Situatia locurilor in camine la UT Cluj

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Post Reply
McLarenF1

Situatia locurilor in camine la UT Cluj

Post by McLarenF1 »

Anul acesta termin si eu liceul si am de gand sa dau admitere la politehnica, Cluj sau Timisoara. Eu 90% as vrea sa ma duc la Cluj, insa am auzit ca e problema mare cu locurile in camine. Stie cineva cu exactitate care e situatia? Pentru ca dupa cifrele oficiale nu prea te poti lua, situatia reala e cu totul alta. Presupunand ca as intra la una din facultatile din cadrul UTC la buget, cat de mare ar fi riscul sa raman fara loc in camin?
myx4ever

Re: Situatia locurilor in camine la UT Cluj

Post by myx4ever »

nu stiu cum e cu cluju, nu pot sa spun mare lucru, insa in Timi pot sa spun ca pana la 1 oct toate caminele din complex, vor fi renovate complet, exterior, interior, termopane etc etc. Alea de 5 in camera tot asa vor fi insa macar vei avea mobilier nou, parchet pe jos, paturi noi, bai fainute etc.
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

La buget nu prea risti. Sincer cine a vrut sa stea in camin in observator (banuiesc ca la alea te referi) a ajuns sa stea acolo, chiar daca poate nu din prima, dar ca si bugetar n-ar trebui sa ai probleme nici atat. Eu am avut prieten care a stat acolo si nici macar nu era la UT :P.

Ce ar trebui sa te interesezi e de exact ce a zis max, ca daca is camine inchise pentru renovare o sa fie locuri mai putine... si din cate stiu la ut au prioritate cei din an mai mare.
Dum zomfies...
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

La Timisoara stiu foarte exact cum sta treaba avand in vedere ca e frate-meu acolo. Cica si daca iti pici anul tot nu trebuie sa iti faci probleme, locuri in camine sunt din belsug. Eu cu Clujul am polemici cu ai mei, ei tot o tin sus si tare ca nu sunt locuri si chiar daca intru la buget tot este riscul sa raman pe dinafara.

@Trickster, la cele din Observator ma refeream, tu fiind din Cluj probabil stii mai bine care e situatia. Acuma, fie vorba, daca e chiar asa problema cum se spune si un loc in Marasti e foarte bun.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Nu stiu cat o sa-ti placa in Marasti :D.

Ti-am zis, cata vreme nu-s camine in renovare (caz in care prevad si ceva scandaluri) sansele sa nu primesti loc in camin cand esti la buget is minime. Si daca nu primesti loc din prima, din a doua primesti sigur, ca esti la buget sau plata. Si cu renovatul nu stiu ce sa zic... in Hasdeu le-o cam renovat peste vara cat o putut, probabil la fel o sa procedeze si in Observator.
Dum zomfies...
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

In mare m-am lamurit care e situatia, insa cum sta treaba cu repartizarile astea in transe. Adica "din prima", "din a doua",...
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Niciodata nu se ocupa locurile din prima, din diverse motive (nu s-au prezentat, etc.) si locurile ramase se redistribuie. Buba-i ca de obicei anul scolar e inceput cand au loc recazarile.
Dum zomfies...
The Author
Radioactiv

Post by The Author »

ca student care a stat in Obs si inca sta (ilegal bineinteles fiindca nu sunt la poli) iti zic sa nu te stresezi... locuri este :D... si faza cu repartizarile in 2-3 ture sunt din cauza sesiunilor de re-uri... care la poli se dau de mai multe ori si daca se gasesc integralisti si dupa re-re-re-uri se mai cazeaza si aia... prioritari au fost anul trecut cei din anul 1 ca's multi ai dracu... si in anii mai mari sunt din ce in ce mai putini integralisti... oricum primesti in general camin si cu 1 maxim 2 restante, e mai cu morcov dar primesti...
Life is but a dream on the way to death...

Mael
The Godfather

Post by The Godfather »

Salut baieti!
Ma bucur ca s-a deschis topicul asta pentru ca si eu dau la Cluj la uBB...facultatea de drept, si ma intereseaza cum sunt caminele din Hasdeu. Nu-s inca chiar sigur care e caminul in care ma vor caza astia, cred ca XV...acuma intrebarea mea este...cat e chiria pe luna la camin daca esti la buget? pe langa asta trebuie platita regia sau e inclusa in chirie? Din cate stiu in primul an te inghesuie cu alti 4 intr-o camera...nu-s un tip claustrofob, dar n-am vazut inca camerele. Sunt incapatoare? adica in limitele ratiunii...:). O singura baie pe palier, si tot asa cu 'bucataria'? Net este pe acolo, si cum e tzeava? I just wanna get my facts straightened. Thanks.
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Chiria depinde de camin, in xvi era 800 de mii, in alea cu cate 2 intr-o camera era cam 1,2 mil, si cam asta-i tot ce platesti exceptand ceva taxe suplimentare cand te cazezi. Daca nimeresti in un camin cu cate 5 in camera ... pai deja conteaza mai mult cu cine pici si cum ti-e norocul. Caminele majoritatea is renovate (termopane, saltele relaxa, parchet, zugravite, prize pentru internet), si spatiul nu-i problema (cat sa traiesti ai), dar pana la urma atmosfera e mai importanta, n-are rost sa-ti faci nervi un an. Prea mare stress nu-i, de obicei pe cei in anul 1 ii cazeaza cu altii din acelasi an, si intotdeauna cu altii de la aceeasi facultate (daca mai ai si vreun prieten pe-acolo si mai bine). Cu baia depinde de camin (xvii are dush in camera), dar de obicei e fix cum ai zis, una pe palier. Bucataria e una pe palier in toate caminele in afara de A-uri (adica caminele pentru familisti si pilosi :P).

Despre net... dubios, ce sa-ti zic. Sa-ti scoti din cap ideile gen jocuri online, singurele port-uri deschise is cele de http, dar cand totul e configurat bine viteza este, de la 100 kbps pana la 4 mb, depinde de cat de solicitata e reteaua.
The Author wrote:maxim 2 restante
Maxim 2 pentru ca la mai multe iti pici anul :P
Dum zomfies...
The Author
Radioactiv

Post by The Author »

shhh nu strica surpriza :P
Life is but a dream on the way to death...

Mael
Heavy_D

Post by Heavy_D »

Un pic Offtopic
Cum se numeste profilul la UTCluj unde se invata despre hardware, retele etc. fara programing daca e :P?
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

Banuiesc ca este vorba despre Facultatea de automatica si calculatoare, dar nu cred ca o sa scapi fara sa faci si programare, cel putin in primii ani.
The Godfather

Post by The Godfather »

Mersi de informatii Trickster. Daca mai am intrebari, o sa mai postez.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Heavy_D wrote:Un pic Offtopic
Cum se numeste profilul la UTCluj unde se invata despre hardware, retele etc. fara programing daca e :P?
Nu exista asa ceva...
Dum zomfies...
Merced
Moderator

Post by Merced »

Daca era in tara o facultate de genul asta, unde sa faci hardware in principal eram primul acolo. :D Din nefericire programarea e prezenta peste tot, pe asta se pune baza la noi. Asta e situatia, reorienteaza-te.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

E chestie de pe ce se pune accentul, pe la automatica s-ar cam pune accentul mai mult pe hard, dar la UT primii ani is la comun pentru toate sectiile (nu prea stiu cu sistemul asta nou cum e). Nici nu stiu ce intelegeti voi prin hardware, ca eu inteleg circuite logice, microprocesoare, electronica in general. Ca daca e vorba de placi video si southbridge-uri, astea se fac la magazinul IT de la colt :P
Dum zomfies...
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

Ca sa nu mai deschid un alt topic intreb aici.

Am intrat la telecomunicatii la Cluj, dar regim cu taxa, al treilea sub linie. Dosar am depus si la electrotehnica. La telecomunicatii as putea trece la buget daca din fata mea se mai retrag cativa in aceste trei zile de confirmari, insa voi putea afla acest lucru abia in data de 27 cand se fac glisarile. Pana in 26 seara trebuie sa achit 1/3 din taxa pentru a-mi pastra locul. Bun, daca as trece la buget in 27, primesc banii inapoi. Dar daca in data de 27 sunt inca la taxa si eu nu mai doresc sa raman acolo, mai pot renunta primind si ce 1000 RON inapoi? Spun asta pentru ca am depus dosar si la electrotehnica si daca intru acolo la buget si in 27 nu sunt trecut la buget si la telecomunicatii (in cazul in care se mai retrag candidati), in mod normal o sa confirm la electrotehnica.
Heavy_D

Post by Heavy_D »

Am auzit ca cica langa Caminele de UT Cluj este ceva camin privat????
It's true?
ursu

Post by ursu »

McLarenF1 nu face prostia sa te duci la electrotehnica si sa renunti la Telecomunicatii, chiar daca trebuie sa platesti un an sa zicem.
Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day

---------------
*This signature is for sale. Will accept cash, check, or Visa*
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

McLarenF1 nu face prostia sa te duci la electrotehnica si sa renunti la Telecomunicatii, chiar daca trebuie sa platesti un an sa zicem.
Nope, am trecut de la taxa la buget, asa ca am ramas la telecomunicatii. :d Stiu, si profesorii de acolo mi-au spus ca totusi sa nu compar electrotehnica cu ceea ce se face la telecomunicatii.
ursu

Post by ursu »

bravo.
Eu voiam telecomunicatii la vremea aia, am intrat la electrotehnica. Dupa un an mi-a stat in gat.Nu-mi placea ce se facea, nu-mi placeau profii. M-am transferat cu eforturi mari la telecomunicatii.
Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day

---------------
The Godfather

Post by The Godfather »

Are cineva experiente sau informatii legate de A-urile din Hasdeu? A2, A3 in special.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Da, is camine de familisti, 2 in camera de obicei, ai baie, ai balcon (aragaz si de-astea nu mai tin minte), is destul de bune si-i destul de greu sa prinzi loc in ele fara pile... sa-nteleg ca esti pilos? :P
Dum zomfies...
The Godfather

Post by The Godfather »

Pai o sa vedem in septembrie :iconbiggrin: . Actually, astea le-am pus ca prima optiune in formularul de aplicare pt camin. Ma gandesc ca avand media de admitere 10 oi intra pe acolo...asta daca nu-s prea multi pilosi...
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Sau familisti, care in mod normal au prioritate acolo. Da, cu o medie de 10 ai sanse chiar bune sa prinzi loc, cu toate ca eu mi-as face mai mari sperante pentru caminul 14. Pana la urma depinde si de facultate si cate locuri are repartizate, si in ce camine.
Dum zomfies...
Heavy_D

Post by Heavy_D »

Si inca o intrebare ptr cei care stau in camine del a UTCluj
Colegumeu a intrat la buget la UT si are si camera in camin din UT si nu vrea sa stea in camin ca si-a gasit chiria si se poate rezolva sa pot locui in locul lui la camin (eu is la UBB)?
Ca am auzit ca cam mai au fost pe acolo scandaluri de gen?
Am nevoie de raspun Urgent
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

In principiu nu se face asa ceva, locurile alea tre sa mearga la recazari. Si e din ce in ce mai strict cu verificarea, anul trecut mai cerea din cand in cand si buletinul la plata cazarii, asa ca nu stiu daca sa recomand mai clandestin... chiar daca in anul 1 e mai nasol sa astepti, sa stii ca chestiile astea is mai usor de rezolvat la vreo cateva saptamani dupa ce s-a terminat cu cazarile si la o discutie cu administratoarea, dar nici asa nu-i nimic sigur. Daca ar fi dupa mine as zice sa astepti recazarile, daca esti la o facultate care primeste un numar decent de locuri in camine ai sanse destul de mari, dar daca nu vrei e pe riscul tau, ca nicicum nu-i sigur, nici daca incerci sa rezolvi cu administratoarea nici daca faci fara sa zici ceva.

Oricum, cata vreme nu vinde locul... daca vreti sa vorbiti cu administratoarea atata sa-i fie si ei clar, ca altfel o sa reactioneze urat.

Apropo, in ce camin vrei? Ca daca-i de-ala de doua camere is sanse mari la scandal.
Dum zomfies...
ursu

Post by ursu »

in principiu da.
depinde de camin (admin) si de colegii de camera, care pot sau nu sa faca scandal (daca unul din amicii lor a ramas pe dinafara)

---------------
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Ursu, de cand s-au renovat caminele nu mai ii asa de usor, is mai stricti si cu verificarile si cam stramba din nas la faze de-astea. Ah, si ar fi bine sa fiti si de la aceeasi facultate, ca nu le convine sa bage in aceeasi camera de la facultati diferite.
Dum zomfies...
Heavy_D

Post by Heavy_D »

Lasa eh nam ce foace nopti pana in dimineata in oras.
Raman la caminul privat la care e in spatele Liceului de Transport si ii numa students only!

@Trickster
ms ptr info
Kralizec2005

Post by Kralizec2005 »

Heavy_D wrote:Lasa eh nam ce foace nopti pana in dimineata in oras.
Raman la caminul privat la care e in spatele Liceului de Transport si ii numa students only!
Vezi sa fie o facultate cu predarea in limba maghiara sau alta limba straina deoarece ai probleme destul de mari cu limba romana.
Toate computerele asteapta cu aceeasi viteza!
Stefan Liviu Stanciu

Post by Stefan Liviu Stanciu »

Trickster wrote:Ah, si ar fi bine sa fiti si de la aceeasi facultate, ca nu le convine sa bage in aceeasi camera de la facultati diferite.
Ce vrajeala e asta?? Sunt curios cum explica ei faza asta.

Veniti la Iasi la fac, baieti! Va fac eu rost de camere la camin. [smilie=Thumbs-Up.gif]
Dinamo Forever
Nu am simţul umorului, sunt o satiră nemărginită... (Ştefan Liviu STANCIU)
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Cred ca se-ncurca la repartizatul in camere [smilie=Nice-try.gif] Nu ma-ntreba, eu stiu doar ce probleme am avut sa ma mut in camera cu niste prieteni doar pentru ca erau la alta facultate.
Dum zomfies...
dudu88

Post by dudu88 »

salut! sunt din sibiu si tocmai am intrat la facultatea de drept si de constructii(ambele la taxa) si vreau neaparat sa stau in caminu de la telecomunicatii impreuna cu 3 prieteni de ai mei care au intrat la telecomunicatii la buget... daca ma puteti ajuta cu o indicatie , un sfat ce sa fac sa obtin si eu un loc in camonu lor , un nr de telefon de la un administartor,daca exista persoane care se ocupa cu vanzari de locuri , orice ca sa ajung acolo.....
Post Reply