Erebus, ai niste criterii interesante pentru chitaristi. Satriani foloseste, atunci cand canta live, exact aceleasi efecte ca si pe album, asa ca are destule melodii grele cantate fara delay. Cat despre efecte, probabil ca cele folosite de Satriani de-a lungul vietii lui ar face cam un sfert din cate foloseau Pink Floyd intr-un concert .
Pe chitara se canta intr-adevar ceva mai usor in sensul ca e mai usor sa apesi corzile si sa iti misti degetele pe partituri rapide, dar depinde destul de mult si de ce canti. Am in metoda de chitara pe care o buchisesc un studiu care mi-e aproape imposibil sa-l cant pe o electrica (am incercat) -- efectiv nu am atata loc pentru degete, e drept ca mi-s si cam butucanoase. La fel cum, intr-adevar, unele bucati mai "suparate" (in special cele compuse inca de la inceput cu o chitara electrica in cap) suna ca naiba.
Problema cu blackerii e ca cei mai multi au pretentii
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
eu pentru ca personal am degetele mai mici prefer electricele cu gatul mai subtire, aka stratocaster style, cum e si yamaha mea, dar exista o gramada de electrice pe care ai loc de degete ca pe acustice, aka sechterul pe care il foloseste loomis, si omu are degete de crocodil, sau orice les paul standard.
cu blackul problema e ca din cauza lenei chitaristiilor de a invata ceva mai mult tot suna la fel, acleasi acorduri in acordaje extrem de joase. (a standard, drop g, si atentie nu pe 7 corzi). Poate nu am ascultat suficient black. Technical death metal e cu totul alta poveste. Necrophagist este un exemplu de formatie "technical" la fel ca si behemoth.
in topicul asta nu prea s-a discutat despre cei care sunt dedicatii cantatului ritm. daca ii excludem pe cei care au cantat si inca canta in nevermore (loomis canta ritm super misto dupa parerea mea) ramane james hetfield care cam spala podele cu cantaretii de ritm din metal, inclusiv cu max cavalera si dave mustaine si blackeri care tremolo pick orice apuca.
follow instinct not a trend, go against the grain until the end
lordofthesewers.blogspot.com
std wrote:Erebus, jazz si blues ai ascultat?
(Nu cu totul offtopic, sunt doar curios )
nu prea am ascultat, trebuie sa ascult ceva jazz. jazzul mi se pare impresionant din punctul de vedere al solourilor de chitara. ascultam in avionul spre amsterdam la entartainment, jazz, in afara de solourile de fiecare instrument, cand a ajuns la chitara, eram cam o shieft ce tare sunt astia, pentru ca virgula canta peste progresii de acorduri care cer schimbare de gama din 4 in 4 masuri sau mai mult.
apropo std, tu din ce studiu de chitara lucrezi?
eu lucrez dupa flying fingers de unu dave celentano si sunt destul de mult in el, dar nu prea ma mai tin de el, pentru ca m-am apucat de melodic control al lui marty friedman
std wrote:Erebus, jazz si blues ai ascultat?
(Nu cu totul offtopic, sunt doar curios )
nu prea am ascultat, trebuie sa ascult ceva jazz. jazzul mi se pare impresionant din punctul de vedere al solourilor de chitara. ascultam in avionul spre amsterdam la entartainment, jazz, in afara de solourile de fiecare instrument, cand a ajuns la chitara, eram cam o shieft ce tare sunt astia, pentru ca virgula canta peste progresii de acorduri care cer schimbare de gama din 4 in 4 masuri sau mai mult.
Cred ca nu despre jazz vorbesti, ci despre blues Desi, daca nu ma inseala memoria, am ascultat ceva jazz cu chitara. Revin cu un nume.
In alta ordine de idei, ce parere aveti de chitaristul de la Trooper ?
nu, jazz ziceam, blues solos nu sunt grele, improvizatii pentatonici sub o progresie usoara.
chitaristii de la trooper incearca sa imite prea mult maiden si unu dintre ei mult prea mult din chuck schuldiner (nu sunt formatie de death metal, guitar solo wise vorbeam)
bonzo_catalin wrote:A fost , pana a dat-o in jungle
Pe mine nu ma incanta Santana, dar a nu se amesteca talentul/tehnica omului cu genul in care se incadreaza.
Ontopic: Jimmy Page (Led Zeppelin), David Gilmour (Pink Floyd), Kirk Hammett (Metallica), Mark Knopfler (Dire Straits), Brian May (Queen), in ultimul timp John Frusciante (Red Hot Chili Peppers), fara vreo ordine anume (cu exceptia lui Page , care e za best, zic eu). E o parere pur subiectiva.
She shuts the doors and lights / And lays her body on the bed / Where images and words are running deep / She has too much pride to pull the sheets above her head / So quietly she lays and waits for sleep (Dream Theater, Wait for Sleep)
mohammed sucimenez, turcul soloist neamt din necrophagist.
Soloul din fermented offal discharge este absolut superb si melodic. e brilliant.
si e super melodic, si tehnic as f*cK
Ascultam zilele trecute Audioslave, si mi-am mai amintit de cineva: Tom Morello (ex-Rage Against the Machine). Mi se pare interesant pentru efecte, cred ca omu' n-a cantat in viata lui fara wah-wah sau ceva asemanator.
PS: Ce ziceti de Jack White?
She shuts the doors and lights / And lays her body on the bed / Where images and words are running deep / She has too much pride to pull the sheets above her head / So quietly she lays and waits for sleep (Dream Theater, Wait for Sleep)
e absurd sa nominalizezi un chitarist pentru soloul de chitara dintr-o piesa
sau macar..sa fie pe categorii...jazz, metal, acoustic
e aiurea sa compari un chitarist dintr-o formatie oarecare...sa luam de exemplu dire straits...si sa-l compari cu zappa, sau beck
din nou, se poate creea confuzia intre cel mai bun chitarist si cel mai virtuos..depinde ce intelege fiecare prin cel mai bun
mie imi place foarte mult zappa, satriani, steve vai, malmsteem, fripp, gilmour
Have you ever danced with the devil under the moon-light?
Am vazut ca ati amintit sporadic de Al Di Meola dar nu ati amintit de vreunul din prietenii lui cu care a cantat in trio cu vreo 25 de ani in urma. John McLaughlin si Paco De Lucia.
Cat despre Steve vai, pentru cine nu l-au vazut performand - unul dintre hit-urile sale unde solourile sunt cat se poate de distincte si diversificate ca tehnici folosite:
Eh, acum conteaza ce a ajuns si ce a reusit sa faca cu perseverenta si talentul sau. Mai toti chitaristii buni ai lumii( si nu numai) au avut diferiti "profesori" la inceputul carierei lor.
Am intrat intr-o perioada a vietii fara black metal undeva mai spre Carlos Santana si John Frusciante ( R.H.C.P.) , dar apreciez un solo " ca la carte " !
Pentru mine: Steve Vai, Eric Johnson, Yngwie Malmsteen, Jimi Hendrix, Devadip Carlos Santana, Eric Clapton (ce a facut inainte de a trece la chestii "ieftine")
razvanescu wrote:Am vazut ca ati amintit sporadic de Al Di Meola dar nu ati amintit de vreunul din prietenii lui cu care a cantat in trio cu vreo 25 de ani in urma. John McLaughlin si Paco De Lucia.
Cat despre Steve vai, pentru cine nu l-au vazut performand - unul dintre hit-urile sale unde solourile sunt cat se poate de distincte si diversificate ca tehnici folosite: