Dungi vericale pe GeForce 7800 GTX 512

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
thewolfro

Dungi vericale pe GeForce 7800 GTX 512

Post by thewolfro »

Salut,

Acum cateva luni mi-am cumparat o placa video GeForce 7800GTX din SUA (second hand). Tipul care mi-a vandut-o mi-a aratat ca, placa e functionala (se juca WoW in acel moment, iar placa era bagata intr-un desktop Mac). Am adus placa acasa si acum cateva zile mi-am cumparat un nou sistem si am bagat pt prima data placa grfica in acest calculator.
Am avut neplacuta surpriza sa constat ca, pe ecran imi apar niste dungi verticale care stau acolo tot timpul (chiar si in bios). Am incercat sa imi bootez un livecd de ubuntu, iar dupa ce acesta s-a incarcat m-am speriat de ceea ce am vazut pe ecran; inafara de cursor nu se intelegea nimic (doar dungi pe tot ecranul).
Deocamdata nu mi-am instalat un sistem de operare pe calculator pt ca, banuiesc ca, nu se va intelege nimic din interfata grafica.

Asta e configuratia sistemului meu:

MB: Asus P5N32-E SLI Plus
CPU: Core 2 Duo E6550
RAM:2x1GB DDR2 800MHz Geil Ultra
Video: Leadtek Gforce 7800GTX 512

Aveti vreo indee in legatura cu aceasta problema?

Merci mult.
rafalle

Re: Dungi vericale pe GeForce 7800 GTX 512

Post by rafalle »

Sincere regrete, e dusa. Posibil sa ai o defectiune minora, dar nu am auzit de firme capabile sa faca diagnoza la asa ceva, daca mai aveai garantie se inlocuia instant.Am citit de cineva care rupsese din greseala un condensator la o placa 6800GT, si aceasta functiona insa impecabil.
eMalware

Post by eMalware »

Vezi şi aici şi aici. Ram-ul plăcii e defect...cel mai probabil.
Rapidshare sucks.
thewolfro

Post by thewolfro »

Dap am mai citit si alte posturi la fel de pesimiste. Ceea ce ma intriga cel mai tare este faptul ca am vazut-o functionand. Acum ma gandesc sa nu fie flash-uita sau overclokata de tipul care a avut-o inainte. Cred ca voi resctie biosul placii si daca nu merge nici asa, ma voi resemna :|
thewolfro

Post by thewolfro »

Merci mult pt ajutor. Am testat placa respectiva pe alt calculator la servici si se comporta exact la fel. I-am rescris si biosul placii grafice, dar tot nu am scapat de dungi. Pana la urma am lasat-o balta si mi-am luat alta placa.

In continuare as avea nevoie ne niste sfaturi legate de setarile din bios. Daca sunteti maiestii (si cred ca sunteti), intrati aici
viewtopic.php?f=11&t=68888 si poate imi puteti da o mana de ajutor
pegas

Post by pegas »

99.99% este o memorie dusa. asa am patit cu un gf256.
la mijloc intre .asm si .c
Post Reply