ce marca de bere preferati?

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

BuHa

Post by BuHa »

Heineken
Stella
Corona
Desperados
I have the power to take everything, including your life.
Merced
Moderator

Post by Merced »

In general in topul preferintelor mele se afla Becks si Holsten, astea mai mult la ocazii speciale. In general prefer Timisoreana, pentru pretul bun, dar si gustul mai mult decat decent! Ma rog, in serile de vara, in spatele blocului la bancutza cu gasca mergeau bine bidoanele de 2l de Skol! :)
Necrosero

Post by Necrosero »

Apropo de bidoane de 2L, cea mai buna bere imbuteliata in felul asta mi se pare a fi Gambrinus, si dupa aceea poate Burger...
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Post by STalKer[KooKieS] »

Cu toate ca nu prea beau eu bere sa ma omor ... uite un clasament

locul 1:Setlla Artois si Silva neagra - imi plac cel mai mult
locul 2:Timisoreana ... e buna la gust
locul 3:Carlsberg si Heineken - sunt un pic mai dulci decat celelalte beri
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
danboc

Post by danboc »

Carlsberg imi place cel mai mult dar asta nu inseamna ca si beau des, in mod frecvent insa beau Tuborg Gold, mi se pare cea mai buna bere la banii aia cu pretentii de premium chiar, alte beri pe care le suport ar mai fi Silva si Ursus. Beck's mi se pare chioara (fara acid de fapt) iar restul berilor nu ofera nimic in plus deci le beau in lipsa de altceva. Oricum nu m-as risca sa beau vreo posirca care costa 1 leu sau mai putin.
ybres

Post by ybres »

STalKer[KooKieS] wrote:Cu toate ca nu prea beau eu bere sa ma omor ... uite un clasament
N-ar trebui sa bei deloc, esti minor. :tongue3:
Mie imi place Timisoreana, desi acum sunt la regim si nu pot sa beau deloc. :sad1:
...
Widsith the Wanderer

Post by Widsith the Wanderer »

cred ca cea mai buna bere poe care am baut-o este Dab, yami-yam.... si evident Leffe si Guinnes (sper ca am scris bine :tongue3: )
apoi vin Timisoreana, Ciuc si Silva......
Merced
Moderator

split2

Post by Merced »

Ma scuzati ca fac un bump la topicul asta, dar am o intrebare generala si nu mi-o pun decat de vreo doua zile, deci topicul celalalt nu era potrivit. Recent am consumat intr-un local si mi-a placut la nebunie bere Bavaria. De atunci caut prin magazine si nu gasesc nicicum respectiva bere. Pentru ca pretul ei mi s-a parut decent pentru un local(5 lei) m-am gandit tinand cont de preturile practicate de ei ca daca as gasi asa ceva in magazine ar fi cam la jumate, mai mult decat decent pentru o bere care mi s-a parut extraordinara.
Deci, ati vazut pe undeva bere d-asta? Magazine gen hypermarket ceva?
Răzvan

Re: Întrebări generale.

Post by Răzvan »

Presupun ca asta o sa te ajute cat de cat? : http://www.masata.ro/content.php?cid=130
Superfly
Merced
Moderator

Post by Merced »

Da, mai scumpa ca-n localuri. Ce naibii... Eu vreau sa stiu cine o aduce in tara, ca ma duc si iau de la distribuitor cu lada. Diseara poate aflu de la o tipa care lucreaza unde beau eu asa ceva, dar sunt mici sanse sa aiba idee ea.
Pana atunci, altcineva?
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Eu astept avataru.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
TripleX

Post by TripleX »

Adica sa-si schimbe avatarul iar? De abia cand incepusem si eu sa ma obisnuiesc cu 'francusa'. And Merced, nu am baut Bavaria dar presupun ca-i foarte buna de o cauti cu atata inversunare :d
...
Spoiler!
Why so curious?
...
Calin Banc

Post by Calin Banc »

Merced, s-au scumpit alcoolicele? Nu prea beau când ies în locale, dar ultima dată când au comandat nişte amici o bere, Becks-ul era vreo 4,5-5 LEI. E mai bună berea respectiă decât vechiul tău avatar? :-k
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
m4v3rick

split1

Post by m4v3rick »

Pai pretul la crasma il da crasma sau patronul ei. Poti gasi Heineken :tongue3: si la 5 lei dar si la 12-15lei in functie de establishment. Apropo, Bavaria aia de care vorbeati mai sus de cine-i umpluta aici la noi, dare corportatie?
Image
Merced
Moderator

Post by Merced »

Tin sa dezamagesc dar nu mai schimb avatarul.
Berea seamana un pic cu Beck in perioada cand nu se fabrica la noi. Desi ii zice Bavaria e facuta in Olanda, si nu o "umple" nimeni aici, e adusa de acolo, spre marea mea surprindere. Ca sa o descriu mai in detaliu, e genul de bere care "intra" usor. Nu lasa gust dulce sau acru in gura, nu ragai de 100 de ori dupa o sticla, desi e un pic mai acidulata decat altele. Mi se pare foarte ok. Cica s-ar gasi in Auchan, poate dau o fuga p-acolo sa vad, desi nu ma astept la vreo minune. Daca ar costa sub 2.5 lei ar fi corect pretul, altfel deja sare calul.
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Merced wrote:. Cica s-ar gasi in Auchan, poate dau o fuga p-acolo sa vad.
Sau mai bine nu. Oricum preţul de 2.5 lei e ficţiune speculativă.
De avatar ce sa spun, dai tu de un rachiu, o ţigară sau vreo roabă de dacie ceva si vei schimba avatarul. Am dosarul tău de cadre pe masă şi aşa scrie aici la profilu userului...
Merced
Moderator

Post by Merced »

Fictiune, nefictiune, sunt curios cat ar costa, si mai ales de ce nu am gasit decat in localuri, ca doar nu-i bere cu circuit inchis.
Poftim avatar:
bavaria.jpg
bavaria.jpg (41.84 KiB) Viewed 933 times
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Merced wrote:Tin sa dezamagesc dar nu mai schimb avatarul.
Berea seamana un pic cu Beck in perioada cand nu se fabrica la noi. Desi ii zice Bavaria e facuta in Olanda, si nu o "umple" nimeni aici, e adusa de acolo, spre marea mea surprindere. Ca sa o descriu mai in detaliu, e genul de bere care "intra" usor. Nu lasa gust dulce sau acru in gura, nu ragai de 100 de ori dupa o sticla, desi e un pic mai acidulata decat altele. Mi se pare foarte ok. Cica s-ar gasi in Auchan, poate dau o fuga p-acolo sa vad, desi nu ma astept la vreo minune. Daca ar costa sub 2.5 lei ar fi corect pretul, altfel deja sare calul.
Da, asta e bere buna, nu lipseste din cos cand merg la cumparaturi (eu o iau din Carrefour, e 2.7 lei). Musai sa fie la sticla, altfel la cutie e ca oricare altele. M-am molipsit in Olanda, unde numai din asta beam. Bine, la sticla de 0,33 ca nu prea se stie de 0,5 pe acolo.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Multam frumos de info. 2.7 lei nu e departe de pretul "fictional" de 2.5 lei pe care-l estimam eu. Acum tre sa se mai deschida Carrefour-ul din Pitesti ca sa ma aprovizionez si eu mai des. :laughing6:
La urmatoarea intalnire forumistica, daca ne petrecem ai o Bavaria de la mine. :thumbleft:
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Bag piciorul în el de googleadsense si în banerele cu joe, ar fi trebuit sa percepem un comision pentru fiecare bere sau şaormă de-asta de zboară pe forum, aveam acum un majordom care-mi deschidea calculatorul o secretară care-mi dactilografia posturile pe aici. Si pe smărăndescu să păzească serveru.
Nu vi se pare cam dulce Bavaria? Cam în genul în care Carpatina e prea dulce pentru o apă de băut.
Merced
Moderator

Re: ce marca de bere preferati?

Post by Merced »

Desi nu-mi plac vinurile dulci, nici macar demidulci, o bere un pic dulceaga mi se pare ok. Ti-am zis eu le "depistez" dupa cum intra. In general astea "entry-level" intra greu, ragai in draci dupa ele. Ce-mi placea Timisoreana dar cat de rea a ajuns acum. Nici Tuborgul nu-mi place deloc, desi multi o prefera, mai bine beau 2-3 Bavaria si ma simt mai bine decat sa chinui la propriu sa beau un Tuborg.
Bavaria are 9.5/10 din partea mea. :tongue3:
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Corona, Becks, Holsten, asta in ordinea bugetului.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
myx4ever

Post by myx4ever »

nu pot sa spun ca am o marca preferata ( acu vreo 10 ani imi placea super mult Sailer). Momentan iau ce-mi suna mai bine pe moment. De obicei incerc Guiness dar ajung si la Stella, Becks, Carlsberg, Heineken. Imi place iar f mult Weißbier si amstelu.
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
SergiuA&B

Post by SergiuA&B »

Tuborg Gold,Timisoreana,Silva,Ursus,Stejar.Berea heineken e in fundul listei :drinking:
Old nick :Nokia
Trance Around The World
Mitza_003

Post by Mitza_003 »

Nokia wrote:Berea heineken e in fundul listei
De ce? Mie imi place. :drinking:
...a good rhyme does more damage than a '47...© [smilie=Sign-Leet.gif]
pompiliu92 wrote:Dar eu nu ma refeream sa le vindem gratis,am si spus mai sus sa le vindem pe profit
andrei

Post by andrei »

de ce tr sa masurati berea dupa cate ragaituri provoaca? sunt prea multe detalii pt cititori.

si e funny aia cu berea in fundul listei.. a naibii lista.. are si fund acum . "finalul/capatul" listei nu va satisfacea?

work harder
Merced
Moderator

Post by Merced »

Pai eu personal masor nu neaparat ragaiturile, dar am zis ce, senzatii, chestii... :laughing6: Unii poate apreciaza o bere care baloneaza, una amara care-ti lasa gura punga, d-aia pe langa nume eu prefer si o descriere cat de cat, ca sa vad daca e conforma cu cerintele mele. :D
De exemplu eu nu suport beri gen Corona si Salitos(asta-i in alta categorie, dar nu-mi place). Fiecare cu gusturile sale...

@Mitza: Probabil pentru ca gusturile nu se discuta, sau pentru ca e prea scumpa. :d De baza cand nu e buget a ramas ori Timisoreana(la PET sau cutie) care desi nu mai e ce-a fost merge in continuare la baute ad-hoc, sau Golden Brau la sticla.
Acum cand ies in oras am gasit un local mic unde se fac niste salate extraordinare(da, am terminat-o cu saormele pentru o perioada :D ) si beau Bavaria care m-a facut sa redescoper gustul unei beri bune la un pret acceptabil.
Heineken mai beau ocazional, insa gasind Bavaria parca nu se mai justifica banii in plus.
Beri de care m-am ferit pana acum: Neumarkt - berea "copilariei" ca sa zic asa, d-asta beam in clasa a 7 a dupa ore cand se gasea un PET de 2.5 litri, cand am baut ultima oara avea gust de detergent si am taiat-o de pe lista, asta prin clasa a 8a :D -, Lowenbrau - mi-a zis un "expert berolog" ca nu-i buna de nimic - si alte beri de genul.
Bergenbeer mai ia frate-meu, dar mie gustul ei nu-mi place. Deloc.
O bere dubioasa am luat asta vara din Hateg. Berea locului numita cum altfel decat Hategana. Dar din motive de portbagaj full s-a pierdut pe acolo si am consumat-o abia acasa. Frate-meu m-a intrebat "Ce-i maltu' asta?", mie insa nu mi s-a parut chiar rea. Sigur, avea un gust specific, pe care unii il apreciaza, altii nu.
Mai tin minte ca prin 2000 la tara inca se gasea bere Balea nepasteurizata, d-aia de trebuia s-o tii la rece si s-o bei repede ca se facea varza. Desi era nepasteurizata, buna bere la gust. Am gasit cativa ani mai tarziu, prin 2003 bere Balea la pet de 1.5 litri care era surprinzator de buna, asta prin judetu' Dambovita.
De atunci n-am mai vazut picior de sticla d-aia, mai stie cineva daca mai exista? [smilie=maniac.gif]
m4v3rick

Post by m4v3rick »

Pai raspunsu' cu berea preferata se gaseste la mine, in semnatura :laughing6: , dar in rest, avand in vedere ca-s un consumator fidel, mai simplu e sa zic ce beri nu-mi plac ca-i mai usor si mai putin de scris: numaru unu, si cel mai important: URASC BEREA LA PET, indiferent de marca, daca e la PET cade din start (mai pun gura pe bere la pet, doar daca is in Sahara, Gobi sau alte suprafete terestre si raman fara carburant, in loc de a deveni un adept MISA ma apuc de PET). 2. nu-mi place Bergenbieru, Ciucu si berile "autohtone"/"locale" care zici ca-s facute din ce ramane pe fundu' butoiului.
Image
myx4ever

Post by myx4ever »

ca tot a venit vorba de Hategana... it's Heineken now my dear. Yeah, u heard me... HEINEKEN. ;) Daca treci prin hateg o sa intalnesti marea fabrica ( ii chiar la strada :P ) pe care scrie mare HEINEKEN.
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
GoreMotel

Post by GoreMotel »

Mie îmi place DAB, o cumpăr din Cora, dar mai rar din asta. În zilele normale consum cu plăcere Becks, poate Carlsberg, câteodată şi Golden Brau la sticlă de plastic de 2L.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Ca tot a reinviat topicul din morti si mi s-au schimbat gusturile din 2004 de cand am scris, am mai si descoperit niste chestii.
Bere taiata: jumatate Killian Irish Red si jumatate Guinness
Blue Moon, o bere "alba" aka witbier belgian-style lansata in 1995 de firma americana Coors. E buna si merge de minune cu o felie de portocala.
Apoi imi plag lagers fermentate cu miere, deci dulcegi, precum Michelob Honey Weiss sau JW Dundee's Honey Lager. Oare ce mai e. New Belgium Fat tire si niste beri locale de care nu a mai auzit nimeni. Ocazional eu si sotia mai "fugim" la o pizzerie de aici unde bagam chestii din import precum Duval si alte alea la 6-10 dolari sticla [smilie=maniac.gif] , au 130 de beri importate de pretutindeni, chiar si mizeria aia numita Peroni.
Mai merge strecurata si o Corona mai ales in zilele calduroase de vara.
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Zâna Măseluţă wrote: Nu vi se pare cam dulce Bavaria?
Mie mi se pare potrivita pentru orice fel de sete, indiferent de anotimp. Mai aspra e 8.6 dar nu straluceste, mai ales ca e la cutie.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Bine spusa partea cu anotimpul. Nu-mi aduc aminte sa-mi fi fost pofta de vreo bere la -10 grade, in afara de asta. Si iarna chiar nu obisnuiesc sa consum bere, dar de cand am gasit-o p-asta s-au schimbat putin lucrurile.
Bluetooth

Post by Bluetooth »

Eu nu prea am baut beri mai "exotice", dar ce se gasesc mai usor la noi:
1. Stella (my love :d )
2. Becks
3. Ursus
4. Timisoreana
5. Skol

Cele care NU imi plac deloc sunt Tuborg, si cele de 2L (Newmarkt, Burger si alte caca-maca bune DOAR la betie disperata cand nu ai bani si nici nu gasesti altceva [smilie=maniac.gif] )
LE: a si mi-am reamintit, din seria celor care nu imi plac: Golden Brau
sorin

Post by sorin »

mai ling câte un Bulmers din când în când. este cidru aka bere din mere. excelent cu cuburi de gheaţă.
http://www.bulmers.ie/home.asp
cât despre guinness... nu ştiu cum se poate bea mizeria aia. cel puţin pe mine mă face să dorm pe budă noaptea întreagă, după 2-3 halbe (pint, aka 568ml).
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
FATHER

Post by FATHER »

Pai bea mai multe si atunci nu mai conteaza pe unde dormi...
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
sorin

Post by sorin »

mai mult de 2 pint nu pot. mi-e greaţă. are gust de coji de ouă pisate. (s, nu ş)
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
FATHER

Post by FATHER »

Io am ramas tot la Gosseru' ala mic, importat de la tata lui din Austria.
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
Mitza_003

Post by Mitza_003 »

Imi place foarte mult Hategana, e ieftina si buna. Ohh ardealu'.... [smilie=maniac.gif] \:D/
...a good rhyme does more damage than a '47...© [smilie=Sign-Leet.gif]
pompiliu92 wrote:Dar eu nu ma refeream sa le vindem gratis,am si spus mai sus sa le vindem pe profit
nemesys_alien

Post by nemesys_alien »

Haineken
Calsberg
Tuborg Black
http://nemesysdesign.evonet.ro/blog | Sunt normal am doar nevoi speciale, acoperite de sume proportionale! | Money don't buy hapiness but it's a good damm down payment. :-({|= | Be SmaRt don't be a retard ! Mcintoshing / Hcintoshing
Post Reply