Cine mai citeste in ziua de azi?

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

vampyresoul wrote:si mie mi sa parut "comisarul" cel mai tare.....oricum toate cartile alea merita citite...sunt extraordinare...mai citesc fantasy-Anne Rice-Cronicile Vampirilor......varsta:tocmai am implinit 19 ani:)
Dupa parerea unora, cartile respective pot fi etichetate "fantasy", dar oricum merita sa fie citite. :wink:
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Post by STalKer[KooKieS] »

am uitat sa anunt :tongue3: ... m-am apucat de DUNE pe la inceputul lui august si acum am ajuns la Copiii Dunei [smilie=maniac.gif] e superb volumul Dune.
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
Velkan

Post by Velkan »

STalKer[KooKieS] wrote:am uitat sa anunt :tongue3: ... m-am apucat de DUNE pe la inceputul lui august si acum am ajuns la Copiii Dunei [smilie=maniac.gif] e superb volumul Dune.
Nu pot sa te contrazic. :thumbleft: Hai ca mai ai trei carti din seria lui Herbert-tatal.
std
Moderator

Post by std »

Am terminat ieri Ramayana. Absolut superbă, dacă vă descurcaţi cu numele indiene :P. Momentan sunt ocupat cu Kalevala; după ce termin şi asta, o să citesc Dragostea nu moare (de Maitrey Davi, adică Maitrey care a inspirat personajul din cartea lui Eliade cu acelaşi nume), pentru că i-am promis prietenei mele, şi în timpul ăla o să încerc să fac rost de Upanishade şi de o parte din Vede (o parte le-am citit, dar aş vrea să le recitesc).
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Incearca si Mahabharata, are mai multa actiune ca ramayana [smilie=maniac.gif]
Dum zomfies...
CANARIS

Post by CANARIS »

Machiavelli - Arta războiului
Always Outnumbered. Never Outgunned.
The Godfather

Post by The Godfather »

CANARIS wrote:Machiavelli - Arta războiului
Mie cand am citit-o(acum 2 ani) mi s-a parut prea rigida, tehnica. Citeste si Sun Tzu, acolo vorbeste mai mult de caracter si tactica mentala necesare pt a fi bun conducator decat despre logistica.
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
CANARIS

Post by CANARIS »

The Godfather wrote:Mie cand am citit-o(acum 2 ani) mi s-a parut prea rigida, tehnica. Citeste si Sun Tzu, acolo vorbeste mai mult de caracter si tactica mentala necesare pt a fi bun conducator decat despre logistica.
Am citit şi Sun Tzu, dar cred că ceea ce am citit eu nu era ediţia completă, ci erau mai degrabă “citate din…”. Era prea scurtă: cca. 50-60 de pagini în format de buzunar.

Acum intenţionez să mă apuc de “The Rommel Papers” – carte apărută sub îngrijirea teoreticianului şi istoricului militar Sir B.H. Liddell-Hart, primită cadou de la un prieten; din ce am citit despre cartea asta, se pare că e cea mai importantă lucrare de teorie a războiului modern (am citit pe net că până şi la celebra academie militară americană West Point se studiază cu sârg scrierile feldmareşalului Rommel, dar nu ştiu dacă e chiar adevărat sau nu…)

Chestia e că are vreo 800 de pagini, iar eu nu prea am timp…

Am mai citit – şi mi s-a părut o carte foarte interesantă – “Think and grow rich”, a lui Napoleon Hill (ediţia originală, de prin 1937).
std
Moderator

Post by std »

Trickster wrote:Incearca si Mahabharata, are mai multa actiune ca ramayana [smilie=maniac.gif]
Mahabharata am citit-o.

Godfather, Arta Războiului a lui Machiavelli este excelentă şi e mai multă tactică acolo decât la Sun Tzu :P. E interesantă şi ca structură, dacă ai citi un manual de tactică sau strategie militară "adevărat" te-ar apuca somnul. Am păţit-o, taică-miu e în domeniu [smilie=maniac.gif]
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
The Godfather

Post by The Godfather »

Godfather, Arta Războiului a lui Machiavelli este excelentă şi e mai multă tactică acolo decât la Sun Tzu :P.
Ma bucur ca tie ti-a placut. Cum am mai spus mie nu mi s-a parut la fel de interesanta ca si Sun Tzu. Machiavelli am citit destul, ce mi-a placut de el a fost Principele prima lucrare de realpolitik si Istoria Florentei.

Cea mai populara lucrare despre razboi din cate stiu eu este cea a lui Carl von Clausewitz - Despre razboi. Uite aici mai multe despre prusac. Homepage
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
serinia

Post by serinia »

nu stiu cum e in alte orase dar la noi intotdeauna librariile sunt pline! eu citesc destul de mult(cand nu stau pe net:P k si atunci citesc:)) ).
i love:
liiceanu despre limite dar si celelate carti
Rowling Hp.. all ALL ALL:::...
Tolkien LOTR, Hobbitul Silmarilion
Preda Morometii:P mi-a placut sa stiti:P
C.Petrescu ..mlte:P [smilie=Respect.gif]
Angels fall first...
std
Moderator

Post by std »

E excelentă indeed. De fapt, o mare parte din ce a scris Preda e frumos.
CANARIS

Post by CANARIS »

Cea mai frumoasă/importantă (pentru mine): N. Steinhardt – “Jurnalul fericirii”
Necrosero

Post by Necrosero »

std wrote:
E excelentă indeed. De fapt, o mare parte din ce a scris Preda e frumos.
Mi se pare ca cea mai buna carte scrisa de catre Preda este Viata ca o prada...O carte intr-adevar buna (si o ecranizare aproape la fel de buna)...
aditza26

Post by aditza26 »

Doar m-am apucat de "Ecouri din Holocaust in literatura universala". Este o antologie alcatuita de Oliver Lustig.
Cuprinde marturiile a putini supravietuitori din spatii geografice cat mai diferite pentru a releva faptul ca Holocaustul a bantuit si a generat crime incredibile in mai toate tarile Europei, sub dominatia puternica a nazismului.
CANARIS

Post by CANARIS »

aditza26 wrote:Holocaust
Ca naţie, pe evrei îi admir cel mai mult. Dar alături de “nainilevăn”-ul american, Holocaustul e încă un subiect care mă plictiseşte teribil. Ştiu, a fost o tragedie, dar subiectul e deja tocit de atâta folosire. Ştiu, a fost şi o crimă fără egal în istoria lumii, dar realitatea e că marile puteri au ajuns acolo unde sunt şi datorită crimelor săvârşite.

(Că tot am pomenit de “Jurnalul fericirii”, m-a uimit poziţia realistă şi fără patetisme a lui Steinhardt – un român de naţionalitate evreiască – despre Holocaust & mareşal.)
OceanSoul

Post by OceanSoul »

Am citit si recomand Amelie Nothomb (Igiena Asasinului, Antichrista, Dictionar Robert de Nume Proprii). Romane scurtute si foarte interesante.

Mi-a mai placut si Diavolul si domnisoara Prym a lui Coelho, o carte despre lupta dintre Bine si Rau (nu m-am documentat, dar pare sa fie bazata pe unul din miturile lui Platon din "Republica"). Carte de care ma voi apuca foarte curand :)
+RIP+ Undernet... | last.fm
"Românii sunt o naţie de miei în drum continuu spre abator." Alain Gavriluţiu
m4v3rick

Post by m4v3rick »

Nu prea mai am timp de citit si citesc asa pe apucate, abia am terminat de curand Dagon si alte povestiri macabre - H.P. Lovecraft, o colectie de shortstories. Draguta cartea, dar prbabil numai pentru fanii genului.
Image
m4v3rick

Post by m4v3rick »

mai mai, chiar nu se mai citeste in ziua de azi :sad1: , mi-am facut ceva timp, deh am lasat pcul si am mai pus in ultima vreme gheara pe carte si in ultimele 2 luni si ceva am citit urmatoarele: Robert Park - Voodoo Science; Ian Stewart - Nature's Numbers; Stephen W Hawking - A Brief History of Time; H.G. Wells - The Island Of Doctor Moreau si zilele aceste tot H.G - The Invisible Man. Vi le recomand calduros. [smilie=Victory.gif]
Image
Mitza_003

Post by Mitza_003 »

Pe langa cititul revistei xpc, am mai citit "A life to spare" si "Wandering bastards". Le recomand pe amandoua. [smilie=maniac.gif]
...a good rhyme does more damage than a '47...© [smilie=Sign-Leet.gif]
pompiliu92 wrote:Dar eu nu ma refeream sa le vindem gratis,am si spus mai sus sa le vindem pe profit
XSamSung

Post by XSamSung »

Maine termin de citit ultima carte interesanta din biblioteca, eu citesc mai mult in baie, daia stau vreo 2 ore pe WC si tot daia fac baie cateva ore bune, practic pana se raceste apa, uneori stau si in apa rece daca-mi place foarte mult cartea, pana in prezent nu am avut probleme cu hipotermia. :d
Ionut_xx_

Post by Ionut_xx_ »

Am citit recent "Contele de Monto-Cristo", nu e o capodopera, dar m-a prins.
Edit:Intr-adevar Morometii e o capodopera, unul din putinele romane romanesti care mi-au placut, pacat ca a 2-a parte nu a mai fost la fel de frumoasa.
Johhny_T

.

Post by Johhny_T »

Ultima carte citita este romanul Ion, nu prea sunt eu pasionat de carti, cu greu ma apuc de citit dar cand incep o carte pana n-o termin nu ma las..
Packard Bell - Intel Core Duo T 2250 @1730mhz - ATI Radeon 200M, 256 MB - SO-DIMM DDR2 512, 667mhz - HDD S-ATA WD 800BEVS - Panasonic DVD-RW - Realtek LAN - audio - Wireless - mouse Logitech LX7
andrei

Re: .

Post by andrei »

Johhny_T wrote:Ultima carte citita este romanul Ion, nu prea sunt eu pasionat de carti, cu greu ma apuc de citit dar cand incep o carte pana n-o termin nu ma las..
O rly? Începe ceva de Immanuel Kant, sunt curios dac-o termini :)

work harder
XSamSung

Post by XSamSung »

s|lent wrote:
Johhny_T wrote:Ultima carte citita este romanul Ion, nu prea sunt eu pasionat de carti, cu greu ma apuc de citit dar cand incep o carte pana n-o termin nu ma las..
Sa treaca de la Liviu Rebreanu (romancie, nuvelist) la Immanuel Kant (critic, filozof) [smilie=maniac.gif], am citit trei carti scrise de acest autor si anume "Critica ratiunii pure" - initial am fost atras de titlul cartii, pe urma am continuat cu "Critica ratiunii practice" - sfatuit de o vecina (ei ii apartineau cartile) si desigur am terminat cu "Critica facultatii de judecare" - in cartile sale trebuie sa cauti logica si sa analizezi lucrurile din punctul tau de vedere, unele lucruri coincid altele te pun pe ganduri, in schimb operele lui Liviu Rebreanu le poti vizualiza ca pe un film de cinema, asta daca dezvolti cu imaginatia ceea ce citesti, ideea-i ca sunt diferente destul de mari, practic stiluri diferite.

S|lent o recomandare, treci de la stilul lui Kant la alt romancier (viceversa) cum ar fi Ayn Rand mai exact "Capitalism: the Unknown Ideal" (o sa-ti placa) ;).
Mitza_003

Post by Mitza_003 »

Si eu am citit-o romanul in urma cu 2 luni, ca imi trebuia la liceu [smilie=maniac.gif]
...a good rhyme does more damage than a '47...© [smilie=Sign-Leet.gif]
pompiliu92 wrote:Dar eu nu ma refeream sa le vindem gratis,am si spus mai sus sa le vindem pe profit
m4v3rick

Post by m4v3rick »

am terminat H.G.Wells - Omul Invizibil, fascinant, cunosteam povestea din discurile cu povesti/teatru radiofonic (pentru cei mai tineri) si acum citind cartea mi-am adus aminte si replicile :), un SF psihologic, excelent, antrenant, nu-mi mai venea sa o las din mana si nici n-am lasat-o, mai ales daca stai si te gandesti cand a fost scrisa, cat despre ecranizarile ei, nici macar nu se ridica la genunchiu broastei in ceea ce priveste originalul. =D>
Image
boboS

Post by boboS »

Mie imi plac cartile tehnice, dar nu cele care la inceput iti explica ceva asa de frumos pe intelesul tuturor si apoi deodata de la un anumit capitol te trateaza parca ai fi vreun geniu.
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

Apropo de asta, citit recent o carte foarte bună, cu un sfârşit cel puţin surprinzător. Philip Dick - Labirintul Morţii. Pentru fanii genului sf şi nu numai.

Alături de asta, adaug ca lectură uşoară George Mikes - Cum să fii englez.
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
m4v3rick

Post by m4v3rick »

Labirintul Mortii - citit acum vreo 5 ani, excelent, ca de altfel multe dintre operele lui P.K. Dick, daca v-a placut filmul Matrix sigur o sa va placa si cartea asta, o alata carte memorabila a lui e: Viseaza androizii oi electrice?, cred ca multi au vazut filmul facut dupa carte, Blade Runner, excelent de altfel :thumbleft:
Image
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

m4v3rick wrote:o alata carte memorabila a lui e: Viseaza androizii oi electrice?, cred ca multi au vazut filmul facut dupa carte, Blade Runner, excelent de altfel :thumbleft:
Cred că până-n primele 70 de pagini am crezut că în jurul cărţii ăleia se face vâlvă de pix şi că are un complex serios cu animalele artificiale. Apoi am descoperit povestea :laughing6: Deşi sincer, mi-au plăcut mai mult Ubik şi Timpul Dezarticulat.
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
Alia

Post by Alia »

Knut Hamsun - Rodul Pamantului. superba. pentru asta si pentru Foamea a luat Nobelul in 1920. o carte cu adevarat exceptionala.
always...and never
Johhny_T

Post by Johhny_T »

s|lent wrote:
Tocmai am terminat-o de mult. Asta vara am citit-o, odata ce o incepi devine interesata. Mai trebuie inca sa citesc ceva carti, am nevoie pentru bac.
Packard Bell - Intel Core Duo T 2250 @1730mhz - ATI Radeon 200M, 256 MB - SO-DIMM DDR2 512, 667mhz - HDD S-ATA WD 800BEVS - Panasonic DVD-RW - Realtek LAN - audio - Wireless - mouse Logitech LX7
XSamSung

Post by XSamSung »

Nu te ajuta Kant la bac, poate-ti da putin teoriile peste cap.
Widsith the Wanderer

Post by Widsith the Wanderer »

Stephen W Hawking - A Brief History of Time
e drept ca eu nu am treaba cu mate/fizica dar nu ma consider incpabil sa inteleg chestii abstracte, insa cartea asta m-a complexat ca nu am priceput-o. dar deloc :sad1:
Divina comedie. sunt inca in infern [smilie=maniac.gif]
CANARIS

Post by CANARIS »

s|lent wrote:O rly? Începe ceva de Immanuel Kant, sunt curios dac-o termini :)
Fleac şi floare la ureche. Încearcă Fenomenologia spiritului a lui Hegel. :drinking:
FATHER

Post by FATHER »

A aparut in librarii Brian Herbert & Kevin J. Anderson - DUNE: CASA ATREIDES .
Se pregatesc CASA HARKONNEN şi CASA CORRINO. Mi-era dor de-o lectura...
Last edited by FATHER on Thu Feb 15, 2007 12:24 am, edited 1 time in total.
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
vică

Post by vică »

Huliganii, de Eliade.
Pacat ca nu am citit-o acum vreo 6-7 ani.
Snow

Post by Snow »

Am inceput "The Lord of the Rings" in ianuarie si am terminat "Fratia inelului" si jumatate din "Cele doua turnuri". Poate termin si eu trilogia asta luna viitoare.
A si am mai citit si "Midnight Killer" a lui Andrei Gheorghe. Recomand ! :thumbleft:
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
m4v3rick

Post by m4v3rick »

H.G.Wells - War of the Worlds, faina carte, scrisa in acelasi stil ca si Omul Invizibil, subiectul cred ca e cunoscut de toata lumea :-~ ; Albert Einstein - Teoria Relativitatii pe intelesul tuturor - poate ca a fost scrisa pentru toti, dar in anumite locuri a trebuit sa citesc de mai multe ori ptr a pricepe ce vrea sa zica omu, deh, a trebuit sa imi aduc aminte de fizica din liceu + primul an de faculta, oricum pana la urma am priceput :laughing6: ; Stephen Hawking - Visul lui Einstein si alte eseuri - o carte despre viatza marelui fizician, scrisa dupa Scurta istorie a timpului, in care isi descrie propria viata si povesteste pe scurt unele aspecte din prima carte.
Image
Post Reply