Paradoxul AGP

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

kegpr

Paradoxul AGP

Post by kegpr »

M-am hotarat sa postez pt ca mi s-a intamplat ceva destul de neobisnuit .. placa mea AGP Asus X800 XT PE , pe care in iarna am dat 10 mil ( SH ! ) , acum , dupa 7 luni si nu stiu cate generatii noi aparute , valoreaza ... 8 milioane ?!! Si asta am aflat-o intamplator , ca la un moment dat mi se pusese pata s-o vand si am pus-o pe okazii ... si de cateva zile ma bat vreo 2 insi la cap sa le-o dau la 8 mil [smilie=Nice-try.gif] .
Cum jobul meu nu prea mai e in IT, am cam piedut contactul cu ultimele aparitii ... ce naiba se intampla, ca in ofertele firmelor exista placi pe AGP, nu se concretizeaza si in stocuri sau cum ?
E adevarat ca acum chiar nu mai am nici un motiv s-o vand, urmatorul upgrade va tb sa fie radical si oricum ma pot juca ( da, pe aceeasi platforma socket A de acum 4 ani ) orice aparitie in conditii cel putin decente ... Oare din aceasta cauza exista o penurie de video AGP ? Producatorii incearca sa impuna pciX ( fara vreo mare branza ) si astfel se creeaza artificial o nevoie pentru un produs mai vechi ?
Locul 2 nu exista !
SoboLAN

Post by SoboLAN »

Ai, dreptate, placa aia (X800XT) valoreaza daor atat, poate si mai putin. Intra la sectiunea de placi video de pe forumul acesta si citeste vreo cateva topicuri si ai sa te lamuresti in legatura despre AGP si despre faptul ca PCI-E i-a luat locul. Poate si pe niste site-uri de stiri poti cauta niste stiri mai vechi despre asta. Sau niste stiri din ultimele 6 sau 9 luni despre ce placi video s-au lansat anul acesta, vei vedea ca 95% din ele sunt pe PCI-E. Cred ca pe AGP s-a lansat in ultimele luni doar 7800GS, X1600Pro si inca vreo cateva, oricum sunt putine rau.

AGP-ul e mort, de abia se mai lanseaza cateva modele entry level pe AGP. Aproape nimeni nu il mai cumpara, aproape nimeni nu il mai foloseste (cu exceptia puradeilor care joaca toata ziua CS 1.6 si NFS Underground 1). Toate placile de baza care se lanseaza nu mai au AGP.
kegpr wrote:ca in ofertele firmelor exista placi pe AGP
Nu exista mai deloc placi pe AGP in principal pentru ca nu se vand. Si daca vreo firma sau doua au in oferta vreo 3 placi dinastea, asta e ptr a scapa de ele si a goli stocurile.

Din cate vezi nu merita nici un sfant sa mai investesti in AGP. Pastreaza-ti placa si cand nu mai esti multumit de cum iti ruleaza jocurile fa upgrade major al sistemului (CPU+MB+RAM+GPU+sursa). Sper ca am reusit sa te lamuresc. Las in continuarea totusi pe altii mai buni ca mine sa aduca argumente si mai solide. [smilie=Respect.gif] .
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
Susp3ctu`

Post by Susp3ctu` »

nu o mai tine cat de curand o sa dispara agp definitiv si placa aia a ta ori o sa valoreze o avere ori nimic,eu as zice sa faci upgrade`u ala cat mai curand,pci`ex e mai bun mai ieftin si mai practic [smilie=maniac.gif]
AGP a murit R.I.P. :sad1:
placa ta e intradevar buna dar nici ea nu face fata la fear call of duty 2 si alte jocuri cu cerinte mari care apar intruna
PCI-EX is teh future,go with the flow [smilie=Victory.gif]
boto

Post by boto »

SoboLAN wrote:AGP-ul e mort, de abia se mai lanseaza cateva modele entry level pe AGP. Aproape nimeni nu il mai cumpara, aproape nimeni nu il mai foloseste (cu exceptia puradeilor care joaca toata ziua CS 1.6 si NFS Underground 1). Toate placile de baza care se lanseaza nu mai au AGP.
Ete ca eu nu sunt nici puradel,si nici nu ma joc CS 1.6 si NFSU.Si iti mai pot arata cateva scoli si cateva licee unde am cunostinte in care 95% din persoanele cu PC au AGP,si nu sunt numai tocilari sau "puradei" cum ziceai tu....Poate ca pe unii ii doare intr-un loc ascuns daca au AGP sau PCI-E,problema e sa le mearga jocurile,si daca au pus mana acum un an,doi pe o placa care pe vremea aia rupea,acum nu prea mai au griji.
Nu sunt toti "power users" ca voi care aveti PCI-E,nu vor toti sa joace pe detalii maxime,si faptul ca sa joaca este imbucurator si multumitor ptr ei.Noi nu suntem tot gameri?Sau poate noi suntem o rasa inferioara care se multumeste cu putin si trebuie sa fim izolati de restul lumii,uber-gamerii,ca sa nu ii infectam si pe ei si sa piarda producatorii de hardware bani din cauza noastra....
AGP este mort,dar se pare ca suntem multi undeads sau necromancers(poate necrofili? :tongue3: ) care inca au AGP,hai sa ne adunam toti in fata plutonului de executie sa ne impuste firmele producatoare de hardware ptr ca ignoram ultimele tehnologii si indraznim si ne jucam cu produse invechite....
Neah,fiecare face ce vrea cu banii lui si pe mine chiar nu ma intereseaza si poate mai sunt si altii ca mine [smilie=Nice-try.gif]
Last edited by boto on Mon Aug 28, 2006 3:20 pm, edited 1 time in total.
"You're going to burn in a very special level of Hell. A level they reserve for child molesters... and people who talk at the theater."
SoboLAN

Post by SoboLAN »

Mda, am cam exagerat. Dar AGP-ul nu mai merita nici un leu: e mort, e mai scump, e mai vechi, mai slab, mai limitat si nu se mai lanseaza nik pe AGP. Sper ca aceste lucruri pot convinge pe oricine ca AGP-ul e istorie. Si sunt sigur ca a primit un loc fruntas in cartea de istorie a computerelor, unul bine meritat pentru ca a fost motorul a multi ani de dezvoltare.
Ad Astra Per Aspera
boto

Post by boto »

Exact,e ca o masinile veche,care a fost inlocuita de masini cu tehnologie mai noua si acum sunt raritati.Dar asta nu inseamna sa le ducem la fiare vechi,merg conduse inca, Jay Leno de exemplu are o multime si sunt multi ca el :D
Susp3ctu`,eu iti arat sisteme vechi de doi ani(socket A si AGP),care inca ruleaza pe detalii bune orice joc aparut.
"You're going to burn in a very special level of Hell. A level they reserve for child molesters... and people who talk at the theater."
KalKo

Post by KalKo »

Atata timp cat nu se mai gasesc placa mai bune pe AGP e destul de normal sa poti sa-ti vinzi placa cu asa de mult pentru ca posesori de AGP sunt si vor mai fi multi, cat timp? asta nu se stie, dar minim inca un an sigur.
Loading....
H_adrian

Post by H_adrian »

Susp3ctu` wrote: AGP a murit R.I.P. :sad1:
placa ta e intradevar buna dar nici ea nu face fata la fear call of duty 2 si alte jocuri cu cerinte mari [smilie=Victory.gif]
Eh na..
pune placa aia sau chiar un x850xtpe agp pe o "platforma moarta" amd64 3200+,1.5 giga ram si un nf3 si atunci o sa iti schimbi parerea.
Si eu sunt de acord ca trebuie sa o vanda cat mai repede ca sa nu o vanda cu 4 mil la anu'.
Piata se umple repede de sh-uri pe pci-e.Nimeni nu mai cumpara barton 3200+ fsb400 la 4.5 mil,placi video high end pe agp la 7-8 mil,etc
Daca restul sistemului te ajuta poti sa te mai joci 2 ani fara probleme pe placa aia..dar apoi poti sa iti iei adio.
Indiferent ca pci-e ul aparea sau nu..placile high end se devalorizeaza cel mai rapid.Daca tot ai investit atatia bani in ea ori o vinzi la 6-12 luni pt upgrade..ori o tii pana e depasita total(parerea mea).
sammurai

Post by sammurai »

SoboLAN wrote:......... aproape nimeni nu il mai foloseste (cu exceptia puradeilor care joaca toata ziua CS 1.6 si NFS Underground 1
aici exagerezi, ce fac eu cu 66GT pe agp faci si tu 66GT pe PCI-e. Ori sa inteleg ca si tu esti un "puradel" :laughing6:

In rest ai dreptate.... =D>
Conroe 6600@3,6ghz@1.3v || Alphacool Entry Set 120 Rev. 2|| Asus P5B Deluxe Wifi/Ap || Gainward 7600GT@645/1660 |2GB TXDD2048M800HC4DC 4-4-4-8 | RAID 0 [2X Samsung 80GB] & WD 160GB JS [store] | DVD-RW LG | Altec Lansing VS4121 | Sirtec HPC-430-P12S
SoboLAN

Post by SoboLAN »

sammurai wrote:aici exagerezi, ce fac eu cu 66GT pe agp faci si tu 66GT pe PCI-e.
Eu vreau sa zic ca de cele mai multe ori placile care le vad pe AGP sunt foarte slabe, gen FX5200, Radeon 9250, GeForce 4 etc etc. Eu prin orasul meu aproape numai placi dinastea vad, si poate de aceea am zis ceea ce am zis.
sammurai wrote:Ori sa inteleg ca si tu esti un "puradel" :laughing6:
Nu, nu sunt :d :d . Oricum, esti genial :laughing6: :thumbleft:
Ad Astra Per Aspera
ThEDaMn3d

Post by ThEDaMn3d »

Nu, AGP nu e chiar mort. AGP e mort dpdv al entuziaştilor.

După cum a zis şi SoboLAN, mulţi încă folosesc plăci de genul FX5200 şi n-au nici un habar de hardware, astfel încât e posibil să vedem în viitorul apropiat sisteme de genul "Celeron D 320 cu 6600GT pe AGP", deoarece majoritatea nu ştie să întrebe pe forum-uri şi nu se documentează, ce şi cum este mai bun.

Eu am avut acum câteva luni oportunitatea de a alege între Sapphire X800XT PE pe AGP + P4C800 Deluxe şi Gainward 7600GS Golden Sample + P4GPL-X. Pe termen scurt, era mult mai bună prima variantă dpdv al plăcii de bază care este în mod clar superioară lui P4GPL-X, plăcile video fiind cam pe acelaşi picior dacă 7600GS-ul nu ar fi fost vmodded, cu avantajul SM3 pt 7600GS. Însă, am preferat cea de-a doua variantă, nu din perspectiva faptului că 7600GS e un picuţ mai bună şi are SM3, deoarece nu sunt un hardcore gamer (mă joc ocazional şi de obicei jocuri mai vechi în reţea, foarte rar joc singleplayer un joc), ci datorită faptului că la următorul upgrade voi putea păstra placa video (eventual şi adăuga încă una :D) şi nu voi mai fi nevoit să o schimb, adică pur şi simplu fiindcă era pe PCI-E. :)

Eu unul te sfătuiesc să o vinzi, este excelent să iei 8 milioane pe X800XT PE şi să-ţi faci un upgrade de sistem, măcar la A64, că şi-aşa s-au ieftinit mult, iar ca placă video poţi merge pe un Galaxy 7300GT, ieftină şi cu un pic de OC depăşeşte X800XT PE, plus că are şi SM3.
Cuart

Post by Cuart »

:)) imi e greu sa ma abtin

"iar ca placă video poţi merge pe un Galaxy 7300GT, ieftină şi cu un pic de OC depăşeşte X800XT PE, plus că are şi SM3".

Sincer ma indoiesc ca va depasi un x800xt
ThEDaMn3d

Post by ThEDaMn3d »

Vezi aici nişte scoruri: http://www.crazypc.ro/forum/showthread. ... #post70860 şi vei vedea că nu spun prostii. Iar X800XT/XT PE este clar limitat de un Barton.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Se cheama evolutie mai oamenilor. Asa cum AGP2x a fost inlocuit de AGP4x, AGP4x de AGP8x acum a venit si radul lui AGP8x sa fie incoluit, dar de data asta se inlocuieste slotul cu totul. O placa PCI-E nu este mai rapida decat surata ei pe AGP, insa trebuie sa recunoasteti ca placile pe AGP sunt din ce in ce mai rare, si asta din cauza ca mai toti producatorii si integratorii renunta incet la AGP (este scump sa produci o placa pt 2 platforme). Si sa nu uitam de palcile cu slot AGP care sunt si alea din ce in ce mai rare.

Deci, dacă vrei varietate si o paleta cat mai mare de optiuni treci pe PCI-E :)
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
nemesisu

AGP

Post by nemesisu »

Daca asa au hotarat granzii care fac jocurile la nivel inalt, cum ca AGP'ul se duce si intra PCIX, cu mb si vb, o sa ne aliniem si o sa schimbam la un moment dat si noi restul AGP'ul pe PCIX. Pana atunci, joacele actuale nu constrang inca trecerea la PCIX... plus, prea putini au PCIX si foarte multi au AGP.... Zilele trecute am achzitionat pentru un amic un Leadtek 6600 GT TDH limited Ed si pot spune ca nu m-am omorat cu cautatul.
Partea nasoala ca prea multi nu au fondurile necesare sa faca migratia de la AGP la PCIX. Cei putini si fericiti, ori lucreaza pe la Xtrem sau CHIP, sau is in lantul de distributie IT si au ei shmenurile lor acolo.... le " sustrag " cu discounturi pentru " angajati .. oricum, cei privilegiati si banosi sa isi ia PCIX. Eu si cu cei mai nefavorizati , o sa tragem de AGP cat duce.. si o sa mai duca
it is not about the money. it is about the game. the game between people
IaMa

..

Post by IaMa »

nemesisu , sunt de-acord cu tine, tragem de agp cat se mai poate!
kegpr

Post by kegpr »

Multumesc pentru raspunsuri ... se pare ca site-ul nu mai trimite notificare automata :( de aceea postez cu intarziere.
Desi cred ca se poate vedea in semnatura mea, sa clarificam situatia faptica : placa este un Asus X800 XT Platinum Edition 256 MB GDD3 1.6 ns, AGP8x, 520 // 1120 ( core // mem ) cu un ATI Silencer pe ea.
Deci NU este x800xt sau x850xt simplu.
In ceea ce priveste viitorul slotului AGP, asta e clar. Ca un gamer neinrait, dar cat de cat pretentios , va pot spune ca si COD2 / FEAR / NFSMW si cam orice joc setos la resurse aparut a fost jucat in detalii cel putin multumitoare ( 1024 high ) . E adevarat, e SM2.0, dar sincer n-am resimtit asta .
In plus, dati-mi voie sa va spun ca sistemul este EXTREM de stabil si rapid in lucrul de zi cu zi in Windows. La mine reinstalarile de OS se fac maxim 1 data pe an, in conditiile in care partitia sistem sta pe RAID. In plus, tot timpul Torrentul sta deschis cu ~100gb la seed , ocazional si DC-ul cu alti 180 gb ( altii :D ) in share .. Si uite, toate astea cu tehnologie de acum 4 ani !! Am tot zis, hai ca mai stau nitel pana la upgrade, ca uite - 939 nu e chiar asa glorios cum parea , ca astept AM2 si DDR2 si PCIx ... si nu merita fratilor ! Pentru ce ?! Sigur, e placerea de a avea ceva nou, de a fi "la zi" cu configuratia , dar practic, daca analizam la rece, nu exista motive la momentul actual pentru a schimba ceva.
Sigur, peste vreun an probabil ca va fi cazul pentru schimbarea completa a sistemului , insa deocamdata trecerea la am2 sau pcix e sustinuta numai de ideea de "future upgrade" ... ca pt un user obisnuit eu unul nu gasesc motive reale ... Si partea cu "upgrade-ul" e si aceea discutabila - o sa vedeti cand o sa fie CU ADEVARAT nevoie de x64 si de softuri / jocuri pt vista / dx10 dx11 ...
Locul 2 nu exista !
sammurai

Post by sammurai »

as vrea sa am si eu aceeasi putere de a rezista tentatiei de upgrade :sad1:
As putea cumpara altceva mult mai util #-o
Conroe 6600@3,6ghz@1.3v || Alphacool Entry Set 120 Rev. 2|| Asus P5B Deluxe Wifi/Ap || Gainward 7600GT@645/1660 |2GB TXDD2048M800HC4DC 4-4-4-8 | RAID 0 [2X Samsung 80GB] & WD 160GB JS [store] | DVD-RW LG | Altec Lansing VS4121 | Sirtec HPC-430-P12S
IaMa

..

Post by IaMa »

esenta cam asta e: upgrade-ul se face pt nevoia userului de a fi in "lumea noua" , pt a te simti tu ca gamer protejat de viitoarele jocuri ce vor aparea si vor cere n resurse insa adevarul cam asta e: FEAR, COD2 sau NFSMW merg binisor pe agp! in cazul meu 6600 simpla.
cand mi-am achizitionat calc. am ales 939, 3200+ , 2x512 kingmax si gf 6600 128/128 AGP 8X si deocamdata sunt multumit de el si cum spuneam intr-un alt post (alt topic) upgrade-ul l-as face peste 12-18 luni..acu' sa vedem ce ne rezerva viitorul! :wink: pt k poate trec si io la pci-ex,schimand placa de baza(asus a8v) intr-una cu suport pci-ex si 6600-le intr-o 7600gs sau x1600 pci-ex... noi sa fim sanatosi! \:D/
SamuS

Post by SamuS »

ThEDaMn3d wrote:Vezi aici nişte scoruri: http://www.crazypc.ro/forum/showthread. ... #post70860 şi vei vedea că nu spun prostii. Iar X800XT/XT PE este clar limitat de un Barton.
exact atata scot eu cu galaxy 7300gt care costa 3mil [smilie=Respect.gif]
placa e buna (x800xt pe) numai ca deja se vand cu 5,5-6mil x850xt-uri :-~ (PCX)
eu te sfatuiesc sa o vinzi pana poti :tongue3: 8mil e un pret mult prea bun ca sa o tii in calc.
eu am dat 7800gt cu 7,5mil care sparge la toate capitolele orice x850xt pe
nah totusi e placa pci express si aceste placi au preturi atractive
Notebook ASUS K50AB Turion x2 RM74 (2.2ghz), 4gb ddr2, ATI 4570, HDD 250GB
kegpr

Post by kegpr »

Dap, tocmai de asta si threadul se numeste "paradoxul AGP" ... placile AGP , desi mai slabe decat cele pciX la aceeasi bani, isi pastreaza artificial valoarea datorita penuriei din piata ... Si e totusi o afacere buna, ca daca ai un proc cat de cat capabi te mai poti folosi de ea 1 an sa zicem ... VS upgrade oricum e mai ieftina ca solutie , sa schimbi mobo + proc + memorii + sursa + video e muuult mai scump de 250 euro :)
Corect ? :D
Locul 2 nu exista !
SamuS

Post by SamuS »

ai dreptate.. dar ce norok au cei cu asrock dual sata 2
pot face ce vreau ei fara sa faca upgrade la proc :laughing6:
cei cu proace mai vechi pe socket a sunt nevoiti sa schimbe tot :(
pegas

Post by pegas »

cei de pe tom's hardware au facut un test intre 2 placi: AGP si PCIE, de la acelasi producator, acelasi chip si diferenta intre ele nu era deloc spectaculoasa. cam 1-2%. dar asta e mersul tehnologiei... si noi suntem sclavii ei. ca vrem, ca nu vrem, trebuie sa trecem pe pcie, desi agp-ul mai are ceva resurse...
la mijloc intre .asm si .c
SamuS

Post by SamuS »

are resurse dar credca costurile de productie sunt putin mai mari si nu se mai complica sa faca placi pe agp cand au noul slot pcx (vb aia e mai de viitor)
toti am face la fel, ne-am orienta spre viitor nu spre trecut.
energy

Post by energy »

Eu ce să mai zic: am un FX5900 de la asus de aproape 3 ani vechime.. am mai rulat eu cu el ce era de rulat.. detalii medii spre minime, texturi lipsă sau pătrăţoase în NFS MW... mai un farcry chinuit acum 2 ani... un doom 3 fără iluminare... valorează cam 2,5 mil cel mult.. am dat 9,8 pe ea... acuma mă gandesc în sfârşit la un upgrade, înclin spre un X1900Xt adus de un prieten prin octombrie din state.. asta în caz că se mai întoarce.. şi în plus am făcut rabat la orice picătură de personalitate de gamer.. să mă joc eu serious sam în detalii medii?... fără hdr... rezoluţie mică... am renunţat la oblivion, doom 3 roe, fear şi multe altele tot din acelaşi motiv.. mai bine aştept niţel şi văd cu adevărat ce poate să ofere jocul respectiv.. efectele sm2 pe un joc de ultima generaţie e ca şi cum ai mirosi un trandafir cu mască de gaze
I5 2500k@4.5ghz, Asus A8Z68-V, Veno X+ SWIF2 120P,8GB Kingston HB DDR3, Asus Xonar D1, MSI GTX750 Ti, Samsung 250 G 840 EVO + Samsung HD502HJ, LG GSA H22L, SIRTEC 700W HPC-700-B12S, HAF 932, S 223BW
kegpr

Post by kegpr »

Energy, exagerezi ... depinde de ce fel de joc de ultima generatie aduci in discutie ... si de gustul fiecaruia. Prefer oricand Colin McRae Rally 2 ( da, ala din 99 :D ) celui 2005. Oblivion, NFS MW, FEAR etc pe detalii high arata altfel .. chiar daca fara HDR.
Locul 2 nu exista !
Dudu

Post by Dudu »

pegas wrote:cei de pe tom's hardware au facut un test intre 2 placi: AGP si PCIE, de la acelasi producator, acelasi chip si diferenta intre ele nu era deloc spectaculoasa. cam 1-2%. dar asta e mersul tehnologiei... si noi suntem sclavii ei. ca vrem, ca nu vrem, trebuie sa trecem pe pcie, desi agp-ul mai are ceva resurse...

in sprijinul afirmatiei lui pegas, niste linkuri utile (cred eu):

http://www.tomshardware.com/2006/02/02/ ... _dead_yet/

si, poate mai interesant:

http://www.tomshardware.com/2006/04/10/ ... 6_kickoff/
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

pegas wrote:agp-ul mai are ceva resurse...
In special s-a trecut din cauza puterii prea mici pe care o oferea slotul AGP, 43 faţă de cei 75 ai lui PCI-Express.
picz or it didn't happen
pegas

Post by pegas »

ok, corect. dar totusi erau variante, ca de aceea se folosea alimentarea separata din molex.

si prin resurse nu m-am referit neaparat la Watti ci la cantitatea de informatie transferata...
KalKo

Post by KalKo »

pegas wrote:ok, corect. dar totusi erau variante, ca de aceea se folosea alimentarea separata din molex.

si prin resurse nu m-am referit neaparat la Watti ci la cantitatea de informatie transferata...
Uita-te un pic ca deja 6800 ultra avea nevoie de 2 doua molexuri, cam mult zic eu, imagineaza-ti un x1950xt pe agp cate molexuri ar avut nevoie :laughing6:
Loading....
Glontz66

Post by Glontz66 »

Deocamdata ramai pe agp, deoarece in curand o sa apara directx X.
shadowq4

Post by shadowq4 »

Placa video: 6800 Ultra Agp.
3d Mark 2005: 5226 puncte

Calculatorul din System fara nici un fel de overclock, pentru ca momentan nu e nevoie.
Sa imi aduceti si mie jocu ala care o sa imi mearga cu 15 fps-uri si pe care nu pot sa il joc. Luati-va toti acum dual core x2-uri conroe si facetii pe intel si amd cu bani. Sau e doar mandria aia a voastra ca aveti ultima chestie de pe piatza ? Sa vad si eu posesorul de placa pe pci-xpress care sa zica ca mai bine facea altceva cu banii.... dar nu se poate pt ca odata banii ( mai putin sau mai greu castigati ) investiti nu poti sa zici ca ai 70 de fpsuri si inainte aveai 60 si ca ai dat atatea sute de lei noi pe 10 fpsuri.

Nu va mai agitati ca si calculatoarele astea hoatze ale voastre cu dual core or sa fie depasite. Si or sa apara si placi DX 10 si iara o sa bagati banii in ce e nou. Iar eu o sa imi iau 7950 la juma de pret fatza de cat e azi. Bafta
"Who are we to call this planet Earth when is clearly Water?"
pegas

Post by pegas »

ai incercat oblivion (interior) sau fear cu umbre ? :-))) aa+af :-))))
craezee

Post by craezee »

@shadowq4..da..si exact ca acum, tu nu vei juca nimic la maxim iar noi da.macar atat ar trebui sa stie toata lumea, ca in lumea calculatoarelor ce-i in mana nu-i minciuna.
daca tu joci fear la maxim in 1280/1024 cu 4xaa si 16xaf si ai constant peste 30 fps eu iti dau tie placa mea video si ma retrag de pe forum.
sa nu mai vorbim de oblivion in exterior.cred ca faci freeze in 1280 totu la max ziua prin paduri cu hdr. 5 fps, cum suna? :))
Cuart

Post by Cuart »

intr-adevar este o vorba :)

"Dai un ban si stai in fatza" Deci daca doresti ceva performant, costa si trebuie sa cheltuiesti bani

P.S. Aaa...si mai este o vorba "Dai un ban si nu il mai ai" :D
shadowq4

Post by shadowq4 »

Repede au sarit posesorii de placi "performante". Stai linistit ca am jucat oblivion cu hdr si totul la maxim pe 1024x768 si mi-a mers perfect, totusi e 6800 ultra, PS 3. Mai mult de 1024 nu am dat pt ca nu am avut nevoie, si daca un joc merge pe 2048x1800 sau cat e maxim cred ca nu toata lumea are monitor de rezolutia aia. Chiar nu merită sa dai o gramada de bani, lucru de care voi de 19 ani cu bani de la tata nu va dati seama. Agp still rulz. Presupun ca voi cei de la 7800 in sus veti fi primii care vor avea placi dx10 si atunci o sa aratati cu degetul pe aia care au 7950. Va stiu eu.

Later edit: Inca ceva, un joc nu ar trebui jucat doar pt grafica.. dar na... [smilie=Wonder.gif]
HalfHuman

Post by HalfHuman »

am cetit posturile voastre each and every single one of them. constat in primul rand ca unii dintre voi ar trebui sa se mai duca la scoala sa invete sa vorbeste corect romaneste.

acum on topic. agp a fost in primul rand o chestie de marketing. intr-adevar este dif de putere asigurata de slot de la aprox 45w la 75w in cazul pci express dar este util numai in cazul placilor duse la extrem. pciex permite sli si crossfire. cati dintre voi au placi puse in perechi si cati dintre voi stiu ca e mai rentabil sa iei o placa video care costa cat doua mai mici in defavoarea unei perechi? ca sa ma fac inteles mai bine este mai rentabil sa iei un 7600gt decat doua 7300gt solutii care costa aprox la fel. sli e o solutie care merita doar cand ai nevoie de ceva peste highend si pt cei care au prea multi bani si prea putina minte.

placile identice (core, memorie viteza si cantitate) au performante identice chiar daca teorectic pciex este de 4 ori mai rapid decat agp8x, care de fapt e doar de doua ori mai rapid care de fapt nu se simte pt ca oricum traficul greu nu se fae intre gpu si cpu ci intre gpu si vmem.

latime de banda a agp8: 2gb/s
latime de banda pciex 16x: 4gb/s/sens adica 8gb/s
latime de banda memorie ddr400 in dual channel: 6,4gb/s
latime de banda teoretica ddr800 in dual channel: 12,8gb/s
latime de banda gpu x1900xtx (memorie 1550mhz efectivi): aprox 40gb/s
latime de banda gpu x1950xtx (memorie 2000mhz): aprox 60gb/s

acum va dati si voi seama ac daca s-ar face trafic prea greu pe pciex sau agp atunci ar fi un bullshit iar procesorul ar ceda nervos. ce incerc eu sa va povestesc este faptul ca teava pe care o asigura agp este suficienta chiar si pt highest end si orice mai mult de atat este inutil. latimea de banda care conteaza este gpu-vmem care face placa sa creasca proportional ca performanta singura exceptie de la regula fiind x1950xtx cu memorii gddr4 de 2ghz care se pare ca nu mai aduc un spor semnificativ de performanta semn ca latime de banda gpu-vmem este suficienta si orice marire este aproximativ inutila. dupa parerea mea este singura placa video care nu este gatuita de latime de banda a memoriei. nu am mai vazut vreun model de placa video pana acum la care sa nu mai conteze o marire a frecventei memoriei.

7600gt a aprut si pe agp. problema este ca agp si-a cam pierdut suportul din partea amd de curand si a intel de mai mult timp si ca vor deveni din ce in ce mai scumpe si mai greu de gasit. vor exista placi video slabe pe agp multa vreme dar vor mai exista si macar middle end la un pret mai mare decat al echivalentului pe pciex.

concluzia e ca daca ai un sistem cu agp care inca duce, atunci este mult mai ieftin sa schimbi placa video decat sa schimbi tot sistemul. adica e mai ieftin sa dai pe un 7600gs agp 600ron decat sa dai pe 7600gs pciex4-500ron si sa schimbi sistemul.

eu consider ca inca mai apr placi video pe agp pt ca inca mai este crere mare si pt ca agp a fost pensionat precoce din alte motive decat cele de performanta.
Last edited by HalfHuman on Fri Sep 01, 2006 8:58 pm, edited 2 times in total.
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Half Human de ce oare nu pot să te contrazic? =D> [smilie=Respect.gif]
picz or it didn't happen
shadowq4

Post by shadowq4 »

O singura obiectie. Aveam impresia ca Agp 8x bandwidth e de 2.1 g. Si asa e.

Aici-AMD

Oricum nici 2.1 g astia nu sunt folositi. Ce sa mai zic de pcix 16x. Cum zicea cineva, e ca si cum ai avea o singura masina pe o autostrada de 8 benzi. [smilie=maniac.gif]

Later edit: HalfHuman au aparut si 7800 GS si x1600 pe agp.
aici sau aici <---- cati dintre voi scoateti peste 3000 pct in 3d mark 06 pe pcix?
dantim1

Post by dantim1 »

Carpe Diem
Post Reply