upgrade...?
Moderator: Moderatori
- Black Shark
- Moderator
Un Prescott e mai bun ca un Northwood în editari, dar mai slab decât acesta în jocuri.
Din câte imi aduc eu aminte, Prescott-urile veneau cu un plus de cache faţă de Northwood, deci tind să cred că procesorul tău are 1 MB L2 Cache.
Correct me if I'm wrong.
Cu OC-ul la Prescott e mai dificil din cauza temperaturilor acestuia, care sunt cu ~40% mai mari decât la Northwood.
Din câte imi aduc eu aminte, Prescott-urile veneau cu un plus de cache faţă de Northwood, deci tind să cred că procesorul tău are 1 MB L2 Cache.
Correct me if I'm wrong.
Cu OC-ul la Prescott e mai dificil din cauza temperaturilor acestuia, care sunt cu ~40% mai mari decât la Northwood.
Dacă te joci, merită să treci la 2 GB de RAM. Dacă nu prea te joci, nu văd rostul investiţiei.
Cât despre cel mai overclock-abil Prescott, aceste modele sunt recunoscute ca deficitare la acest capitol din cauza căldurii excesive la care ajung. Cei de la Intel nu au fost în stare să ajungă la 4 GHz pe baza acestei arhitecturi. Intel a înlocuit NetBurst-ul cu arhitectura Intel Core.
Nu te mai complica atât şi strânge bani de o nouă platformă, în speţă LGA 775 sau AM2.
Cât despre cel mai overclock-abil Prescott, aceste modele sunt recunoscute ca deficitare la acest capitol din cauza căldurii excesive la care ajung. Cei de la Intel nu au fost în stare să ajungă la 4 GHz pe baza acestei arhitecturi. Intel a înlocuit NetBurst-ul cu arhitectura Intel Core.
Nu te mai complica atât şi strânge bani de o nouă platformă, în speţă LGA 775 sau AM2.

- Neon Biker
- gabe_racer
De aceeasi parere sunt si eu,nu cred ca exista pe 478 la 3GHz fara HT.Eu am avut un Northwood la 3.06 Ghz si am fost foarte multumit de el din punct de vedere al caldurii ,cred ca in idle statea la 30 grade cu un cooler de toata jena.Din cauza placii de baza,un Asrock P4915GL(foarte proasta),mai mult de 200 Mhz nu am putut sa-l urc.Ghetto_64 wrote:Din ce ştiu eu, nu există model la 3 GHz (pe 478) fără HT.
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
Cred ca erai prea tanar sa-ti amintesti perioada 2003 cand Northwood P4C la 2.4GHz era regele OC , 3.2-3.6GHz era norma.Ghetto_64 wrote:Northwood-ul ăla mai mult de 3 GHz nu duce. Se va opri mai mult ca sigur pe la 2.6-2.7 GHz cu voltaj default.
Revenind on topic : pt 50RON merita sa schimbi procesorul.P4 la 3GHz/1MB L2 si cu HT va aduce un spor sensibil de performanta.
Cat despre RAM si restul , tine minte un lucru : size matters!
Intel = abbreviation for Intelligence
Oxford Dictionary of English
Oxford Dictionary of English
Oi fi fost eu prea tânăr, însă Northwood nu înseamnă numai P4 2.4C nu? P4 2.4B (de exemplu) nu era aşa strălucit la OC. Corect? Şi P4 2.4C GHz nu avea şi HT? Omul zicea ca al lui nu are HT, deci ... nu era vorba de nici un P4 C.savantu wrote:Cred ca erai prea tanar sa-ti amintesti perioada 2003 cand Northwood P4C la 2.4GHz era regele OC , 3.2-3.6GHz era norma.
P4 2.4C într-adevăr era foarte potent la capitolul OC, bariera de 3 GHz fiind depăşită foarte lejer.
P.S. Mai sus credeam că are Northwood că mi se păruse că a zis ca are 512k L2 Cache. Clumsy me.

thanks pentru raspunsuri ,oricum ii voi schimba racirea stock iar cu 2gb ram si cu un 6600 gt 256 ddr3 128 bit 500/1000 sa ma descurc cat de cat un an si jumatate ana il voi schimba cu un C2D sau poate un core2 quad
nu joc cine stie ce jocuri,oricum nu folosesc calculatorul numai pt asta,cele mai multe jocuri care imi plac le vad la 2 prieteni care au urmatoarele configuratii:
1:A64 2800+ 512 ram video 9550 128/128
2:p4 3ghz 512 ram video 9600 128/128
cred ca jocul cu cele mai mari cerinte pe care lam jucat pe calculatorul meu este nfs carbon ;am mai zis nu-l folosesc numai pentru asta![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
nu joc cine stie ce jocuri,oricum nu folosesc calculatorul numai pt asta,cele mai multe jocuri care imi plac le vad la 2 prieteni care au urmatoarele configuratii:
1:A64 2800+ 512 ram video 9550 128/128
2:p4 3ghz 512 ram video 9600 128/128
cred ca jocul cu cele mai mari cerinte pe care lam jucat pe calculatorul meu este nfs carbon ;am mai zis nu-l folosesc numai pentru asta
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
- Neon Biker