andreiclawhammer wrote: Draga Pantsless tu cum ai fii daca ai avea un comp ca al meu sau nu neaparat ca al meu,un comp high-end si ai vedea ca sacadeaza,sunt chiar curios tu ce ai face...
In primul rand eu nu as fi avut un PC ca al tau, pentru ca stiu o treaba: un PC ultra-high end, nu isi merita banii.. NICIODATA. Cu cat bagi mai multi bani in el, cu atat pierzi mai mult, asta e lege. In plus, de multe ori, un PC ultra-high-end ca al tau NU are un raport performanta/pret bun, intelegi? Dar tu ti l-ai luat, nu te poate acuza nimeni, sunt banii tai, dar degeaba spui acum ca parca nu merita investitia; trebuia sa te gandesti la asta inainte sa dai banu'; apoi chiar tu ai spus, nu sacadeaza efectiv in joc, ci doar cateodata si este aproape insesizabil.. si avand in vedere ca joci cu tot pe maxim + AA + AF, cred ca poti trece cu vederea.
Apoi, tu ai vazut cati bani ai dat pe fiecare componenta in parte; daca chiar vrei sa stii eu as fi facut asa:
- In loc de Asus Striker Extreme, as fi luat un Abit AB9 (ieseam mai ieftin cu 7 mil)
- In loc de C2D X6800, luam un C2D E4300, care il tactam la 3.0Ghz, si speram sa nu am nevoie nici macar de vmod. (aprox aceeasi performanta, mai ieftin cu 28 mil)
- In loc de Corsair Dominator PC-8500 as fi luat 2 GB Geil Ultra 4-4-4-12 PC 6400 (ieseam mai ieftin cu 7 mil)
- In loc de WD Raptor, luam un HDD modest: Samsung Spinpoint P Series 250GB 7200 rot/min (ieseam mai ieftin cu 6 mil)
- In loc de Enermax CS-718, luam un Aplus XClio2 (ieseam mai ieftin cu 3 mil)
- Si la placa video, sincer as fi luat un GTS, pentru ca acesta se va devaloriza MULT mai putin decat fratele mai mare, GTX-ul; un GTS la 13 mil era de ajuns, si de 2 ori mai ieftin (in schimb nu era de 2 ori mai slab ca GTX-ul). Dar, ideea era sa fac o configuratie la fel de performanta la un pret mai mic, asa ca raman pe GTX-ul ales de tine.
Hopa.. Ieseam cu 51 mil mai ieftin.. Asta inseamna cu 54% mai ieftin, si raportul pret/performanta crestea SIMTITOR. Si nu cred ca aceasta config specificata de mine era mai slaba in jocuri decat cea aleasa de tine.
Dar tu ai vrut sa componentele alea. Foarte bine, dar trebuia sa ai in vedere faptul ca.. nu prea merita dom'le.
MixMaster wrote:sarmanii aia cu 7300 nu au bagat atatia bani in pc-uri..asa ca..ei zic..apai la 5 mil intreg upgrade-ul..merge chiar fff bine
Cine te-a oprit sa iti iei 7300GT? Ai vrut sa ai cel mai bun PC. Uite ca il ai dar ai sacrificat raportul pret/performanta. Am spus ca e dezavantajos sa ai un PC ultra-high-end, MAI ALES acum, ca e vorba de prima generatie de placi DX10 si situatia e neclara; nici macar nu s-a lansat concurenta repezentata de R600; dar tu ai ales configuratia asta, si nimeni nu te poate condamna; dar, acum nu are rost sa mai fii nemultumit de raportul pret/performanta.