Cine mai citeste in ziua de azi?
Moderator: Moderatori
Re: Cine mai citeste in ziua de azi?
Friedrich Nietzsche - Dincolo de bine şi rău
Friedrich Nietzsche - Genealogia moralei
De comentat nu prea multe.
Friedrich Nietzsche - Genealogia moralei
De comentat nu prea multe.
Where nothing ever changed until one outsider changed everything
- MAXKOOL999
Am terminat aseara Jack McDevitt - Exploratorul, foarte misto cartea,
Spoiler!
Rule 37: There is no Overkill, only 'Open fire' and 'Time to reload'
Am terminat Dune:Casa Atreides...si sunt foarte foarte multumit..DE POSTFATA!
povesteste Brian ca a gasit nu stiu ce manuscrise d-alea batranului despre "Dune 7"...so seria va avea un final gandit de maestru.
Din partea mea pot sa il scoata peste 10 ani numa sa il faca cat de cat bine.
&&
Thx Anya and Necrosero ca mi-ai dat idee ce sa citesc dupa ce terinm Preludiul Dunei
Jose Farmer - Lumea Fluviului
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
povesteste Brian ca a gasit nu stiu ce manuscrise d-alea batranului despre "Dune 7"...so seria va avea un final gandit de maestru.
Din partea mea pot sa il scoata peste 10 ani numa sa il faca cat de cat bine.
&&
Thx Anya and Necrosero ca mi-ai dat idee ce sa citesc dupa ce terinm Preludiul Dunei
Jose Farmer - Lumea Fluviului

You could think i'm wrong, but that's no reason to stop thinking
- MAXKOOL999
Au aparut cartile care inchid ciclul in 2006 respectiv 2007 (Hunters of Dune si Sandworms of Dune), si le-au scris binevampyresoul wrote:Din partea mea pot sa il scoata peste 10 ani numa sa il faca cat de cat bine.
MAXKOOL999 wrote:Au aparut cartile care inchid ciclul in 2006 respectiv 2007 (Hunters of Dune si Sandworms of Dune), si le-au scris binevampyresoul wrote:Din partea mea pot sa il scoata peste 10 ani numa sa il faca cat de cat bine.
oww
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)

- MAXKOOL999
doar Casele au aparut in editura millenium, restul cartilor eu mi le-am comandat de pe amazon.co.ukvampyresoul wrote:oww![]()
ma bad...hmm,si sunt si pe la noi?
Psihologie, sociologie dar nu genul de carti dupa care inveti la facultate, ceva sugestii?
Where nothing ever changed until one outsider changed everything
Poti gasi multe carti de psihologie si cateva de sociologie pe site-ul meu: http://psihologie.weebly.com/ , sunt multe carti acolo usor de citit...incearca ceva de psihologie aplicata, enciclopedii, atlasuri sau ce gasesti in sectiunea stiinte sociale.Ionut_xx_ wrote:Psihologie, sociologie dar nu genul de carti dupa care inveti la facultate, ceva sugestii?
- Widsith the Wanderer
Ploaia de stele de Matila Ghika, carte de metrou si Iubita locotenentului francez.
imi plac dar mai am din ele
imi plac dar mai am din ele

- ndroid_ndrew
Platforma si Particule elementare de Michel Houellebecq
"I know you believe you understand what you think I said. But I am not sure you realise that what you heard is not
what I meant."
what I meant."
Eu ma chinui cu seria Discworld a lui Terry Pratchett. Recent am cumparat si una in romana ca o gasisem intamplator la Diverta si mi-am dat seama ca traducerea (care mie mi se pare proasta) pierde mult din umor.
Am terminat si Casa Corrino,mai bunicica fata de celelelalte doua.O sa incerc sa comand de pe amazon Hunters of Dune si Sandworms of Dune..mie frica sa ma gandesc la cat o sa ma ajunga ![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 oct LE
din moment ce merge Editu am zis sa nu mai fac un post nou...
Am terminat si Hunters of Dune...sunt dezamagit un pic de cine este "the Enemy" imi placeau cartile lu Herbert tocmai pt ca
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 oct LE
din moment ce merge Editu am zis sa nu mai fac un post nou...
Am terminat si Hunters of Dune...sunt dezamagit un pic de cine este "the Enemy" imi placeau cartile lu Herbert tocmai pt ca
Spoiler!
nu (mai)existau.You could think i'm wrong, but that's no reason to stop thinking
- MikeMeyers
A mai citit cineva ceva scris de Arkadi & Boris Strugatki exceptand arhicunoscuta "Picnic la marginea drumului" si daca da, ce imi recomandati? Nu de alta dar am gasit la Editura Paralela 45 si alte titluri: Orasul damnat, Poveste despre Troica, Hotelul "La crucea alpinistului", E greu sa fii zeu, Piciul, Lunea incepe sambata, A doua invazie a martienilor...
- MAXKOOL999
Tocmai am terminat Brisingr, a treia carte din seria Inheritance a lui Cristopher Paolini, scrisa la fel de superb precum si primele 2 carti, singura neplacere este faptul ca acum trebuie sa asteptam inca un am minim - daca ne ghidam dupa perioadele de timp dintre cele anterioare - pana scoate ultima carte.
PS Cartea am citit-o in 2 zile, noroc ca e o perioada mai linistita la servici, te doare inima sa o lasi din mana inainte sa o termini.
LE Si tocmai am descoperit ca 5-ea carte din seria Cantec de Gheata si Foc a lui George R.R. Martin va fi lansata in aprilie 2009, nu la sf lunii acesteia cum era anuntat pana acum
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
PS Cartea am citit-o in 2 zile, noroc ca e o perioada mai linistita la servici, te doare inima sa o lasi din mana inainte sa o termini.
LE Si tocmai am descoperit ca 5-ea carte din seria Cantec de Gheata si Foc a lui George R.R. Martin va fi lansata in aprilie 2009, nu la sf lunii acesteia cum era anuntat pana acum
O sa incerc sa comand de pe amazon Hunters of Dune si Sandworms of Dune..mie frica sa ma gandesc la cat o sa ma ajunga
sunt mai multe site-uri din Romania de unde poti lua carti in engleza cum ar fi
http://www.depozituldecarti.ro/carti/74 ... an-Herbert
sunt mai multe site-uri din Romania de unde poti lua carti in engleza cum ar fi
http://www.depozituldecarti.ro/carti/74 ... an-Herbert
thx man! dar m-a chinui cu ele in pdf acum.
Am terminat Hunters of Dune pot spune ca e destul de buna pe o parte si f dezmagitoare in privinta "Inamicului",mi-au placut f mult cartile lui Herbert(in afara de seria Legends of Dune pe care nu le-am citit) pt faptul ca nu era SF cu
Am terminat Hunters of Dune pot spune ca e destul de buna pe o parte si f dezmagitoare in privinta "Inamicului",mi-au placut f mult cartile lui Herbert(in afara de seria Legends of Dune pe care nu le-am citit) pt faptul ca nu era SF cu
Spoiler!
...Acum am citit un sfert din Sandwormd of Dune,a bunicica cartea 
- MAXKOOL999
Am terminat si Philip K. Dick - Clanurile de pe Alpha, destul de scurta dar acelasi stil intrigant care te tine in suspans si te surprinde imediat cum crezi ca ti-ai dat seama cum se termina.
Eu inca citestc Armele lui Krupp de W. Manchester
Old nickname: pompiliu92
- Calin Banc
Vrajitoarea din Portobello
Cine l-a mai citit pe Coelho știe la ce să se aștepte și de la cartea asta. Mi-a plăcut cum i-a zugrăvit pe țiganii din Transilvania, câteva pasaje pe ici pe colo și desigur finalul... care este totuși altfel decât mă așteptam.
Cu ochii larg închiși, de Arthur Schnitzler.
O carte bună care a inspirat filmul lui Kubrick. Ca să citez pe cineva: „Adevăratele pasiuni sunt cele pe care le ascunzi”
Cine l-a mai citit pe Coelho știe la ce să se aștepte și de la cartea asta. Mi-a plăcut cum i-a zugrăvit pe țiganii din Transilvania, câteva pasaje pe ici pe colo și desigur finalul... care este totuși altfel decât mă așteptam.

Cu ochii larg închiși, de Arthur Schnitzler.
O carte bună care a inspirat filmul lui Kubrick. Ca să citez pe cineva: „Adevăratele pasiuni sunt cele pe care le ascunzi”
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
Sincer, nu stiu cum il cheama, dar prin simplul fapt ca m-a tinut 4 ore cu ochii in ecran, murind efectiv de ras, voi devora pe nerasuflate cartea lui:
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=248675
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=248675
"Science without religion is lame. Religion without science is blind."
Pentru cei interesaţi, Tritonic are două oferte tentante pentru perioada 10 decembrie - 10 ianuarie:
1) reducere de 30% la toate cărţile comandate pe site;
2) 10 pachete de cărţi, la 100 RON fiecare, după cum urmează:
Pachet 1: Noua printi din Amber, Armele din Avalon, Semnul unicornului, Mina lui Oberon, Curtile haosului, Atuurile mortii, Semnul haosului, Singele dn Amber, Cavalerul umbrelor, Printul haosului.
Pachet 2: 40 de semne de ploaie, 50 de grade de sub zero, Statia pierzaniei, Cicatricea, Consiliul de fier, Vinatorii de fulgere, Veniss Underground.
Pachet 3: Blestemul Chalionului, Veniss Underground, Orasul gravat, Steaua Pandorei vol 1, 2 şi 3.
Pachet 4: Zei americani, Anansi boys, Coraline, Pulbere de stele, Nicaieri, Semne bune.
Pachet 5: Totul e infern, Spionul lui Dumnezeu, Blestemul manuscrisului, A cincea porunca.
Pachet 6: Sotia calatorului in timp, Cutia cu fantome, Frida, Copiii imparatului.
Pachet 7: Alfabetul pietrelor, Chipul din cenusa, Rondo capriccioso, Dusa cu capu’, Batausu’ de campi, Testamentul de ciocolata, Cand vine vremea gastelor salbatice, Strada plantelor si alte povestiri, Limitele magiei, Zinele punkiste din New York.
Pachet 8: MI6, KGB, Sfanta Alianta, A cincea porunca.
Pachet 9: Asediu, Inchisoarea de piatra, Coltii, Spada, Strada sobolanilor, Sah la rege, Obiecte ascutite.
Pachet 10: Elantris, Veniss Underground, Viriconium, Transformarea lui M. Lake, Aer, Magia pentru incepatori, Cataratorii.
1) reducere de 30% la toate cărţile comandate pe site;
2) 10 pachete de cărţi, la 100 RON fiecare, după cum urmează:
Pachet 1: Noua printi din Amber, Armele din Avalon, Semnul unicornului, Mina lui Oberon, Curtile haosului, Atuurile mortii, Semnul haosului, Singele dn Amber, Cavalerul umbrelor, Printul haosului.
Pachet 2: 40 de semne de ploaie, 50 de grade de sub zero, Statia pierzaniei, Cicatricea, Consiliul de fier, Vinatorii de fulgere, Veniss Underground.
Pachet 3: Blestemul Chalionului, Veniss Underground, Orasul gravat, Steaua Pandorei vol 1, 2 şi 3.
Pachet 4: Zei americani, Anansi boys, Coraline, Pulbere de stele, Nicaieri, Semne bune.
Pachet 5: Totul e infern, Spionul lui Dumnezeu, Blestemul manuscrisului, A cincea porunca.
Pachet 6: Sotia calatorului in timp, Cutia cu fantome, Frida, Copiii imparatului.
Pachet 7: Alfabetul pietrelor, Chipul din cenusa, Rondo capriccioso, Dusa cu capu’, Batausu’ de campi, Testamentul de ciocolata, Cand vine vremea gastelor salbatice, Strada plantelor si alte povestiri, Limitele magiei, Zinele punkiste din New York.
Pachet 8: MI6, KGB, Sfanta Alianta, A cincea porunca.
Pachet 9: Asediu, Inchisoarea de piatra, Coltii, Spada, Strada sobolanilor, Sah la rege, Obiecte ascutite.
Pachet 10: Elantris, Veniss Underground, Viriconium, Transformarea lui M. Lake, Aer, Magia pentru incepatori, Cataratorii.
În caz că e cineva interesat de aşa ceva, tocmai am terminat de citit Religia Dacilor a lui Dan Oltean. Mi s-a părut o lucrare bună; desigur, multe lucruri nu se pot lămuri decât la nivel speculativ (multe documente s-au pierdut), însă cartea este per ansamblu foarte bine documentată iar o mare parte a deducțiilor sunt de bun-simț.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
M-am hotarat sa recitesc cartile ce mi-au marcat copilaria acum 10 ani , anume Rambo I , II , III.
Am citit Rambo 1 in proportie de 90 % si de comparatie am vazut 20 de minute din film.Filmul este un mare bullshit , scuze expresia , are faze rarite din carte , o prostie.Replicile din carte sunt geniale in timp ce actorii par retardati fata de personajele cartii.
Am citit Rambo 1 in proportie de 90 % si de comparatie am vazut 20 de minute din film.Filmul este un mare bullshit , scuze expresia , are faze rarite din carte , o prostie.Replicile din carte sunt geniale in timp ce actorii par retardati fata de personajele cartii.
Take every advantage in consideration
m-am apucat sa recitesc cartile mele preferate, si anume Drum sangeros catre moarte si Camarazi de front de Sven Hassel
"Viitor Cu Cap De Mort" - Radu Cinamar, şi mă chinui să termin (pentru că în mare parte citesc numai în metrou) "Maşinăria Rock and Roll" a lui Norman Spinrad.
The world will end in 5 minutes. Please log out.
www.alyn3d.com (Portofoliu foto)
www.alyn3d.com (Portofoliu foto)
In ultima luna am citit o gramada, aproape ca am terminat seria thriller&mistery de la Humanitas. Ce am citit?
Boris Akunin - Moartea lui Ahile (Seria Erast Fandorin),
Ronan Bennett - Ultima mutare a regelui,
Fred Vargas - Pleaca repede si intoarce-te tarziu,
Dale Furutani - Moarte la rascruce,
Lawrence Block - Opt milioane de feluri de-a muri,
Lawrence Block - Cand sfanta crasma se inchide si
Koji Suzuki - Ring 1 - Cercul.
Azi am inceput Koji Suzuki - Ring 2 - Spirala.
Boris Akunin - Moartea lui Ahile (Seria Erast Fandorin),
Ronan Bennett - Ultima mutare a regelui,
Fred Vargas - Pleaca repede si intoarce-te tarziu,
Dale Furutani - Moarte la rascruce,
Lawrence Block - Opt milioane de feluri de-a muri,
Lawrence Block - Cand sfanta crasma se inchide si
Koji Suzuki - Ring 1 - Cercul.
Azi am inceput Koji Suzuki - Ring 2 - Spirala.
Life is tough... and then you die!
- MAXKOOL999
Weekend-ul asta am citit cele 3 carti din universul Starcraft scoase de editura Amaltea: Cruciada lui Liberty, Umbra Xel'naga si Viteza intunericului. Foarte misto cartile, sper sa le traduca si pe celelalte curand.
- Calin Banc
Am terminat de vreo 3 zile Fleeting Images (Imagini trecătoare) de Elisabeth Adler. Cartea nu e mare brânză, doar o privire aruncată în lumea modei anilor '80. Cred că se regăsesc pe aici şi clişee ce-au rămas peste ani atât în lumea cărţilor cât şi în cinematografie. Acţiune este pe orizontală pe alocuri, în rest parfum de Cenuşăseasă pe la fiecare pas. Dacă aveţi vreo cunoştinţă sau prietenă interesată de subiect şi dacă mai găsiţi pe undeva cartea, i-o puteţi dărui. La cele peste 600 de pagini va fii ocupată o vreme. ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Şi dacă tot caut prin bibliotecă după altă carte pentru zilele astea, mi-a sărit în ochi Trei camarazi de Erich Maria Remarque ce-o parcursem mai demult. Este povestea Berlinului anilor 1920 într-o societate măcinată de incertitudini şi sărăcie. 3 camarazi afirmă puterea prieteniei, iar Robby află dragostea în fermecătoarea Pat.
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Şi dacă tot caut prin bibliotecă după altă carte pentru zilele astea, mi-a sărit în ochi Trei camarazi de Erich Maria Remarque ce-o parcursem mai demult. Este povestea Berlinului anilor 1920 într-o societate măcinată de incertitudini şi sărăcie. 3 camarazi afirmă puterea prieteniei, iar Robby află dragostea în fermecătoarea Pat.
de pe un alt forum am nimerit pe link-ul asta
http://www.ascentofhumanity.com/chapter5-5.php
superbe randuri scrise acolo
http://www.ascentofhumanity.com/chapter5-5.php
superbe randuri scrise acolo
work harder
Tocmai am terminat cartiel lui Andrzej Sapkowski - The Last Wish si Blood of Elves. The Last Wish e absolut superba, nu cred ca am mai citit ceva fantasy asa bine scris. A doua e roman, primul dintr-o serie de vreo 5 si un pic dezamagitoare ca se cam lungeste actiunea, desi are si aceasta cateva idei bune, insa problema ei principala este finalitatea.
Next ar fi the Warhammer books - deocamdata Mathias Thulmann, Witch Hunter in care dupa ce treci de primele nuvele un pic trase de par, dar peste nsite romane destul de dragute.
Next ar fi the Warhammer books - deocamdata Mathias Thulmann, Witch Hunter in care dupa ce treci de primele nuvele un pic trase de par, dar peste nsite romane destul de dragute.
- Calin Banc
Ceva mai redus în pagini, dar mare în idei: Manifestul partidului comunist. 

Aveam vreo 30 de volume d-astea scrise, "cica" de Ceausescu in garsoniera unde am stat in Bucuresti, mai aruncam din cand in cand ochii pe cate una cat stateam pe buda. Si vara-meu care le-a gasit in pod la bunica-sau le considera mare comoara, ca e colectia aproape completa. In general multe balarii, mie imi placea ca la fiecare cincinal se tot dublau recoltele de orice pe hectar, mari agricultori mai eram noi...
- Calin Banc
Este vorba de cel scris de Karl Marx şi Friedrich Engels, nicidecum propaganda Ceauşită ulterioară. Sistemul imaginat de Marx n-are de-a face cu cel implementat în Rusia (prin 1906 sau '07, nu mai ştiu pricis) şi apoi extins şi-n alte părţi. Din păcate autorul subestimase ori nu-şi imaginase componenta umană în întreaga ecuaţie.
- Calin Banc
Gilbert Adair - Visătorii
Ecranizată de Bernardo Betolucci, e o carte destul de bună din colecţia Eroscop.
Ecranizată de Bernardo Betolucci, e o carte destul de bună din colecţia Eroscop.
Imi trebuie o carte in care sa gasesc detalii despre emisferele creierului si zonele lui,nu ma intereseaza sa fie doar despre aceste doua lucruri numai sa fie totusi cat de cat in detaliu,sper ca imi puteti recomanda o carte buna,pe care ati citit-o sau vi s-au dat mentiuni bune despre ea.
Acum câteva luni mi-am luat Doctorul, care m-a distrat foarte mult. 26 RON cu tot cu transport
Şi ieri mi-am luat Dagon şi alte povestiri macabre de H.P. Lovecraft. Ceva cam grea cartea pentru vârsta mea, dar destul de interesante unele povestiri. Chiar te duc în altă lume, te pune în pielea nebunului
Acuma parcă m-ar bate gândul să îmi iau Necronomicon, dar e în engleză, şi e şi la 108RON. Cărticica Dagon a fost la 10RON de la librăria Esotera din TM
Şi ieri mi-am luat Dagon şi alte povestiri macabre de H.P. Lovecraft. Ceva cam grea cartea pentru vârsta mea, dar destul de interesante unele povestiri. Chiar te duc în altă lume, te pune în pielea nebunului

Eu mi-am cumparat Frankenstein cu ziarul Cotidianul.N-am apucat sa citesc decat vreo 10 pagini (pe WC
) , ca in tren am dormit mai ceva ca boschetarii in parc.Pare foarte interesant pana acum

Take every advantage in consideration
Dupa ce acum 10 ani citeam si auzeam pt prima data de Serge Brussolo - Carnavalul de fier, acum cateva zile, intrand intr-o librarie pur instinctual, am observat un volum ratacit al autorului. La casa mi-a spus cucoana ca mai are doua volume si toate sunt la reducere... astfel am plecat acasa cu 3 volume Serge Brussolo la 5 lei bucata =D> (Krucifix,Cosmar de inchiriat, Haita). Am inceput sa citesc Cosmar de inchiriat si Haita. Pt cine vrea sa incerce stilul horor, recomand acest autor.
In mana tin ceea ce pot face cu mintea! by me
Oamenii seriosi sunt niste copii frustrati! by me
Dupa caine, arma este cel mai bun prieten al omului! by me
Triumful oamenilor mici, e mai mare ca triumful oamenilor mari! by me
Oamenii seriosi sunt niste copii frustrati! by me
Dupa caine, arma este cel mai bun prieten al omului! by me
Triumful oamenilor mici, e mai mare ca triumful oamenilor mari! by me
Mai nou ca chinui cu Peter F. Hamilton - Commonwealth Saga. Foarte buna seria, recomand fanilor de sefeuri (mai nou parca am vazut si pe la Diverta cartile traduse).
Am mai reusit sa citesc si yo o carte (care n-are legatura cu munca), ca doar am fost in concediu, Marea teoremă a lui Fermat, de Simon Singh, Ed.Humanitas,Bucureşti, 1998. Interesanta cartea, yo-s cam paralel si am fost intodeauna cu subiectul asta (matematica), dar acum incepe sa ma prinda
Life is a strange thing.