ATI X1900 Series
Moderator: Moderatori
In primul rand x1900xt nu este concurent direct la 7800 gtx cum nici 7800gtx nu a fost la x850xt PE.In al doilea rand vad ca majoritatea sunt incapabili sa priveasca problema obiectiv,nu subiectiv.Parca sunt niste copii care se cearta pe acadele.Ar cam trebui sa ne supere pe toti impatimitii calculatoarelor lupta dintre Ati si nVIDIA,care de fapt nu se lupta pentru a multumii userii ci pentru a-si umple ei buzunarele si a demonstra care este mai puternic.Daca o tin tot asa ajungem la sapa de lemn.Bineinteles ca daca ei nu ar scoate pe piata monstrii ca acestia grafica nu ar mai evolua,insa aici se vede colaborarea dintre creatorii de jocuri si producatorii de hardware care este sublima,dar lipseste cu desavarsire.Ca sa platesc 1200 de euro pe doua placi video + restul sistemului ca sa nu pot juca Black and White 2 in full mi se pare cam aiurea.
Parerea mea:Producatorii de GPUuri ar trebui sa scoata generatiile la o distanta mai mare de timp iar creatorii de jocuri sa optimizeze mai bine creatiile lor.
Parerea mea:Producatorii de GPUuri ar trebui sa scoata generatiile la o distanta mai mare de timp iar creatorii de jocuri sa optimizeze mai bine creatiile lor.
Diablo>Warcraft>Pokemon 

- alexwinfast
Re: X1900XT
Sincer si X1900 si 7900 mi se par un moft...7800 si X1800 isi fac foarte bine treaba si puteau sa fie varfurile de gama fara probleme pana la aparitia urmatoarei generatii si a unor diferente de performanta ca intre 6800 si 7800 si atunci da...merita un upgrade...dar asa,sunt curios cati or sa dea aproape 1000$ pe o placa video din gama 7800/X1900behold_the_light wrote:
As fi curios ce parere ai avea dupa ce o sa vezi performantele sale comparate cu 7900 cand or sa apara oblivion si UT3
Astept totusi sa vad ce va scoate din el "monstrul" 7900 si nu pot sa ma astept dcat la lucruri bune...

Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Tocmai am citit in revista articolul despre acest "monstru" al graficii si am ramas socat sa vad ca (sigur in crossfire!) a reusit performanta sa ingenuncheze un Antec true-power 550W .Ca si performanta....nu prea ma impresionat in comparatie cu Leadtek 7800GTX extreme.Diferente destul de mici ( mai putin in Far Cry...) 4-5 fps in rezolutii fara AA si asta in conditiile in care are 48 de pixel processors!!!! spre deosebire de 24 cat are Nvidia ( nu zic de Doom3...unde e....mai slaba!!).In rest.....hmm astept replica Nvidia...care nu stiu, dar presimt ca "va sterge pe jos cu acest monstru".Oricum...sa dai mai mult de 500$ pe o placa directx 9....tinand cont ca in toamna se lanseaza directx10...mi se pare total aiurea!
Venice 3000+;Asus A8N-E;Leadtek 6800 GS;1 Gb Corsair;Maxtor 200 Gb S-ATA;Audigy4 + Logitech-Z5450;Antec SLK3000B;Chieftec 450W;Winxp SP2.....
- Neon Biker
Las' ca nu-i chiar asa, R580 are o arhitectura gandita pentru viitor. Cele 48 de pixel-procesoare nu se pot desfasura in jocurile actuale, pt ca sunt limitate de cele 16 unitati de texturare (7800GTX are 24 din fiecare), dar in viitor va creste nevoia de procesare a shaderilor si va scadea nevoia de texturare. 

Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
pe ''viitor'' adika pana in toamna vor aparea placi dx 10 asa ca degeaba stie ati 48 pixel-procesoare,daca are decat dx 9cNeon Biker wrote:Las' ca nu-i chiar asa, R580 are o arhitectura gandita pentru viitor. Cele 48 de pixel-procesoare nu se pot desfasura in jocurile actuale, pt ca sunt limitate de cele 16 unitati de texturare (7800GTX are 24 din fiecare), dar in viitor va creste nevoia de procesare a shaderilor si va scadea nevoia de texturare.
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
- omul_maimutza
- alexwinfast
Da asa e...dintre producatorii de 7800GT as alege XFX

Last edited by alexwinfast on Mon Jan 29, 2007 1:13 am, edited 1 time in total.
inteleg ce spui alexwinfast dar totusi cand cumperi ceva bun ai pretentia sa iti tina joacele care apar la detalii bune daca nu .......ff bune ca nici mie nu mi-ar conevenii sa apara acu un joc care sa nu imi mearga pe PX 7800 GTX tdh EXTREME deaia cand cumperi ceva incerci sa faci o investitiwe cat de cat de viitor cu toate ca acu apar din ce in ce mai multe si ar trebuii schimbate la juma de an 

TWIMBP
- alexwinfast
Nu sunt om de afaceri ca sa fac "investitii de viitor" ci prefer sa am in Pc ce este mai bun in momentul de fata iar pe viitor vad eu cum fac si cumpar ce este puternic in momentul ala in nici un caz nu am de gand sa iau acum o placa care momentan se comporta lamentabil raportat la ceea ce ar fi trebuit sa fie si care ..."pe viitor"
...se va comporta tot lamentabil
atunci cand altele se vor comporta prost! 

El nu are nici o pretentie, poate sa isi cumpere orice placa vrea si cand vrea, pentru el nu conteaza daca placa nu mai e buna de nimic dupa 1 an pentru ca oricum o schimba pe ceva mai bun. Asta vor si producatorii, sa le cumperi cate o placa la fiecare generatie. Din fericire sunt si exceptii care au ajuns sa reziste chiar si la 3 generatii, 9700/9800 de exemplu. As vrea sa vad la cate generatii o sa reziste seria 6 si 7 de la Nvidia. Prima a rezistat unei generatii dar a doua nu cred ca trece anul. 

- alexwinfast
Da danboc este asa cum spui tu..bine ca o sa te tina pe tine seria X800 5 ani cand nici macar suport PS 3.0 nu aredanboc wrote:El nu are nici o pretentie, poate sa isi cumpere orice placa vrea si cand vrea, pentru el nu conteaza daca placa nu mai e buna de nimic dupa 1 an pentru ca oricum o schimba pe ceva mai bun. Asta vor si producatorii, sa le cumperi cate o placa la fiecare generatie. Din fericire sunt si exceptii care au ajuns sa reziste chiar si la 3 generatii, 9700/9800 de exemplu. As vrea sa vad la cate generatii o sa reziste seria 6 si 7 de la Nvidia. Prima a rezistat unei generatii dar a doua nu cred ca trece anul.

Seria X1800 este o serie ok dar momentan este depasita de 7800 iar pe mine nu o sa ma apuce vremuri foarte grele cu 7800 in PC nu imi duce grija...
Si oricum 7800 va tine bine inca ceva vreme nu te mai lua dupa toate zvonurile ca si un 6800 GT este inca foarte performant!
Uite ce este...eu nu vreau sa deviem de la subiect si nici sa umplem aici pagini de flame aiurea...ia-ti tu o placa video sa te tine 5 ani si o sa imi iau eu cate una la 1 an si jumatate-2 si gata fiecare cu mendrele lui si cu multumirile lui
Pana una alta eu sustin ceea ce vad(chiar nu vreau sa umplu iar topicul asta de linkuri doveditoare dar stii ca am mai facut-o) nu ceea ce as vrea sa se intample peste 2 ani si te rog frumos hai sa nu ne incingem la discutie ca e pacat si nu da bine!

PS:Azi a aparut noul nr XPC si apare si X1900 acolo...frumos review totusi...dar si mai frumoasa e noua ierarhie a placilor video high end...cine citeste se prinde ce am vrut sa zic(pe mine unul nu ma surprinde)

Gata cu OFF-TOPICUL !
Last edited by alexwinfast on Fri Feb 03, 2006 10:05 am, edited 2 times in total.
- alexwinfast
Scuzati postul consectiv aceeasi eroare mi-a dat si s-a postat de 2 ori...scuze!!!
si acum tot din revista...cica inginerii de la ATI stau si asteapta miscarea Nvidia, pt. a scoate o noua versiune de drivere prin care sa mareasca performantele placii...
pai la cate versiuni de drivere scot intr-un an...

Venice 3000+;Asus A8N-E;Leadtek 6800 GS;1 Gb Corsair;Maxtor 200 Gb S-ATA;Audigy4 + Logitech-Z5450;Antec SLK3000B;Chieftec 450W;Winxp SP2.....
- Darth Vader
alexwinfast wrote:Da danboc este asa cum spui tu..bine ca o sa te tina pe tine seria X800 5 ani cand nici macar suport PS 3.0 nu aredanboc wrote:El nu are nici o pretentie, poate sa isi cumpere orice placa vrea si cand vrea, pentru el nu conteaza daca placa nu mai e buna de nimic dupa 1 an pentru ca oricum o schimba pe ceva mai bun. Asta vor si producatorii, sa le cumperi cate o placa la fiecare generatie. Din fericire sunt si exceptii care au ajuns sa reziste chiar si la 3 generatii, 9700/9800 de exemplu. As vrea sa vad la cate generatii o sa reziste seria 6 si 7 de la Nvidia. Prima a rezistat unei generatii dar a doua nu cred ca trece anul.![]()
Seria X1800 este o serie ok dar momentan este depasita de 7800 iar pe mine nu o sa ma apuce vremuri foarte grele cu 7800 in PC nu imi duce grija...
Si oricum 7800 va tine bine inca ceva vreme nu te mai lua dupa toate zvonurile ca si un 6800 GT este inca foarte performant!
Uite ce este...eu nu vreau sa deviem de la subiect si nici sa umplem aici pagini de flame aiurea...ia-ti tu o placa video sa te tine 5 ani si o sa imi iau eu cate una la 1 an si jumatate-2 si gata fiecare cu mendrele lui si cu multumirile lui
Pana una alta eu sustin ceea ce vad(chiar nu vreau sa umplu iar topicul asta de linkuri doveditoare dar stii ca am mai facut-o) nu ceea ce as vrea sa se intample peste 2 ani si te rog frumos hai sa nu ne incingem la discutie ca e pacat si nu da bine!
PS:Azi a aparut noul nr XPC si apare si X1900 acolo...frumos review totusi...dar si mai frumoasa e noua ierarhie a placilor video high end...cine citeste se prinde ce am vrut sa zic(pe mine unul nu ma surprinde)![]()
Gata cu OFF-TOPICUL !
Afirmatii din astea cu "investesc pentru viitor" am mai auzit eu. Toti ati investit pentru viitor cand au aparaut procesoarele pe 64 de la AMD si v-ati dat cu pumnu` in piept : "Bâsti bãi de aici cu INTELU` tãu!! Io am AMD si e pe 64 am facut o investitie mai bunã ca tine". Intr-un an v-ati schimbat procesorul cu un alt AMD pe 64 la jumate de pret si mai bun ca ce ati avut. Asta da investitie de viitor
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Acelasi lucru si cu placile grafice. Toti spuneti ca faceti investitii pentru viitor. Am vazut, cum deschideti thread-uri sa va upgradati pc-urile de la 6800GT si de la x850XTPE. Acestea sunt copilarii nu glumã. Degeaba o tineti in doaga cu aceste investitii pe viitor ca nu tine vraja. Va laudati si voi cu jucarioarele voastre cateva luni si dupaia va luati altele ca sa aratati ce bine gandit ati investit. Acelasi lucru si cu x1900 XTX. Intr-un an apare alta mai ieftina si mai buna. Atunci sa vezi cum sariti toti sa investiti in ea pentru viitor.
Si cicã daca salaru ar fi mai mare in Romania mi-as permite si eu joace originale.
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
...in mare parte ai dreptate Darth Vader,....as zice cam 90%,...la partea cu salarul ai gresit putin,...salariile chiar sunt mici in Romania,...cei ce cumpara placi gen X1900 sunt copii de bani gata care nu stiu valoarea banilor, ca doar cheltuiesc banii parintilor,...mai sunt si altii care au salarii bune dar ei nu se plang de curent doar de jocurile originale ^^,...daca sunt alternative la 10% din pretul unui joc original nici ei nu se incumeta(si sa aiba salarii de 3000 Ron Lunar) mai putin pentru jocurile Online gen WoW,Guild Wars,etc,...aici cumapara originalul,...
PS..legat de Benchuri,apreciez o persoana care are un Procesor mai slab dar prin OC scoate un rezultat impresionant,...dar nu pot sa am acelasi respect pentru o persoana care se lafaie cu un Procesor de ultima generatie (aici sunt meritele parintilor
).

PS..legat de Benchuri,apreciez o persoana care are un Procesor mai slab dar prin OC scoate un rezultat impresionant,...dar nu pot sa am acelasi respect pentru o persoana care se lafaie cu un Procesor de ultima generatie (aici sunt meritele parintilor

daca au parintii bani si isi permit sa ii ia copilului un sistem de ultima generatie nu mi se pare marepaguba din moment ce acei oameni isi permit;) si nu toti isi iau o polaca de ultima generatie doar ca sase joace CS ci unii poate chiar au nevoie de asa ceva sau altii sunt ca mine care vor sa simta ca joaca un joc ladetalii maxime sau sa faca in 3ds 8 ceva inteligent!imi suna ce spuneti voi este oftica......sincer.si va spun sigur ca daca ati avea buzunarele doldora de bani v-ai lua si voi un X1900 sau un GTX sa fim sinceri........si nu ati opta pt un 6600 sau un x700 

TWIMBP
- behold_the_light
Re: X1900XT
ops, my bad. Am vrut sa zic x1900 comparat cu 7800 pe care zici a este mai bun in unele jocuri, si 7800 512 degeaba exista daca nu il poti cumparaalexwinfast wrote:Sincer si X1900 si 7900 mi se par un moft...7800 si X1800 isi fac foarte bine treaba si puteau sa fie varfurile de gama fara probleme pana la aparitia urmatoarei generatii si a unor diferente de performanta ca intre 6800 si 7800 si atunci da...merita un upgrade...dar asa,sunt curios cati or sa dea aproape 1000$ pe o placa video din gama 7800/X1900behold_the_light wrote:
As fi curios ce parere ai avea dupa ce o sa vezi performantele sale comparate cu 7900 cand or sa apara oblivion si UT3
Astept totusi sa vad ce va scoate din el "monstrul" 7900 si nu pot sa ma astept dcat la lucruri bune...
Scopul meu in viata: sa imi cumpar un PC Alienware 

Corect, asa exista si placi dual 7800GTX care costa 40 de milioane si rup tot dar ce rost are daca nu le gasesti decat la saloane?
Pana la urma fiecare isi face cumparaturile cum poate si cum ii place, eu intotdeauna am incercat sa cumpar ceva care imi satisface nevoile la cel mai bun pret si cred ca daca toata lumea ar face la fel lumea asta ar fi altfel. Risipa e ceva ce va trebui sa invatam cu totii sa evitam dar putini sunt constienti de asta. Prin urmare, o investitie buna e aceea in care obtii beneficii proportionale cu banii investiti si cu durata de folosinta care cu cat e mai mare cu atat e mai rentabila investitia (asta e teoria simplificata a investitiilor ASE anul 3
) deci inseamna ca degeaba o placa e cea mai tare dintre toate daca costa de doua ori mai mult decat face si dupa nici un an nu mai e buna de nimic. Daca peste 2 ani X1900 va rula decent un joc al momentului atunci a fost o investitie buna altfel mai degraba merita un X1800XL sau un GT. Vom vedea.
Pana la urma fiecare isi face cumparaturile cum poate si cum ii place, eu intotdeauna am incercat sa cumpar ceva care imi satisface nevoile la cel mai bun pret si cred ca daca toata lumea ar face la fel lumea asta ar fi altfel. Risipa e ceva ce va trebui sa invatam cu totii sa evitam dar putini sunt constienti de asta. Prin urmare, o investitie buna e aceea in care obtii beneficii proportionale cu banii investiti si cu durata de folosinta care cu cat e mai mare cu atat e mai rentabila investitia (asta e teoria simplificata a investitiilor ASE anul 3

- Neon Biker
Pentru cei interesati, este unul la Vanzari care pleaca in USA in cateva zile si zice ca poate aduce PowerColor X1900XT OEM la 16,5 mil. 

Acum pot sa-l contrazic pe redactorul care a facut articolul despre X1800 XT. El a afirmat ca X1800 XT este o investitie de viitor, ce peste ceva timp isi va dezlantui adevarata putere. Ce adevarata putere? Cu drivere care scad voit frame-rate-ul? Ce investitie de viitor...ca dupa 3 luni a si aparut una mai performanta-X1900 XT, care se crede mai de viitor, dar care tot nu-si arata toti muschii. Cumparati gogosile producatorilor cu plaqci de viitor. Poate peste 3 luni mai apare o placa si mai performanta.
Un singur lucru important am obervat. Nici o placa video High-End, oricat de performanta ar fi, nu poate fi coniderata "de viitor". Intotdeauna o sa apara ceva mai bun, mai performant si probabil mai ieftin.
Un singur lucru important am obervat. Nici o placa video High-End, oricat de performanta ar fi, nu poate fi coniderata "de viitor". Intotdeauna o sa apara ceva mai bun, mai performant si probabil mai ieftin.
How High!?!

- Neon Biker
Eu nu inteleg de ce puneti problema asa. Ca o sa apara ceva mai bun, lool, e normal sa apara ceva mai bun, e evolutie, tot ce conteaza e durata de folosinta a unei placi video, adica cat poti sa te joci cu ea in conditii decente pana sa iti sara tandara si sa dai cu ea de pamant. Asta conteaza, d-aia spune toata lumea ca X1800 e de viitor pentru ca are potential sa ruleze decent aplicatiile care abia acum se scriu pentru ea si vor aparea abia peste cateva luni. X1900 e chiar mai bun si d-aia l-a inlocuit pe X1800 dar asta nu inseamna ca ultimul este un produs "obsolete", jeez, e o placa high-end si va fi inca un an sau doi in plina putere.
- Neon Biker
- alexwinfast
"De viitor" este ceea ce isi permite fiecare...spre exemplu pt un bun prieten de-al meu un 6600GT este foarte "de viitor" din moment ce el alta placa nu isi poate cumpara pt ca nu are bani!Si vreau sa zic ca e foarte fericit omul si a terminat si FEAR si HL2 Lost coast si probabil o sa termine si Ghotic III tot cu ea si nu pateste nimic...prost asa cum ii vor merge jocurile de viitor,dar se descurca
E...poate pt unii entuziasit nici un 7800GT/GTX sau X1800/1900 nu este "de viitor" dar totusi trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant ca pt unii nici macar un vis nu pot fii aceste placi si sa nu mai facem pacatul sa zicem ca in 1/2 ani nu vom avea ce face cu asemenea placi ca e pacat de ceilalti care nici nu viseaza la asa ceva,practic sunt exclusi 90% din gameri.
Deci...treaba cu "viitorul" este relativa la buzunarul fiecaruia dintre noi,eu momentan considerand ca 7800GT este de viitor pt mine,pt altul poate ca X1900 sau 7900.. pt unii si 6600GT este de viitor si tot asa...si tot de bani depinde cat de lung este viitorul unora dintre noi...pt unii 1 an,pt unii 3 ani...pt unii 5 etc
Situatia cu preturile este cea mai grava si vad ca scapa de sub control catre...nesimtire
E...poate pt unii entuziasit nici un 7800GT/GTX sau X1800/1900 nu este "de viitor" dar totusi trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant ca pt unii nici macar un vis nu pot fii aceste placi si sa nu mai facem pacatul sa zicem ca in 1/2 ani nu vom avea ce face cu asemenea placi ca e pacat de ceilalti care nici nu viseaza la asa ceva,practic sunt exclusi 90% din gameri.
Deci...treaba cu "viitorul" este relativa la buzunarul fiecaruia dintre noi,eu momentan considerand ca 7800GT este de viitor pt mine,pt altul poate ca X1900 sau 7900.. pt unii si 6600GT este de viitor si tot asa...si tot de bani depinde cat de lung este viitorul unora dintre noi...pt unii 1 an,pt unii 3 ani...pt unii 5 etc
Situatia cu preturile este cea mai grava si vad ca scapa de sub control catre...nesimtire

- Neon Biker
Aici nu era vorba despre cat e "de viitor" o placa prin prisma pretului ei, ci a arhitecturii. Ignorand toata tevatura despre cat ar fi de bine implementat SM3.0 in GeForce 6 si 7 fata de Radeon X1xxx, ideea este ca X1900 are 48 de unitati de procesare a pixelilor, fata de numai 24 in 7800GTX si probabil 32 in viitorul 7900. Daca previziunile ATI se vor dovedi adevarate, si in jocurile viitoare vor fi folosite tot mai mult shadere si mai putin texturare, arhitectura din X1900 va rezista mai bine in timp.
marketing..e ca si faza cu 256 ram la un geforce 5200...
. Pai 48 pixel pipes...ar fi trebuit "sa umple ochii de fum" celor 24 de pipes ale geforce-ului...daca ma intelegeti..cand colo....daca nici cu asta, ATI nu reuseste macar sa egaleze performantele in doom3 ale geforce-ului.Sigur e vorba de un joc vechi..dar parca nu da bine sa vezi ca cea mai noua placa a ta cu "48 cai putere" sta defapt in spatele uneia, a concurentei, cu "24 cai putere"....
Nu stiu de ce dar..parca mi se pare asemanatoare situatia actuala cu perioada de acum 2 ani ( daca nu ma insel!) cand Nvidia, nemaistiind ce sa faca, scotea monstrul Fx5800 Ultra pe care "trebuia sa-l tii intr-un frigider si sa-l alimentezi cu 7 surse" si care era defapt...un mare fisss......sigur exagerez un pic!

Nu stiu de ce dar..parca mi se pare asemanatoare situatia actuala cu perioada de acum 2 ani ( daca nu ma insel!) cand Nvidia, nemaistiind ce sa faca, scotea monstrul Fx5800 Ultra pe care "trebuia sa-l tii intr-un frigider si sa-l alimentezi cu 7 surse" si care era defapt...un mare fisss......sigur exagerez un pic!
La texturare deja au ajuns unde se putea ajunge, mari avansari nu mai au unde faca. Dar la iluminare si umbre mai pot sa lucreze serios, partea asta e foarte slab implementata, a se vedea scaderea de frame rate in testul de lumini cu 1 si 8 surse din 3DMark2001.
Megatexelii si fill rate-ul sunt la valori imense deja, ajunge cred.
Megatexelii si fill rate-ul sunt la valori imense deja, ajunge cred.
Oare cand o sa se inteleaga ca in ziua de azi notiunea de pixel pipeline nu mai are acelasi sens ca acum 3 ani? X1900 are 48 de ALU's (sau pixel processing pipelines), ROP-urile sunt tot 16 ca si la 7800GTX si la X1800 si reprezinta cu totul altceva. Daca o aplicatie nu necesita suficienta putere de calcul a shaderilor atunci X1900 nu are cum sa fie mult mai buna decat un X1800 sau un GTX decat poate din alte motive. Placa asta nu a fost gandita pentru performanta in engine-uri vechi ci pentru cele care vor veni. Toti bizonii tipa in gura mare ca nu e mai buna decat un GTX in nu stiu ce joc care a aparut acum 2 ani si a fost dezvoltat sa mearga si pe GF3, alea sunt istorie, toata lumea le-a jucat fara probleme pe placi mai vechi si nici pe X1900 nu merg deloc rau dar pur si simplu nu o sa vedeti 300 de FPS in Doom3 pe nici o placa care exista sau va exista de acum incolo pentru ca nu se va mai continua pe imbunatatirea unei arhitecturi invechite. Nu are rost. Nu va ajunge performanta actuala in jocurile astea? Va trebuie neaparat 200 FPS? Preferati 200 FPS in Doom 3 si 20 FPS in UT 2007 sau mai degraba 100 cu 100? Jeez, oare cand o sa se inteleaga odata lucrurile astea?
Gata cu viitorul sunt super satul sa aud asta.
Iau acum placa X pt ca jocurile viitoare o sa mearga mei bine. Pana in 2007 mai este UN AN. O sa mai apara placi video , mai rapide si mai ieftine, decat X1900XT pana atunci.
Mie oricum sincer nu imi place ATI... de cand am X800GTO joc fara shadows , ATI pierde prea mult aici ( in nfs MW de ex, de la 50 FPS cu shadows ON scade sub 30 )
Cand ii vad pe unii cu cata pasiune sustion o firma, de parca firma respectiva le-ar da produse graits. Acum X1900XT este cea mai buna placa , nu mai conteaza de ce. Nvidia 7900 va fi mai rapida , si tot asa.. ce importanta mai are.
In ochii mei 7800 GTX cu 512Mb si 24 pipes, pare mult mai echilibrata decat X1900XT cu 16 pipe si 48 pixel ....
Iar X1900Xt este mai rapida exact acolo unde trebuie sa fie. In jocurile care pe restul placilor merg destul de prost : Age of Empires3, Call of duty 2, FEAR, si ... 3dmark 2006 lol
Iau acum placa X pt ca jocurile viitoare o sa mearga mei bine. Pana in 2007 mai este UN AN. O sa mai apara placi video , mai rapide si mai ieftine, decat X1900XT pana atunci.
Mie oricum sincer nu imi place ATI... de cand am X800GTO joc fara shadows , ATI pierde prea mult aici ( in nfs MW de ex, de la 50 FPS cu shadows ON scade sub 30 )
Cand ii vad pe unii cu cata pasiune sustion o firma, de parca firma respectiva le-ar da produse graits. Acum X1900XT este cea mai buna placa , nu mai conteaza de ce. Nvidia 7900 va fi mai rapida , si tot asa.. ce importanta mai are.
In ochii mei 7800 GTX cu 512Mb si 24 pipes, pare mult mai echilibrata decat X1900XT cu 16 pipe si 48 pixel ....
Iar X1900Xt este mai rapida exact acolo unde trebuie sa fie. In jocurile care pe restul placilor merg destul de prost : Age of Empires3, Call of duty 2, FEAR, si ... 3dmark 2006 lol
Gigabyte X58-UD5//i7 920 G0 (@4.2Ghz) //Tuniq Extreme//WD 640GB AALS//A-DATA Extreme
3Gb DDR3-1600+// MSI GTX 260 216 OC//Enermax Pro82+ 525//Samsung 24" 2494HM
3Gb DDR3-1600+// MSI GTX 260 216 OC//Enermax Pro82+ 525//Samsung 24" 2494HM
btw acuma voi dati peste 600$ ca sa vedeti rezultatele "maine". pana la acel "maine" apar alte placi mai performante de la ambii producatori
. si inca o chestie cum puteti spune ca este o placa de viitor cand deja sunt promise jocuri cu dx10 si "bestiile" de azi au "doar" dx9.

Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
DX 10 va fi compatibil numai pe generatia 7 si X1000 cu timpul vor aparea mai multe modele da DX10 asa ca vor fi probabil compatibile cele din generati 8 de nvidia si xxxx de la ati,oricum un 7800gtx 512 zic programatorii de la crytek ca se duce pe la 50-52 de FPS oricum am vazut cateva secvente din un joc cu DX10 si e jos palaria se schimba ziua/noaptea in timp ce joci Blooming-ul e prezent peste tot difuzia de lumina la fel oricum vom vedea exact pe la sfarsitul lui 2006 pana atunci eu zic ca un 7800GT e de ajuns