ATI X1900 Series

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
alexwinfast

Post by alexwinfast »

poe wrote:alexwinfast, tu ai inteles pe deplin cum au facut cei de la hardocp testele? Nu conteaza atat de mult rezultatele, cifrele, ci conditiile in care s-au obtinut acele rezultate (chiar si rezolutia conteaza mai putin , ci ce modalitati de a imbunatati imaginea au activat: hdr, adaptive AA, High Quality AF, etc); si in marea majoritate a testelor, (mai putin cele default nvidia-lovers), un X1800XT e MULT mai rapid decat un GTX521, in acelasi timp gasindu-se pe piata si chiar mai ieftin. Si ca tot am vazut intr-un topic de-al tau ca te interesa o placa cu rezultate bune in FEAR, de ce nu iei in considerare ceva X1900? In unele teste cu acest joc, cel mai intensiv joc in shadere de azi, e cu pana la 100% mai rapid decat un GTX: :laughing6:
Hai sa fim seriosi ca acum deja ma enervez nici acum cand scrie rosu pe negru nu se accepta situatia asta
ATI a scos o placa video de 25 milioane lei care in unele teste nu este in stare sa se tina langa "vechiul" 7800GTX indiferenr de ce setari sunt puse nu este de discutat si de acceptat asa ceva!!!
In mod normal si indiferent ca e toamna sau primavara X1900 trebuia sa stearga pe jos cu 7800GTx daca era ceva de capul ei.Asta cu gasitul in magazine este Knor pt ciorba nu ma intereseaza pe mine si nu este ceva elocvent!
Aici vorbim strict de performante!
Alta chesti,tu ai citit atent ca oamenii aia ziceau ca HDR-ul este mai placut ochiului pe 7800GTX in NFS Most Wanted?Cum adica sa nu conteze cifrele?
Pai normal ca pt cei care nu stiu decat Ati nu conteaza cifrele ca intotdeauna ei au fost mai in spate la acest capitol...dar tine seama ca pt foarte multi acele cifre sunt foarte importante!
Eu...sa iau eu X1900 :laughing6: :laughing6: ...cand el nu este in stare nici macar sa depaseasca un 7800GTX in jocurile actuale?Sa dau eu 700$ pe asa ceva?Cum sa fac eu gafa asta?Acolo sunt puse imagini in paralel si nu se observa nici o diferenta intre imagini...ba mai mult,in unele teste pe nvidia este bagat AA16x si scoate acelasi nr de FPS la X1900 asta care are AA8x activat! :laughing6: :laughing6:
"Inovatoarea" X1900 care in mod normal trebuia sa stearga pe jos cu 7800GTX daca era ceea ce se vrea a fi!
Lasa-ti propaganda asta de salvare a onoarei firmei ATI ca momentan nu sunt pe drumul cel bun
Tu sper iti dai seama ca 7900 nu va avea ce discuta cu acest X1900 nu?
Ps:Eu nu iau placa video ca sa rejoc FEAR,l-am terminat de mult cand a aparut si a mers foarte bine pe un 6800GT,eventual il voi testa putin ca sa ma bucur de noua achizitie! :wink:
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
danboc

Post by danboc »

Citez de pe Guru3d "To further facilitate this technique, the Radeon X1900 includes a new texture sampling feature known as Fetch4. It works by exploiting the fact that most textures are composed of color values, each consisting of four components (Red, Green, Blue, and Alpha or transparency). The texture units are designed to sample and filter all four components from one texture address simultaneously. However, when looking up different types of textures with single-component values (such as shadow maps), Fetch4 instead allows four values from adjacent addresses to be sampled simultaneously. This effectively increases the texture sampling rate by a factor of 4. With Ultra-Threading technology providing fast flow control and Fetch4 providing fast texture lookups, the Radeon X1900 can render attractive soft shadows at speeds approaching those of traditional hard-edged shadow mapping techniques"
Astea fiind zise uitati-va in review-ul de pe Bjorn3d la testul cu softshadows din FEAR. Aproape nici o diferenta intre testul cu SS on si cel cu SS off !!! De unde pana acum activarea SS ducea la o scadere dramatica a FPS acum se pare ca suportul Fetch4 si puterea de procesare a shaderilor din X1900 face ca softshadows sa nu mai fie o optiune inaccesibila din punct de vedere al performantei. SWEET :)
danboc

Post by danboc »

Alex, iti inteleg frustrarea, dar trebuie sa intelegi un lucru de altfel simplu. Jocurile din ziua de azi sunt inca croite pe o tehnologie destul de conservatoare, ca sa nu zic veche. Adica, bottleneck-ul lor nu este in shading ci in texturare sau in vertex processing. Din aceasta cauza placi ca X1900 zburda in 1024 prin ele si ajung sa fie limitate de CPU. De aceea vezi tu in review ca da la fel X1900 cu GTX pentru ca limitarea e in CPU in majoritatea timpului cat se face testul si niveleaza astfel scorul. Ca sa scape de limitarea in CPU se baga o super rezolutie si AA si AF la maxim dar atunci apare o alta limitare, cea de latime de banda care din nou este la fel si la X1900 si la GTX (de fapt GTX 512 are o latime de banda mai mare decat X1900 dar acesta recupereaza prin optimizare) deci din nou nu o sa vezi mari diferente la scor. Ideea e ca pana nu apare un joc adevarat SM3.0 care sa pune probleme serioase de shading (lucrul cel mai important din SM3.0) nu o sa vezi minuni de genul placa aia e de 2 ori mai tare ca cealalta decat in cazuri izolate cand probabil una dintre placi nimereste o optimizare software sau dimpotriva cealalta are o problema. Probabil in Oblivion si in UE3 o sa apara primele diferente majore intre aceste placi dar depinde si de modul in care vor fi optimizate jocurile astea si driverele pentru a rula pe fiecare path.
'teles?
alexwinfast

Post by alexwinfast »

danboc wrote:Alex, iti inteleg frustrarea, dar trebuie sa intelegi un lucru de altfel simplu. Jocurile din ziua de azi sunt inca croite pe o tehnologie destul de conservatoare, ca sa nu zic veche. Adica, bottleneck-ul lor nu este in shading ci in texturare sau in vertex processing. Din aceasta cauza placi ca X1900 zburda in 1024 prin ele si ajung sa fie limitate de CPU. De aceea vezi tu in review ca da la fel X1900 cu GTX pentru ca limitarea e in CPU in majoritatea timpului cat se face testul si niveleaza astfel scorul. Ca sa scape de limitarea in CPU se baga o super rezolutie si AA si AF la maxim dar atunci apare o alta limitare, cea de latime de banda care din nou este la fel si la X1900 si la GTX (de fapt GTX 512 are o latime de banda mai mare decat X1900 dar acesta recupereaza prin optimizare) deci din nou nu o sa vezi mari diferente la scor. Ideea e ca pana nu apare un joc adevarat SM3.0 care sa pune probleme serioase de shading (lucrul cel mai important din SM3.0) nu o sa vezi minuni de genul placa aia e de 2 ori mai tare ca cealalta decat in cazuri izolate cand probabil una dintre placi nimereste o optimizare software sau dimpotriva cealalta are o problema. Probabil in Oblivion si in UE3 o sa apara primele diferente majore intre aceste placi dar depinde si de modul in care vor fi optimizate jocurile astea si driverele pentru a rula pe fiecare path.
'teles?
In primul rand vezi ca ai facut 2 posturi consecutive iar in cazul meu s-a avut mare grija sa mi se dea warning pentru asa ceva in urmatoarele 5 minute!!! [smilie=Nice-try.gif] [smilie=Nice-try.gif]
In al doilea rand,ceea ce insiri tu aici este proza si nimic mai mult!
In momentul de fata sunt jocuri adevarate PS 3.0 iar Oblivion nu va aduce nici o tehnologie revolutionara si va fi tot un joc PS 3.0 dar cu mai multe cerinte de sistem!
Peste ceva vreme vor apare placile video cu Ps 4.0 asa ca era jocurilor cu Ps 3.0 nu mai tine 10 ani pana cand cei de la ATI vor reusi si ei sa scoata un produs mai capabil!
Pe mine la gradinita m-a invatat sa ma bucur de prezentul pe care il traiesc nu sa astept o minune pe viitor precum Toparceanu!
Tu...din cauza faptului ca esti chitit pe ATI si nu suporti sa ii vezi limitati si pe locul II de multe ori,nu faci altceva decat sa cauti poezii ca cele de mai sus pe net si sa le dai "paste" aici dar sa stii ca nu iti merge cu mine...poate pe altii ii impresionezi cu prozele astea dar pe mine ma faci sa rad :laughing6:
Sa stii ca pana una alta nu "da la fel" era cat de cat salvat blazonul lor daca X1900 macar "dadea la fel" dar se pare ca limitarea de care vb tu i-a dus pe minus in unele teste chiar cu 10 FPS! :laughing6:
Natural beauty

Post by Natural beauty »

Uite si un interviu cu cineva de la ATI despre X1900 si despre Romania (!!!!)

Interviu cu ATI despre X1900
In love with hardware stuff
COMMANDO

Post by COMMANDO »

mare branza de interviu
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

danboc wrote:Un lucru am de adaugat, cum naiba nu stii ca R580 a aparut? Doar despre asta vorbim de ceva timp, uite iti dau si un review bunicel sa mai afli cate ceva :)http://www.hexus.net/content/item.php?item=4477&page=14
Am fost ocupat, n-am mai avut timp sa citesc ... dar mai bine tarziu decat nicodata. :)
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

COMMANDO wrote:jignitor...a aparut in lista la intend Connect3D X1900XTX la 24.6mil si ca disponibilitate zice -joi.mi se pare exagerat ,totusi e connect3d,nu gainward
Asta numesc si eu timing ... :)
Tocmai am cumparat un X1800 XT pt aceasta suma. #-o

(Eram nevoit, am fost fara placa ...)
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

Corbu' wrote:Avioane:

1. 1900XT este limitata clar de orice procesor de pe piata, chiar si FX60. O sa se vada cum cresc scorurile destul de mult odata ce incep baietii sa dea bench-uri cu procesoare overclocate bine.
2. Sa dai 600-700 coco pe o placa video trebuie sa fi un pic nebun/hardcore maniac. Deja s-au nesimtit cu preturile astea, pe vremuri un 9700pro-9800pro costa la aparitie 350-380 $ (retail) si era highend/hardcore. Acum o placa din aceeasi categorie a ajuns dublu. Bleah!
3. Imi e frica sa ma gandesc cat o sa coste o placa video DirectX 10 / Windows Vista Certified.
De acord, mai ales cu pct. 2. :) Ce draq, tre sa iau banii de la gura familiei ... pt. un hobby. Partea buna este ca o placa entry level a ajuns la performantele unei placi high-end de acum 2-3 ani. De fapt, trebuie sa recunoastem cu parere de rau, ca traind intr-o economie mai slaba, avem de ales intre a fi cu 1-2 ani depasiti, sau sa platim pretul pt. a fi la nivelul celor din SUA sau Japoni, de ex. (numai ca noi mai platim vreo 40% in plus, taxe, TVA si cine stie ce alte chestii)
COMMANDO

Post by COMMANDO »

Hubert wrote:
COMMANDO wrote:jignitor...a aparut in lista la intend Connect3D X1900XTX la 24.6mil si ca disponibilitate zice -joi.mi se pare exagerat ,totusi e connect3d,nu gainward
Asta numesc si eu timing ... :)

au...parca x1800xt am vazut deja pe la 19mil....de ce ai dat atat?
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

alexwinfast wrote:
"Inovatoarea" X1900 care in mod normal trebuia sa stearga pe jos cu 7800GTX daca era ceea ce se vrea a fi!
Lasa-ti propaganda asta de salvare a onoarei firmei ATI ca momentan nu sunt pe drumul cel bun
Tu sper iti dai seama ca 7900 nu va avea ce discuta cu acest X1900 nu?
Ps:Eu nu iau placa video ca sa rejoc FEAR,l-am terminat de mult cand a aparut si a mers foarte bine pe un 6800GT,eventual il voi testa putin ca sa ma bucur de noua achizitie! :wink:
Ideea pe care ATI a mers a fost: factorul limitator in jocuri vor fi shaderii cati mai multi si complecsi. Jocurile actuale, poate cu exceptia FEAR, folosesc inca f. multi shaderi simpli de nivel 1.1 (chiar Nvidia a motivat dublarea unitatilor ALU in pipeline pt G70 s-a datorat analizei uzantelor dezvoltatrilor, si aparent, in marea majoritate a cazurilor shaderii recurg la instructiuni simple tip MADD), cativa shaderi mai avansati, si f. putine shaderi intradevar SM 3.0. Nimeni nu discuta avantajul placilor 7800 in jocurile actuale, fara AA si AF, sau in aplicatii OpenGL. Pur si simplu, conteaza inca mai mult numarul de conducte de randare, superioara (+8, da ?) si capabilitatea totala acestora de a prelucra shaderii actuali mai rapid. Daca ne uitam la testele ShaderMark, se vede ca X1800XT este intrecut in majoritatae a testelor cu shaderi 1.4, 2.0, cu exceptia celor complexe, cu dirijare de proces. X1900 schimba aceasta, aproape tripland rezultatele in ShaderMark fata de X1800 si depasind simtitor cipul 7800. Bineinteles, acesta nu se va transforma in perfromante triple in jocuri, jocurile nu consta numai din shaderi.
Driverii Nvidia s-au comportat mult mai bine in cazul aplicatiilor OpenGL, aceasta nu se dicuta.

Ce trebuie de retinut ca performanta viitoare a placilor actuale nu poate fi prezisa in mod sigur cu ajutorul aplicatiilor actuale. ATI pune pariu pe numarul mai mare a shaderilor complecsi in aplicatiile viitoare, si in consecinta spune, ca produsele sale se vor comporta mai bine, sau dava vrei, isi vor prezerva utilitatea mai mult timp.

Ai amintit HDR ... HDR ce exista la ora actuala a fost dezvoltat cu un singur hardware in minte si anume Nvidia. La momentul dezvoltarii Far Cry, Splinter Cell, AOE3, ATI nu a avut hardware cu suport pt aceasta. E norma ca in aceste aplicatii Nvidia sa se comporta mai bine, sau sa aiba un eventual bonus calitativ. Asta este pretul platit pt. intarzierea suportului SM 3.0 din partea ATI. Nimeni nu neaga importanta HDR si acest lucru este datorita suportului timpuriu pt. SM 3.0 dat de Nvidia.

Trebuie sa recunosti ca 7800 are si anumite defecte. Desi suporta HDR, nu si cu AA activat, cea ce face acest suport mai putin placut. Calitatea imaginii este putin mai slaba, de exemplu filtrarea texturilor (AF) Pierde simtitor mai mult din perfromanta cu activarea setarilor calitative. Toate acestea fac nu numai X1900 dar si X1800 o alternativa viabila, si aste e tocmai ce avem noi nevoie. 7900 este inca de domeniul viitorului. Nu ma indoiesc ca va fi un cip care nu-l va face Nvidia de rusine.

Ca si anexa:Procentaje shaderi si texturi/shaderi
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

COMMANDO wrote:
Hubert wrote: Asta numesc si eu timing ... :)

au...parca x1800xt am vazut deja pe la 19mil....de ce ai dat atat?
Pentru ca-s prost. :) Unde ai vazut cu 19 mil ? O dau cu 19 mil primului ofertant. :D
COMMANDO

Post by COMMANDO »

la intend cica aveau pe stoc
Snow

Post by Snow »

PowerColor X1900 XT 512MB review here : http://www2.hardwarezone.com/articles/v ... =3&id=1808

Inca de la 1024 x 768 e egalul lui GTX 512 MB dar peste aceasta rezolutie il lasa in urma. Hehe,ATi rules the scene again ! Si-au furat singuri coroana dupa cum bine zicea poe.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
COMMANDO

Post by COMMANDO »

pai cum sa nu fie egal in 1024 cand placile sunt clar limitate de procesor
testele adevarate nu se fac la 1024x768 fara AA sau AF...
Snow

Post by Snow »

Mie un Athlon 64 3500+ nu mi se pare slab dar ma rog...
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
COMMANDO

Post by COMMANDO »

pai nu ti se pare tie da placile astea sunt limitate si de FX
Neon Biker

Post by Neon Biker »

In sfarsit a aparut si review-ul mult asteptat de mine: cel de la X-bit labs :thumbleft:
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
darco_2

Post by darco_2 »

Aveti un post aici, cu teste cu tot http://www.firingsquad.com/hardware/ati ... xt_preview Chiar nu inteleg strategia lui Ati: scoate trei generatii de placi x1300(low end), x1600(mid level), x1800(high end) si, la scurt timp dupa aparitia lui x1600 pe piata, scoate x1900(care e, probabil ultra high end)? :-k Cumparatorii sunt derutati, sa cumpere sau, sa mai astepte vreo 2 luni, poate scoate ati ceva mai nou, mai bun la aceleasi preturi cu x1900(asa s-a intamplat la x1800: aduni 2 luni bani pt un x1800, o cumperi si dupa 2 zile apare x1900 la acelasi pret #-o !). Nu e cazul meu dar am vazut in topic [smilie=Respect.gif] Banuiesc ca, in ritmul asta, mult asteptatul 7600 de la nvidia va avea ca si concurent(la preturi, evident) pe x1800 si nu pe x1600 cum se pretindea. Stim cu totii care va avea castig de cauza(x1800): noi, cumparatorii :) Sa fie oare asta tactica?
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

darco_2 wrote:Aveti un post aici, cu teste cu tot http://www.firingsquad.com/hardware/ati ... xt_preview Chiar nu inteleg strategia lui Ati: scoate trei generatii de placi x1300(low end), x1600(mid level), x1800(high end) si, la scurt timp dupa aparitia lui x1600 pe piata, scoate x1900(care e, probabil ultra high end)? :-k Cumparatorii sunt derutati, sa cumpere sau, sa mai astepte vreo 2 luni, poate scoate ati ceva mai nou, mai bun la aceleasi preturi cu x1900(asa s-a intamplat la x1800: aduni 2 luni bani pt un x1800, o cumperi si dupa 2 zile apare x1900 la acelasi pret #-o !). Nu e cazul meu dar am vazut in topic [smilie=Respect.gif] Banuiesc ca, in ritmul asta, mult asteptatul 7600 de la nvidia va avea ca si concurent(la preturi, evident) pe x1800 si nu pe x1600 cum se pretindea. Stim cu totii care va avea castig de cauza(x1800): noi, cumparatorii :) Sa fie oare asta tactica?
Nu e o tactica. Este un exemplu bun pt organizarea activitatii acestor firme. Nu X1900 XT este cea care a aparut prea repede, ci X1800 XT a intarziat mult, mai bine de jumate de an. Daca adaugi cei 6 luni intarziere la cei trei luni pana la aparitia X1900 XT, iti dai seama ca X1900 XT apare exact cand trebuia sa apara. Generatiile consecutive sunt dezvoltate de echipe diferite, lucru deseori ignorat, presupunandu-se ca o intarziere va afecta intregul plan de productie. Ei bine, nu e asa.

Da, cei care au asteptat mult un raspuns la 7800 si s-au aruncat in achizitionarea X1800 (ca si subsemnatul), sunt un pic derutati si dezamagiti. :) Eu unul m-am bazat pe faptul ca ori X1900 XT va fi prea scump la noi, ori va sosi in tara mai tarziu. Evident, m-am inseleat.
De placa aveam nevoie, nu vroiam sa mai astep luni folosind X300 SE. (64 biti ... ce draq ??!!)

Cat despre segmentele middle and low end. Ce se va intampla ,va fi ca vor apare X1800 XT cu 256 Mb, ieftine, X1800 XL va dispare, va apare X1700, (apropo, ati vazut ce bine se descurca X1600 in 3DMark 2006 ?), iar X1900 XT si XTX vor refprezenta varful de gama. X1300 va fi urmasul la X300, fiind solutia entry level.
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Mda, R520 a.k.a. X1800 deja nu se mai afla in productie, fiind inlocuit complet cu R580, deci nu este o solutie de acoperire a segmentului de piata intre X1900 si X1600. Evident ca pentru a se scapa de ele ATI le va ieftini, dar nemaifiind in productie stocurile se vor termina destul de repede. Pe termen lung ATi ar avea nevoie de 1 sau chiar 2 solutii intermediare, si anume, un chip cu 24 pixel-proace & 8 sau mai multe TMU (probabil X1700), dar n-ar strica si ceva cu 36 PP & 12 TMU (probabil vor folosi R580 defecte, nu un chip nou).

P.S. Cum te simti Hubert cand vezi ca la 2 luni de la aparitia pe piata, placa ta e deja in "end of life"? #-o
danboc

Post by danboc »

EOL nu inseamna ca e si terminata ca performante, heh, abia e la inceput, nici nu si-a aratat inca potentialul. Hubert sa stea linistit ca nu va avea probleme de performanta sau features cu placa aia, atat doar ca ar fi putut sa o gaseasca mai ieftin daca cauta un pic mai mult.
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Nici n-am zis ca EOL ar insemna ca e terminata ca performante, inseamna doar ca nu se mai afla in productie. Dar totusi e anormal ca dupa 2 luni de la aparitia pe piata sa fie scoasa din productie. :tongue3:
qpidon

fx?

Post by qpidon »

de celebrul fx 5800 ultra ati uitat? a stat o luna pe piata?
venice 3000+; asrock 939dual s-ata2, 1gb sycron mosel, x800gto fireblade; dvd-rw nec 3540a; samsung 120gb sata;antec 3700bqe
Neon Biker

Post by Neon Biker »

N-am uitat, doar ca acum vorbeam de X1900 si X1800 nu de 5800. :tongue3:
qpidon

Post by qpidon »

mi se pare normal sa scoata de pe piata x1800xt pentru ca nu cred ca le-ar conveni sa o vanda asa la 11-12 mil ca mainstream. era doar o paralela chestia cu fx-ul...un deja vu
venice 3000+; asrock 939dual s-ata2, 1gb sycron mosel, x800gto fireblade; dvd-rw nec 3540a; samsung 120gb sata;antec 3700bqe
Darth Vader

Post by Darth Vader »

danboc wrote:EOL nu inseamna ca e si terminata ca performante, heh, abia e la inceput, nici nu si-a aratat inca potentialul. Hubert sa stea linistit ca nu va avea probleme de performanta sau features cu placa aia, atat doar ca ar fi putut sa o gaseasca mai ieftin daca cauta un pic mai mult.
Te cheama Hubert ? [smilie=maniac.gif]
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
nebunu

Post by nebunu »

daca va ganditi mai bine veti observa ca diferenta nu este foarte mare intre GF 7800 GTX 512 si RAd X1900 XTX!in 3DMark 2005 este diferenta de vreo 1000 de puncte ,dar deja 3Dmark 2005 este depasit!Adevaratul test cu aceste placi de ultima generatie pe un program de ultima generatie cum ar fii 3DMark 2006 unde diferenta nu este atat de mare cu toate ca X1900 are de doua ori mai multe cinducte de randare a pixelilor decat GTX-u si frecvente mai mari cel putin pe procesorul grafic, unde x1900 scoate 4627 iar GTX-u scoate 4542 1280x1024 Pure speed asta la scor total. Deci acest monstru cum il numesc unii este cu putin mai puternic de cat GTX 512 unde va amintesc ca are de doua ori mai putine conducte de randare! iar ambele placi detin aceleas tehnologii
TWIMBP
nebunu

Post by nebunu »

eu nu spun ca GTX 512 e mai tare decat X1900 dar totusi ma gandeam la nişte rezultate intradevar MONSTRUOASE! oricum in curand apare 7900 despre care se spune ca pt a fi cat de cat la nivelul lui GTX 512 ar trebuii sa fie setata la 430 core.......... acum sa asteptam si sa vedem care pe coare :)
TWIMBP
Alante

Post by Alante »

...nici un monstru aici doar o placa High-End Ati X1900,...nu am mai vazut monstri de la procesoale Opteron pentru Socket 939 eventual procesoarele duale,...cand o sa apara o placa mainstream care printr-o modare sau printr-un OC sa atinga performantele unei placi grafice High-End sa ma anuntati si pe mine,...Connect3D X800GTO si Sapphire X800GTO2 au fost o surpriza placuta pentru 2005,...in 2006 cine stie,...;)
nebunu

Post by nebunu »

monstru era spus la figurat da poate nu te-ai prins ;)
TWIMBP
nebunu

Post by nebunu »

dar nu ti se pare mai placuta surpriza 6800 GS?
TWIMBP
rafalle

X1900XT

Post by rafalle »

X1900XT l-am primit azi ca oferta de la o firma din Timis la pretul de 610 E !Costa cit 2 7800GT!
alexwinfast

Re: X1900XT

Post by alexwinfast »

rafalle wrote:X1900XT costa cit 2 7800GT!
Si in unele jocuri face cat unul :laughing6:
Buna treaba!
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Chiar la aparitie placile high-end mereu sunt mai scumpe decat pretul recomandat. Mai asteptati si voi cateva saptamani.
Referitor la performante, trebuie sa recunosc ca X1900 are potential, dar jocurile actuale inca folosesc mult texturarea, iar cele 16 TMU sunt cam putine fata de cele 24 ale 7800GTX. De X1800 n-am fost incantat, de X1600 nici atat, dar X1900 cred ca ne va rezerva ceva surprize in viitor, cand vor aparea jocuri care sa-i utilizeze cele 48 de procesoare, fara a mai fi limitate de texturare. :wink:
Aaa,... si nici nu consuma 175W cum se vehicula initial, ci "numai" 125. Cam mult si asa, dar asta e pretul frecventelor de 650MHz.
Allex
Moderator

Post by Allex »

alexwinfast wrote:
Buna treaba!
In cele din seria "The way it is meant to be played" [smilie=maniac.gif]
N-am dat prea multa atentie comparatiei X1900XT vs 7800GT dar ma indoiesc ca ar ajunge la nivelul unui 7800GT. Poate doar ocazional si asta in jocurile din seria de mai sus.
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

Neon Biker wrote:
P.S. Cum te simti Hubert cand vezi ca la 2 luni de la aparitia pe piata, placa ta e deja in "end of life"? #-o
Daca pui astfel problema, ar trebui sa ma simt prost. :)
Dar in practica, am o placa rapida, buna si capabila sa ruleze fluent orice joc actual la 1280x1024 cu setari maxime de calitate. Eu zic ca nici nu pot cere mai mult. :)
behold_the_light

Post by behold_the_light »

alexwinfast wrote:
Buna treaba!
As fi curios ce parere ai avea dupa ce o sa vezi performantele sale comparate cu 7900 cand or sa apara oblivion si UT3 :D
Scopul meu in viata: sa imi cumpar un PC Alienware :)
Alexis

Post by Alexis »

behold_the_light wrote:
alexwinfast wrote: Si in unele jocuri face cat unul :laughing6:
Buna treaba!
As fi curios ce parere ai avea dupa ce o sa vezi performantele sale comparate cu 7900 cand or sa apara oblivion si UT3 :D
nu ar fi mai bine sa asteptam si 7900 si jocurile si dupa aceea sa vorbim? :wink: cred ca ar trebui sa se lase la o parte toate "iubirile" si sa privim lucrurile mai detasati [smilie=Respect.gif]
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Mack

Post by Mack »

mai detasati si impartiali........pt ca nu am auzit niciunu pana acum care fi primit premiu de la ATI sau nVidia pt ca el este mare fan......:D
If you can't beat them, join them......if yoy can't beat or join them.....run like hell ! - The way it's meant to be played !
Post Reply