Ieri , unitatea mea optica NEC si-a dat obstescul sfarsit dupa ce a scris pana acum peste 500 de discuri , doar cateva dintre ele fiind rateuri. Acum am vazut ca si la citire si la scriere face un cerc pe disc, nu neaparat intr-un loc anume, cam de 2-3 mm grosime, de parca discul ar fi zgariat cu un compas.discurile pot fi citite
si merg perfect dar ma gandesc ca acest lucrur pune in pericol calitatea unui disc.
Aveam nevoie urgenta de o noua unitate.Am gasit Asus, Lg si tot soiul , incepand de la 1,3 mil in sus.Am vrut neaparat un dvd wr retail si am gasit PLEXTOR PX760 A la 2 mil.
Toate bune si frumoase, l-am cumparat si m-am dus la serviciu de unde am intrat pe net sa vedem cam ce se spune despre el.Si am citit ca scrie la 18x dvd-uri , desi nu prea am obiceiul sa scriu la viteze maxime.Buuuun........Problema era alta : eu am neaparat nevoie sa inscriptionez imagini la viteza de 4x, nici mai mult, nici mai putin si ideea este ca orice disc de 16x nu merge scris la 4x, writerul vazand ca viteza minima 6x. Le vede la 4x minim doar pe cele de 8x si sub cele de 8x. Am inteles ca ar fi setat sa scrie la astfel de viteze , desi el vine insotit de un program care are o optiune de setare a vitezei minime si maxime, numai ca acolo se specifica faptul ca, odata setatate valorile, ele se reseteaza in momentul in care writerul se deschide sau se inchide. Aceasta optiune, in mod ciudat, nu este prezenta decat atunci cand nu se afla nici un disc in writer iar in momentul in care vrei sa pui un disc ptr a-i schimba valorile minime si maxime, optiunea aceasta speciala nu iti mai apare. Ciudat rau sa pui o optiune ptr a modifica vitezele de scriere a discurilor dar care nu apare decat atunci cand nu ai discuri inauntru.
Voi , daca detineti un asemenea writer, ati intalnit problema asta ? Si daca da, ce solutii ati adoptat si poate faceti si voi un bine si ma ajutati si pe mine ptr ca mi se pare o chestie pur si simplu stupida : esti in stare sa scrii "cel mai tare din parcare" dar faci nazuri la vitezele mici.
Va multumesc ptr un eventual raspuns !
A ! Si inca ceva : nu ma asteptam de la Plextor sa fie atat de zgomotos cand se deschide - inchide . Aiurea.
Cum reduc viteza minima a unui dvd wr PLEXTOR PX760 A ?
Moderator: Moderatori
Multumesc ptr raspuns.
In primul rand tin sa precizez ca acest writer vine cu Plex Tools Profesional varianta full si cu Plex tools profesional XL varianta trial si asadar, incompleta.
Prima varianta de program are o optiune , Vari Rec, confrom careia poti modifica viteza minima de scriere.Problema este ca aceasta optiune apare numai atunci cand nu se afla nici un disc in unitate. Se spune in Help ca setarile facute in Vari Rec se reseteaza odata cu prima deschidere sau inchidere a tray-ului , asta ca sa nu fie setari valabile si ptr urmatoarele discuri pe care vrei sa le scrii. Ok . Asta este o chestie desteapta. Numai ca Vari Rec nu apare decat atunci cand, repet , NU AI NICI UN DISC IN UNITATE.
Cum bagi un disc, dispare, si daca dai un click de dreapta acolo unde iti arata unitatea Plextor , apar toate optiunile din meniu iar Vari Rec apare off si nu inteleg de ce, fara nici o posibilitate de a fi activata.Am incercat in fel si chip si mi se pare o tampenie sa fie o optiune de care nu te poti folosii.
Cineva se gandea daca nu cumva ar fi valabila numai in varianta full a programului Plex tools profesional XL care costa cam 40 de dolari de la ei pe site si mi se pare o mare hotie sa procedezi asa. Oricum, este salutar ca poate scrie si la 18 x dar mi se pare o mare tampenie sa nu mearga la ce viteza minima vreau eu. Asta reprezinta un mare minus ptr Plextor ca sa nu mai zic ptr zgomotul tray-ului atunci cand intra, de ai senzatia ca o sa se rupa in doua. Am avut un Nec bulk si inafara de faptul ca avea timpi de raspuns cam mari, s-a comportat mai mult decat onorabil. Si ce bucuros era ca am dat peste un Plextor care sa nu fie Bron box. !
Discurile de 16x sunt vazute la minim 6x. Numai cele de 8x sunt vazute la 4x minim, asa cum am eu nevoie dar dintre cele de 8x , pe piata se gasesc numai discuri aiurea ca rezistenta in timp.
Ma gandeam sa mai cumpar o unitate si daca ati putea recomanda ceva care SIGUR merge in minim la 4x pe orice fel de disc dvd.
In primul rand tin sa precizez ca acest writer vine cu Plex Tools Profesional varianta full si cu Plex tools profesional XL varianta trial si asadar, incompleta.
Prima varianta de program are o optiune , Vari Rec, confrom careia poti modifica viteza minima de scriere.Problema este ca aceasta optiune apare numai atunci cand nu se afla nici un disc in unitate. Se spune in Help ca setarile facute in Vari Rec se reseteaza odata cu prima deschidere sau inchidere a tray-ului , asta ca sa nu fie setari valabile si ptr urmatoarele discuri pe care vrei sa le scrii. Ok . Asta este o chestie desteapta. Numai ca Vari Rec nu apare decat atunci cand, repet , NU AI NICI UN DISC IN UNITATE.
Cum bagi un disc, dispare, si daca dai un click de dreapta acolo unde iti arata unitatea Plextor , apar toate optiunile din meniu iar Vari Rec apare off si nu inteleg de ce, fara nici o posibilitate de a fi activata.Am incercat in fel si chip si mi se pare o tampenie sa fie o optiune de care nu te poti folosii.
Cineva se gandea daca nu cumva ar fi valabila numai in varianta full a programului Plex tools profesional XL care costa cam 40 de dolari de la ei pe site si mi se pare o mare hotie sa procedezi asa. Oricum, este salutar ca poate scrie si la 18 x dar mi se pare o mare tampenie sa nu mearga la ce viteza minima vreau eu. Asta reprezinta un mare minus ptr Plextor ca sa nu mai zic ptr zgomotul tray-ului atunci cand intra, de ai senzatia ca o sa se rupa in doua. Am avut un Nec bulk si inafara de faptul ca avea timpi de raspuns cam mari, s-a comportat mai mult decat onorabil. Si ce bucuros era ca am dat peste un Plextor care sa nu fie Bron box. !
Discurile de 16x sunt vazute la minim 6x. Numai cele de 8x sunt vazute la 4x minim, asa cum am eu nevoie dar dintre cele de 8x , pe piata se gasesc numai discuri aiurea ca rezistenta in timp.
Ma gandeam sa mai cumpar o unitate si daca ati putea recomanda ceva care SIGUR merge in minim la 4x pe orice fel de disc dvd.