alegere notebook

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
eskape19

alegere notebook

Post by eskape19 »

Salut!
Vreau sa-mi iau un notebook pe care sa-l folosesc numai la programare, adica nu jocuri, nu filme, poate niste muzica in timp ce programez :tongue3:
Notebook-ul tre sa ruleze in primul rand Visual Studio 2005 + SQL Server 2005, poate si Oracle(dar nu in acelasi timp). O sa folosesc si suita Macromedia, un server web, etc.
Eu m-am oprit la 2 notebook-uri: 2 DELL-uri (imi place acest brand si are si garantie de 3 ani).

notebook-dell-inspiron-1501-turion64-x2

notebook-dell-inspiron-6400-centrino-duo

Diferenta ar fi de procesor (sa fie Intel Core Duo sau AMD Turion X2 ?) si de memorie(aici pot vorbi cu cei de la emag si sa ii rog sa-mi echipeze modelul 6400 cu 2GB).

Ce parere aveti? Care merita? E prea mult 2GB, sau sa ma multumesc cu 1GB?
Ma intereseaza sa aiba un monitor bun si sistem de racire cat mai bun!
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Tinand cont de faptul ca acel Intel nu e Core 2 Duo eu as alege varianta cu Turion X2 si 2GB ram (poate vei trece la vista in viitor).
Last edited by IL Dotore on Mon Feb 26, 2007 10:55 am, edited 3 times in total.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
BlackNight

Post by BlackNight »

Eu am un Inspiron 1501, versiunea cu 1 GB RAM si Turion64 @ 2 GHz (single core). In mare e ok, autonomie 2-3 ore, display destul de mare si decent ca performanta, contructia e destul de solida, performantele sunt ok, cel putin pentru mine. Boxele integrate suna destul de bine, dar sunt lipsite de bas (era si de asteptat). Daca vrei detalii, just ask.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Si eu as alege tot 1501. Pare mai echilibrat configurat si RAM-ul ala chiar ajuta. Cred ca poti sa bagi si un joc acolo, vreo 5-6000 in 3DMark2001 tot tre sa scoata. Un Porsche merge, chiar si Underground 1&2. :D Chiar daca nu il iei sa te joci, e frumos de stiut ca poti sa bagi cate un joc cand ai chef. :tongue3:
eskape19

Post by eskape19 »

BlackNight, as avea cateva intrebari:
1. Sistemul de racire cum este? Am avut acum cateva zile pe picioare un Acer si am lucrat circa 10 minute si simteam ca imi iau foc.
2. Display-ul este ok? Care este unghiul de vizibilitate?
3. Tastatura are tastele ok? Adica la un Acer am vazut cum tastele sunt aproape iesite.

4. P.S.: Isi merita banii? 3390 RON

Merci!
_SAM

Post by _SAM »

este o varianta de 6400 care are core 2 duo, deci mult mai potent, [placa video x1400].. problema e cu pretul - 40 mil
Beauty is in the eyes of the beer holder.
BlackNight

Post by BlackNight »

eskape19 wrote:BlackNight, as avea cateva intrebari:
1. Sistemul de racire cum este? Am avut acum cateva zile pe picioare un Acer si am lucrat circa 10 minute si simteam ca imi iau foc.
2. Display-ul este ok? Care este unghiul de vizibilitate?
3. Tastatura are tastele ok? Adica la un Acer am vazut cum tastele sunt aproape iesite.

4. P.S.: Isi merita banii? 3390 RON

Merci!
Eu am activat scalarea frecventei procesorului in functie de incarcare. Astfel, procesorul sta in majoritatea timpului la 800 MHz, cu scurte perioade in care se apropie de 2 GHz. In situatia asta, ventilatorul sta oprit sau la turatia minima, astfel incat in conditii normale nu il auzi. Dupa o perioada mai mare de incarcare creste turatia ventilatorului si probabil ca il vei auzi, dar nu poate fi considerat galagios. Eu n-am reusit sa-l aduc la turatia maxima decat cu niste jocuri, dar atunci deja face un zgomot deranjant.
Partea superioara (tastatura, touchpad-ul, zona aia) este rece sau foarte usor incalzita (in special in partea dreapta).
Partea de jos, se incalzeste destul de tare. Daca e neaparat nevoie, se poate folosi pe genunchi, dar nu e tocmai placut. Si aici, cel mai tare se incalzeste in dreptul HDD-ului si in zona unde intra mufa de alimentare, unde presupun ca are un circuit de stabilizare a tensiunii. Daca e alimentat din baterie, se mai incalzeste si ea putin.

Ca luminozitate si contrast, display-ul mi se pare ok. In unele jocuri am vazut putin ghosting, dar cred ca m-am obisnuit, acum nu-l mai sesizez. Pentru text, unghiurile de vizibilitate nu reprezinta o problema, dar in cazul imaginilor inchise la culoare si in special al filmelor, observi diferente imediat ce nu te mai uiti perpendicular.

Mie tastatura mi se pare ok. In mare respecta layout-ul standard, pare destul de solida si e destul de silentioasa.

Precum ziceam, eu am versiunea single core cu Turion 64 @ 2 GHz si 1 GB RAM. L-am luat cu aprox 2800 RON si garantie 3 ani. Daca la 3390 RON ai gasit varianta cu dual core @ 1.8 GHz si 2 GB RAM, eu zic ca merita. Daca ai bugetul mai limitat, sa stii ca la memorii si hard disk poti face upgrade foarte usor, nu e nevoie decat sa desfaci 1 surub in cazul memoriilor si 2 in cazul hard discului, dupa care sa muti capacul la noul HDD, acesta fiind prins cu alte 2 suruburi.

LE: Vad ca acel model are si hdd-ul mai mare cu 40 GB, in cazul asta chiar merita diferenta.
Post Reply