Cine mai citeste in ziua de azi?

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Yoshi

Post by Yoshi »

M|hai wrote:Mircea Eliade a fost genial. Stiati ca si-a facut un program riguros de studiu dormind 4 ore pe noapte ?

Chiar a spus ca voia la un moment dat sa-l scurteze la trei ore / noapte.
Nu mi se pare posibil, dupa cum nici profului meu de Lb. Romana din liceu nu i s-a parut plauzibil.

Citeste Instoria Religiilor.
Yoshi

Post by Yoshi »

double, sorry :oops:
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Cine mai citeste in ziua de azi? Eu. Devorez volumele Dune, am citit tot pana la Children of Dune
andrei

Post by andrei »

White Whisper wrote:He, he, autorul meu preferat e O'Reilly
:D prietenii stiu de ce :D

------------
ma distreaza un lucru: multe din manualele americanilor (carti care trateaza subiecte ca C++, linux, securitatea net, etc) incep cu chestii sufletiste, gen: "in loving memory of".
Spre exemplu:
<i>Teach Yourself C++ in 21 Days, Second Edition</i> incepe cu o dedicatie: <u>This book is dedicated to the living memory of David Levine.</u>

sau:
<i>Maximum Security: A Hacker's Guide to Protecting Your Internet Site and Network</i> incepe cu: <u>This book is dedicated to Michelle, whose presence has rendered me a prince among men.</u>

ultima e chiar frumoasa. concluzia: programatorii din State sunt si poeti? :)

work harder
workbot

Post by workbot »

fishbone m-ai impresionat pana la lacrimi. nu stiu cine spunea mai sus ca a citit aproape toti marii clasici. vreau sa-mi spuna asta in fata!!!!
Necrosero

Post by Necrosero »

Eu am citit destul de mult, dar nu neaparat "clasici" :)
reptila

Post by reptila »

fishbone wrote:Cine mai citeste in ziua de azi? Eu. Devorez volumele Dune, am citit tot pana la Children of Dune
Pai nu ai citit nici jumatate inca...
Mai ai 4 volume groase :
Imparatul-Zeu al Dunei
Ereticii Dunei
Canonicatul Dunei
Cartea Brundurilor - asta e cam dubioasa, parerea mea.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Stiu, mersi de incurajare :P
Ma rezum la volumele scrise de Frank Herbert himself
Oricum, ca Muad'Dib s-a dus sa vorbeasca cu Shai Hulud nu-mi mai plac asa de mult :-?
Yoshi

Post by Yoshi »

Parerea generala este ca unul dintre cele doua volume : God Emperor of Dune si Heretics of Dune sunt cele mai bune din serie.
Mie personal mi s-au parut foarte bune ambele, oricum, Saga Dune, care cuprinde :
Dune
Dune Messiah
Children of Dune
God Emperor of Dune
Heretics of Dune
Chapter House Dune

este o capodopera fara nici o indoiala.
Eu atat am citit de Frank Herbert....ar mai fi o carte, ceva cu niste teleportari, insa am citit-o demult si nu-mi mai aduc aminte titlul :oops:
Nu m-am apucat sa citesc ce a scris fiul-sau ( sper sa nu ma insel ) pentru ca mi s-a parut o decizie prea comerciala a o scoate pe piata.
Daca stie cineva cum se numesc cele trei carti ale lui Frank ( era vorba de o nava atotstiutoare parca ), spuneti-mi si mie pls. 10x

Ma tot chinui sa termin Whirlwind - James Clavell si nu prea am timp.
Jet Li

Post by Jet Li »

Acu citesc Edgar Allan Poe, culegerea de povestiri "Tales of Mistery and Imagination".
F misto si refreshing, intr-o perioada in care este la moda sa citesti romane scrise de autori sud-americani. (dupa cum la moda sunt si frecatul mentei pe treptele TNB sau pe buza artezienei de la Arhitectura)
OceanSoul

Post by OceanSoul »

Eu nu prea citesc in general, dar vreau sa ma apuc odata cu inceperea liceului. Pana acum am 2 carti la activ, citite chiar de mai multe ori. Restul nu mi-au placut sau le-am citit cu sila.
+RIP+ Undernet... | last.fm
"Românii sunt o naţie de miei în drum continuu spre abator." Alain Gavriluţiu
sorin

Post by sorin »

Fishbone si Toranaga, exista al 7-a carte : Dune 7. Am citit-o de 3 ori si de-abea a 3-a oara am inteles-o cu adevarat. Imi amintesc ca prin 92 incoace am dat o mica avere pe ciclul Dune. (si Fundatia lui Asimov)

PS: am vazut acest thread doar azi, iar schimbarea nick-ului meu a fost anterioara :P
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Toranaga wrote: Daca stie cineva cum se numesc cele trei carti ale lui Frank ( era vorba de o nava atotstiutoare parca ), spuneti-mi si mie pls. 10x
E vorba de trilogia Pandora scrisa impreuna cu Bill Ransom: Incidentul Iisus, Efectul Lazar si Factorul Inaltare.
In ciclul Dune Brian Herbert si Kevin Anderson au mai scos doua carti a caror actiune se petrece inainte de evenimentele din Dune: Dune: Casa Atreides si Dune: Casa Harkonnen. Din cate am inteles (eu nu am citit cartile) aceasta miscare nu a fost bine vazuta fiind considerata a fi facuta doar pentru bani.
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
MAXKOOL999

Post by MAXKOOL999 »

Eu am vazut in Paris cartile casa Atreides si casa Corrino. Dar bineinteles ca erau in franceza si nu m-am obosit.
Rule 37: There is no Overkill, only 'Open fire' and 'Time to reload'
SharpShooter

Post by SharpShooter »

Deci in concluzie se citeste si se citeste chiar mult, ceea ce nu e rau :D

Daca aveti cumva pe acasa ceva carti legate de al 2-lea Razboi Mondial si nu va folosesc dati-mi un PM pentru ca sunt interesat sa cumpar asa ceva :)
Image
..::Guns don't kill people! People kill people!::..
..::One Shot! One Kill!::..
Image
corli

Post by corli »

carti despre al doilea razboi mondial sunt o gramada.. subiectul a fost abordat de o gramada de autori.. mie personal mi-a placut destul de mult o carte scrisa de un memebru al rezistentei germane, pentru ca exista si asa ceva.. razboiul prezentat din punctul de vedere al unor germani care nu erau neaparat simpatizanti ai regimului hitlerist: Inainte mars pana ce totul tandari va fi de Bernt Engelmann.. e interesant de vazut si punctul asta de vedere.
si in privinta cumpararii unor asemenea carti.. uita-te prin anticariate..
corli

Post by corli »

a.. si in privinta lui Frank herbert totusi nu inteleg de ce atata tapaj.. e adevarat ca universul dune e super, dar totusi.. asta e un autor care a scris aproape numai despre asta.. mie personal mi se pare destul de trist sa citesti atat de multe carti care au aceeasi idee... aici se poate pune si seria fundatiei a lui Asimov.. prea mult!!! idei noi!! daca nu exista, atunci la ce bun sa mai scrii carti?.. sau la ce bun sa le mai citesti?
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

corli wrote:asta e un autor care a scris aproape numai despre asta..
Wrong! Pe langa Dune si trilogia Pandora, Frank Herbert a mai scris o gramada de carti:
  • The Dragon in the Sea (1956)
    The Green Brain (1966)
    Destination: Void (1966)
    The Eyes of Heisenberg (1966)
    The Heaven Makers (1968)
    The Santaroga Barrier (1968)
    Whipping Star (1970)
    The Worlds of Frank Herbert (1970)
    Soul Catcher (1972)
    The God Makers (1972)
    Hellstrom's Hive (1973)
    The Book of Frank Herbert (1973)
    Threshold: The Blue Angels Experience (1973)
    The Best of Frank Herbert (1975)
    The Dosadi Experiment (1977)
    Direct Discent (1980)
    The White Plague (1982)
Radical dreamer
Yoshi

Post by Yoshi »

si The Best of Frank Herbert ce este?
Mi se pare un nume cam ciudat pentru o carte :roll:
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Toranaga wrote:si The Best of Frank Herbert ce este?
Mi se pare un nume cam ciudat pentru o carte :roll:
Probabil e o colectie cu cele mai bune povestiri scurte ale sale.

Not so late edit:
The Best of Frank Herbert 1952-1964
(1975)
A collection of stories by Frank Herbert

Contents

Marie Celeste Move
Egg and Ashes
Cease Fire
Dragon in the Sea (excerpt)
Nightmare Blues
Looking for Something?

Google rulz!
Radical dreamer
workbot

Post by workbot »

Wrong! Pe langa Dune si trilogia Pandora, Frank Herbert a mai scris o gramada de carti:
--white whisper eu am impresia ca tu iei o bucata nesemnificativa din context si ii acorzi prea mare importanta...orice poate da un search pe gugal si sa vada ce-a scris frank .. corli spune o chestie cu care sunt de acord, si anume ca herbert e citit pt dune. Si n-ai decat sa spui ce vrei dar pt asta e cunoscut, pt ciclul dune. Daca tu l-ai citit pt ciuma alba, treaba ta.
Dune e ok, dar altceva nu mai stiti ? L-am citit, mi-a placut, gata! E un scriitor de sf bun insa mai sunt o groaza. Uite, mie cel mai mult mi-a placut Gibson. Mi se pare mult mai reprezentativ pt ceea ce inseamna viitor si ca ingeniozitate eu zic ca e cu mult superior lui herbert. Dar cu toate astea eu spun ca nimic nu poate egala un faulkner, camus sau hesse. Cam atat. Bafta!
The Godfather

Post by The Godfather »

O carte foarte interesanta despre cel de-al 2-lea razboi mondial este "Mari decizii in cel de-al 2-lea razboi mondial" scrisa de Jacques de Launay
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
corli

Post by corli »

nu am contestat valoarea ciclului dune.. l-am citit si mi-a placut mult.. dar aici s-a vorbit atat de mult despre dune incat pare sa fie singura carte de valoare care merita citita. nu stiti si altceva? ma gandeam ca aici ar trebui sa fie o discutie interesanta nu sa se discute despre dune pana ti se face scarba de ea. am citit-o, mi-a placut, dar am trecut peste asta.. si citind posturile astea m-am saturat pana peste cap de discutii despre dune!!!
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

workbot wrote:
--white whisper eu am impresia ca tu iei o bucata nesemnificativa din context si ii acorzi prea mare importanta...orice poate da un search pe gugal si sa vada ce-a scris frank .. corli spune o chestie cu care sunt de acord, si anume ca herbert e citit pt dune. Si n-ai decat sa spui ce vrei dar pt asta e cunoscut, pt ciclul dune. Daca tu l-ai citit pt ciuma alba, treaba ta.
Dune e ok, dar altceva nu mai stiti ? L-am citit, mi-a placut, gata! E un scriitor de sf bun insa mai sunt o groaza. Uite, mie cel mai mult mi-a placut Gibson. Mi se pare mult mai reprezentativ pt ceea ce inseamna viitor si ca ingeniozitate eu zic ca e cu mult superior lui herbert. Dar cu toate astea eu spun ca nimic nu poate egala un faulkner, camus sau hesse. Cam atat. Bafta!
Corli a spus ca Herbert este un autor care a scris aproape numai despre asta. Tu ce intelegi din asta? Ca vroia sa spuna ca e citit numai pentru asta e alta chestie.
Ca tot veni vorba de Gibson si cyberpunk, Philip K. Dick sau Norman Spinrad ai citit?
Radical dreamer
Mitzone

Post by Mitzone »

Principala problema cu cartile despre WW II de la anticariat este ca au fost editate in "epoca de aur", continutul lor fiind cenzurat ca atare. Dau un singur exemplu: "Cruciada in Europa", de Eisenhower (sper ca l-am scris corect), carte aparatuta la "Editura politica" in 1974, contine foarte multe referiri la calda prietenie a generalului pentru bravul popor sovietic, eroismul soldatilor sovietici, geniul lui Stalin etc. Daca o sa cititi si varianta originala, in engleza, o sa vedeti diferente destul de mari. Asa ca atentie la ce cumparati.
I know Kung-Fu!!!
std
Moderator

Post by std »

Dune...oh yes, am citit-o si eu...demult...excelenta cartea!
Tocmai am terminat "Stiri despre o rapire" de Garcia Marquez, e aparuta recent la RAO....trebuie s-o cititi!
workbot

Post by workbot »

Corli a spus ca Herbert este un autor care a scris aproape numai despre asta. Tu ce intelegi din asta? Ca vroia sa spuna ca e citit numai pentru asta e alta chestie.
Ca tot veni vorba de Gibson si cyberpunk, Philip K. Dick sau Norman Spinrad ai citit?
White Whisper -- esti un moderator nashpa!!! cu n mare! Si da, am citit. Dar asta nu inseamna ca nu ramai nashpa!!!! Si atat. ma pot contrazice cu tine toata ziua ca daca nu e .... ideea era cu totul alta.
Yoshi

Post by Yoshi »

chill mai!
ce draq, singura discutie despre carti si o ia pe cai gresite! [-X

Apropos, Toffler ati citit ?
andrei

Post by andrei »

ultima supercarte pe care am citit-o a fost alchimistul, de paulo coelho.

work harder
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

workbot wrote:
White Whisper -- esti un moderator nashpa!!! cu n mare! Si da, am citit. Dar asta nu inseamna ca nu ramai nashpa!!!! Si atat. ma pot contrazice cu tine toata ziua ca daca nu e .... ideea era cu totul alta.
Multam fain de aprecieri. Si nu, nu sunt Naspa, sunt Cel Mai Naspa. Nu vad ce legatura are faptul ca sunt moderator. Nu sunt pe sectiunea asta.
Aaah, uatever... Exista si PM pentru chestii de astea, sa stii... :-?
Radical dreamer
shatter

Post by shatter »

Citesc aproape tot ce-mi pica in mana. Legendele Olimpului, toate operele lui Jules Verne, Sadoveanu. Ciclul Dune, ala cu Ender, Stephen King, Radu Tudoran si...

Cel mai mult imi plac: "Magicianul" lui Fowles, cam tot ce-a scris Clavell ( King Rat... what a book), "Flacarile" a lui Tudoran, "Aurul Negru" al lui Cezar Petrescu si "The C Programming Language" de Kernigan si Ritchie :D

Ce nu inteleg e de ce va place voua Garcia Marquez. Mi se pare un scriitor mediocru ( si sa nu ma acuzati ca nu-i inteleg modul de a scrie... incearca sa fie un Picasso al literaturii, dar pictorul ala avea un pic de geniu in el) care a luat premiile care le-a luat mai mult din cauza ca face parte din grupul "bietilor" scriitori sud-americani defavorizati. Va rog sa va sustineti punctul de vedere.
corli

Post by corli »

paulo coelho.. pe mine m-a cam dezamagit autorul asta.. adica am auzit numai lucruri bune despre el.. intram in librarii si ma tot uitam la cartile lui.. si am primit cadou doua carti scrise de el: alchimistul si al saptelea munte.. din pacate pot sa spun ca dupa parerea mea nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor.. mi se pare atat de simplu si fara o idee fundamentala... de fapt le-a citit si frate-mio (are 13 ani) si i-au placut. poate ca asta este publicul tinta, atunci e de inteles...
ktistai

mai bine later dacat never

Post by ktistai »

fishbone wrote:Cine mai citeste in ziua de azi? Eu. Devorez volumele Dune, am citit tot pana la Children of Dune
shi io... acu vro 5 ani. herbert merita tot respectul
Last edited by ktistai on Fri Sep 12, 2003 9:49 am, edited 1 time in total.
Nu hotarashte nimeni pt mine ce e etic sau moral
Daca mor te ia la ###@ corpul meu astral
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal
Atat de natural denaturez cuvinetele in timp real
OceanSoul

Post by OceanSoul »

Eu am inceput sa citesc Shogun. Este captivanta si `Addictive`
Mai multe impresii dupa ce o citesc...
+RIP+ Undernet... | last.fm
"Românii sunt o naţie de miei în drum continuu spre abator." Alain Gavriluţiu
ibarbar

Post by ibarbar »

YES! oameni care inca mai citesc!
Ma cred ca as putea spune ca,virgula,cartea care mi-a placut cel mai mult si mi-se pare aproape de mine e Siddhartha de Hesse.

Dune e fain si imparatul dunei. Restul sunt cam plicticoase(nu prea mai tin minte hereticii).

Ma, da de Fundatie nu va legati? Io cred ca e mult mai faina decat alte serii SF, mai ales daca o citesti cu TOATE celelalte serii ale lui Asimov care se leaga cronologic. Ce mai, un univers intreg. Uite AICI material de joace si filme.
icub4ucm

Post by icub4ucm »

In momentul de fata sunt pe cale sa termin "Thanatonautii" de Bernard Werber, o carte despre exploratorii "Continentului Ultim" : Moartea.
E o carte superba care o recomand tuturor. Urmeaza cu un pic de noroc Cronicile vampirilor de Anne Rice
I saw a light at the end of tunnel. I went closer and I was right...It was a light...The light of a flamethrower
MAXKOOL999

Post by MAXKOOL999 »

icub4ucm wrote:In momentul de fata sunt pe cale sa termin "Thanatonautii" de Bernard Werber, o carte despre exploratorii "Continentului Ultim" : Moartea.
E o carte superba care o recomand tuturor. Urmeaza cu un pic de noroc Cronicile vampirilor de Anne Rice
Ba iti recomand sa urmeze continuarea la Thanatonauti, si anume Imperiul Ingerilor, tot de Werber, aparuta in editura Lucman. Dupa care ai putea sa citesti si trilogia Furnicilor de acelasi autor.
Rule 37: There is no Overkill, only 'Open fire' and 'Time to reload'
The MAN

Post by The MAN »

Cine mai citeste in ziua de azi?
:D Cine stie alfabetul :)
Necrosero

Post by Necrosero »

Mah dar voi numai de Dune ati auzit? Daca vreti carti SF bune, dintre cele pe care le-am citit eu si mi-au placut va recomand :
- Domn al Luminii (Roger Zelazny
- Seniorii Razboiului (Gerard Klein)
- Omul Din Castelul Inalt (Philip K. Dick)
- Neuromancer (William Gibson)
- Cronici Martiene (Ray Bradbury)
- Omega (William Gibson)
Toate astea-s romane, numai ultimele 2 sunt nuvele si merita citite over and over again...
alin

Post by alin »

ultima carte pe care am citit-o se numea Leul din Iudeea si era scrisa de un fost agent al mosadului Ostrovski sau cam asa ceva.dar cartea mea favorita este Cartea de la San Michele,de Axel Munthe .Eliade e tare ,Rebreanu si mai sunt destui .litratura romana si straina a fost singurul lucru care mi-a placut in liceu
don't be sad, and don't be blue, frankestein was ugly too
Post Reply