Nvidia GeForce 7800 GTX vs ATI Radeon X1800XT

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Locked

Daca ati avea bugetul necesar, ati achizitiona...

NVIDIA GeForce 7800GTX
72
56%
ATI Radeon X1800XT
56
44%

Total votes: 128

KalKo

Post by KalKo »

dar tre iei in considerare ca cine si-a cumparat deja 7800 nu o sa-l vinda sa-si cumpere x1800,iar daca vor fi egale trebuie luat in considerare si pretul care din cate se stie pana acum o sa fie mai mare decat competitia. :wink:
Loading....
van helsing

last day

Post by van helsing »

hai sa fim seriosi!! rezultatele din F.E.A.R. arata mai degraba ca o minciuna aranjata din taste,sau ca o optimizare ascunsa de cei de la ATI.uitati un lucru foarte importanta 7800 GTX este o placa in care forta bruta a celor 24 conducte de randare ar trebui sa fie coplesitoare.frecventa mult mai mare a procesorului grafic si a memoriilor in cazul ATI nu cred ca este suficienta sa depaseasca GPU-NVidia.probabil mai exista si altceva despre care nu avem cunostinta.maine este ziua cea mare si vom afla.
KalKo

Post by KalKo »

Loading....
cristi_TNT

Post by cristi_TNT »

gata m-am convins,conform testelor efectuate pe hardwareanalysis Ati a mancat un mare kkt,placa asta,x1800xt nu depaseste 7800gtx decit in 1024 in rezolutii mai mari o ia pe coaja rau de tot.

pegas: dupa cum arata graficul (doar 180%) x18000000xt asta se duce departe,ar fi ajuns si pe pagina cealalta :D

si cat tam tam,au mai redus si garantia la placile BBA,superplaca asta a venit la 4 luni dupa 7800gtx ca sa ofere performanta de kko.
pt mine e clar Ati=3Dfx in curand.
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
ice01

Post by ice01 »

cristi_TNT wrote:gata m-am convins,conform testelor efectuate pe hardwareanalysis Ati a mancat un mare kkt,placa asta,x1800xt nu depaseste 7800gtx decit in 1024 in rezolutii mai mari o ia pe coaja rau de tot.
Daca e adevarat ce spui ... sincer e rusinos. 1024/768 este o rezolutie ptr gama middle, in nici un caz ptr hi/end ... eu zic totusi sa mai asteptam ...
KalKo

Post by KalKo »

totusi e bine sa fie si un ATi ca altfel nu am avea nu stiu ce progres, daca tineti minte trecerea de la ge3 la ge4 nu a fost nu siu cat de spectaculoasa.
Si cum ziceam: cine isi cumpara o placa de genu nu se joaca in 1024 :tongue3:
Loading....
ice01

Post by ice01 »

Chestia asta de totusi de gandit
However it will now be a tough sell, the MSRP is around $599 for the Radeon X1800 XT, which is up to $150 more expensive than the GeForce 7800GTX which is faster overall. Same applies to the Radeon X1800 Pro, which will retail at $449, you can buy a GeForce 7800GTX for that amount of money, which honestly hands the Radeon X1800 Pro its own behind
Probabil ca totusi preferate vor fi de catre fani brand-ului ATI ... altfel nu inteleg de ce ai plati 150$ in plus ptr o placa ATI care culmea se pare ca este inferioara din ce se poate vedea pana acum ...
Sa vedem daca este sau nu este asa, dupa ce va fi lansata oficial.
KalKo

Post by KalKo »

Este doar primul test pe un super sistem cu Fx57,dar sa nu uitam ca graficul ATI este :^o
Loading....
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Bun bun cei de la Ati "revin in forta" :^o
Pana si in Half-Life 2 7800 e mai rapida...:d
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Corbu'

Post by Corbu' »

Ce va place sa o dati in bailamos, testul de pe Hardware Analysis este vechi din data de 16 Septembrie, driverele nu erau gata, iar frecventele finale ale placilor nu erau inca stabilite. Ce ati vazut acolo a fost doar un preview, un teaser.
The benchmarks were run on release candidate drivers for the Radeon X1800 Pro and XT, hence performance is not likely to change much before launch, but final clockspeeds have yet to be determined we've learned
Mai bine mai asteptati o zi sa apara testele de la grei (XBitLabs, Anandtech, Hexus, HardOCP, etc) si apoi incepem sa aruncam cu rosii stricate. Pana atunci ochii mari si ciocu mic !

P.S. Si daca cititi cu atentie articolul veti vedea la inceput ca respectivul site are o cruciada proprie anti ATI, take the review with a grain of salt !
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Corbu' wrote:Ce va place sa o dati in bailamos, testul de pe Hardware Analysis este vechi din data de 16 Septembrie, driverele nu erau gata, iar frecventele finale ale placilor nu erau inca stabilite. Ce ati vazut acolo a fost doar un preview, un teaser.
The benchmarks were run on release candidate drivers for the Radeon X1800 Pro and XT, hence performance is not likely to change much before launch, but final clockspeeds have yet to be determined we've learned
Mai bine mai asteptati o zi sa apara testele de la grei (XBitLabs, Anandtech, Hexus, HardOCP, etc) si apoi incepem sa aruncam cu rosii stricate. Pana atunci ochii mari si ciocu mic !

P.S. Si daca cititi cu atentie articolul veti vedea la inceput ca respectivul site are o cruciada proprie anti ATI, take the review with a grain of salt !
Ok asteptam!
Ai putea sa ne tratezi cu putin respect si sa spui altcuiva "ciocu mic" ca nu suntem in piata
pegas

Post by pegas »

cristi_TNT wrote: pegas: dupa cum arata graficul (doar 180%) x18000000xt asta se duce departe,ar fi ajuns si pe pagina cealalta :D
yeahr right. :tongue3:

probabil s-au gindit si ei ca intind prea tare coarda. eu nu am incredere intr-o placa cu performanta zdrobitoare doar intr-o anumita aplicatie.

:^o

parerea mea
la mijloc intre .asm si .c
Corbu'

Post by Corbu' »

Nu am vrut sa sune a jignire, dar deja topicul o luase pe aratura, incepuse sa curga cerneala doar din speculatii. Nu am vrut sa se creeze deja o impresie pe forumul XPC doar dintr-un review aruncat pe net ca protest impotriva ATI. E ca si cum ai crede pe cuvant ce spun Inquirer sau THG.
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
DaLiu

Post by DaLiu »

Mare dreptate ai Corbu'! Mai putin baieti, sa vedem cine pe cine face!
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
ice01

Post by ice01 »

DjDaLiu wrote:Mai putin baieti, sa vedem cine pe cine face!
Ca aia care platesc stim, tot astia multi si prosti :laughing6:
Ce mai rad astia de la ATI si nVidia cand mai stau ei asa la cate o cafea, si vad cat se zbate lumea sa le laude produsele, partea bun este ca au parte de reclama gratuita, culmea e, ca tot aia care o fac mai si platesc ptr ea [smilie=maniac.gif]
poe

Post by poe »

Mai da' repede mai sariti la gatul lui ati; nu zic ca nu ar merita, cu fas-ul care este Corssfire-ul (cel putin pe placi din seria X8xx) si cu amanarile succesive ale noii generatii, dar acel review pe care va bazati voi in a arunca cu oua a fost doar o razbunare a redactorului de la HardwareAnalysis, care a lovit astfel Ati pentru ca nu a fost invitat oficial la testele seriei X1800, impreuna cu ceilalti reprezentati ai mediei de pe net.
S-a tot vorbit de acel review pe net, pana si Ati a dat o declaratie in acest sens si s-a mai si discutat pe forum.\

Chiar mi-as dori sa se adevereasca ce preziceti voi cu ati=3dfx, sa va vad cum o sa dati peste 2 ani >1000$ pe o placa facuta cu aceeasi tehnologie ca in 2005, facuta de mareata companie nvidia.

Vorba lui ice, cand una din companii are sa imi dea o placa de ultima generatie gratis atunci am sa ma declar fanatic al acelei marci; pana atunci, [smilie=Get-A-Life.gif]
Death

Post by Death »

DjDaLiu wrote:Hmmmm! Simt mirosul unui upgrade serios in urmatoarele 2 luni, sper sa fie adevarat ce se arata in graficu de mai sus. :-~
scuze de expresie....dar esti nebun....ai x800xtpe si tu vrei upgrade?! vai de capu meu....(no offence-nebun in sensul ca exagerezi!)
cristi_TNT wrote:daca dorea cineva sa joace ultimele jocuri aparute acum 3-4 luni,doom 3,halflife2,battlefield2 si ce-o mai fi pe aici joc beton cu detalii maxime,sa-mi fie cu iertare dar nu prea ai de ales The NVIDIA 7800 it`s the only way ca x1800xt e doar in reviste,si stai sa mai vedem si pretul.... :-~
Adica imi spui tu mie ca 7800GT/GTX merita a fi cumparat pentru jocurile de acum 4 luni si nimic mai mult? Pai abia a iesit pe piata si e si veche nu? mai omule revino cu picioarele pe pamant...doom3 il joci si cu un 6800simplu pe ultra quality si merge perfect...da' ce vorbesc eu si un 6600GT se descurca minunat pt jocurile de acum 4 luni..!

A da, si inca o chestie: noi ne miram cum de x1800 a scos de doua ori mai multe fps-uri in FEAR...pai...daca stam sa ne gandim, nu ati a scos mult, ci Nvidia a scos putin....uitati si de ce: am vazut un test in care un 7800GTX a scos 54 fps in FEAR si dar nu mi se pare normal; in schimb ati (dupa cum spun ei) ar fi scos cam 100fps(ceea ce mi se pare normal pt o placa high end)
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

Cineva a spus odata: "Always outnumbered, never outgunned.". S-ar putea sa se aplice si in cazul ATi, cel putin dupa graficele acelea (care s-ar putea sa fie totusi doar marketingul in actiune) si reactia celor care nu vor ca ATi sa reuseasca (da, ma refer la nVIDIA si la invidiosi - prin acest termen fac referire la acele persoane care vor ce-i al vecinului, nicidecum la fanii nVIDIA - , nu vreau sa se simta nimeni ofensat, dar hai sa recunoastem ca cei care cred ca nVIDIA ar putea vreodata sa le doreasca binele celor de la ATi ar trebui sa se duca singur la un anume spital - prietenii stiu de ce (TM) - ). Deci, nu vreau sa aprind un flame, dar vreau ca ATi sa reuseasca. Si cum a demonstrat AMD, arhitectura conteaza, nu steroizii. Din punctul asta de vedere nVIDIA isi bate oarecum joc de fani, deoarece, cum s-a mai zis, 7800 e de fapt un 6800 pus la tras de fiare si ingrasat (dupa cum sugereaza si mascota :laughing6: :laughing6: :laughing6: ). Sper sa si-o ia de la ATi, nu de alta, dar macar sa profitam noi toti din asta, mai ales fanii nVIDIA. Astept rezultate oficiale si de incredere.

In incheiere, imi cer scuze fata de cei care s-au simtit jigniti de cele scrise de mine, n-am avut intentia sa ranesc sentimentele nimanui, ci doar sa-mi prezint punctul de vedere.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
alexwinfast

Post by alexwinfast »

scorpion_amd13 wrote:Cineva a spus odata: "Always outnumbered, never outgunned.". S-ar putea sa se aplice si in cazul ATi, cel putin dupa graficele acelea (care s-ar putea sa fie totusi doar marketingul in actiune) si reactia celor care nu vor ca ATi sa reuseasca (da, ma refer la nVIDIA si la invidiosi - prin acest termen fac referire la acele persoane care vor ce-i al vecinului, nicidecum la fanii nVIDIA - , nu vreau sa se simta nimeni ofensat, dar hai sa recunoastem ca cei care cred ca nVIDIA ar putea vreodata sa le doreasca binele celor de la ATi ar trebui sa se duca singur la un anume spital - prietenii stiu de ce (TM) - ). Deci, nu vreau sa aprind un flame, dar vreau ca ATi sa reuseasca. Si cum a demonstrat AMD, arhitectura conteaza, nu steroizii. Din punctul asta de vedere nVIDIA isi bate oarecum joc de fani, deoarece, cum s-a mai zis, 7800 e de fapt un 6800 pus la tras de fiare si ingrasat (dupa cum sugereaza si mascota :laughing6: :laughing6: :laughing6: ). Sper sa si-o ia de la ATi, nu de alta, dar macar sa profitam noi toti din asta, mai ales fanii nVIDIA. Astept rezultate oficiale si de incredere.

In incheiere, imi cer scuze fata de cei care s-au simtit jigniti de cele scrise de mine, n-am avut intentia sa ranesc sentimentele nimanui, ci doar sa-mi prezint punctul de vedere.
Sunt emotionat! =D>
KalKo

Post by KalKo »

Sincer chiar daca sunt fan inrat nVidia as vrea ca x1800xt sa fie un pic peste 7800gtx, pt ca din cate vad nVidia a avea resurse (aici ma refer din punct de vedere tehnologic) sa-i intreaca p canadieni, joaca de parca ar fi brazilieni,"una mai mult decat adversaru'".Noi ca utilizatori am avea cel mai mult de castigat daca Ati ar lansa cat mai des placi video si in nici un caz sa pateasca ce a patiz 3dfx ca sincer placi video ultra-rapide de la matrox nu tare cred ca o sa vedem curand.Asa ca sperati ca politica de preturi de la ati se va schimba si ca isi vor recapata [smilie=Respect.gif] de la fani.
Loading....
Sparkle

Post by Sparkle »

KalKo wrote:.... as vrea ca x1800xt sa fie un pic peste 7800gtx, pt ca din cate vad nVidia a avea resurse (aici ma refer din punct de vedere tehnologic) sa-i intreaca p canadieni, joaca de parca ar fi brazilieni,"una mai mult decat adversaru'".
Esti belea mah...sa-ti amintesc ca nvidia pana la seria 6xxx a luat-o in barba rau ( cu cele 2 serii premergatoare )...unde erau muschii ei atunci ?...pana la brazilieni mai au mult de mancat.
Eu vreau ca amandoua sa fie la fel de bune - i-mi place concurenta dintre cele 2 firme, face viatza mai frumoasa si avem ce sa postam.
Parerea mea este ca Nvidia o sa si-o ia in momentul asta si spun asta pt ca daca la seria 6800 ultra nvidia avea doar PS3.0 ca imbunatatire ...si placa nu era mai buna ( poate in OPEN-GL ) ca un X850 XT PE care cei drept vine cu ps 2.0 , ATI de data asta vine cu PS 3.0 si cu ceva muschiuleti GPU 600-700 (tehnologie noua).
Exact cum spune cineva de mai sus conteaza foarte mult tehnologia GPU- ului nu neaparat nr. de pipe...iar ATI a lucrat mult la asta cu usile inchise.
Chiar daca a intarziat...daca placile pe care or sa le scoata vor fi mai bune - sau la fel ca seria 7xxx...atunci or sa-si recapete foarte multi clienti.
Am avut si Nvidia ( am si acutal ) si ATI...ce pot sa spun, sunt unii oameni care prefera o imagine mai buna decat fortza bruta in jocuri.
No Flame PLS - mi-am spus si eu parerea ( cum ati facut multi )
Core2Duo E8500@4.0 Ghz*/*CoolerMaster Hyper 6+*/*Gigabyte EP 45-DS4*/*2x2 GB Muskin Pc8500*/*Sapphire HD4870 1 GB*/* HDD Seag. 640GB x 2*/*Sursa Corsair 650w*/*Dvd-rw Asus */*Mon. Sony 19''X-Black */*Mouse Logitech G9*/*KB ....comming*/*Case Shark
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Lipsa suportului DirectX9.0c, micile defecte ale Crossfireului, credeti ca pentru a fii peste nVidia lui ATi ii trebuie doar x1800xt?
Iar pretul acestora va fii destul de mare comparativ cu 7800gtx, pana la urma acum apar ... [smilie=maniac.gif]
picz or it didn't happen
yori

Post by yori »

Diferenta de calitate a imaginii intre seria 6*** de la nvidia si X*** de la ati mie mi se pare inexistenta... Despre noile serii nu ma pronunt, pentru ca nu mi-au trecut prin mana, dar oricate teste as vedea pe net sau oriunde altundeva, pana la urma factorii decisivi in cumpararea unei placi video vor fi pretul si testul "ochiometric". Oricum concurenta e benefica pana la urma pentru cumparatori, iar producatorul care-mi va da cel mai bun produs pentru aceeasi suma de bani va fi preferatul meu...

P.S. cred c-am fost putin off topic.
Soul Assassins Inc.®
Sparkle

Post by Sparkle »

[quote="yori"]Diferenta de calitate a imaginii intre seria 6*** de la nvidia si X*** de la ati mie mi se pare inexistenta... Despre noile serii nu ma pronunt, pentru ca nu mi-au trecut prin mana, dar oricate teste as vedea pe net sau oriunde altundeva, pana la urma factorii decisivi in cumpararea unei placi video vor fi pretul si testul "ochiometric". quote]

OFF TOPIC:

Abaddon- Care sunt defectele Crossfire-ului? ...am vazut pe net ca este destul de bun.
Gandeste-te ca este o tehnologie abia la inceput (conceputa Strict de ATI - nvidia a avut SLI- ul de la 3dfx ("mura in gura") de vreo 5 ani si abia acum 1 an sau gandit sa-l si faca ...pe cand ATI il concepe de 1 an incoace ca raspuns la SLI ( asta inseamna multi bani si mult efort sa faca intr-un an ce face altul in 4-5)...si eu zic ca face fatza destul de bine pt inceput ....si sa nu uitam ca, Crossfire-ul are si un avantaj foarte mare :Nu i-ti trebuie 2 placi identice pt a functiona.
YORY Fiecare are felul lui de a percepe imaginea - eu vad diferente - tu daca nu vezi e problema ta - sunt altii care vad....... [smilie=Respect.gif]
Si cand zic asta ma refer in primul rand la faptul ca Nvidia fara AA si AF (default) e cam varza la capitolul imagine ..eu personal am jucat un Joc "***" cu 9800pro 1024x178 cu toate high ( fara AA si AF) si arata foarte bine; acum il joc din nou cu 6600GT tot in 1024x768 cu toate high (fara AA si AF) ...si arata naspa- nu mai am tragere de inima sa-l joc pana la final (Decat cu 4 AA si 4 AF :laughing6: )
Dupa cum am zis este parerea mea si nu trebuie ca comentam acest aspect- sa asteptam lansarea placilor
Core2Duo E8500@4.0 Ghz*/*CoolerMaster Hyper 6+*/*Gigabyte EP 45-DS4*/*2x2 GB Muskin Pc8500*/*Sapphire HD4870 1 GB*/* HDD Seag. 640GB x 2*/*Sursa Corsair 650w*/*Dvd-rw Asus */*Mon. Sony 19''X-Black */*Mouse Logitech G9*/*KB ....comming*/*Case Shark
Death

Post by Death »

sparkle, cand Abbandon vorbea de mici defecte ale crossfireului cred ca se referea la faptul ca in 1600*1200 merge cu 60hz si la 2048*1536 cu 52hz ... #-o
van helsing

ATI

Post by van helsing »

'Crossfire-ul are si un avantaj foarte mare :Nu i-ti trebuie 2 placi identice pt a functiona.' (Sparkle) Adevarat,dar daca placa a-2-a este mai slaba,sistemul va functiona la setarile ultimei.Asta presupune ca ai un sistem SLI scump(pt. ca placa video de baza ATI costa foarte mult) care functioneaza la performante slabe.Este doar o paranteza de ordin tehnic nu ma cert cu nimeni.Cum rezultatele noilor placi ATI intarzie sa apara,eu spun sa incetati aceasta discutie lipsita de fond.
van helsing

AnandTech

Post by van helsing »

Will we add October 5 to the list of memorable dates of 2005 - at least with regard to products launching and shipping on the same day? All vendors we've interviewed tell us that there will be no new ATI SKUs on their warehouse floors on the morning of October 5. Some report that they expect shipments within a few days, and others don't really expect shipments for at least a week; and all report that their initial SKUs will be "built by ATI" branded cards. This is not reminiscent of the GeForce 7xxx nor the Intel 6xx launch earlier this year, where the product was literally waiting to be shipped a week before the launch date. On the other hand, those waiting to buy some of ATI's new SKUs won't have to wait long, according to these vendors. Several vendors will happily accept pre orders, although vendors also tell us that the initial shipments of ATI's SKUs are of relatively low volume; at least when compared to the GeForce 7xxx launches of earlier this year.......bla,bla,bla! Se pare ca vom mai astepta cateva zile,pana vor aparea si niste teste reale.
Allex
Moderator

Post by Allex »

Press Release
ATI's New Radeon® X1800 Garnering Industry Wide Praise From Game Developers

MARKHAM, Ontario, Oct 05, 2005 (BUSINESS WIRE) -- The newly announced Radeon® X1800 family of products from ATI Technologies Inc. (TSX:ATY)(NASDAQ:ATYT) is receiving with widespread acclaim from game developers around the world, excited about all the new opportunities and possibilities presented by this new graphics card. Designed with game developers in mind, the development of the Radeon X1800 focused on four key paradigms - efficiency, flexibility and scalability, Shader Model 3.0 performance and image quality improvements. Each of these attributes can be immediately leveraged by game developers to deliver an enhanced experience to the end user.

"We are excited about the potential of ATI's new Radeon X1800. Our next generation game architecture, the BioWare Eclipse Engine, makes extensive usage of the X1800's advanced feature set," said Trent T. Oster, Director of Technology, Bioware Corp. "We are doing some very exciting things on the graphics technology front and ATI is right there with the hardware to support us."

"The new features of the Radeon X1800 XT - dynamic branching, full HDR support with full screen AA - means that we don't need to spend the time coding new paths to get the results we're striving for in our games," said Cevat Yerli, President, Crytek. "Performance with this board with this board has been more than satisfying and we have just started to fully maximize its potential."

"The optimizations and efficiencies built in to the Radeon X1800 give us incredible freedom with the kinds of effects we can create," said Jorgen Tharaldsen, Product Director, Funcom. "With the ability to create even longer shaders than in the past, the opportunity to create an even more compelling experience for users and truly unleash the power of the graphics processing unit (GPU) is astounding."

"The high performance together in conjunction with PS3.0 on the Radeon X1800 has enabled Lionhead to realise our original vision for Black and White 2 where every graphical asset in the game dynamically morphed to reflect the player's personality at the frame rate we wanted," said Tim Rance, Chief Technology Officer, Lionhead.

"In the development of Alan Wake we have focused on matching our unique storyline with dynamic environments that have yet to be seen in interactive gaming," said Markus Maki, Development Director, Remedy. "The introduction of the Radeon X1800 family of cards means that we can bring these visuals to life and fully realize our vision as we intended, with incredibly rich and lush settings."

"Now that HDR and AA is feasible with the Radeon X1800, the added realism in images and environments further pulls users into the game, enabling much more immersive game play," said Ryan Elam, Technology Director, Sigil. "By fostering the kind of development platform that game developers can go to town with, ATI continues to show their focus and dedication to this market."

"ATI recognizes the power of giving game developers the tools they need to create breakthrough content for end users and by delivering the Radeon X1800 we have far exceeded their expectations," said Neal Robison, Director, ISV Relations, ATI. "By looking at the wish list for game developers for graphics hardware and incorporating all these desires into this new product, ATI has focused on delivering the strongest, most feature rich product on the market, which will ultimately give end users unmatched gaming performance."

About ATI Technologies

ATI Technologies Inc. is a world leader in the design and manufacture of innovative 3D graphics and digital media silicon solutions. An industry pioneer since 1985, ATI is the world's foremost visual processor unit (VPU) provider and is dedicated to deliver leading-edge performance solutions for the full range of PC and Mac desktop and notebook platforms, workstation, set-top and digital television, game console and handheld device markets. With 2004 revenues of US $2 billion, ATI has more than 3,200 employees in the Americas, Europe and Asia. ATI common shares trade on NASDAQ (ATYT) and the Toronto Stock Exchange (ATY).

Important Information Regarding Forward-looking Statements

Forward-looking statements look into the future and provide an opinion as to the effect of certain events and trends on the business. Forward-looking statements may include words such as "plans," "intends," "anticipates," "should," "estimates," "expects," "believes," "indicates," "targeting," "suggests" and similar expressions.

This news release contains forward-looking statements about ATI's objectives, strategies, financial condition and results. These "forward-looking" statements are based on current expectations and entail various risks and uncertainties. Our actual results may materially differ from our expectations if known and unknown risks or uncertainties affect our business, or if our estimates or assumptions prove inaccurate. Therefore we cannot provide any assurance that forward-looking statements will materialize. We assume no obligation to update or revise any forward-looking statement, whether as a result of new information, future events or any other reason. Additional information concerning risks and uncertainties affecting our business and other factors that could cause our financial results to fluctuate is contained in our filings with Canadian and U.S. securities regulatory authorities, including our 2004 Annual Information Form and 2004 Annual Report filed on SEDAR at http://www.sedar.com.

Copyright 2005 ATI Technologies Inc. All rights reserved. ATI and ATI product and product feature names are trademarks and/or registered trademarks of ATI Technologies Inc. All other company and product names are trademarks and/or registered trademarks of their respective owners. Features, pricing, availability and specifications are subject to change without notice.

For media or industry analyst support, visit our Web site at http://www.ati.com

ATI Technologies Inc. (TSX:ATY) (NASDAQ:ATYT)

SOURCE: ATI Technologies Inc.

ATI Technologies Inc.
Carrie Maynard - Public Relations Manager
Workstation, Mac and Advanced Technology Marketing
(905) 882-2600, Ext. 8181
cmaynard@ati.com
OR
Other ATI Contacts:
Porter Novelli Canada
Derek Baker - Account Supervisor
(416) 422-7158
derek.baker@porternovelli.com
OR
For investor relations support, please contact:
ATI Technologies Inc.
Janet Craig - Director, Investor Relations
(905) 882-2600, Ext. 2631
janet@ati.com
si

>> Un prim test facut de cei de la Inquirer.net cu X1800XT 512 MB <<
Sparkle

Post by Sparkle »

Dap scuze tuturor- nu am dorit sa fie luata ca o ofensa- mi-am spus parerea; fiecare priveste problema din punctul lui de vedere

Puteti intra pe http://www.ati.com ...veti gasi ceva deosebit de interesant :)
pegas

Post by pegas »

la mijloc intre .asm si .c
papa_ioan

Post by papa_ioan »

Uite aici un review cu benchmark si ce mai vreti:

http://techreport.com/reviews/2005q4/ra ... dex.x?pg=1
"From all the things I lost, I miss my mind the most!!!"
Ozzy Osbourne
alexwinfast

Post by alexwinfast »

papa_ioan wrote:Uite aici un review cu benchmark si ce mai vreti:

http://techreport.com/reviews/2005q4/ra ... dex.x?pg=1
Frumos :wink:
ice01

Post by ice01 »

Uite cum vad eu acum lucrurile ...
Exclud din discutie X1800, scot afara de asemenea din discutie 7800GTX, si bineinteles SLI/CROSSFIRE. Fac asta ptr ca eu nu imi permit asa ceva, sau mai bine spus, eu nu sunt genul care arunca banii pe asa ceva. In situatia mea sunt 90% sau poate chiar mai mult dintre useri acestui forum si nu numai, si atunci eu am urmarit mai atent seria de mijloc a noilor placi video, care va avea si cea mai mare cautare, si ce am remarcat este faptul ca X1600 este chiar o placa destul de slaba, avand in vedere faptul ca in mai toate testele este cu mult sub un 6800 simplu. Lucru deloc inbucurator. Deci din ce am vazut pana acum, ATI prezinta interes, doar ptr fanatici, sau ptr cei care dispun, si sunt dispusi sa dea foarte multi bani pe X1800XT/XL, ca in rest nu ai ce sa alegi de la ei. Situatia se repeta ca si in cazul X/300/600/700, care nu au prezentat un interes deosebit, avand un concurent puternic in 6600GT care a fost si este inca un best buy. X800PRO a venit cam tarziu, si sincer sa fiu eu unul nu o gasesc in nici o oferta.
Cu parere de rau trebuie sa spun, ca daca aceste lucruri se confirma, atunci cand voi trece pe PCX, si asta va fi probabil in primavara, tot nVidia va fi alegerea, daca situatia este asemanatoare, chiar daca va fi din seria 6xxx ...
Mai are cineva niste opini obiective pe aceasta tema a placilor middle ? Va rog insa, fara flame sau iubiri personale, pastrati macar o urma de obiectivism in discutie ...
poe

Post by poe »

Rezultatele sunt clare cred.. placile high-end de la Ati, ca si in trecut, sunt peste cele ale concurentei in majoritatea testelor (mai putin pe partea de OpenGL), (atat ca viteza, cat si calitativ - a se vedea in acest caz review-ul Hardocp, unde per ansamblu 7800GT iese in fata lui X1800XL, dar placa de la Ati da posibilitatea unui nivel mai inalt de calitate al imaginilor, in timp ce pastreaza o viteza un pic sub cea a lui 7800GT).

Din pacate, desi Ati pozitioneaza X1600XT-ul contra 6600-lui, pretul o arunac drept in fata lui 6800, situatie in care pierde fara drept de apel. Pacat, aceea e zona din care vine grosul banilor.

O prestatie frumoasa Ati in zona high-end, unde reuseste sa invinga de multe ori (btw, de remarcat rezultatul din demo-ul de la FEAR, unde pana si X1800XL depaseste un 7800GTX), (iar alteori nu, sa fim cisntiti) cu 16 pipes o placa cu 24 de pipeline-uri, dar o figura mai putin grozava in partea de middle, unde pretul prea mare o arunca impotriva unor concurenti mai puternici; ca sa nu mai vorbim de faptul ca placile bazate pe 6800 sunt pe piata, beneficiind de un renume in tagma gamerilor si de premiza ca pretul lor va mai scadea.

De asemenea sunt binevenite optiunile superioare de administrare a calitatii imaginii: modul High Quality al filtrarii anisotropice, modul AA transparenta (desi cam tarziu dupa ce nvidia l-a introdus acum ceva timp), posibilitatea activarii AA in cazul rularii cu HDR, ceea ce nvidia nu poate oferi si posibilitatea adaptarii prin drivere a modului de adresare a memoriei pentru fiecare joc/aplicatie in parte. Sa vedem daca isi vor respecta promisiunea de a aduce pe piata zilele astea placile din zona medie si e pacat ca cele din seria X1800 nu vor ajunge la noi decat prin noimebrie, dand timp nvidiei sa retalieze cu o versiune de 512MB a lui 7800GTX, posibil (si probabil) mai rapida.

edit
Acum am observat ca toate review-rile sunt folosite driverele 78.0x pentru placile nvidia (ultimul oficial la realizarea benchmarkurilor); cu ocazia lansarii serieie de drivere 80.xx, placile nvidia s-ar putea sa mai capete ceva frame-uri in plus. Dar si driverele ati sunt beta, iar speed bump-ul nvidiei nu poate fi extrem de spectaculos, deci nu speculati ca odata cu driverul 80, 7800gtx va ingenunchea un x1800xt definitiv.

Acum asteptam rezultatele cu placi ati din seria x1000 crossfire.

Dar parca sunt plictisit de prodesele de genul: X lanseaza o placa, Y raspunde cu o placa ce ofera +/- 5% perfromanta, X si Y schimbandu-se la fiecare 6 luni. Unde-s zilele cand o placa lansata era mai rapida decat concurenta cu 15-25%?
alexwinfast

Post by alexwinfast »

poe wrote:Rezultatele sunt clare cred.. placile high-end de la Ati, ca si in trecut, sunt peste cele ale concurentei in majoritatea testelor (mai putin pe partea de OpenGL).
E hai sa nu exageram cu faza"ca si in trecut"...X800 pro si XL sunt sub 6800GT iar X800XT sub 6800 Ultra iar X850XT este si normal sa fie mai rapida decat 6800 Ultra fiindca e mai noua
Deci,in ceea ce priveste trecutul,uite-te in clasamentul de pe forum care este intocmit pe baza mai multor teste
7800GTX este undeva la egalitate cu X1800 XT din ceea ce reiese din testele acelea iar 7800GT bate clar X1800XL in aproape tot asa ca nu sunt "clare" .Nvidia pierde intr-adevar in FAr Cry si in unele teste din 3D mark si probabil in Half Life 2 insa nu este test facut in jocul asta
Daca pe mine ma invinuiai ca sunt fan nvidia,tu de ce tot faci propaganda Ati cu fraze din astea intepatoare?Auzi..."sunt clare"... :^o
Last edited by alexwinfast on Wed Oct 05, 2005 8:00 pm, edited 1 time in total.
poe

Post by poe »

alexwinfast, ca si in alte topicuri, dovedesti ca esti narrow-sightted, vezi doar nvidia in fata ochilor, si nu vad ce rost are sa iti (mai) spun ca X850XT PE era peste 6800Ultra (fie ea si din cele 20 de exemplare "extreme") - deci, cum foarte corect am spus, in domeniul high-end la vechea serie de placi Ati era peste ce oferea nvidia, -(minus) in cateva jocuri OGL, special optimizate pentru "cei verzi"; punct.

Si unde vezi tu egalitate intre 7800GTX si 1800XT? in cele 24, respectiv 20 fps diferenta dintre un X1800XT si un 7800GTX in farcry la 1600/1200 AA/AF?

- sau in cele 10 fps-uri care despart cele 2 placi in Battlefield 2 1600 AA/AF, din punct de vedere al minimului de frame-uri?

- sau in faptul ca pana si 1800XL depaseste GTX-ul in FEAR?

N-am fost corect cand am punctat ca exista si jocuri in care oferta nvidia este peste cea de la ati, dar in general placile ati depasesc pe cele nvidia (aici includ si numeroasele imbunatatiri la capitolul calitatea imaginilor, unele care nici nu se regasesc la placile nvidia)?
cristi_TNT

Post by cristi_TNT »

gata,discutiile se incheie aici,am vazut ce stie si ati asta cu x...,nu e chiar cu 50% mai buna cum ziceau ei,este un pic peste 7800 gtx in anumite jocuri,sa nu uitam ca pretul pt x1800xt este peste 7800gtx,ca vine la 4 luni dupa nvidia,si ce e mai important Asul din maneca celor de la Nvidia: 7800gtx ULTRA :D
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
COMMANDO

Post by COMMANDO »

nu stiu de ce mancati tot ce vedeti pe net.mai toate testele sunt facute cu stangu de parca ar avea vreo versiune de windows instalata de 3-4ani.
Vorbesc de componente asemanatoare cu cele pe care le am avut io si aceeasi driveri
alexwinfast

Post by alexwinfast »

poe wrote:alexwinfast, ca si in alte topicuri, dovedesti ca esti narrow-sightted, vezi doar nvidia in fata ochilor, si nu vad ce rost are sa iti (mai) spun ca X850XT PE era peste 6800Ultra (fie ea si din cele 20 de exemplare "extreme") - deci, cum foarte corect am spus, in domeniul high-end la vechea serie de placi Ati era peste ce oferea nvidia, -(minus) in cateva jocuri OGL, special optimizate pentru "cei verzi"; punct.

Si unde vezi tu egalitate intre 7800GTX si 1800XT? in cele 24, respectiv 20 fps diferenta dintre un X1800XT si un 7800GTX in farcry la 1600/1200 AA/AF?

- sau in cele 10 fps-uri care despart cele 2 placi in Battlefield 2 1600 AA/AF, din punct de vedere al minimului de frame-uri?

- sau in faptul ca pana si 1800XL depaseste GTX-ul in FEAR?

N-am fost corect cand am punctat ca exista si jocuri in care oferta nvidia este peste cea de la ati, dar in general placile ati depasesc pe cele nvidia (aici includ si numeroasele imbunatatiri la capitolul calitatea imaginilor, unele care nici nu se regasesc la placile nvidia)?
Poe ca si in alte topicuri incerci sa scoti in fata Ati cand stii prea bine ca duelul intre 6800 si X800 a fost castigat de "verzi".
Seria X800 este terminata in jocurile ce vor veni si in cele care stiu PS 3.0 asa ca pt mine sunt un nimic!
Pe mine asta m-a deranjat ca tu ai bagat unde nu trebuie duelul intre generatia trecuta nu duelul intre X1800 si 7800,nu,asta ramane de vazut cine va castiga...
Poti sa imi spui cum vrei tu(prefer romana) si sa stii ca aceeasi diferenta in Far Cry este egala cu cea din Doom3,Riddick etc..
Stii ceva,pana la urma pe mine putin ma intereseaza ce e cu generatiile astea noi ca oricum nu imi iau acum alta placa insa te rog eu frumos nu mai incerca sa iei laurii nvidiei ca deocamdata ei sunt nr 1!
Corbu'

Post by Corbu' »

Deci tot ce am citit pana acum sunt teste la nivel de amator. La unii ba apare 1600XL, ba XT, unii nu au testat cu noul montser driver nVidia 80.something, 1800XT lipseste de la altii, review-uri facut doar sa fie ceva scris. Mai astept 2 saptamani sa se mai raceasca apele, sa mai apara o versiune noua de driveri si sa speram ca apare un review cu adevarat profesionist. Rezultatele sunt foarte confuze, scoruri diferite pe diverse situri si culmea cu sisteme similare. Prima impresie > ma asteptam mai mult de la ATI, imi place totusi noua directie: GPU-ul sa preia fizica de la CPU.
To be continued...
Locked