact insa cred ca s-ar situa pe la 1.1 mil ..Ceva pareri despre el ? Ma bate un gind sa-l cumpar ...
edit: typo ..laptop keyboard
way later edit: cred ca am postat putin eronat...sorry...cred ca ar putea fi mutat la proc and mem ...
Join us on #xpc ! NEW : #xtrempc
If you are going through hell, keep going. - W Churchill
If you are going through hell, keep going. - W Churchill
Ms. pt link novi
M-ar fii interesat si un link pt aranjarea firelor in carcasa deoarece si acestea imi pun probleme.
M-am gandit la ceva de genu http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=81 care ar da chiar bine in carcasa

M-ar fii interesat si un link pt aranjarea firelor in carcasa deoarece si acestea imi pun probleme.
M-am gandit la ceva de genu http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=81 care ar da chiar bine in carcasa

Am gasit un review la sleeving kitt: http://www.adpmods.com/case-modding/the ... sp-16.html
Inca mai caut ceva link pt restul firelor din carcasa.
Inca mai caut ceva link pt restul firelor din carcasa.
mai baieti de ati fii mai gospodari ati observa ca aspriratoarele mai noi folosesc filtre de praf intre sac si motor deci>>cautatii la electrocasnice sau la media galaxy am vazut ca au accesori pentru aspirator (eu am ciordit unul de la mama ( la aspirator am primit 5rezerve)din unu am pus la doua venti;atoare !!leam pus peste grila)
Can pain be tragic?Can pain be deadly?Hmm...?Yes it can but it may not!!
De Kandalf zic ca e pacat ca nu o poti gasi la noi.Marmota wrote:dar de Kandalf ce zici?poe wrote:O alta carcasa interesanta:Thermaltake VA8000 Armor Case

Si toydoll, de obicei filtrele de praf de la aspiratoare sunt mult prea dense (trebuie sa retina praful din aerul tras de o turbina de cateva sute bune de W); puse la un ventilator de calculator, aceste filtre obstructioneaza mult din fluxul de aer scos impins de acel ventilator.
BAIETI SI FETE
AM SI EU O INTREBARE!!AM O INTREBARE FF> IMPORTANTA AS VREA SA IMI SPUNETI SI MIE UN COOLER DE 120x120 maxim 400.000lei care sa traga aerul afara din carcasa pentru ca am gaurit carcasa pe lateral si nu ma deranjeaza zgomotul pana la 40Db da nu mai mult eu ma gandeam la titan astea le gasesc peste tot .Sau merita sa imi iau un thermaltake trage mai bine??

Can pain be tragic?Can pain be deadly?Hmm...?Yes it can but it may not!!
Thermaltake Smart Case Led Fan 120
Cred ca acum am unul dintre cele mai performante sisteme de racire cu aer:
Thermalright XP120 si Thermaltake Smart Case Led Fan 120 si a rezultat un cooler care imi tine procesorul meu full load acum la 33-34 de grade, fata de 46-48 cu racirea stock. Temperaturile sunt ciudate, dar totusi diferenta este cea care conteaza.
Sursa Coolergiant
6 ventilatoare cu leduri
Arctic Cooling Ati Silencer 1 rev. 2
Cred ca acum am unul dintre cele mai performante sisteme de racire cu aer:
Thermalright XP120 si Thermaltake Smart Case Led Fan 120 si a rezultat un cooler care imi tine procesorul meu full load acum la 33-34 de grade, fata de 46-48 cu racirea stock. Temperaturile sunt ciudate, dar totusi diferenta este cea care conteaza.
Sursa Coolergiant
6 ventilatoare cu leduri
Arctic Cooling Ati Silencer 1 rev. 2
Super, novi, dar de unde ţi-ai luat Sonic-u' ? Că eu nu am văzut decât pe site-ul Thermaltake.
Last edited by ironwolf on Tue Mar 29, 2005 3:02 pm, edited 1 time in total.
While politicians is sounding like strippers to me
They saying
But I don't wanna hear it
"Ooo baby you want me
Now you can get this lapdance here for free"
They saying
"Ooo baby you want me
Merci mult. Mda, puteau şi ei să bage un link, ceva...
Later Edit : Acestea fiind spuse, vă rog să mă ajutaţi într-o problemă. Vreau să-mi schimb coolerul actual. Am de ales între 3 coolere cu led-uri, pentru ca să se vadă pin geamul lateral. Iată variantele :
1. Gigabyte Neon Cooler 7-Pro. Problema cu acesta e că îl caut de 2 săptăpmâni şi nu-l găsesc. Am văzut într-o revistă că îl distribuie Ultra Pro-u', dar e de negăsit la ei.
2. Thermaltake Volcano 9 Cool Mod. Ăsta chiar e interesant prin prisma preţului şi aspectului din timpul funţionării sistemului.
3. Thermaltake Sonic Tower. De departe cel mai tentant, dar şi cel mai scump. Nu are ventilator cu led-uri, însă vine cu un "Special designed fan holder" care "can secure the optional 12 cm fan" (scuzaţi româno-engleza). Problema e că nu ştiu dacă încape în carcasă. S-ar putea să atingă sursa.
Voi care l-aţi alege ?
Later Edit : Acestea fiind spuse, vă rog să mă ajutaţi într-o problemă. Vreau să-mi schimb coolerul actual. Am de ales între 3 coolere cu led-uri, pentru ca să se vadă pin geamul lateral. Iată variantele :
1. Gigabyte Neon Cooler 7-Pro. Problema cu acesta e că îl caut de 2 săptăpmâni şi nu-l găsesc. Am văzut într-o revistă că îl distribuie Ultra Pro-u', dar e de negăsit la ei.
2. Thermaltake Volcano 9 Cool Mod. Ăsta chiar e interesant prin prisma preţului şi aspectului din timpul funţionării sistemului.
3. Thermaltake Sonic Tower. De departe cel mai tentant, dar şi cel mai scump. Nu are ventilator cu led-uri, însă vine cu un "Special designed fan holder" care "can secure the optional 12 cm fan" (scuzaţi româno-engleza). Problema e că nu ştiu dacă încape în carcasă. S-ar putea să atingă sursa.
Voi care l-aţi alege ?
While politicians is sounding like strippers to me
They saying
"Ooo baby you want me
They saying
"Ooo baby you want me