Capu'mi bubuie, nervii's la pamant, si incep sa blestem ziua in care m-am decis sa... instalez 2007ul.
Ca sa explic un pic situatia, eu sunt un pic mai "sceptic", de fel. Nu imi place sa reinstalez windowsul si nu folosesc firewall'uri sau antivirusuri. Unii m-ar putea cataloga ca fiind "cazut din copac"; nu am reinstalat XPul nici macar cand am bagat HDDul SATA de 250GB, comoditatea facandu-ma sa pastrez sistemul de IDEul de 80GB.
Singurul 'firewall' pe care il folosesc, ocazional, este un "netstat -a" din cmd. Atat, nimic mai mult. Am avut insa grija sa inchid toate serviciile care ar putea permite remote connections (nu ma intereseaza, momentan, deci toate au disable)...
AVuri...o scanare pe an, cand am eu impresia ca ceva nu misca corespunzator...
Deci cam asta ar fi backgroundul. Ieri insa m-a mancat sa instalez 2007ul. Imediat am sarit pe outlook, bucuros nevoie mare ca n-a mai trebuit sa import backupul facut cu atata chin (mama lor...

Inca o data, subliniez: nu am reinstalat XPul in ultimii doi ani (sper sa nu exagerez) si nu-mi aduc aminte sa fi resetat PCul de la buton (fiind nevoit!) de mai bine de un an. Dupa o ora de batai cu windows desktop 3.01 (intai sa vad ce e, ce face, apoi chinuie-te sa-l zbori, ca nah, nu-ti tre')
Cu outlookul deschis, observ erori in RSS feed. Mai mult, folderul RSS vrea 3 confirmari sa se conecteze la serverul MS. Bombanesc in gand, banuind ca Office'ul s-a jucat putin cu serviciile mele...nici vorba, totul este setat pentru ca outlook sa NU intrebe nimic. E trusted, protectiile sunt off...
Zboara MS de pe folderul RSS.
Ma mai joc 5minute, cand se-ntampla - outlookul a amutit. Dar nu genul de amuteala in care fortezi un close, nu reportezi si o iei de la capat. Nuuu...PCul nu vrea sa deschida nimic (inclusiv TaskManagerul), iar de inchis outlookul e imposibil.
Zis una de mama, apasat butonul.
Ziua a continuat, somn, piata, mancare, etc.
Azi-noapte, hopa drepti la munca. Pregatit cafeaua, aprins tigara, deschis outlookul...
Eh hai.
Una peste alta, de 6 ori in ultimile 7 ore acelasi lucru. Chiar daca lucreaza in background, ma astept ca oricand ceva sa nu "se deschida" atunci cand eu vreau asta. 'Windows+E' = nu deschide = restart.
Bine'nteles, ca fiecare ITist "gospodar", am dat iama in KBuri sa vedem ce se intampla. Nu mica mi-a fost mirarea cand am descoperit ca cei de la MS au implementat KBul de pomana pentru 2007. Sau poate ca le-au ascuns asa de bine...
Doua upgradeuri a trebuit sa fac - un security + junk update for april. Instaland in aprilie versiunea sscoasa in noiembrie.
Office Diagnosis zice ca totul e perfect. Eventurile din windows imi dau in disperare aceleasi crash'uri cu care m-a plictisit de la primul update .NET framework - IIS not stared, DCOM+ closing, forcing, killing...din 5 in 5 minute.
Sunt cu nervii la pamant.
Acum, intrebari:
1) Ma poate lamuri si pe mine cineva cam ce vrea Office'ul asta de la mine? Lasand la o parte ca mi-a bagat pe gat un 'groove' pe care nu-l folosesc de nicio culoare si pe care oricat de tare as incerca eu sa-l stopez, el apare'n TM...
De ce-mi ingheata PCul? De ce nu reporteaza imic altceva decat un warning tampit in Office sessions:
Code: Select all
ID: 6, Application Name: Microsoft Office Outlook, Application Version: 12.0.4518.1014, Microsoft Office Version: 12.0.4518.1014. This session was terminated unexpectedly.
2) De ce tot urla DCOMul dupa IIS atata vreme cat eu n-am vrut, nu vreau si n-am sa vreau neam sa rulez un HTTP server de pe sistemul meu? Singurul motiv pentru care .NET framework a ajuns pe PC e ca a cam devenit un 'requirement' pentru o gramada de softuri...
Imi cer scuze pentru felul alambicat in care am relatat totul si sunt dispus sa lamuresc (cat voi putea) pe oricine are o nelamurire. Si multumesc pentru rabdare...

TIA!
LE: Rezolvat 1), deh, tantalaul era obisnuit cu instalarea lu' 98, unde bifai cat mai multe componente windows, asa am ajuns sa instalez si IISul. L-am zburat, am mai avut de tweak'uit un pic la indexing services si acum event logul e curat ca lacrima.
Astept urmatorul crash "2007", mama lui de office...

14hours after: editat, nu am incercat deloc sa instalez XPul, ci 2007'le. XPul n-am vrut si nici nu vreau sa-l reinstalez...