Merced wrote:Si care ar fi problema cu Canon-urile?
in zona aia de pret sunt f. putin fiabile. am avut un MP110 care, imediat ce a iesit din garantie, nu mai "vedea" hartia . la servici: aceiasi problema. mergi pe HP !
Vand si d-alea si d-alea la munca, dar acasa mi-am luat Canon. MP210 mi se pare ca-s face foarte bine treaba pentru cat m-a costat, cartusele se incarca si se incarca. Am un amic cu un MP170 si a incarcat cartusu' negru la ea de vreo 10 ori, inca merge ok. Ca daca stai sa te gandesti oricum consumabilele-s scumpe la ambele, adica sa schimbi cartusele platesti deja mai mult de jumate din pretul imprimantei. Si ca avantaj, in segmentul asta de pret Canon-urile similare au cartuse mai incapatoare(ml) decat HP-urile, deci le incarci/schimbi mai rar. Ma rog, poate-s eu subiectiv.
În actualele condiții cartușul costa ~60 lei, multifuncționala costă ~200 lei. Deci da, ambele cartușe originale te duc la peste jumătate din prețul ei. Cât despre capacitate PG-40-ul (negru Canon) are 12ml vs. HP 20 (negru HP) 14ml. La HP mai au și versiuni XXL pt. cartușe, la Canon nu știu.
Însă timp din ce-am întâlnit pe la diverse cunoștințe HP-urile s-au dovedit mult mai fiabile. Să aleagă cum crede de cuviință/ce-i inspiră încredere mai mult.
Exista si cartuse Canon XXL, eu am un MP220, buna imprimanta, cartusul negru m-a tinut cam 7 incarcari, oricum merita cand o sticla de tus e 8 RON, si dupa 7 incarcari mai am jumate din ea, singura problema la imprimanta pe care am intalnit-o e cu scannerul, momentan nu am cartusul negru instalat si din aceasta cauza nu ma lasa sa folosesc scanner-ul, zice ca e in maintanace. Ce treaba are tusu cand eu vreau doar sa scanez...
7950x3D Zotac 4090 AMP Extreme Airo MSI MPG B650 Edge Wifi Lian Li Galahad 360 V2 32GB Kingston Renegade RGB Z 6000ghz SSD: Kingston KC3000 2TB, 2x Samsung 970 Evo 1TB Lian Li O11 Dynamic Evo Corsair HX1500i Samsung Odyssey G9 Neo
Eu am un Canon MP450 , model mai vechi, am reincarcat inclusiv cartusul color la el, dar cam dupa a treia reincarcare s-a cam dus magenta, desi are cerneala in el. Poate il mai stresez si-si da drumul, ca printez destul de rar color. Atat cartusul negru, cat si cel color (asta e impartit in 3) au o capacitate cam de 30ml, si asta vazut pe seringa. Cel negru se comporta bine la incarcari, cred ca deja a trecut de 10 si merge binisor. Deci pana acum recomand Canon.
Am un prieten, are HP, isi incarca si el cartusele (tot acasa cu seringa) si nu are nicio problema. DOAR ca, din cate auzisem eu despre unele HP-uri, sunt modele care nu printeaza daca nu e cerneala in cartus (adica cartus nou, fiindca senzorul se duce la prima reincarcare si nu mai arata cat e de incarcat cartusul).
Deci as recomanda tot Canon, si recomand sa nu se inversteasca nu stiu cat intr-un astfel de echipament, cu exceptia cazului in care sunt recuperati banii respectivi.
for lack of a better signature
Foloseste voucher-ul UQWJNQY9 la PC Garage pentru un discount de 1%
Un reply pentru Shader. Poate ca 20 e mai mare un pic ca PG-40 dar alea cu care vin sunt de capacitati mai mici la ambele imprimante(PG-38 si ala de la HP nu stiu ce "numar" are), iar Canon-ul ar fi mai mare. Eu asa stiam, poate ca ai dreptate.
Cat despre chip-uri, si la HP si la Canon e aceeasi branza in ziua de azi. Se pacaleste usor imprimanta(Canon) sa printeze cu un cartus reincarcat, se tine un amarat de buton apasat cateva secunde si gata. Nu-l mai arata insa ca fiind plin, ceea ce-i si normal, dar iti dai singur seama cand e pe duca, mai ales negrul.
Eu ti-as recomanda HP Deskjet F4280. E pe la vreo 330 lei.
De Craciun le-am cumparat alor mei modelul acesta si e foarte ok. Listeaza frumos, inclusiv poze, cartusele par sa tina destul de mult, mai ales ca sunt cele venite cu imprimanta, care din cate stiu nu sunt pline (au o capacitate mai mica).
Nu stiu sa iti spun nimic legat de reincarcatul cartuselor, inca le are pe cele cu care a venit..
Am un MP 160 de 1si 1/2 ani . Cartusul de negru l-am incarcat de peste 10 ori si inca mai merge si cel color de doua ori, se mai usuca cel de color (folosesc foarte rar printarea color ) dar cu un deep cleaning o data sau de doua ori se rezolva.