ce router sa folosesc ...

Discuţii privind conexiuni Internet, provideri şi reţelistică.

Moderator: Moderatori

Post Reply
cutare

ce router sa folosesc ...

Post by cutare »

Am un prieten care are net prin wireless cu IP static shi vreau sa ma conectez shi eu la el . El spune ca imi trebe un router normal (nu wireless shi nu adsl) pote cineva sa-mi spuna ce router sa-mi cumpar shi de unde
Merci
MAKAVELY

Post by MAKAVELY »

Depinde,daca vrei sa iei net de la el wireless ai nevoie de un router wireless,daca vrei sa iei net de la el prin cablu UTP ai nevoie de un router broadband.VArianta a 2 e mult mai rapida mai ales daca veti utiliza reteaua pentru filesharing.
The 7 day`s Theory
cutare

Post by cutare »

el imi poate da prin cablu utp , dar zice ca nu i bun router broadband , ca trebe unul normal shi eu habar nu am care i ala
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Nu prea exista router "broadband", este un nume dat pentru marketing de catre fabricanti. Poate ne explica si el ce intelege prin router "normal".
Atata timp cat routerul are port de WAN tip CAT5, totul e ok.
cutare

Post by cutare »

Deci , tipul asta are net tras prin wireless cu IP static , shi spune el ca sa ma conectez shi eu trebe un tip de router "NORMAL" (asa zice el ) adica nu dsl sau adsl sau wireless ci normal nu stiu acum sigur ce intelege tipu' prin normal, dar eu vroiam sa stiu numai ce router imi trebe sau cum pot sa-mi trag shi eu net de la el fara sa faca sharing la calc-ul lui ??

Merci
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Ce va trebui sa faci este cascading intre cele doua routere. Routerul tau trebuie configurat pe partea WAN in asa fel incat sa aiba introduse datele routerului la care vrei sa te cuplezi.
Post Reply