Sa recapitulam un pic. Lansarea K8 in primavara 2003 ce venea cu numeroase inovatii tehnologice:
- 64 BIT > Intel reuseste sa copieze sub denumirea EM64T
- NX BIT (protectie antivirus) > Intel reuseste sa copieze intr-un final in seria P4 6xx si 5xxJ
- Cool'n'Quiet > Intel iarasi copiaza si denumeste asta EIST. Totusi implementarea este slaba, frecventa minima IDLE este doar 2800Mhz, nu se rezolva mare lucru referitor la caldura Prescott-urilor
- Controller de memorie integrat > Intel inca saliveaza.... Se spune ca "undeva" prin 2007 vor beneficia si ei de acest lucru
Referitor la Hyper Threading, stai linistit, K8 nu va beneficia de asa ceva.
"So, It seems that AMD chose to activate the "HyperThreading" bit on those Athlon 64 Desktop CPUs in order to profit from optimizations already done by many programmers for HyperThreading technology"
Dupa cum scrie, este doar activarea bitului HT la procesoarele dual-core pentru a putea beneficia de optimizarile multi-thread, nimic mai mult.
Last edited by Corbu' on Thu Apr 21, 2005 1:37 pm, edited 2 times in total.
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
Royal, am postat chestia asta si la sectiunea Dual-Core. Cat despre afirmatia de la final, o putem intoarce in cazul EM64T aka. AMD64 spre exemplu(a trecut vremea Pentium 1, Pentium 2, atunci cand Intel aducea inovatii constant, iar concurenta doar copia). Se pare ca Intel va adopta Hyper Transport pe viitor. Deci discutia pe marginea inovatiilor nu isi are sensul. Si pana la urma, chestii de acest gen sunt benefice atat pentru cei care merg pe Intel, cat si pentru cei care merg pe AMD. Clientul va beneficia de mai performanta sporita si de un plus de inovatie.
Se pare ca Intel va adopta Hyper Transport pe viitor
Intel a adoptat deja Hyper Transport prin chipset-ul nForce4 SLI Intel Edition. Southbridge-ul si Northbridge-ul sunt interconectate prin Hyper Transport (AMD inside ).
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
am zis chestia aia ca sa fac putin LOL
evidet ca fiecare isi aduce aportul cu cate ceva,ok AMD a iesit pe piata cu 64bit acum 2 ani..la ce folos? protecita antivirus e wack pe ambele platforme, nu serveste la nimic..tot un bun AV trebuie sa te curete de porcarii.
de controller integrat(imo Intel nu are nev de asa ceva)?acelasi lucru l-as putea spune despre HT la care AMD nu are acces 4 free si iata ca se ocupa cu tot felul de shiretlicuri cu toate ca(se pare) nu au implementat toate functiile HT'ului precum MONITOR & MWAIT de la SSE3 lasate pe dinafara chiar si in ultimele revizii ale Athlonului 64. BTW nu stiu cine gadeste numele procesoarelor AMD.. a iesit WIN XP hai si noi XP, apoi 64 pt ca asa e hype'ul..
Intel nu a adoptat hyper transportul ..ci i-a fost oferit iar AMD face parte din acel consortziu din care mai fac parte nvidia,Ibm etc etc
Sa recapitulam un pic. Lansarea K8 in primavara 2003 ce venea cu numeroase inovatii tehnologice:
- 64 BIT > Intel reuseste sa copieze sub denumirea EM64T
Ce gluma buna.In cel mai bun caz poti sa spui ca atat Intel cat si AMD au lucrat concomitent la 64bit.Diferenta a facut-o Microsoft.Microsoft a ales sa sprijine AMD64 si nu versiunea Intel x86-64.Intel nu a avu ce face si inginerii Intel au reusit o minune : au adaptat Prescott pt AMD64 in momentul in care procesorul era deja finalizat.Practic l-au refacut.
Intr-un sens poti sa spui ca Intel a copiat AMD64 , desi termenul mai bun este " s-au adaptat " la AMD64.
- NX BIT (protectie antivirus) > Intel reuseste sa copieze intr-un final in seria P4 6xx si 5xxJ
??? Itanium avea NX bit incepand cu 2000...stai un pic , aia ii cu 3 ani inainte de lansarea K8!!!
- Cool'n'Quiet > Intel iarasi copiaza si denumeste asta EIST. Totusi implementarea este slaba, frecventa minima IDLE este doar 2800Mhz, nu se rezolva mare lucru referitor la caldura Prescott-urilor
Pana si P3M avea asa ceva acum 6 ani , sub numele de Speedstep.What's your point ?
- Controller de memorie integrat > Intel inca saliveaza.... Se spune ca "undeva" prin 2007 vor beneficia si ei de acest lucru
Problema este ca au conceput asa ceva prin 1988 : "The Intel386™ DX Microprocessor is an entry-level 32-bit microprocessor .... The integrated memory management and protection architecture includes address translation registers, multitasking hardware and a protection mechanism to support operating systems.
Si toate procesoarele de I/O actuale de la Intel au asa ceva...
Ar fi un lucru de retinut : faptul ca unele tehnologii nu au fost implementate nu arata deloc faptul ca nu au fost concepute sau stapanite , este doar o problema sub aspect decizional.Nu au introdus tehnologie X fiindca nu au vrut , nu fiindca nu au putut.
Momentan Intel beneficiaza de Hyper Transport indirect, prin intermediul placilor de baza bazate pe NF4. Protectia Antivirus nu este inutila, insa nu este suficienta in multe cazuri. Totusi, eu unul salut orice initiativa de acest gen care imi blocheaza chiar si 10% dintre virusii actuali(procentul cred ca este mai mare oricum). In ceea ce priveste controller-ul de memorie integrat, Intel il va implementa mai incolo si crede-ma, are nevoie de acesta in prezent deoarece una dintre problemele majore ale arhitecturii Net Burst este latenta. Inca o chestie: multa lumea porneste de la ideea gresita conform careia orice tehnologie in plus este o consecinta a reproiectarii unui core. Ei bine, nu este deloc asa. Si in cazul Intel, HT-ul a trebuit doar activat; nu au fost aduse modificari la nivel arhitectural. Atat Intel cat si AMD mai au "in maneca" inovatii care vor fi promovate la momentul oportun(in Prescott spre exemplu, o buna parte din tranzistori stau degeaba momentan, iar specialistii formuleaza tot felul de teorii cu privire la rolul acestora pe viitor - acelasi lucru este valabil si in cazul AMD). Cati dintre noi se gandeau initial ca Dual-Core va fi compatibil cu S939, adica va fi suficient numarul actual de pini?
Cat despre numele procesoarelor, pentru mine nu are importanta. Importanta e performanta.
@savantu: Ideea este urmatoarea: arhitectura K8 a fost proiectata in jurul "conceptului" 64bit, pe cand P4 a fost "adaptat la 64bit". Faptul ca inginerii de la Intel au reusit acest lucru este laudabil - practic Intel exista si pe piata 64bit datorita acestui fapt - deocamdata testele in 64bit sunt extrem de putine deoarece si soft-urile sunt putine...mai devreme sau mai tarziu, atunci cand 64bit va fi o chestie generala, vom vedea daca implementarea Intel este sau nu inovatoare(ma refer la sporul brut de performanta - din ce am vazut pana acum, Intel sta destul de bine la acest capitol)
Referitor la Integrated Memory Management(la 386DX), nu este chiar aceeasi chestie, lucrurile evoluand mult de atunci la nivel arhitectural. Ideea de baza este aceeasi, insa lucrurile sunt mult mai complicate acum.
Daca ne intoarcem in trecut, unul din primele procesoare CISC, Motorola 68000, avea pe langa coprocesorul aritmetic MC68881 si un fel de "procesor" MC68851 care se ocupa cu management-ul memoriei. Este practic tot un Controller de Memorie intr-o forma primitiva.
E un flag amarat omule, nu a copiat nimeni hyperthreadingu' lu' peste. Mai degraba i-ai acuza pe AMD ca sunt misei fiindca vor sa "fure" optimizarile HT de care se bucura pana acum doar Intel.
Am mai spus-s si o sa o mai spun: pana va exista pe piata un SO 64 bit matur (asta la M$ inseamna deja cel putin un Service Pack), jocuri native 64 bit si majoritatea aplicatiilor pe 64 de biti, majoritatea dintre noi nu vom mai avea in sistemele noastre procesoarele pe care le avem azi si cu care ne laudam in stanga si in dreapta si despre care ne certam: ca au suport nativ 64 bit... ba nu, e suport adaptat 64 de bit...
Sau cu Cool'n'Quiet; cei ce vor performanta maxima vor uita conceptul de Cool'n'Quiet, indiferent ca aprtine AMD sau Intel.. vor da disable din BIOS si vor trece la OC; si inainte ca AMD sa impelmenteze Cool'n'Quiet, Intel isi dota procesoarele cu protectie hardware de dupraincalzire, ceea ce facea oarecum superflua includerea unor instructiuni asemanatoare Cool'n'Quiet.
poe, Mie tare-mi place C'n'Q...daca tin ventilatoarele la maxim, procul ajunge cu 2-3 grade deasupra temperaturii din camera (la 22 grade am 24-25 grade idle si full load undeva pe la 37). Dar avantajul ii la silentiozitate. Cu un smartfan...greu ajung ventilatoarele pe la 60% din viteza lor maxima, ceea ce inseamna un calculator silentios...nu discutam si de consumul de curent (mai ales daca ai mai multe)...plus...cu cit merg coolerele mai incet...cu atit praful ii mai putin (mi-am curatat calcul de praf dupa 6 luni, iar pe radiatorul de pe CPU a fost foarte foarte putin praf).
Adevarat, daca faci OC...nu te mai intereseaza C'n'Q sau alte chestii...dar citi fac in mod regulat OC?
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
bolovan wrote:poe, Mie tare-mi place C'n'Q...daca tin ventilatoarele la maxim, procul ajunge cu 2-3 grade deasupra temperaturii din camera (la 22 grade am 24-25 grade idle si full load undeva pe la 37). Dar avantajul ii la silentiozitate. Cu un smartfan...greu ajung ventilatoarele pe la 60% din viteza lor maxima, ceea ce inseamna un calculator silentios...nu discutam si de consumul de curent (mai ales daca ai mai multe)...plus...cu cit merg coolerele mai incet...cu atit praful ii mai putin (mi-am curatat calcul de praf dupa 6 luni, iar pe radiatorul de pe CPU a fost foarte foarte putin praf).
Adevarat, daca faci OC...nu te mai intereseaza C'n'Q sau alte chestii...dar citi fac in mod regulat OC?
eu fac extrem de constant pe langa computer..in casa acum am mai clockat bricheta,argazul si cuptorul pe microunde
vrei liniste in OC? treci pe h2o
RoyaL read again...eu nu fac OC, nu am intereseaza (deh...imi sta idle procesorul aprox 96% din timp), de fapt, daca stau bine sa ma gindesc...si pe k7/750 ma descurcam la fel...nu era nici o diferenta la ceea ce fac eu. De unde ma intereseaza si un sistem silentios...H2O nu-i solutie...costa prea mult ca sa se renteze...ma bage gindul sa trec pe azot lichid...ii mai eficient...
eu mi-am facut aseara OC la sonerie...sparg toti vecinii sa moara mama...urla acum de se ofilesc si florile.
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
2hacku wrote:Momentan Intel beneficiaza de Hyper Transport indirect, prin intermediul placilor de baza bazate pe NF4. Protectia Antivirus nu este inutila, insa nu este suficienta in multe cazuri. Totusi, eu unul salut orice initiativa de acest gen care imi blocheaza chiar si 10% dintre virusii actuali(procentul cred ca este mai mare oricum). In ceea ce priveste controller-ul de memorie integrat, Intel il va implementa mai incolo si crede-ma, are nevoie de acesta in prezent deoarece una dintre problemele majore ale arhitecturii Net Burst este latenta. Inca o chestie: multa lumea porneste de la ideea gresita conform careia orice tehnologie in plus este o consecinta a reproiectarii unui core. Ei bine, nu este deloc asa. Si in cazul Intel, HT-ul a trebuit doar activat; nu au fost aduse modificari la nivel arhitectural. Atat Intel cat si AMD mai au "in maneca" inovatii care vor fi promovate la momentul oportun(in Prescott spre exemplu, o buna parte din tranzistori stau degeaba momentan, iar specialistii formuleaza tot felul de teorii cu privire la rolul acestora pe viitor - acelasi lucru este valabil si in cazul AMD). Cati dintre noi se gandeau initial ca Dual-Core va fi compatibil cu S939, adica va fi suficient numarul actual de pini?
Cat despre numele procesoarelor, pentru mine nu are importanta. Importanta e performanta.
exact si sincer nu mi se pare ca chipsetul nvidia are prestatii extraordinare..e putin deasupra la 925xe si cu siguranta 955 va si cel putin la nivelul sau asta ca sa nu ma hazardez in afirmatii dar avand in vedere (rumors) ca pt prima data Intel face un chipset gandit si pt overclock..trage concluzia de unul singur
este posibil sa implementeze acest controller, sincer nu am urmarit prea mult desi acest controller integrat are si partile sale negative, de fiecare data trebuie sa faci o noua revizie de cpu cand vrei sa suporti ram nou.descoperirile facute de inginerii intel legate de tehnologia cmos pe laser nu au fost prezentate degeaba..addio latentze mari..
se stie ca Intel activeaza noile tehnologii cu timpul chiar daca ele sunt suportate de la inceput.. o forma a HT'ului se gasea si in willamette ca sa nu mai vorbim de prescott care a suportat de la inceput 64bitzi.
@bolovan:atunci treci pe fanless..nu inteleg d c te mai chinui cu 10 radiatoare daca ai mereu componentele puse la odihna..si helium'ul ar fi o varianta..
Adevarat, daca faci OC...nu te mai intereseaza C'n'Q sau alte chestii...dar citi fac in mod regulat OC?
FALS ! C'n'Q se poate impaca excelent cu OC-ul, depinde insa si ce placa de baza ai. Pe fostul meu MSI K8N NEO OC-ul si C'n'Q mergeau perfect mana in mana. Si daca C'n'Q nu te multumeste poti incerca prograul numit RMClock Utility care iti permite sa adjustezi frecventa minima si voltajul minim (ajunsesem sa stau IDLE la 800Mhz, 0.8V si 15-16 grade). Inca o faza foarte cool este trecerea din multiplicator in multiplicator in functie de load (C'n'Q permitand doar 3 valori de power saving). Sincer RMClock da clasa la C'n'Q, dar este totusi un soft specializat, menit sa inlocuiasca/completeze C'n'Q la un nivel superior (de fapt nici nu ai voie sa rulezi RMClock cu C'n'Q activ).
P.S. Functioneaza si pe sisteme Intel si banuiesc ca ar fi foarte util pentru "imblanzirea" EIST-ului in timpul unui OC.
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
XDR sunt memorii EXTREM de costisitoare(vezi Intel&rambus) iar DDR3 va suferi de aceleasi probleme de tinerete ca si DDR2'urile la inceput, ar face o mare idiotzenie sa faca un astfel de pas..mai ales economica
IMO vor trece la DDR2 ..este mult mai logic si firesc,ei nu au puterea sa conditioneze piata,Intel da.
S-a intrat deja pe ultimii metri inaintea lansarii primelor procesoare X86 cu doua nuclee. Ca de obicei, va fi vorba despre o lansare in tandem, Intel cat si AMD programand pentru aceeasi saptamana (Intel pe 18 aprilie, iar AMD pe 21 aprilie) lansarea propriilor modele dual-core.
De la Intel va sosi procesorul Pentium Extreme Edition 840, care va rula la 3,2GHz, cu o magistrala de 800MHz, va include 2MB cache Level 2 (cate 1MB pentru fiecare nucleu), va beneficia de tehnologia HyperThreading (2 nuclee si 4 procesoare logice) si va folosi chipset-ul i955X Express (sau NVIDIA nForce 4 SLI) pentru a putea fi folosit la adevarata sa capacitate. Productia noilor procesoare de la Intel a inceput pe data de 7 februarie, iar de pe 18 aprilie companiile interesate vor putea sa trimita comenzi catre Intel pentru achizitionarea Pentium Extreme Edition 840. Cu toate acestea, livrarea in masa a procesoarelor Pentium Extreme Edition 840 va avea loc abia luna viitoare.
Mai tarziu in cursul acestui an, Intel va lansa si familia de procesoare Pentium D care vor opera la 2,8GHz, 3,0GHz si 3,2GHz, dar nu vor beneficia de tehnologia HyperThreading. Toate modelele dual-core de la Intel vor include tehnologiile: EM64T (instructiuni pe 64 de biti), virtualizare Vanderpool, XD bit si Enhanced Intel SpeedStep.
AMD a adoptat o tactica usor diferita de Intel si va oferi incepand cu 21 aprilie propriile procesoare dual-core, destinate insa utilizarii in servere. Este vorba despre modelele Opteron din familia 2xx si 8xx, capabile sa functioneze initial la frecvente de pana la 2,2GHz. Spre deosebire de Intel, noile procesoare AMD (a caror productie a inceput din luna ianuarie) vor putea fi livrate catre doritori chiar din ziua lansarii oficiale.
Vor urma in cursul acestui an (probabil la sfarsitul lunii iunie) si primele procesoare dual-core de la AMD destinate folosirii in PC-urile desktop. Cel mai probabil noua familie se va intitula Athlon 64 X2 si va include modelele: Athlon 64 X2 4400+, Athlon 64 X2 4600+ si Athlon 64 X2 4800+ (2,4GHz). Acestea vor include, de la caz la caz, fie 1MB, fie 2MB memorie cache Level 2 (512KB/1MB per nucleu) si vor putea fi folosite in placile actuale Socket 939.
In aceasta saptamana AMD a lansat revizia E0 a procesoarelor Athlon 64, denumita comercial si "Venice".
Noutatile aduse de aceasta revizie sunt:
Tehnologie Dual Stress Liner
Instructiuni SSE3
Controler de memorie revizuit Voltaj core variabil
Tehnologia Dual Stress Liner reduce timpul de raspuns al tranzistorilor din procesoare cu 24%. Aceasta tehnologie dezvoltata in colaborare de catre AMD si IBM este superioara tehnologiei Intel Strained Silicon.
Aceasta tehnologie combinata cu SOI (Silicon On Insulator) va duce la cresterea frecventei procesoarelor cu pana la 16% fiind posibila cresterea frecventei procesoarelor bazate pe aceasta revizie la 2.8-3 Ghz.
Cu aceasta revizie AMD a inclus si suportul pentru instructiunile SSE3 in numar de 11. Instructiunile SSE3 prezente in procesorul Prescott sunt mai multe cu 2 si sunt folosite pentru Hyper Threading.
Pentru fiecare revizie noua a procesoarelor Athlon 64, AMD a introdus si un controler de memorie revizuit. Aceste revizii au rolul principal de a asigura o compatibilitate mai buna cu diversele module de memorie prezente pe piata.
Noutatea principala a acestui controler de memorie este posibilitatea de a folosi 4 memorii DS (Dual Sided) la 400 Mhz dar tot cu Command Rate 2T. Reamintim ca folosirea a 4 module de memorie DS cu nucleele Winchester, Newcastle ducea la scaderea frecventei memoriilor la 333 Mhz.
O alta noutate a acestei revizii este introducerea voltajului variabil , voltajul nemaifiind inscriptionat fizic pe procesor, aceasta caracteristica fiind prezenta si la procesoarele Intel Prescott.
AMD intentioneaza sa inlocuiasca majoritatea procesoarelor de pe piata cu aceasta noua revizie, primul pas fiind facut cu aparitia procesorului Sempron 3100+ rev E.
And the winner is: AMD
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
According to the a report on cooltechzonenews, they claimed that they have insider information claiming that AMD will support DDR500 as the official standard. They also said the following.
"The insider said support for 250-memory divider is already available in numerous BIOS files, but it’s a matter of time before motherboard makers enable that feature. Since MSI supplies sample boards to AMD, all of their boards have the up-clock memory ratios that they can enable".
In year 2006, AMD hopes to move on to DDR2 with the introduction of Socoket M2 as the mainstream. Socket M2 uses the PGA packaging similar to the Socket 939. As some people thought that M2 is thousand over pins, it is actually 940 pins. The bad thing about it is that it is incompatible with existing socket 940 Opterons.
On the other hand, there is another Socket type known as Socket S1 which is for the mobile processors. Again, the number of pins drops from existing 754 pins to 638 pins.
With this in mind, that would mean it is time to change socket types by year end. Would that also mean that we shall see more upgradable socket boards in the near future. I bet that is very likely.
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
Treaba cu Socket-urile e discutabila, practic avem mai multe variante si nu stim sigur care este cea corecta. In ceea ce priveste adoptarea DDR500 drept standard, acesta e un aspect pozitiv in conditiile in care pretul memoriilor este in scadere(speram sa ramana asa).
http://www.gamepc.com/labs/view_content ... 3A5552A964
ca sa uitam si de "killerul" turion
", I’m a bit under whelmed by the performance of our first generation Turion64 processors, especially in comparison to Intel’s latest generation Pentium-M chips"
same here..
In varianta S754, Turion nu putea sa fie un "Centrino Killer" nici din punct de vedere al performantei(existau deja teste comparative intre un A64 "normal" si Dothan, iar din acele teste puteam usor sa observam ca Dothan are un punct in plus). Core-ul Lancaster aduce mici imbunatatiri, insa nu spectaculoase. Dar trebuie vazut si aspectul pozitiv: consumul. Pe de alta parte, situatia s-ar putea imbunatati pentru segmentul Dual-Core, unde AMD ar putea contracara Yonah cu un procesor Dual-Core pe S939. Ramane de vazut daca va fi asa si mai ales daca vor putea tine piept lui Yonah(cel putin pe hartie, Yonah pare excelent).
"MOST OF AMD's profits in its second quarter were accounted for by Opteron sales, company execs told financial analysts when it released its results yesterday."
Vesti bune pentru AMD. Totusi, divizia desktop nu merge prea grozav, in ciuda faptului ca A64 sta bine la capitolul performanta. Poate suita de procese va schimba unele aspecte, desi e cam complicata treaba. Vom vedea.
"The deal, presented to AMD's channel partners, said that resellers could save up to $1,900 on servers that Sun claims perform 1.5 times better than the Xeon machines Dell sells.
The firm also reckons that the Sun Fire X4100 and X4200 servers also offer up to 56 per cent savings in power and cooling costs per year."
Interesanta strategia. Ramane de vazut daca vor convinge clientii.
Intel a amanat Montecito cu 8 luni si va fi mai slab decat ce era prevazut si a anulat Whitefield , un Xeon MP quad-core care ar fi beneficiat de controller de memorie integrat si legaturi CSI pt 2007.
AMD a anulat K10 insa nu se cunosc prea multe detalii si in plus procesul pe 65nm pare sa le dea batai de cap fiind prevazut pentru Q4 2006 si volum 2007.
O veste buna pt. Intel : al 5-lea FAB pe 300mm al Intel , FAB12 din Chandler Arizona , a reintrat in productie dupa ce a fost modernizat timp de 18 luni la un pret de 2 miliarde $ pt 65nm.Momentan produce la greu Presler si Cedar Mill.
H1 2006 va fi foarte interesanta , vom avea dual core Opteron vs. Dempsey&Blackford.
Dempsey va fi un dual-core la 3.46Ghz , 2MB L2/core , 1066FSB iar Blackford va beneficia de DIB si quad channel FBDIMM memory.Strangeti banii de pariuri....
Am auzic ca procesoarele intel pentium ar fi mai bune pentru programe iar cele de la amd la jocuri!! Este adevarat!! Eu am un procesor amd athlon 2500+(1.83 mhz) care la teste pentru jocuri a scos mai mult decat un intel pentium4 (3.00 ghz).In schimb la programe intel pentiumul a scos dublu fata de amd-ul meu! Stiu ca noile procesoare pentium sunt mai bune dar costa prea mult!
Last edited by catalin_14 on Fri Dec 30, 2005 9:04 pm, edited 1 time in total.
asta era valabil pt anul 2004,intre timp lucrurile au luat o intorsatura.
dupa cate am citit in revista chip ianuarie 2006 in testul lor au poposit 2 sisteme highend,unul cu intel 840 EE si A64x2 4800+ in toate benchurile inclusiv cele de codare audio video amd a iesit cu 5-20% peste procesorul Intel.
Personal pot afirma ca un A64 3500+ (2200 mhz) este echivalentul unui LGA 530 (3000 mhz),le-am testat si au exact aceleasi scoruri ~1-2% pt AMD.
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
cristi_TNT wrote: codare audio video amd a iesit cu 5-20% peste procesorul Intel
Ei nici chiar asa, idea este ca nu e mai prost decat Intel la video dar nici mai bun. Sunt cazuri in care egaleaza Intel dar de depasit este putin indraznet. O spun din proprie experienta, eu mai fac editare video si nu sunt incantat de AMD, pana editeaza nu mai poti face cam nimic, poate pe Dial core treaba e mai bine.
pai am specificat acolo ca testul e al celor de la chip,ei zic asa,eu am testat 3500+ cu 530 si am vorbit din experianta nu din auzite.
cred ca dualcore si cache-ul mai mare isi fac treaba bine la AMD,pacat ca inca nu-mi pot permite un dualcore...dar e bun si 3500+ asta,cel putin in jocuri e foarte dezghetat.
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
........ Ca tot veni vb-a de single/dual core, ce parere aveti de viitoare quadro-core? Eu stiu o vorba din batrani: "Ce-i mult, strica!". Sa fie valabil si la viitoarele 4-core? Caldura disipata/consum energie..la chestii d-astea ne referim Nu stiu cum sunt altii, dar cand vad surse de 600W, ma ia benga cand imi imaginez ca o asemena sursa consuma in 5 ore, 3 KWh la full power cu componente decente alimentate de ea. O sa ajungem sa ne alimentam computerele cu generatoare pe benzina
Whistler wrote:........ Ca tot veni vb-a de single/dual core, ce parere aveti de viitoare quadro-core? Eu stiu o vorba din batrani: "Ce-i mult, strica!". Sa fie valabil si la viitoarele 4-core? Caldura disipata/consum energie..la chestii d-astea ne referim Nu stiu cum sunt altii, dar cand vad surse de 600W, ma ia benga cand imi imaginez ca o asemena sursa consuma in 5 ore, 3 KWh la full power cu componente decente alimentate de ea. O sa ajungem sa ne alimentam computerele cu generatoare pe benzina
...bine zis,..sunt multi dintre noi pe care-i doare si acum factura la curent asta cu surse de 350W,...daca nu dau de aur sau de un salar de minim 1200 Ron, eu ma lipsesc de astfel de surse, imi ajunge ca platesc 100 Ron dupa asta pe luna,...sa ajung sa platesc 200 Ron ...
Un calculator nu consuma atata curent cat e sursa. Cu alte cuvinte dacă sursa e de 600W asta nu inseamna ca consumul calculatorului este de 600W.
Eu zic ca un PC normal consuma cam 150-200W iar unul super high end poate ajunge la 400W maxim.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Am scris mai sus... cu componente decente alimentate de ea, adica ceva care chiar sa suga toata puterea din sursa aia. 400W pt un high-end e cam putin zic io.