Bicicleta
Moderator: Moderatori
Re: Bicicleta
Pai vezi si tu pe net ce vinde lumea la banii aia, pune link-uri aici si poate poate se gaseste ceva.
Ca idee, ceva nou decent e cam 1500RON, iar promotii nu vei gasi acum din cate stiu eu ci daor toamna.
Au la Decathlon niste chestii mia ieftine dar calitatea nu e grozava (800RON).
Au la Decathlon niste chestii mia ieftine dar calitatea nu e grozava (800RON).
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
- Neon Biker
In ultima vreme sunt si eu interesat de subiect, ca rabla mea a inceput sa rugineasca pe ici pe colo si simt ca nu mai are mult de trait, asa ca mi-am bucmarcuit niste tzoagle recomandate pe diverse forumuri. Rasfoindu-le acuma, vad ca cele mai ieftine sunt Univega Alpina HT-300 2010 si Merida Matts 5V 2011. Poate te ajuta la ceva. Cauti ceva model asemanator fara suspensie pe fata sau altceva si te apropii de buget.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Univega aia chiar suna bine dar ii depaseste bugetul, poate mai astepti pana se mai incalzeste si mai strangi ceva banuti.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
- Zâna Măseluţă
- Admin
KAKAROT la 3 parnoase e posibil să găsești la risc de-alea ciordeles prin vitan. Sau pe okazii, majoritatea tot ciordeles. Calculează ce cadru ți se potrivește în funcție de înălțimea ta și nu lua cu suspensii pe față că nu o să cobori pe scări cu ea, majoritatea suspensiilor sunt inutile pentru oraș, grele, rigide și mai mult pentru nota de bling iar suspensiile la șa sunt utile ca o gaură în prezervativ.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
- Zâna Măseluţă
- Admin
Văd niște locuri în care te-ai îvârtit mult, te-ai rătăcit sau ce e acolo? Eu sunt ieșit total din formă, am făcut cinșpe genuflexiuni si acum abia merg de la febra musculară. ![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
Pai depinde. Unul dintre ele a fost o pauza, si m-am mai miscat de colo colo sa fac niste poze, inca vreo doua sunt niste ocoluri facute ca sa nu intram in noroi pan' la gat, si mergeam pe niste petice de zapada, iar ultimul, cu 100 de metri inainte sa ies din padure, am luat o cazatura de doi bani si m-am facut ca porcu' de noroi pe toata partea dreapta, de la pantaloni la bluza. M-am mai invartit si p-acolo pana m-am curatat cat de cat. Am niste cauciucuri cam varza pentru teren accidentat, si asta s-a vazut. Bine ca stiu sa cad. ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Bump! Nu s-a mai dat nimeni pe nicaieri in ultima perioada? Ieri am mai dat o tura scurta, de data asta m-am dus solo si am mers in ritmul meu, nu al altora. Traseul
aici. Am gasit un drum mai scurt sa tai padurea aia, si m-am dus pana pe DN65, ca sa ma opresc la Albota, cu 4-5 kilometri inainte de oras sa bag si eu trei mititei d-aia mai mari si o bere. La sfarsitul aceste saptamani incerc sa revin cu macar 50 de kilometri sub centura.
Ma simt mult mai bine ca anu' trecut, se vede ca nu m-am umflat chiar ca inainte, desi cred ca tot in jur de 100 de kile am. Da' m-am invatat sa urc, primavara trecuta dupa doua coaste eram K.O., si pana sa intru in padurea aia sunt vreo trei, una chiar nasol de urcat, da' acum le fac pe doua roti pe toate si n-ajung terminat sus. Ma ajuta si bicicleta, merge mult mai usor ca ce aveam inainte, si e simtitor mai usoara.
aici. Am gasit un drum mai scurt sa tai padurea aia, si m-am dus pana pe DN65, ca sa ma opresc la Albota, cu 4-5 kilometri inainte de oras sa bag si eu trei mititei d-aia mai mari si o bere. La sfarsitul aceste saptamani incerc sa revin cu macar 50 de kilometri sub centura.
Ma simt mult mai bine ca anu' trecut, se vede ca nu m-am umflat chiar ca inainte, desi cred ca tot in jur de 100 de kile am. Da' m-am invatat sa urc, primavara trecuta dupa doua coaste eram K.O., si pana sa intru in padurea aia sunt vreo trei, una chiar nasol de urcat, da' acum le fac pe doua roti pe toate si n-ajung terminat sus. Ma ajuta si bicicleta, merge mult mai usor ca ce aveam inainte, si e simtitor mai usoara.
- Zâna Măseluţă
- Admin
Eu am pregătit bicicleta, umflat roți, reglat frâne/schimbătoare dar am tot amânat prima ieșire pentru un weekend sa nu mă arunc direct în trafic și alte argumente d-astea de putoare. Adevărul e că sunt chioșcul de ziare și sunt total ieșit din uz, am facut trei serii de genuflexiuni și am făcut o febră că două zile am mers numai pe pereți ca paraplegicii.
Haide domn'e ca si la voi e padurea relativ aproape. Eu prin oras merg in sila si cateodata haotic, pe stanga, chestii d-astea. Ma uitam prin Vienna anu' trecut cum au aia o galagie de piste, semafoare speciale, chestii decente. La noi oricum au taiat trotuarele ca sa faca parcari, ca daca n-are fiecare om masina, e belea(eu incerc sa scap de a mea, da' nu gasesc client
), se vede diferenta de civilizatie.
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
- Zâna Măseluţă
- Admin
Eu prefer asfaltul, nu că n-aș fi disperat după noroi și boscheți dar n-aș mai intra vreodată cu slickurile pe câmpii.
Stai linistit ca si eu tot niste roti de asfalt am. Data trecuta am reusit sa cad ca muta din cauza lor prin noroi. Da' ma gandeam ca aveti si prin padurea Baneasa drumuri asfaltate pe care traficul nu e ca ala din Bucuresti.
nu sunt tocmai argumente de putoare, de fapt le gasesc chiar intemeiate, pur si simplu e intr-adevar foarte periculos sa iesi cu bicicleta in Bucuresti in trafic, eu fix de asta am renuntat, nu am patit ceva in mod special insa au fost multe faze periculoase datorate soferilor total dezinteresati si neatenti, plus cainii - deci doua motive serioase sa nu te poti bicicli in liniste, se cam taie din elan.Zâna Măseluţă wrote:Eu am pregătit bicicleta, umflat roți, reglat frâne/schimbătoare dar am tot amânat prima ieșire pentru un weekend sa nu mă arunc direct în trafic și alte argumente d-astea de putoare. Adevărul e că sunt chioșcul de ziare și sunt total ieșit din uz, am facut trei serii de genuflexiuni și am făcut o febră că două zile am mers numai pe pereți ca paraplegicii.
work harder
Cu cainii e chiar dubios. Prin oraselu' obosit in care traiesc sunt zone in care nu vezi unul, dar daca te mananca sa te bagi printre blocuri sau pe stradute mai putin circulate te trezesti cu haita dupa tine. Eu in general ma opresc, daca nu am viteza foarte mare. Si ei in general se mai calmeaza. Daca sar la mine dau cu bicicleta in ei..
Mi s-a intamplat printr-un sat ultima oara sa dau la poarta unuia de sapte caini, toate dimensiunile, dela pechinez agresiv care intarata celelalte potai, pana la ciobanesc mioritic cat un Tico.
Mi s-a intamplat printr-un sat ultima oara sa dau la poarta unuia de sapte caini, toate dimensiunile, dela pechinez agresiv care intarata celelalte potai, pana la ciobanesc mioritic cat un Tico.
Buump. Cum s-a facut frumos cu draci afara si cand vad toti pustanii cu iphone si tzoacla Cube noua ma apuca tremuriciu. Eu caut acum pe SH-uri dar macar niste firme mai ok ati putea sa imi spuneti ?
De asta ce ziceti ? http://www.marosbike.ro/preturi_BICICLE ... -5138.html
De asta ce ziceti ? http://www.marosbike.ro/preturi_BICICLE ... -5138.html
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
E simpaticuta. Da' tind sa cred ca si destul de grea. Dar la banii astia nu mi se pare o afacere nasoala. Oricum e peste alte panarame gen DHS/First Bike care se gasesc in banii astia. Nu prea vad rostu' suspensiei fata care sigur e mare panarama, si per ansamblu mai mult o sa incurce, da' trecem peste.
Eu unul cam inceput s-o folosesc aproape zilnic. Desi nu fac zilnic cine stie ce drumuri lungi, da' 9-10km tot se aduna. Numa' daca mi-e pofta de o saorma am de urcat o ditamai coasta.
In alta ordine de idei, weekendu' trecut daca nu ma insel, am iesit la o tura, solo, prin padure. Aici se gaseste traseul multumita smarfonului.
Toate bune si frumoase, chiar super relaxant pentru mine sa fiu un mijlocu' padurii, sa nu aud nimic altceva decat pasari si vant, nu tu masini, claxoane, manele si asa mai departe. Aveam si aparatu' foto la mine. Am fost nevoit, dupa cum se vede, de vreo doua ori, sa parasesc cararile si drumurile forestiere mai mult sau mai putin oficiale, si sa revin pe strada.
Dar inainte sa fac cale intoarsa, am patit-o bine de tot.
Retarzii de la Ocolul Silvic, cel mai probabil, mi-au curmat cheful. Abia ce parasisem din nou asfaltul, ca m-am trezit ca am piciorul agatat in ceva si cad cu bicicleta peste mine.
Las pozele sa vorbeasca mai departe, ca mi-am mai batut gura degeaba. Imi pare rau ca nu mi-am facut timp sa ii vizitez sa-i iau la carici putin, in ziua aia direct la ei m-am oprit, da' n-am dat de nimeni, asa ca m-am dus acasa. Din fericire n-am patit nimic, doar o mica luxatie la picior, a doua zi nu mai aveam nimic. Dar daca era viteza mai mare, cine stie...
Eu unul cam inceput s-o folosesc aproape zilnic. Desi nu fac zilnic cine stie ce drumuri lungi, da' 9-10km tot se aduna. Numa' daca mi-e pofta de o saorma am de urcat o ditamai coasta.
In alta ordine de idei, weekendu' trecut daca nu ma insel, am iesit la o tura, solo, prin padure. Aici se gaseste traseul multumita smarfonului.
Toate bune si frumoase, chiar super relaxant pentru mine sa fiu un mijlocu' padurii, sa nu aud nimic altceva decat pasari si vant, nu tu masini, claxoane, manele si asa mai departe. Aveam si aparatu' foto la mine. Am fost nevoit, dupa cum se vede, de vreo doua ori, sa parasesc cararile si drumurile forestiere mai mult sau mai putin oficiale, si sa revin pe strada.
Dar inainte sa fac cale intoarsa, am patit-o bine de tot.
Retarzii de la Ocolul Silvic, cel mai probabil, mi-au curmat cheful. Abia ce parasisem din nou asfaltul, ca m-am trezit ca am piciorul agatat in ceva si cad cu bicicleta peste mine.
Las pozele sa vorbeasca mai departe, ca mi-am mai batut gura degeaba. Imi pare rau ca nu mi-am facut timp sa ii vizitez sa-i iau la carici putin, in ziua aia direct la ei m-am oprit, da' n-am dat de nimeni, asa ca m-am dus acasa. Din fericire n-am patit nimic, doar o mica luxatie la picior, a doua zi nu mai aveam nimic. Dar daca era viteza mai mare, cine stie...
Eu am impresia ca pentru oamenii care-s animale si fura lemn din padure. Nu cred ca ar fi fost pentru animale adevarate, ca erau puse doar pe niste intrari intr-un drum d-asta forestier, probabil ilegal. Da' nu mi se pare oricum normal sa pui asa ceva sa sa nu avertizezi ca exista un risc.
Pentru ca nu toata lumea se duce sa fure lemn, eu unul eram doar sa fac miscare, sa ma relaxez. In loc sa ajung linistit acasa, am ajuns mai scarbit si mai sictirit decat am plecat.
Poate nici nu le-au pus aia de la Ocol, da' oricum dupa cum se vede in semnul ala, care era la vreo suta de metri mai jos, zona aia e de ei administrata. Daca nu ei au pus sarma, a pus-o altcineva si ei n-au fost in stare sa observe si s-o dea jos.
Maine daca nu ploua ma risc dupa-amiaza la inca o tura de genu'. De data asta o sa belesc mult ochii si in jos.
E destul de greu in unele momente, ca sunt faze in care tre sa ma uit bine sus sa nu iau vreo craca in cap.
Am mers in tura aia prin niste locuri pe unde cred ca nu mai trecuse nimeni de ani de zile, practic crescusera copaci noi in drum. Nu m-a deranjat ca am luat si niste ghimpi in mana, i-am scos acasa cu un ac de seringa si s-au vindecat imediat ranile, m-a deranjat ca puteam sa-mi rup picioru' din cauza unor retarzi care au considerat ca ajuta cu ceva daca pun sarma ghimpata de-a latu' drumului in padure, ca spike strip-urile din NFS...
Pentru ca nu toata lumea se duce sa fure lemn, eu unul eram doar sa fac miscare, sa ma relaxez. In loc sa ajung linistit acasa, am ajuns mai scarbit si mai sictirit decat am plecat.
Poate nici nu le-au pus aia de la Ocol, da' oricum dupa cum se vede in semnul ala, care era la vreo suta de metri mai jos, zona aia e de ei administrata. Daca nu ei au pus sarma, a pus-o altcineva si ei n-au fost in stare sa observe si s-o dea jos.
Maine daca nu ploua ma risc dupa-amiaza la inca o tura de genu'. De data asta o sa belesc mult ochii si in jos.
E destul de greu in unele momente, ca sunt faze in care tre sa ma uit bine sus sa nu iau vreo craca in cap.
Am mers in tura aia prin niste locuri pe unde cred ca nu mai trecuse nimeni de ani de zile, practic crescusera copaci noi in drum. Nu m-a deranjat ca am luat si niste ghimpi in mana, i-am scos acasa cu un ac de seringa si s-au vindecat imediat ranile, m-a deranjat ca puteam sa-mi rup picioru' din cauza unor retarzi care au considerat ca ajuta cu ceva daca pun sarma ghimpata de-a latu' drumului in padure, ca spike strip-urile din NFS...
- Zâna Măseluţă
- Admin
Parcă-l văd p-ăla care vine cu drujba la taiat lemne cum se întoarce din drum că vede o sârmă printre copaci.
Am ieșit și eu în prima tură anul ăsta, hartă n-am ca la o barieră la calea ferată am pus stop în loc de pauză la programul de pe telefon, sunt moș nu mai văd bine. De remarcat n-ar fi multe, am plecat cu o singură frână funcțională și am stat cu morcovu la câteva coborâri abrupte că putea ceda și cealaltă și mai rămânea să pun frână cu capul. Prea multe pietre, sârme și nisip pe lângă borduri cu risc mare de pană (de remarcat că am cauciucuri care-și respectă reputația, Bontranger Hard-Case Triple-Puncture protection, am avut fix trei pene cu fiecare cauciuc...). În rest ca de obicei câini bolnavi psihic, majoritatea pe ciclu Decadurabolin plus că au apărut și câțiva tacticieni care se poziționează din timp între mașini și se reped sinucigaș în bicicletă în lătrături cu bale.
Am ieșit și eu în prima tură anul ăsta, hartă n-am ca la o barieră la calea ferată am pus stop în loc de pauză la programul de pe telefon, sunt moș nu mai văd bine. De remarcat n-ar fi multe, am plecat cu o singură frână funcțională și am stat cu morcovu la câteva coborâri abrupte că putea ceda și cealaltă și mai rămânea să pun frână cu capul. Prea multe pietre, sârme și nisip pe lângă borduri cu risc mare de pană (de remarcat că am cauciucuri care-și respectă reputația, Bontranger Hard-Case Triple-Puncture protection, am avut fix trei pene cu fiecare cauciuc...). În rest ca de obicei câini bolnavi psihic, majoritatea pe ciclu Decadurabolin plus că au apărut și câțiva tacticieni care se poziționează din timp între mașini și se reped sinucigaș în bicicletă în lătrături cu bale.
Fiind saturat de bicle care apar pe stoc si de fapt nu sunt la magazinele online si de faptul ca nici un magazin serios nu are sediul in Bucuresti iar livrarea nu e tocmai rapida, am zis sa dau o tura prin Metro ca am auzit ca au la oferta niste Trinx cu cadru aluminiu pe la 470 ron.
Evident, cand am ajuns acolo mi-am dat seama ca intr-adevar era prea bun sa fie adevarat, aveau numai 2 bicle pe acel model (Yonah) si ambele au venit cu defecte serioase.
Dand un tel lu fracmiu am aflat de Rockrider 5.0 care are review-uri foarte bune si care la Decathlon e 5 batoane juma. Nu are cadru de aluminiu dar are printre cele mai usoare cadre de otel(14Kg) si toate componentele pe ea sunt Shimano. Drag one care e 800 ron si are cadru de aluminiu are 12.5 Kg asa ca nu emare diferenta.
Am mers pe ea de la Decathlon pana la lujerului si sunt foarte multumit de frane si schimbator de viteze.

Evident, cand am ajuns acolo mi-am dat seama ca intr-adevar era prea bun sa fie adevarat, aveau numai 2 bicle pe acel model (Yonah) si ambele au venit cu defecte serioase.
Dand un tel lu fracmiu am aflat de Rockrider 5.0 care are review-uri foarte bune si care la Decathlon e 5 batoane juma. Nu are cadru de aluminiu dar are printre cele mai usoare cadre de otel(14Kg) si toate componentele pe ea sunt Shimano. Drag one care e 800 ron si are cadru de aluminiu are 12.5 Kg asa ca nu emare diferenta.
Am mers pe ea de la Decathlon pana la lujerului si sunt foarte multumit de frane si schimbator de viteze.

Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Un site serios unde mi-am compus bicicleta, este http://www.playbike.ro .Poti sa-ti iei una gata facuta sau sa ti-o faci din ce piese vrei tu, nu o sa fie probleme de compatibilitati deoarece baietii te indruma foarte bine la ce se potriveste si ce nu. Si apropos, mi-am luat si eu smartfon cu Android, ce program e ala de inregistreza pe unde mergi?
EDIT: My tracks?
EDIT: My tracks?
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
Da, My Tracks e unul dintre programe. Eu unul p-ala il folosesc, dar am impresia ca-s si altele mai utile din anumite puncte de vedere.
KAKAROATE sa stapanesti sanatos bicicleta! In oras nici nu-ti trebuie mai mult.
KAKAROATE sa stapanesti sanatos bicicleta! In oras nici nu-ti trebuie mai mult.
Ionut Balan recomanda la un moment dat Sport Tracker de android.
Uite si site: http://www.sportstracklive.com/
L-am instalat si eu dar nu am apucat sa il testez pe aratura, ramane la scanare GPS.
Dar poate imi pleaca mie mai greu GPS-ul..
LE: glumesti, cum adica imi trebuie net pentru el.
are telefonul GPS?? pai atunci sa-l foloseasca.
la dracu-n praznic nu e internet, dar GPS este cu aproximatie de 99%, excluzand sub pamant
am stat si 10 minute, si tot nu se conecta.
in schimb, alte aplicatii se conecteaza (GPS status, GPS essentials, GPT test).
ciudat e ca si iGO se conecteaza foarte lent.
sau aiba vreo legatura marimea aplicatiei, sau exista mai multe moduri de apelare a modului GPS si de aia unele aplicatii sunt mai optimizate decat altele?
OFFtopic: cand dau edit nu vad si restul threadului. cam nepractic.
trebuie sa tin minte tot threadul ca apoi sa intru si sa compun mesajul
sau compun mesajul in word, cu threadul in fata, pe urma dau editare la post si copy/paste
Uite si site: http://www.sportstracklive.com/
L-am instalat si eu dar nu am apucat sa il testez pe aratura, ramane la scanare GPS.
Dar poate imi pleaca mie mai greu GPS-ul..
LE: glumesti, cum adica imi trebuie net pentru el.
are telefonul GPS?? pai atunci sa-l foloseasca.
la dracu-n praznic nu e internet, dar GPS este cu aproximatie de 99%, excluzand sub pamant
am stat si 10 minute, si tot nu se conecta.
in schimb, alte aplicatii se conecteaza (GPS status, GPS essentials, GPT test).
ciudat e ca si iGO se conecteaza foarte lent.
sau aiba vreo legatura marimea aplicatiei, sau exista mai multe moduri de apelare a modului GPS si de aia unele aplicatii sunt mai optimizate decat altele?
OFFtopic: cand dau edit nu vad si restul threadului. cam nepractic.
trebuie sa tin minte tot threadul ca apoi sa intru si sa compun mesajul
sau compun mesajul in word, cu threadul in fata, pe urma dau editare la post si copy/paste
Last edited by catacc on Thu Apr 19, 2012 7:09 pm, edited 2 times in total.
- Zâna Măseluţă
- Admin
Eu folosesc Endomondo dar de multe ori uit sa activez gps-ul și mă trezesc după ce termin leșinat tura cu splina-n gură de mă țin de garduri că mi-a înregistrat doar timpul. M-au întrebat vreo trei colegi daca merg la tura din "marea evadare", asta e aia cu noroaie, mlaștini și boscheți țepoși din pădurea băneasa?
Dupa ce ieri mi-am curatat bicicleta cu de toate si degresata si unsa si iar spalata si lustruita, dupa ce asteptam sa plec la ora 5 de la serviciu sa dau o tura prin oras cu janghina de 30 de kile, ce sa-ti spun ca se puse o vantoasa... de rupse un copac din parc la Sebastian, de smulse placi de plexi si alte cele, de, de, de... de nu mai stiu ce sa zic.
De nervi, am dat o tura prin mol sa ma uit la pitipoance si la tatele lor mari.
Auzi, un rahat de chestie cat o borseta, dar cu prindere ca de rucsac, sa fie 130 de RON la Diverta?
Ce dracu ma, Diverta are carti sau nu? Vor sa se imbogateasca dintr-o agenda cu coperta de "piele veritabila" de 238 RON?
Mi-a picat fata.
Hotarat, lucru, sunt rupt de picioare, azi nu a fost o zi buna, deloc.
De nervi, am dat o tura prin mol sa ma uit la pitipoance si la tatele lor mari.
Auzi, un rahat de chestie cat o borseta, dar cu prindere ca de rucsac, sa fie 130 de RON la Diverta?
Ce dracu ma, Diverta are carti sau nu? Vor sa se imbogateasca dintr-o agenda cu coperta de "piele veritabila" de 238 RON?
Mi-a picat fata.
Hotarat, lucru, sunt rupt de picioare, azi nu a fost o zi buna, deloc.
Ieri am plecat si eu pe ea la munca, dupa mai multe zile de pauza, sperand ca dupa ce termin programu' o sa dau o scurta tura sa fac niste cumparaturi. Doar ca s-a dezlantiuit furtuna fix cand eu ma pregateam de plecare. Am asteptat sa se domoleasca si am plecat spre casa cu o punga imensa pe cap, in care am dat o gaura prin care sa scot cozorocu' de la sapca, si implicit sa vad si eu ceva in fata. Macar s-a spalat si ea, ca era plina de noroi din turele trecute prin padure.
Idem...m-a prins nasoala fix cand plecam de la munca. Cum ochelari nu am si vantu batea cu spor, am mers semi orb vreun sfert din drum si am si lovit o furgoneta nenorocita parcata ca stateam cu capu-n barba sa nu imi intre praf sau frunze in ochi.
Ca sa nu mai zic ca urcarea de la Gradina Botanica care deja era destul de grea devenise aproape imposibila cu vantul ala nenorocit.
Azi merg cu metroul...
Ca sa nu mai zic ca urcarea de la Gradina Botanica care deja era destul de grea devenise aproape imposibila cu vantul ala nenorocit.
Azi merg cu metroul...
Mi-am luat azi inima-n dinti si am plecat la o tura, mai mult sa ma destind ca prea ma luasera nervii din varii motive pe care n-are sens sa le mentionez p-aici.
Traseul il puteti vedea aici. Am iesit din nou cam aiurea de pe sosea si am sfarsit coborand pe o poteca cu noroiu' pana la glezne, da' nu pot sa spun ca mi-a parut rau. Aveam si aparatu' foto la mine si am tras cateva cadre. Sper sa va placa:
Traseul il puteti vedea aici. Am iesit din nou cam aiurea de pe sosea si am sfarsit coborand pe o poteca cu noroiu' pana la glezne, da' nu pot sa spun ca mi-a parut rau. Aveam si aparatu' foto la mine si am tras cateva cadre. Sper sa va placa:
Fost aseara de la 8 juma la 11 juma prin Bucuresti.
Am facut vreo 27 de km, din Sebastian in Parcul Carol, Unirii, Universitate, Romana, Victoriei, Kiseleff, Parcul Herastrau (ocol pe langa balta), inapoi la Arcul de Triumf, Victoriei, Radisson, Tepusa cu Cartof, Politia Romana, CEC, Natiunile Unite, Casa Popoului, Mariott, 13 Septembrie si final Parcul Sebastian.
In 3 ore nu e cine stie ce distanta, am preferat ca la prima iesire cu bicicleta pe anul asta sa nu imi rup picioarele si cu*ul. Desi, spre final, vroiam sa ajung mai repede acasa si mai dadeam cate un sprint. Am un pic de "au" in zona moale.
Binenteles, ciclocomputerul nu s-a restartat si nu a contorizat cursa de la zero cum era normal.
Binenteles, Google Maps nu functioneaza fara abonament de net chiar si dupa ce am facut cache la Bucuresti si binenteles, prostia aia de Sports Tracker nu mi-a gasit niciun satelit.
Voi incerca My Tracks, sper sa faca ceva treaba ca altfel va umplu frigiderul.
De unde stiu lungimea? Am refacut traseul cu Google Earth.
Nu stiu sa il export ca sa vi-l arat si voua, de aia am pus descrierea mai sus.
Am facut vreo 27 de km, din Sebastian in Parcul Carol, Unirii, Universitate, Romana, Victoriei, Kiseleff, Parcul Herastrau (ocol pe langa balta), inapoi la Arcul de Triumf, Victoriei, Radisson, Tepusa cu Cartof, Politia Romana, CEC, Natiunile Unite, Casa Popoului, Mariott, 13 Septembrie si final Parcul Sebastian.
In 3 ore nu e cine stie ce distanta, am preferat ca la prima iesire cu bicicleta pe anul asta sa nu imi rup picioarele si cu*ul. Desi, spre final, vroiam sa ajung mai repede acasa si mai dadeam cate un sprint. Am un pic de "au" in zona moale.
Binenteles, ciclocomputerul nu s-a restartat si nu a contorizat cursa de la zero cum era normal.
Binenteles, Google Maps nu functioneaza fara abonament de net chiar si dupa ce am facut cache la Bucuresti si binenteles, prostia aia de Sports Tracker nu mi-a gasit niciun satelit.
Voi incerca My Tracks, sper sa faca ceva treaba ca altfel va umplu frigiderul.
De unde stiu lungimea? Am refacut traseul cu Google Earth.
Nu stiu sa il export ca sa vi-l arat si voua, de aia am pus descrierea mai sus.
Solutia pe care o aleg mereu in caz ca-i vad din timp este sa ma opresc si sa cobor de pe bicicleta. Ca si eu era sa ma fac ***** de vreo doua ori din cauza lor. Odata prin in liceu si aveam o colega pe cadru.
Majoritatea cand mergi pe langa bicicleta, te lasa in pace, eventual mai latra acolo, la caterinca. Si care sare spre mine, dau si eu cu bicicleta spre el.
Ultima data cand m-am simtit oarecum incoltit era printr-un sat d-ala de pe hartile pe care le-am mai urcat si p-aici, venise un meltean acasa si deschisese portile sa bage ligheanu' tunarit in curte. I-au iesit vreo sapte caini de toate dimensiunile. Unu' mic, gen pechinez era cel mai agresit, si a reusit sa-i intarate si p-ailalti, in mare parte tomberonezi, da' si un ciobanesc mioritic cat bicicleta mea. Ala stia sa se uite la ei si sa-mi spuna "Nu musca, nu musca". Da' daca eram pe bicicleta in viteza, sigur sareau nasol la mine. Adevaru' e ca cu dreptu' sunt invatat sa dau spre ei cum era intr-un joc ESPN Extreme Games acu 15 ani, da' cu stangu' nu prea. Si cand sar din doua directii, e fwtere mare...
Majoritatea cand mergi pe langa bicicleta, te lasa in pace, eventual mai latra acolo, la caterinca. Si care sare spre mine, dau si eu cu bicicleta spre el.
Ultima data cand m-am simtit oarecum incoltit era printr-un sat d-ala de pe hartile pe care le-am mai urcat si p-aici, venise un meltean acasa si deschisese portile sa bage ligheanu' tunarit in curte. I-au iesit vreo sapte caini de toate dimensiunile. Unu' mic, gen pechinez era cel mai agresit, si a reusit sa-i intarate si p-ailalti, in mare parte tomberonezi, da' si un ciobanesc mioritic cat bicicleta mea. Ala stia sa se uite la ei si sa-mi spuna "Nu musca, nu musca". Da' daca eram pe bicicleta in viteza, sigur sareau nasol la mine. Adevaru' e ca cu dreptu' sunt invatat sa dau spre ei cum era intr-un joc ESPN Extreme Games acu 15 ani, da' cu stangu' nu prea. Si cand sar din doua directii, e fwtere mare...
Pe undeva prin Militari, pe langa strada Sibiu, ceva cu un cimitir pe acolo si o unitate militara, incercam sa o tai pe o strada sa ies spre Plaza. Si uite asa m-au vazut vreo 2 tomberonari, si inca vreo trei sareau din spatele unor masini, si inca vreo 5 ieseau de sub masini ca zombii aia din videoclipul lui Michael dar mult mai rapid.
Cu ei latrand la picioarele mele si cu inima bubuind in gat si in urechi, am reusit sa parcurc vreo 50 de metri cat sa ies mai la lumina.
Nici pana acum nu am mai dat pe acolo.
In alta ordine de idei, a venit vara. In consecinta, singurele mele ore de iesit la pedalat sunt de la 9:30 PM in sus.
Astazi pana la 10:30PM, ieri pana la 11:30PM.
Sunt zile cand ies la 11:30PM pana la 1 AM sau chiar 2. Va vine sa credeti ca asfaltul inca mai e cald la ora 1AM?
Totusi, exista un inconvenient: lipsa beacelor luminante a strazii carosabile sau a trotalului.
Am luat doo gropi pana acum pe neve si era sa intru in alt confrate trotinist care venea din sensul opus, tot incercand sa sar peste gropi si borduri.
'Tu-va muma'n *ur de primari jmecheri si oligofreni.
La fel e in Militari, la fel e pe la Unirii, la fel la Universitate, la fel prin Carol.
Also, am reusit sa fac si GPS-ul din telefon sa se conecteze super repede cu toate aplicatiile incercate (inafara de Spport Tracker pe care nu l-am mai reinstalat).
Se pare ca prostia asta de AGPS are nevoie de date ca sa descarce frecvent si periodic ceva bucati de almanach (ce-o mai fi si aia) ca sa ma localizeze in interiorul patrulaterului celular. De cand mai deschid GPS-ul cu wirelessul activ, isi descarca ce are nevoie iar aplicatiile se conecteaza afara la aer curat in vreo 10-20 secunde.
Cand oi avea ceva baterie mai multa o sa pun My Tracks la treaba.
LE: acu' vreo 2-3 ani nu putea veni nimeni la scarbiciu (un complex din asta de corporatii) pentru ca nu aveau unde sa o lase.
Am facut scandal, petitii, etc. S-au pus cate 2-3 rastele de biciclete la parterul parcarii supraetajate semi-free. Unde evident, sunt tot timpul biciclete si scutere si motociclete.
Da... intr-un complex din asta unde este de exemplu Re...ult, Bit....der, Eri....son, Sie...ns, etc, etc, asadar unde sunt pe putin 3000 de oameni, loc de biciclete sunt doar 30.
In parcarea de sub cladire nu am voie, ca acolo nu sunt rastele, iar parcarea aia e doar de la mid-manager in sus.
Nu pot veni in pantaloni scurti la serviciu, iar cu blugii nu pot pedala. Cateodata (99%) port cu mine un rucsac si asta inseamna transpiratie daca il port cu ambele bretele, indiferent ca e vara sau iarna.
E cam aiurea faza dar nu am ce face. Cand nu sunt in deplasari sau nu ies foarte tarziu de la munca, orele cand pot pedala deoarece s-a mai racit atmosfera sunt astea de care v-am zis, de la 9 juma in sus.
Aia cu cainii a fost intr-o sambata pe la 6 dupamiaza.
Cu ei latrand la picioarele mele si cu inima bubuind in gat si in urechi, am reusit sa parcurc vreo 50 de metri cat sa ies mai la lumina.
Nici pana acum nu am mai dat pe acolo.
In alta ordine de idei, a venit vara. In consecinta, singurele mele ore de iesit la pedalat sunt de la 9:30 PM in sus.
Astazi pana la 10:30PM, ieri pana la 11:30PM.
Sunt zile cand ies la 11:30PM pana la 1 AM sau chiar 2. Va vine sa credeti ca asfaltul inca mai e cald la ora 1AM?
Totusi, exista un inconvenient: lipsa beacelor luminante a strazii carosabile sau a trotalului.
Am luat doo gropi pana acum pe neve si era sa intru in alt confrate trotinist care venea din sensul opus, tot incercand sa sar peste gropi si borduri.
'Tu-va muma'n *ur de primari jmecheri si oligofreni.
La fel e in Militari, la fel e pe la Unirii, la fel la Universitate, la fel prin Carol.
Also, am reusit sa fac si GPS-ul din telefon sa se conecteze super repede cu toate aplicatiile incercate (inafara de Spport Tracker pe care nu l-am mai reinstalat).
Se pare ca prostia asta de AGPS are nevoie de date ca sa descarce frecvent si periodic ceva bucati de almanach (ce-o mai fi si aia) ca sa ma localizeze in interiorul patrulaterului celular. De cand mai deschid GPS-ul cu wirelessul activ, isi descarca ce are nevoie iar aplicatiile se conecteaza afara la aer curat in vreo 10-20 secunde.
Cand oi avea ceva baterie mai multa o sa pun My Tracks la treaba.
LE: acu' vreo 2-3 ani nu putea veni nimeni la scarbiciu (un complex din asta de corporatii) pentru ca nu aveau unde sa o lase.
Am facut scandal, petitii, etc. S-au pus cate 2-3 rastele de biciclete la parterul parcarii supraetajate semi-free. Unde evident, sunt tot timpul biciclete si scutere si motociclete.
Da... intr-un complex din asta unde este de exemplu Re...ult, Bit....der, Eri....son, Sie...ns, etc, etc, asadar unde sunt pe putin 3000 de oameni, loc de biciclete sunt doar 30.
In parcarea de sub cladire nu am voie, ca acolo nu sunt rastele, iar parcarea aia e doar de la mid-manager in sus.
Nu pot veni in pantaloni scurti la serviciu, iar cu blugii nu pot pedala. Cateodata (99%) port cu mine un rucsac si asta inseamna transpiratie daca il port cu ambele bretele, indiferent ca e vara sau iarna.
E cam aiurea faza dar nu am ce face. Cand nu sunt in deplasari sau nu ies foarte tarziu de la munca, orele cand pot pedala deoarece s-a mai racit atmosfera sunt astea de care v-am zis, de la 9 juma in sus.
Aia cu cainii a fost intr-o sambata pe la 6 dupamiaza.
Last edited by catacc on Thu May 10, 2012 12:39 am, edited 2 times in total.
Eh, probabil ca nu toata lumea are unde sa tina bicicleta "parcata" la munca. Si in functie de distanta, unii nu vor sa ajunga transpirati si batuti de soare la inceputul zilei de munca. E misto sa iesi si seara, eu unul am plecat trotilat de vreo doua ori juma' de oras de la un amic vara trecuta si mi s-a parut fun. ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
am posibilitatea sa aleg intre un cube acid 2011 si kellys quartz
rog suport din partea colegilor experimentati in domeniu .
rog suport din partea colegilor experimentati in domeniu .
[shadow]old nick : zerocool / jp_hadad[/shadow]
Din ce am auzit eu cu popular belief, Cube ar fi apreciate. Uite un review: http://www.freerider.ro/teste/cube-acid ... 11382.html
Sper macar sa ai unde sa mergi cu ea...eu nu mai suport vremea de afara, de 2 saptamani si ceva tot ploua si ploua, in fiecare drac de zi.
Sper macar sa ai unde sa mergi cu ea...eu nu mai suport vremea de afara, de 2 saptamani si ceva tot ploua si ploua, in fiecare drac de zi.
- Zâna Măseluţă
- Admin
Ca și în cazul javrelor pentru care fi-su a făcut un hotel acu oprescu își scoate iar o combinație mai veche cu pistele prin stâlpi și florării.
-
N-ai inteles nimic... acolo unde ti se pare tie ca vezi stalpi sunt de fapt niste intersectii virtuale, un fel de statii de teleportate in care poti sa intri si sa iesi oriunde in alta parte si in special pe lumea cealalta daca energia cinetica de intrare este suficient de mare pentru a rupe barierele inter-dimensionaleZâna Măseluţă wrote:Ca și în cazul javrelor pentru care fi-su a făcut un hotel acu oprescu își scoate iar o combinație mai veche cu pistele prin stâlpi și florării[/url].

bun.
acu' bicicleta mea facu' vreo 5-6 anisori (ce mai zboara timpul, dom'le) si desi inca mai e pedalabila, se simte o greutate mai mare la acea actiune.
plus ca are jante de aluminiu si mi-e frica sa intru intr-o renovatie de strada, plus ca e rigida si are ceva chilograme, iar eu nu mai sunt tanar
ideea e ca vreau bicicleta noua.
buget: undeva intre 1000 si 3000 RON.
am dat un ochi prin decathlon. multe modele in banii astia, dar eram bulversat de atatea 3-7-9 six in coada la acelasi rockrider si nu stiam care si ce diferente sunt.
in principiu vreau:
1. suspensie pe spate
2. nu prea sunt incantat de suspensia pe fata dar daca are, asta e, macar sa fie mai rigida ca numai de blege am dat
3. frane pe disc
4. jante duble
4.5 schimbatoare cu manete clic/clac sunt mai bune decat cele cu cursa simpla? (nu stiu cum se numesc nici alea si nici astea)
5. baloane mari ca sa mai preia din socuri si suspensie
6. posibilitate de montare iluminat
7. posibilitate de montat protectie pentru lant (sa nu imi prind pantalonii) sau cel putin protectie de foaie
8. posibilitate de montat portbagaj
9. forma sport sau de oras, nu conteaza. stiu doar ca alea sport sunt cele mai chele, iar eu nu ies doar in parc cu ea
10. de mers pe strada in oras si prin parcuri pe alei si mai putin pe pamant (tot prin parcuri, nu downhill) si borduri (astea sunt inevitabile, la stilul pistelor care au fost si care vor fi la fel instalate)
11. nu imi convine secondhand, asa ca daca se poate, doar magazine cu reprezentanta sau in cel mai rau caz, prezentare/comanda pe net
ce ziceti, am sanse sa gasesc totusi ceva?
sunt dispus la compromisuri.
daca mai exista magazine prin bucuresti unde pot sa pun mana si sa pipau obiectele, ar fi foarte bine.
multumesc frumos pentru ajutor.
le-am scris in ordinea procentajelor de preferat, adica primele sunt cele mai importante
m-am uitat pe net si la ceva biciclete cu suport activ la pedalat, dar am inteles ca se duce motorul sau regulatorul foarte repede, asa ca ies din discutie.
acu' bicicleta mea facu' vreo 5-6 anisori (ce mai zboara timpul, dom'le) si desi inca mai e pedalabila, se simte o greutate mai mare la acea actiune.
plus ca are jante de aluminiu si mi-e frica sa intru intr-o renovatie de strada, plus ca e rigida si are ceva chilograme, iar eu nu mai sunt tanar

ideea e ca vreau bicicleta noua.
buget: undeva intre 1000 si 3000 RON.
am dat un ochi prin decathlon. multe modele in banii astia, dar eram bulversat de atatea 3-7-9 six in coada la acelasi rockrider si nu stiam care si ce diferente sunt.
in principiu vreau:
1. suspensie pe spate
2. nu prea sunt incantat de suspensia pe fata dar daca are, asta e, macar sa fie mai rigida ca numai de blege am dat
3. frane pe disc
4. jante duble
4.5 schimbatoare cu manete clic/clac sunt mai bune decat cele cu cursa simpla? (nu stiu cum se numesc nici alea si nici astea)
5. baloane mari ca sa mai preia din socuri si suspensie
6. posibilitate de montare iluminat
7. posibilitate de montat protectie pentru lant (sa nu imi prind pantalonii) sau cel putin protectie de foaie
8. posibilitate de montat portbagaj
9. forma sport sau de oras, nu conteaza. stiu doar ca alea sport sunt cele mai chele, iar eu nu ies doar in parc cu ea
10. de mers pe strada in oras si prin parcuri pe alei si mai putin pe pamant (tot prin parcuri, nu downhill) si borduri (astea sunt inevitabile, la stilul pistelor care au fost si care vor fi la fel instalate)
11. nu imi convine secondhand, asa ca daca se poate, doar magazine cu reprezentanta sau in cel mai rau caz, prezentare/comanda pe net
ce ziceti, am sanse sa gasesc totusi ceva?
sunt dispus la compromisuri.
daca mai exista magazine prin bucuresti unde pot sa pun mana si sa pipau obiectele, ar fi foarte bine.
multumesc frumos pentru ajutor.
le-am scris in ordinea procentajelor de preferat, adica primele sunt cele mai importante
m-am uitat pe net si la ceva biciclete cu suport activ la pedalat, dar am inteles ca se duce motorul sau regulatorul foarte repede, asa ca ies din discutie.
Last edited by catacc on Sat Mar 23, 2013 10:12 pm, edited 1 time in total.