Masini: cu si despre

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

poe

Post by poe »

un pic offtopic
myx4ever wrote:eu dau un exemplu. ai 16 ani nu ai permis. in fata ta o persoana face un atac de cord sau ceva...pica lata. trebuie sa o duci la spital nimeni in jurul tau. o pui in masina lu taica-tu. nu ai permis dar stii sa conduci si o duci la spital si ii salvezi viata.
now what? nu e dpdv moral corect? e ilegal dar...
Nu e ilegal ;)
Art. 45 Codul Penal wrote:Art. 45. - Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, săvârşită în stare de necesitate.

Este în stare de necesitate acela care săvârşeşte fapta pentru a salva de la un pericol iminent şi care nu putea fi înlăturat altfel, viaţa, integritatea corporală sau sănătatea sa, a altuia sau un bun important al său ori al altuia sau un interes obştesc.
Desi fapta este o fapta prevazuta de legea penala, starea de necesitate (deci inclusiv salvarea unei vieti daca asta este singura metoda) inlatura caracterul penalal faptei.
korggis

Post by korggis »

Uite unde era nenea viitor jude :D
Asa e ! :D
Join us on #xpc ! NEW : #xtrempc
If you are going through hell, keep going. - W Churchill
Merced
Moderator

Post by Merced »

Vad ca s-a tot discutat problema condusului fara permis de la varste "fragede". Eu unul sunt de parere ca pe un drum de tara cateva lectii nu sunt rele, atata timp cat nu se abuzeaza de acest lucru. Exemplu: eu nu prea am condus mult pana sa-mi iau permis, destul de rar, poate cativa kilometri la 2-3 luni, in rest deloc, pe cand un vecin de-al meu, a avut "luxul" asta la indemana de pe la vreo 13 ani, mai ales ca taica-sau il ducea intr-un parc noaptea, asta pana i-a prins politia si s-a lasat cu spaga... Oricum in acest moment ambii avem permis dar eu am evoluat intr-un sofer destul de cumpanit, iar el este un fel de pilot de raliu. Omoara ce masina prinde, e innebunit sa mearga ca tacanitu prin oras, si de mult si-o cauta. Recent a facut un mic accident cu un Logan, mai ales din motivul ca in loc sa traga de volan, el era ocupat sa ii arate degetul mijlociu soferului pe care l-a lovit. El e cu permisul pe bara 3 luni, iar eu conduc bine mersi. Deci 2K, daca nu incepi sa simti mania vitezei, nu strica sa ai ceva baze cand vine vorba de condus.
Pe final vreau sa mentionez ca tocmai am ajuns de la un gratar care s-a "tinut" putin mai sus de Vidraru. M-au gasit niste tovarasi pe mine sa conduc o Dacie si m-am dus. E o super senzatie cand ai 5 insi in masina si nu vezi nimic din cauza aburilor de pe geamuri, asta pentru ca nu merge caldura deloc, si cand simti cum vibreaza toata masina din cauza rulmentilor de mult tociti. Bestial a fost cand i-am rupt posesorului batul ala de la semnalizare si a trebuit sa stau sa caut cu degetu' un ciot cand venea vorba sa semnalizez. Asta am spus-o pentru Darth Vader, ca sa ma trimita si pe mine la clubul Kamikaze... :D
Darth Vader

Post by Darth Vader »

Trebuie sa vorbesc cu john sa va scoata in evidenta ca sunteti cam multi :P.

[Merced]

Poveste similara si la mine. Aveam pe unu la bloc care tot timpul punea mana pe masina tatalui sau si se dadea cu ea. Avea tipul 16 ani si era foarte cool ca stia sa conduca. Curbe cu frina de mana, fitze sa impresioneze lumea. Tipul se dadea cu un Opel Kadett. Eu nu am pus mana pe o masina deloc inainte sa incep practicul pentru carnet. Aveam de unde ca doar toti la mine in familie au avut si au BMW-uri. Avea Ares un 323i care era spaima tuturor. Nu m-a tentat. Revenind la poveste, eu m-am intors in Romania intr-o vara. Parchez 330-ul in fata blocului unde statea " baietashu" cu Kadett-ul si culmea culmilor iese din scara. Stateam rezemat de masina si cand trece pe langa mine cu o aroganta de nedescris ma intreaba: "Ti-ai luat carnetul?" Ma uit la el, si ii spun "...da ...". Tipul sa uita si pleaca...am vrut sa ii spun, "nu l-am luat am stat pe scaunul din dreapta si masina a condus singura Luxembourg-Cluj Napoca. Doar in masina nu era nimeni". Asta e ca si replica aia din filme: "You are your father's son? WTF? :P " El a ramas cool cu fitzele de cartier si eu conduc mii de km din prima.
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
madwh

Post by madwh »

Eu puteam să am deja permis la 16 ani dar am zis că nu-mi sacrific vacanţa cu prostii dinăstea. Stupid me. [smilie=Nice-try.gif] Dar este şi o parte bună... nu trebuie să fiu şoferul sau poştaşul nimănui. [smilie=Victory.gif]
Think whatever™!
2K

Post by 2K »

E misto ca in state poti sa conduci de la 16 ani,si eu chiar nu sunt un impatimit de viteza pe drumuri circulate datorita numarului mare de accidente si a faptului ca si eu am fost implicat in unul tot la tara din cauza unuia cu caruta nesemnalizata si plina de lucerna insa cand drumul e in o conditie buna si nu e circulat dc nu?
Si oricum masinile pe care am pus eu mana nu prea au fost naravase,in general am preferat masinile cu motor mic de 1.6 in general si cu echipari de siguranta si confort interior spre maxim.
Darth Vader

Post by Darth Vader »

madmax wrote:Eu puteam să am deja permis la 16 ani dar am zis că nu-mi sacrific vacanţa cu prostii dinăstea. Stupid me. [smilie=Nice-try.gif] Dar este şi o parte bună... nu trebuie să fiu şoferul sau poştaşul nimănui. [smilie=Victory.gif]

Am cativa amici americani care s-au dus in state si intr-o saptamana si-au luat carnetu. Pe cand la mine a durat 3 luni. Teoretic, hartii la ministerul transportului, sesiuni practice, asteptat sa fiu primit la examen, etc. Singura problema ca ei habar nu ai ce e aia cutie manuala. Ambii conduc automate si cand mi-au povestit ce scoala au facut am ramas masca. I-a pus examinatorul sa conduca pe o strada goala, amandoi au avut ,cica de parcat lateral, intr-un loc unde distanta intre masini era cam 6m. WTF? Poti parca un autobuz acolo :P. 6m e un teren de fotbal cand e vorba de parcat lateral :P. Asa ca vorba lor, Sunshine State rocks.
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Chestia cu 6m e bull$hit, nu e un standard. Se fac parcari de tot felul in conditii normale. Daca ei au avut noroc, e altceva. E drept ca nu se compara dificultatea testului de aici cu cel din Europa, dar nici conditiile de circulatie nu sunt la fel.
madwh

Post by madwh »

Darth Vader wrote:Am cativa amici americani care s-au dus in state si intr-o saptamana si-au luat carnetu. Pe cand la mine a durat 3 luni. Teoretic, hartii la ministerul transportului, sesiuni practice, asteptat sa fiu primit la examen, etc.
USA for the win! :laughing6: Şi cum zicea şi fishbone, faza cu 6 m nu-i adevărată. Când a dat tata avea maşină şi în faţă şi în spate şi era loc numa de o maşină. Deobicei pe strada de lângă licensing îs ceva maşini parcate. Poate că amicii tăi au avut noroc şi nu erau prea multe maşini parcate prin preajmă. Aici dacă ai 18 ani nu mai trebuie să faci şcoala de şoferi poţi să înveţi acasă şi mergi direct la teste. Poate fac şcoala la vară dacă nu poate stau până la 18 ani. Naşpa filmul "The notebook" btw. :D
Think whatever™!
myx4ever

Post by myx4ever »

contrar cele spuse de Merced si Darth si eu am fost unul dintre norocosii care au putut conduce de la varste fragede.
Inainte de 10 ani stateam in brate la tata si dadeam de volan ( pe drumu spre tara).apoi pe la 14 am mers singur iar dupa 18 si legal.
Eu la scoala am facut 2 sedinte si a3a examenul.
De ce zic contrar ?pt ca eu fac parte din categoria celor zdraveni si cu capu pe umeri. Neavand masina la faculta in 3 ani nu am reusit sa strang mai mult de 20k km. Revenind si eu am un stil de condus sportiv dar unde se poate. nu ma joc cu norocul meu si nici cu viata desi am avut momente in care am scapat ca prin urechile acului. in cei 20km nu am luat decat 1 amenda de viteza (un 98 in localitate) si atat. Nici accidente nici nimic.

Treaba cu daca inveti sa conduci inainte de vreme devii apoi un distrus al soselelor e cam deplasata. Conteaza stofa celui de la volan. Daca e om si nu animal poate sa fie chiar benefica.

Cat priveste meseriasii soselelor care is "jmekeri" ... n-au decat. nu le platescu eu masina si cu atat mai putin viata
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

revenind de la pericolele vietii la volan

mi-a venit intr-un final masina [smilie=Victory.gif]

Image
in sfarsit ceva pe langa care par si eu de dimensiune normala :D

deocamdata(mai exact intr-o saptamana) am facut ~1000 km si totul pare excelent
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
myx4ever

Post by myx4ever »

B E A U T I F U L !!
2WD sau 4WD? motor?
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

4WD in functie de ESP (in mod normal merge 95%-5% parca cu maxim 50% pe spate) blocabil in 50-50
motorul e un diesel de 2.2 cu 150CP, nu foarte generos tinand cont ca masina se apropie de 2 tone dar pe de alta parte nu conduc foarte sportiv deci ma descurc foarte bine si asa
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
korggis

Post by korggis »

Uhaaa ! Arata bine ! Passat-ul din spate e tot al tau :D ?
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

korggis wrote:Uhaaa ! Arata bine ! Passat-ul din spate e tot al tau :D ?
Se zice că era un Opel Vectra. Tunat :D

But you're right `bout one thing, looks really good [smilie=maniac.gif]
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
korggis

Post by korggis »

Sau asa :D
ursu

Post by ursu »

Black Shark wrote:revenind de la pericolele vietii la volan

mi-a venit intr-un final masina [smilie=Victory.gif]

in sfarsit ceva pe langa care par si eu de dimensiune normala :D

deocamdata(mai exact intr-o saptamana) am facut ~1000 km si totul pare excelent
sa fi sanatos, sa ai parte de ea, si la cati mai multi KM fara probleme
Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day

---------------
*This signature is for sale. Will accept cash, check, or Visa*
Wolverine

Post by Wolverine »

Nyana wrote:
korggis wrote:Uhaaa ! Arata bine ! Passat-ul din spate e tot al tau :D ?
Se zice că era un Opel Vectra. Tunat :D

But you're right `bout one thing, looks really good [smilie=maniac.gif]
De unde vectra ca e Pasat toata ziua
Black Shark:Sa ai parte de ea si sa conduci cu grija :d
korggis

Post by korggis »

Mda .. Deci vazusem bine initial. :D
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

korggis wrote:Mda .. Deci vazusem bine initial. :D
Kill Black Shark, not me :D
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
EPoX

Post by EPoX »

Image Image Image
Top 20 Radio Deea / Vibe FM - 1 Martie 2008 >>> http://blog.iasi4u.ro/top-20-radio-deea ... rtie-2008/

www.iasi4u.ro
www.automotorclub.com
EPoX

Post by EPoX »

gasiti foarte multe astfel de masini la adresa: http://www.masini-modificate.automotorclub.com
Last edited by EPoX on Mon Nov 27, 2006 10:39 am, edited 1 time in total.
Top 20 Radio Deea / Vibe FM - 1 Martie 2008 >>> http://blog.iasi4u.ro/top-20-radio-deea ... rtie-2008/

www.iasi4u.ro
www.automotorclub.com
EPoX

Post by EPoX »

MASINI TUNATE

Image Image Image Image Image Image Image Image

Image Image Image Image Image Image

www.iasi4u.ro
www.automotorclub.com
Darth Vader

Post by Darth Vader »

Sa ajungi sa tunezi un Matiz trebuie sa iti lipseasca o doaga.... [smilie=Nice-try.gif]
3. Sony DSC -H5
korggis

Post by korggis »

Sa ajungi sa faci astfel de afirmatii reprezinta jignire. Fiecare e liber sa tuneze ce vrea el. Si is poate lipi si stickere cu MAFIA ION VASILE pe toata masina ca daca lui ii place asta e. Nu te-a intrebat nimeni.
Deci taci bah evoluatule !
Cu respect !
ursu

Post by ursu »

tuning made by ... " parcarea din spatele blocului"
cu bunul gust ce decurge din asa ceva [smilie=Nice-try.gif]
Fenomenul e prezent in toata lumea nu numai in romania, dar parca daciile si matizurile modificate acolo au un farmec aparte [smilie=maniac.gif]

and btw, that's car modding. Tuning...e altceva. Ca sa "tunezi" o masina (as zice aproape orice model) iti tre mult mai multi bani decat costa matizurile alea cu tot cu apartamentele proprietarilor.
Daca as face o paralela cu IT-ul...e una sa cumperi o carcasa faina si luminata si cabluri cu neon si ventilatoare cu leduri (asta ar fi modding) si alta sa faci un ... overclock ... strasnic unui sistem, cu memorii alese pe spanceaca, proc-uri la care mai adaugi 1Ghz fluierand, o placa video ce-ti scoate dublu-triplu fps-urile avute inainte, etc (asta e tuning)
Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day

---------------
korggis

Post by korggis »

Gusturile nu se discuta. Insa voiam sa spun ca masinile alea din poze nu arata ca facute in "parcarea din spatele blocului".
Si nu sint singurului caruia ii place Matizul negru de exemplu.
Si prin afirmatia lui a jignit un om care chiar asta face si cumva isi bate joc de munca lui.
Motivele pentru care modezi (ca e mai corect termenul ) un Matiz pot fi diverse si daca asa vrea proprietarul asta e.

Asa ca o afirmatie de gen: "nu imi place si nu vreau sa vad asa ceva" cred ca era mai potrivita.
Havoc

Post by Havoc »

Urat Matizul negru!
psihopat

Post by psihopat »

1 Decembrie. Ziua Romaniei. Ma hotarasc sa fiu si eu roman si sa scot masina la plimbare, sa merg prin sate... Am zis si cateva pagini mai in spate... Am un Citroen CX25 trd... Masina fiind veche (1986) si avand sistem hidraulic, va dati seama ca e figuranta :)

Observ ca dupa 110-120 km/h (viteza la care ajung destul de greu, probabil injectoarele/pompa de injectie cu mici dereglari) masina scoate fum destul de dubios... Ciudat...

Ma plimb prin Targusor, Mireasa si Pantelimon... Cand sa ma intorc din Pantelimon, drum frumos, fara probleme etc... Aveam vreo 70km/h, cand dintr-odata... ditamai gropalaul in fatza... dau sa o ocolesc si intru in alta groapa... in mijlocul drumului... Groapa de cel putinn 20-25cm... Trag pe dreapta... minune! janta indoita ca naiba (janta de aluminiu :|), cauciucul desumflat instant.... Romania, frate! La multi ani!

In schimb, am descoperit ca era un furtunas rupt... Furtunas care ori comanda prealimentarea ori e la presostatul turbinei... :-? cum sa imi dau seama daca era rupt dinainte sau daca s-a rupt la groapa ? Ce as fi simtit ? Daca era rupt dinainte, ar fi fost o explicatie pt cat de lenesa era masina ?

Fishbone/Darth Vader, poate reusiti voi sa ma luminati :)
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

eh, va anunt ca am iesit si noi in lume, deeeeci
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Mai cretin decat acel video sunt posturile. Cititi cum Rusia si Romania devin unul si acelasi lucru.
Merced
Moderator

Post by Merced »

fishbone wrote:Mai cretin decat acel video sunt posturile. Cititi cum Rusia si Romania devin unul si acelasi lucru.
Filmul oricum era vechi, intr-adevar comentariile sunt penale. Dar sincer nu stiu cum de te mira. Fiind in State cred ca realizezi mai mult decat noi anonimatul tarii noastre. Imi aduc aminte cand cei de la Divertis au fost in New York parca, si intrebau lumea pe strada daca au auzit de Bucuresti. Cel mai sincer a fost unul: "It's a salad, right?". [smilie=maniac.gif]
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Nu e vorba de aia, e vorba de asocierea si confuzia cu Rusia. Fac si aici multi greseala de a spune/crede ca noi am fost un teritoriu de-al lor care si-a dobandit independenta, dar Romania =! Rusia
SharpShooter

Post by SharpShooter »

cat platim inmatricularea pt o masina din import???
atat -> http://www.mfinante.ro/taxa_auto.html
in sfarsit o initiativa buna a ministerului de finante de informa corect populatia spre deosebire de televizoare si ziare care mai mult dezinformeaza si descurajeaza...
@iRealiatateaTV: "taxa minima de inmatriculare va fi de 7.000 euro indiferent de tipul masinii vechime sau norma de poluare"

my ass adica sa platesc aceeasi taxa pt o masina mica cu motor de 1,5-1,6 L cat plateste unu pt un "tractor" de Patrol de 10 ani benzinar de 3,5 L???? oare o sa iasa sa isi ceara scuze ca au spus numa bullshituri?
Image
..::Guns don't kill people! People kill people!::..
..::One Shot! One Kill!::..
Image
Max Inc

Post by Max Inc »

SharpShooter wrote:@iRealiatateaTV: "taxa minima de inmatriculare va fi de 7.000 euro indiferent de tipul masinii vechime sau norma de poluare"
Ma intreb daca ar fi putut exagera mai mult de atat...
Hmmm ...
korggis

Post by korggis »

Eu ma iintreb de ce o masina Euro 4 cu vechime intre 2 si 4 ani are taxe mai mare decit una peste 2 ani.
Verificati de curiozitate 1896, euro 4, intre 2 si 4 ani si comparati taxa cu una mai veche de 4 ani.
EPoX

Post by EPoX »

Image

www.iasi4u.ro
www.automotorclub.com
Jin

Post by Jin »

Desi imi place ideea de a avea un SUV (deh, visele sunt moka)... Nu cred ca m-as aventura in afara orasului cu el. Totusi in caz de accident doresc sa scap cit mai intreg posibil.
http://www.bridger.us/2002/12/16/CrashT ... VsFordF150
"Jumatate din lume este compusa din idioti, cealalta jumatate din oameni care sunt suficient de inteligenti pentru a profita de ei in mod indecent"
Image
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Da, am citit si eu mai demult acel articol care este, notati, scris de:
Gabriel Bridger is an art director, and part-time blogger living in Chicago.
Ford F150 a avut probleme la crash test rating, acum nu mai are. E vorba de un pick-up, nu SUV. Pick-up care s-a notat ca sta ca prost la crash test rating si s-a rezolvat. SUV-urile continua sa fie mai sigure, in primul rand din cauza gabaritului. Imagineaza-ti, din acelasi test, cum ar fi fost sa se catere acel Ford pe Mini ....
Informatia prezentata este prost pusa la punct, argumentele la fel. Majoritatea accidentelor si fatalitatilor conducatorilor de Ford, ei bine acestia saracii au avut si ghinionul sa care marfa dupa ei, care a venit val vartej gramada in cabina ... Sa retinem si ca F150 cantareste 2 tone si ceva.

Ca vorbim de accidente si siguranta, luni am avut un accident si 90% sigur ca masina mea este pierdere totala, la fel ca si a lui. Adios, Altima. Vreau sa va spun ca am fost lovit fix in spate partea dreapta dupa roata, portbagajul pe jumatate este impachetat. S-au declansat airbag-urile laterale care au acoperit complet geamurile si partea superioara a usilor, complimentate de airbag-urile laterale din scaune. Slava Domnului ca am fost singuri in masina si eu si celalalt, dar daca ar fi fost sotia langa mine ar fi fost ca si cand aceasta ar fi cazut pe o saltea. Deci foarte incantat de cum a avut grija de ocupanti, nu e de mirare ca cu dotarea airbag-urilor laterale a obtinut cea mai mare nota la crash testings ... Saraca de ea, mi s-a rupt inima cand am vazut-o urcata pe tow truck sa o duc la dealer, ca sa nu mai zic ca am fost dupa ea tot drumul pana acolo ...

In orice caz, daca intr-adevar este pierdere totala, daunele sunt se pare ca pe la 12 mii USD in conditia in care masina valoreaza 17 mii pe piata, cred ca imi iau un Subaru Legacy GT.

A da, majoritatea vinei a fost a mea. Puteti citi detalii pe blog daca sunteti curiosi.
ursu

Post by ursu »

Jin wrote:Desi imi place ideea de a avea un SUV (deh, visele sunt moka)... Nu cred ca m-as aventura in afara orasului cu el. Totusi in caz de accident doresc sa scap cit mai intreg posibil.
http://www.bridger.us/2002/12/16/CrashT ... VsFordF150

Update 2: Ford has redesigned the F150 for 2004 with an notable advances with regards to safety.

Intr-adevar, in 2002 exista problema asta. Insa F e o serie ... utilitara. NU cred ca cineva face crash-teste la bascule. Ca tu, ca american sadea, iti place sa te plimbi cu camionul prin oras, asta-i altceva, dar iti asumi riscurile :tongue3:

---------------
Post Reply