2K wrote:Nu cred ca prin acel program nvidia reuseste sa ramana in topuri,ati are si el multe jocuri (f celebre care sunt facute de softistii lor)HL2 FarCry etc pe cand nvidia are unu singur care merita enumerat DOOM3, adevarat ca arhitectura de la ati e mai avansata ca cea de la nvidia dar ati si pierde folosind noua arhitectura mult performant,dacă folosea pipelin-urile in nr mare ca nvidia pana acum ei erau in top dar din moment ce considera ca pipelin-urile sunt invechite au mult de pierdut +nvidia se adreseaza segmentului mainstream in special unde a detronat ati de mult
...eu stiam ca
Far Cry tine de Nvidia,...primul joc care printr-un pach a introdus Shader 3.0,in acea vreme Ati avea doar placi cu Shader 2.0,cat despre Half-Life 2,...nici nu vreau sa-mi amintesc,jocul a fost scos dupa 6 luni de la finalizarea sa datorita negocierilor dintre Valve,Ati si Nvidia,...in final a castigat ATi,nu stiu exact cat a platit si totusi desi sta sub sigla Ati,nu a reprezentat un mare dezavantaj pentru Nvidia,cateva puncte in plus in Benchuri pentru Ati,...am terminat jocul cu o placa grafica GeForce 2MX,uite lista cu cerinte minime:
1.2 GHz Processor
256MB RAM
DirectX 7 capable graphics card
Windows 2000/XP/ME/98
...pana la urma cei de la Valve nu au fost atat de nesimtiti(si asta in favoarea lor) ca si alti producatori de jocuri,desi sub Sigla Ati jocul a rulat decent pe N Placi grafice indiferent de producator,...in schimb am am vazut in niste benchuri jocuri care pe High-Details duc sub 20 FPS o placa ATI, iar cele de la Nvidia scot peste 40 FPS (placi din aceeasi generatie),...jocuri care stau sub sigla Nvidia deci din acest punct de vedere ii dau la domboc dreptate,...nu am nimic cu publicitatea dar faze de genu acesta chiar daca sunt legale sunt imorale dintr-un anumit punct de vedere,...in schimb ma indoiesc de incompetenta celor de la Nvidia,sunt la fel de competenti ca cei de la ATI,doar ca muncesc dupa alte reguli,nu bag mana in foc dar as zice ca munca pentru un Producator ca si Nvidia ar fi destul de stresanta,...in timp ce ATi perfectiona o anumita tehnologie cei de la Nvidia se grabeau sa promoveze alta,asta in ultimii ani,in trecut lucrurile erau putin diferite,...
...ce ma nelinisteste pe mine cel mai mult legat de acest X1900,nu a trecut mult timp de la lansarea placilor X1800 ca deja a aparut alt zmeu,...nu lucrez si nu cunosc pe nimeni de la ATI deci nu pot zice nimic concret,ma intreb totusi: Oare au pregatit demult acest X1900 sau i-au grabit lansarea,vorba aia graba strica treaba(cei de la Nvidia au trecut prin asa ceva odata),...deja a trecut putin timp de la lansare si cei de la Nvidia nu au dat nici o data fixa pentru rivalul lui X1900 si anume G71,...
...sunt multe speculati care inconjoara acest subiect,eu zic sa asteptam raspunsul celor din tabara adversa cine stie poate se dovedeste a fi mai bun,...sunt pe teren neutru nu strig nici ATi nici Nvidia,nu cred in Horoscop si alte vraji babesti, prefer sa am dovezile concrete in fata, inainte sa dau un verdict final.