Am si eu o intreabare Acum o luna de zile m-am bagat intr-o retea....si am tras in jur de 100 de metri de cablu..poate chiar mai mult....Ceilalti din retea de la mine downloadeza cu pana la 5 Mb de pe metropolitan iar eu doar cu 1-2 ...Plus ca dupa 3-4 ore imi arata k cablul a fost scos....si reintrodus.....Acum vreau sa iau un switch....sa il pun la mine in casa,pentru a amplifica semnalul:(este o alegere buna ce fac???Am auzit ca dupa ce depasesti 120 m de cablu incep problemele.....si din cauza asta vreau sa pun un switch la mine///pt amplificare:)..Please HELP::((((
In principiu, in cazul in cablului UTP, semnalul se degradeaza daca lungimea lui este mai mare de 100m. In practica, merge si ceva mai mult de 100 de metri, dar nu intotdeauna. Depinde pe unde e tras cablul, daca mai ai surse de zgomot prin apropiere, daca e ecranat etc.
Switchul il poti folosi, iti reface si amplifca semnalul, dar daca il pui la tine in casa nu faci mai nimic. Ideal ar fi, asa cum spunea si Florinel, undeva mai in spate, adica inainte de suta de metri.
"Doar doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia umana. Iar in privinta Universului nu sunt sigur" Albert Einstein
Cred ca e o problema cu care mai multi dintre noi au avut de a face...ai ales acum cand retelele iau o amploare din ce in ce mai mare...Treaba e simpla dupa 100 metri incep sa apara probleme daca nu pui switch, dar daca sunt "doar" 100 m poti sa pui switchul si la tine, exact aceeasi problema am avut=o si eu. Treaba e ca switchu "receptioneaza" mai bine semnalul si il amplifica. Mai apar probleme si la MARCA cablului folosit...da...conteaza fffff mult, de ex INTEX sux e un gunoi nu recomand nici sa nu te spanzuri cu asa ceva, pe de alta parte cablul ftp de la QUBS desi e un pic mai scump (e si fpt) merita din plin...si alegerea switchului poate fi o problema, prima oara aveam si eu unul noname....nu mai stiu exact...mergea acceptabil dar se bloca cam des si ma dispera...apoi am incercat cu un Trednet care, surpriza...nu ducea 100m....acum am un REPOTEC, super bun, desi nu e o marca cunoscuta (eu unul nu am auzit de ea) sunt fiabile, nu se blocheaza, duc si la mai mult de 100m(am tras cu mana mea cablu de 170m cu 2 repotecuri la capete si merge fara probleme) si nu sunt nici f sensibile la descarcari electrice vara ...eu zic ca orice calbu ai avea daca iti pui in casa un repotec ai rezolvat treaba...
Imi spui sa ma duc la dracu dar n-am cum ca sunt deja acolo acum...
treaba cu switch-ul primeste semnalul mai bine e in cazul unei placi de retea... sa zicem low-end si evident nu toate switch-urile sunt egale, sunt putine cazuri in care s-ar rezolva asa iar chestia cu aplicabilitatea la lungimi mari conteaza mult si de traseul cablului, eu nu pot sa iti recomand decat sa nu te arunci la nici o cumparatura de switch care s-ar putea sa fie inutil, incearca inainte, pentru stabilitate mai mare poti sa-l pui in 10 mbps dar evident cu penalizarea de viteza aferenta
ai grija cu cablul ala, daca e si lung, si exterior, si prost izolat, sa nu faci vreun gratar la primavara
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.