Constructie Mobila

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Der Dachs

Constructie Mobila

Post by Der Dachs »

Aş vrea să ridic o mobilă (dimensiuni : [l x d x h] [340 X 80 X 240]). La aceste dimensiuni ceea ce pot găsi în comerţ este destul de piperat ca preţ, iar ca împărţire a spaţiului nu mă avantajează.
Dacă careva dintre voi s-a mai gândit la astfel de proiecte, vă rog să-mi spuneţi şi mie cum le-aţi abordat. M-ar interesa sistemul de prindere al plăcilor de pal, structura de rezistenţă… etc. Am găsit ceva site-uri pe NET de genul DIY (Do it yourself) dar cu prefabricate date de ei.

Vă Mulţumesc,

Marian
G-man

Post by G-man »

Ai putea sa faci pe comanda. Eu asa am prin toata casa si e OK. Faci schita si iese cum vrei tu. Prinderea e simpla, sunt un fel de suruburi cu filet din metal, date prin mobila cu bormasina. Iti mai trebuie manere, balamale, sina pentru sertare, un fierastrau vertical si multa rabdare.

Eu zic totusi sa-ti faci pe comanda.
Der Dachs

Post by Der Dachs »

M-am gandit si la solutia asta, dar mai intai o sa dau o tura prin BricoStore si Practiker sa pun preturile.... cer si o oferta de pe undeva... si mai vedem, insa feeling-ul este mai mare sa o asamblezi tu.
chrisTopher

Post by chrisTopher »

Alea se cheama eurosuruburi.
Cel mai bine este sa vezi produsele finite ale unei firme, dai comanda, si o monteaza in fata ta. Sau le zici sa-ti lase piesele in camera si sa te apuci tu sa completezi puzzle-ul. Cum vrei.
Oricum, exista "magazine" unde te duci cu schema ta din autocad :tongue3: si iti taie pal-ul cum vrei. Dar nu stiu sa iti spun unul anume, sorry.
dark as night
Post Reply