Cati prieteni ADEVARATI aveti...? (daca aveti...)
Moderator: Moderatori
Cati prieteni ADEVARATI aveti...? (daca aveti...)
- ca tot veni vorba de cum sunt oamenii in ziua de azi...
...nu cereti o definitie pt prieten adevarat ca nu e una universal valabila...
pt mine - pe scurt - sa stii ca la nevoie lasa orice are de facut si te ajuta (daca nu are el ceva mai urgent si atunci ii esti tu prietenu...), nu te sapa pe la spate, nu tace cand cineva te sapa, nu-ti pune intrebari -asteapta sa-i spui tu cand crezi de cuviinta...cred ca-mi mai scapa cateva dar sunt cam obosit...
...cred ca prieteni iti poti face usor - mai greu e sa-i pastrezi...
...si mai cred ca am 3 prieteni...daca sunt norocos...
Respect.
...nu cereti o definitie pt prieten adevarat ca nu e una universal valabila...
pt mine - pe scurt - sa stii ca la nevoie lasa orice are de facut si te ajuta (daca nu are el ceva mai urgent si atunci ii esti tu prietenu...), nu te sapa pe la spate, nu tace cand cineva te sapa, nu-ti pune intrebari -asteapta sa-i spui tu cand crezi de cuviinta...cred ca-mi mai scapa cateva dar sunt cam obosit...
...cred ca prieteni iti poti face usor - mai greu e sa-i pastrezi...
...si mai cred ca am 3 prieteni...daca sunt norocos...
Respect.
Eu am doi, black_adormen si prietena mea. Si nu incerc sa imi fac altii, pentru ca sunt un foarte bun psiholog, caracteriolog, cum vreti sa-i spuneti, si imi dau repede seama ce fel de om am in fata. Prieten adevarat nu poti sa-ti faci pe oricine, poti cel mult sa iti faci impresia ca e un bun prieten, dar sa gasesti un prieten bun e mai greu. Trebuie sa fie un anumit tip de om, adica variaza tipul de om pentru fiecare. Unui fotbalist ii e mai bun prieten un alt fotbalist, de exemplu, dar eu n-am ce face cu unul din astia.
Si mai e o zicala, decat o suta de preiteni prosti (cu sensul de neadevarati), mai bine unul da bun.
Si mai e o zicala, decat o suta de preiteni prosti (cu sensul de neadevarati), mai bine unul da bun.
The grass was greener...
I am death...
I am death...
- The Madman
Nu am nici unul, pt ca am ajuns sa ii cunosc si nu mai dau 2 bani pe ei.
Vad ca sunteti foarte siguri pe voi de "prietenii adevarati" pe care ii aveti. Intrebare: in cate situatii limita i-ati pus si si-au dovedit prietenia? (nu ma refer la situatii de genu':
In fine, nu cred ca am ales vreun exemplu foarte elocvent(dar este bun si asta...depinde de cat de repede te grabesti la buda)... :lol: in fine, ideea este evidenta.
De cate ori v-ati gandit ca impartasindu-i un secret prietenului sau spunandu-i ce te "roade" in sinea lui nu jubileaza sau se gandeste "how stupid he is". Faza cu prietenia altuia este relativa...
Cred ca cel mai bun lucru ar fi sa te faci prieten pe tine insuti, si apoi sa castigi si prietenia altora (daca acestia exista, desi nu cred).
"No one but me can save myself"
Vad ca sunteti foarte siguri pe voi de "prietenii adevarati" pe care ii aveti. Intrebare: in cate situatii limita i-ati pus si si-au dovedit prietenia? (nu ma refer la situatii de genu':
.)"bai... ma duc si io pana la buda si nu mai am hartie igienica. Ma imprumuti tu? Da sigur... ia cat vrei
In fine, nu cred ca am ales vreun exemplu foarte elocvent(dar este bun si asta...depinde de cat de repede te grabesti la buda)... :lol: in fine, ideea este evidenta.
De cate ori v-ati gandit ca impartasindu-i un secret prietenului sau spunandu-i ce te "roade" in sinea lui nu jubileaza sau se gandeste "how stupid he is". Faza cu prietenia altuia este relativa...

Cred ca cel mai bun lucru ar fi sa te faci prieten pe tine insuti, si apoi sa castigi si prietenia altora (daca acestia exista, desi nu cred).
pai sa-ti spun cum sta treaba....
in faculta am stat in aceeasi camera cu toxxick si am avut ocazia sa ne cunoastem mai bine...(ba,nu ma refer la asta!)
adica mai tot timpul ne certam(suntem personalitati puternice),dar de foarte multe ori aveam discutii filozofice,pe foarte multe teme....incercam sa ne spunem punctul de vedere,si in cele din urma,de multe ori ajungeam la o idee comuna..sau partial comuna..nu-i relevant asa-i??
nu e,dar o situatie limita era cand venea "poeta" (cum o cheam ma sg...te-a traumatizat)....
nu stiu daca am fost pus intr-o situatie limita...nu cred...insa avnd cam aceleasi gusturi muzicale,mersul la concerte era destul de placut...si la metal fest am dat de alalalt preten wolf....nu pot demonstra situatia limita de prietenie cu toxxick,dar cu wolf...poate ca da...
am ramas in cta cu masina in pana(dacie deh.si bobina de inductie era moarta...asta pe 30 decembrie anul trecut) si tipul asta a luat masina de la valu si a venit sa ma ajute,cheltuind benzina m-a imprumutat si cu bani de o bobina noua...dar iar nu-i elocvent...
eu de fapt ce incerc sa demonstrez?o prietenie....mi se pare un lucru lame pe care-l fac...nu pot sa-mi demonstrez iubirea pe care o am fata de parinti si familia mea...indiferent de comportamentul meu ea exista...
indiferent de situatiile la care am participat(bune,rele,certuri situatii tensionate...) am ramas totusi prieteni...si daca spunem amandoi acest lucru..probabil ca nu vorbim chiar tampenii amandoi...
in faculta am stat in aceeasi camera cu toxxick si am avut ocazia sa ne cunoastem mai bine...(ba,nu ma refer la asta!)
adica mai tot timpul ne certam(suntem personalitati puternice),dar de foarte multe ori aveam discutii filozofice,pe foarte multe teme....incercam sa ne spunem punctul de vedere,si in cele din urma,de multe ori ajungeam la o idee comuna..sau partial comuna..nu-i relevant asa-i??
nu e,dar o situatie limita era cand venea "poeta" (cum o cheam ma sg...te-a traumatizat)....
nu stiu daca am fost pus intr-o situatie limita...nu cred...insa avnd cam aceleasi gusturi muzicale,mersul la concerte era destul de placut...si la metal fest am dat de alalalt preten wolf....nu pot demonstra situatia limita de prietenie cu toxxick,dar cu wolf...poate ca da...
am ramas in cta cu masina in pana(dacie deh.si bobina de inductie era moarta...asta pe 30 decembrie anul trecut) si tipul asta a luat masina de la valu si a venit sa ma ajute,cheltuind benzina m-a imprumutat si cu bani de o bobina noua...dar iar nu-i elocvent...
eu de fapt ce incerc sa demonstrez?o prietenie....mi se pare un lucru lame pe care-l fac...nu pot sa-mi demonstrez iubirea pe care o am fata de parinti si familia mea...indiferent de comportamentul meu ea exista...
indiferent de situatiile la care am participat(bune,rele,certuri situatii tensionate...) am ramas totusi prieteni...si daca spunem amandoi acest lucru..probabil ca nu vorbim chiar tampenii amandoi...
Alt-F4
Nu tre' sa demosntrezi ca esti un bun prieten. E de ajuns sa o stii, sa simti lucrul asta. Oricum, black_adormen, ti-am fost aproape de la inceput. Mai stii cand aveai sculofobie? Si chiar daca ne-am contrazis de multe ori, niciodata nu te-am urat. Si pana acuma foarte putine au stat mai mult timp in jurul meu fara sa le urasc. Oricum, esti o persoana deosebita, si chiar daca nu ti-am aratat ca poti sa ai incredere in mine in situatii critice, poti fi sigur ca te-as ajuta oricand. Si eu stiu ca m-ai ajuta.
The grass was greener...
I am death...
I am death...
- eu incerc sa nu-mi pun problema cat de sigur sunt pe prietenia lor - e ceva lame cum a zis si Black...si nu poti demonstra o prietenie...trebuie sa simti ca te poti baza pe respectivul - si d-aia e naspa cand unul nu se ridica la asteptarile tale...ca te-ai bazat pe el si ai gresit iar asta probabil doare...eu stiu ???
- eu sper sa nu gresesc ...dar numai timpul o va demonstra...din pacate...
Sa va intreb altceva - cati asa zisi prieteni aveti ? - care vin doar cand au nevoie, mai rateaza salutul pe strada cateodata (cand cred ca nu i-ai vazut), care mai zic una si alta de tine...etc ?
- eu sper sa nu gresesc ...dar numai timpul o va demonstra...din pacate...
Sa va intreb altceva - cati asa zisi prieteni aveti ? - care vin doar cand au nevoie, mai rateaza salutul pe strada cateodata (cand cred ca nu i-ai vazut), care mai zic una si alta de tine...etc ?
Exista o persoana pe care am considerat-o un prieten adevarat. Dar a facut niste chestii care m-au facut sa reanalizez prietenia ei, si inca n-am ajuns la o concluzie, asa ca pe moment zic nici unul.
Cred ca niste prieteni adevaratzi, de care nu te indoiesti niciodata, sunt familia, cel puţin in cazul meu.
La definitzia data de smoke as mai adauga: nu pune interesul personal mai presus de prietenia voastra.
Cred ca niste prieteni adevaratzi, de care nu te indoiesti niciodata, sunt familia, cel puţin in cazul meu.
La definitzia data de smoke as mai adauga: nu pune interesul personal mai presus de prietenia voastra.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
As putea spune ca da, am gresit. Dar asta e un fel de a spune. Am gresit datorita caracterului meu, datorita felului meu de a fi: lenes, orgolios uneori, lipsit de vointa....Imi dau seama ca ar fi trebuit sa fiu mult mai...bun, sa-mi arat mai des prietenia, afectiunea....si asta din proprie initiativa, nu 'manat de la spate'. Dupa cum ziceam, lene, lipsa de vointa...si putina prostie uneori 

- evident ca datorita caracterului - doar nu din cauza gravitatiei - dar ce ai facut dupa ? si nu e vorba ca nu ai aratat prietenia - asta se vede doar la nevoie - daca ai gresit cu ceva in sensul lucrurilor care nu ar trebui sa le faca un prieten...oricine poate gresi si sa-ti fie totusi prieten bun - trebuie sa si stii sa ierti cateodata...
am sa raspund cu on intrebare...cine nu greseste?smoke wrote:- as mai intreba ceva daca nu v-ati saturat :
- ati gresit vreodata fata de cei pe care-i considerati prieteni si va considerati prietenii lor ? - chiar si fara sa stie ei...si daca da - ce ati facut ? - -doar remuscari interioare, le-ati spus, nici una nici alta...?
un prieten adevarat te intelege nu te judeca!!
p.s. parca am vorbi de true black metal :lol:
Alt-F4
Ai dreptate deplina. In ceea ce ma priveste nu iert prea usor si nu sunt dispus sa fac compromisuri. Probabil din cauza asta am pierdut multe...black_adormen wrote:a ierta se poate....a vrea e mai greu
dar nu-i imposibil....
Te-ai gandit la posibilitatea ca o data ce ierti, o sa fii nevoit sa ierti si a doua, si a treia si a n-a ora (n arbitrar ales)?
in opinia mea a ierta este un lucru maret...
spune-mi ai iertat pe cineva vreodata?
eu nu port ciuda nimanui,nu am cu nimeni nimic,au fost chiar indivizi care mi-au zis de foarte multe ori ca-s un dobitoc,dar tot ei au venit apoi la mine sa ne impacam...
si de fiecare data le-am zis ca nu are rost sa ne impacam din moment ce eu nu consider ca am fost vreodata certati.....
nu are sens sa porti ranchiuna!!si ce daca te jigneste cineva,atata timp cat nu te afecteaza fizic nu-i bai...
probabil ca stiti zicala "iubeste-ma,uraste-ma,dar nu ma ignora" ....
atata timp cat te injura tot e un semn de afectiune(negativa)...dar daca te ignora e destul de naspa...mai ales daca iti este (fost sau actual) "prieten"(nu neaparat cu ghilimici)...
dar peste tot se poate trece!a nu purta ranchiuna si ciuda lasa loc celorlalte doua alternative ...prietenia sau ignoranta...de fiecare data am ales-o pe prima...
acu poate dau impresia ca-s fraier ..heheheee
spune-mi ai iertat pe cineva vreodata?
eu nu port ciuda nimanui,nu am cu nimeni nimic,au fost chiar indivizi care mi-au zis de foarte multe ori ca-s un dobitoc,dar tot ei au venit apoi la mine sa ne impacam...
si de fiecare data le-am zis ca nu are rost sa ne impacam din moment ce eu nu consider ca am fost vreodata certati.....
nu are sens sa porti ranchiuna!!si ce daca te jigneste cineva,atata timp cat nu te afecteaza fizic nu-i bai...
probabil ca stiti zicala "iubeste-ma,uraste-ma,dar nu ma ignora" ....
atata timp cat te injura tot e un semn de afectiune(negativa)...dar daca te ignora e destul de naspa...mai ales daca iti este (fost sau actual) "prieten"(nu neaparat cu ghilimici)...
dar peste tot se poate trece!a nu purta ranchiuna si ciuda lasa loc celorlalte doua alternative ...prietenia sau ignoranta...de fiecare data am ales-o pe prima...
acu poate dau impresia ca-s fraier ..heheheee
Alt-F4
Re: ds
Iata ce se poate numi un exemplu elocvent...numai ca trebuia putin cenzurat ca mai sunt si minori pe aiciblakut wrote:MA, daca unu vine si te f*te in cur cu ranga, nu il ierti....
Altfel, daca face o faza nasoala, da nu oribila, poti ierta. Eu iert, dar nu uit.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Probabil ranga era o metafora... are o parere bune despre el tipu'... In fine, mi-a placut ideea lu' toxxxick cu drujba. :lol: :lol: :lol:black_adormen wrote:mai o luam pe aratura....
cine pana mea sa te ....cu ranga ma??
io am prieteni bochetari sau ce ?toxxxick esti boschetar ma ??
nu,stiam io...
daca stati sa cautati nod in papura mai bine incercati cu asta....
Vedeti ca a deviat discutia mult prea mult si ar trebui bagate niste idei filosofice ca sa revina pe cursul normal. Oricum, imi mentin ideile exprimate in post-urile precedente.
Drujba: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: