Mai greu pe 256 de biţi. Mai jos pe pagină scrie clar "Latime de banda memorie (biti): 128"alexis wrote:am gasit pe site-ul http://www.emag.ro/product_info.php?cal ... pindex=125
un 6600 gt pe 256 bitipe net nu am vazut asa ceva.
e reala sau doar o eroare?[/url]
6600GT(AGP)
Moderator: Moderatori
While politicians is sounding like strippers to me
They saying
But I don't wanna hear it
"Ooo baby you want me
Now you can get this lapdance here for free"
They saying
But I don't wanna hear it
"Ooo baby you want me
Now you can get this lapdance here for free"
Tocmai am luat un Asus n6600 GT, pe agp. Are memoriile la 1.6, dar frecventele default sunt 500/900. Mai mult, cu utilitarul de la Asus, nu poti sa urci frecventa memoriei la mai mult de 960.
Am intampinat totusi urmatoarea problema: tv-out-ul nu vrea sa mearga sub nici o forma altfel decat alb negru. Are cineva vreo idee? O alta veste porasta este ca nu mai imi merge Cossacks. Cand vreau sa intru in joc, imi apare un ecran negru si dupa cateva secunde, revine la descktop. Oare ma paste o reinstalare de Win?
In rest sunt super incantat de placa, cel putin atat cat am apucat sa o testez. Cam sarac totusi bundle-ul.
Am intampinat totusi urmatoarea problema: tv-out-ul nu vrea sa mearga sub nici o forma altfel decat alb negru. Are cineva vreo idee? O alta veste porasta este ca nu mai imi merge Cossacks. Cand vreau sa intru in joc, imi apare un ecran negru si dupa cateva secunde, revine la descktop. Oare ma paste o reinstalare de Win?
In rest sunt super incantat de placa, cel putin atat cat am apucat sa o testez. Cam sarac totusi bundle-ul.
- coyote_urat
Esti sigur ca sunt de 1.6? Daca sunt, atunci foloseste alt utilitar pt oc. In principiu ar trebui sa ai optiunea de oc si in Settings->Advanced din Display Properties, in tab-ul GeForce 6600GT. Cossacks-ul e posibil sa nu mearga si de la drivere. O reinstalare de Win ar fi binevenita, mai ales daca nu ai facut kestia asta cand ai skimbat placa. Fa update la driverul placii video si vezi dupa aceea daca s-a schimbat ceva.
Daca o componenta a unui sistem se va strica, atunci cu sigurantza va fi cea mai scumpa sau cea mai dificil de inlocuit...
- coyote_urat
- coyote_urat
Eu am pus ochii pe un Leadtek 6600TD deoarece am vazut ca are un super pret si anume 5.400.000.M-am uitat la specificatiile tehnice de pe site-ul placii si am vazut ca are 300MHz la GPU si 500 la memorii.Acuma va intreb eu pe voi, e buna de ceva placa asta?Merita investitia de 5 mil?Se poate face OC la placa?
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
Eu am luat Leadtek Geforce 6600td agp de la Torent cu 5,750,000(garantie 2 ani) cred ca am facut o investitie buna inca n`am bagat`o la teste. Curios faptul de la bun inceput trebuie instalata mufa de alimentare suplimentara, altfel te avertizeaza ca nu este alimentata corespunzator. Nu am incercat sa maresc voltajul din bios l`am lasat la 1,5v.
pac pac
Rezultatul e normal pe un Sempron, de asta nici nu face fata la testul cu 8 surse de lumina.Racer wrote:Pai....mi se pare cam putin.Eu scot 8500 cu FX-ul meu Chaintech 5200 Ultra.Cred ca am sa ma orientez totusi spre un 6600GT.FIDO wrote:Am scos 10171 in 3dmark 2001se build 300, am vazut ca nu prea face fata la testul cu 8 lumini (caruselul).
- coyote_urat
Revin... Cu noul meu GT (540/1000) scot 16000 in 3DMark 2001SE, pe un Barton M 2500+ @ 2150, 256 RAM, AN7... Cred ca ma trage in jos memoria, altfel nu imi explic scorul... O sa incerc si 3DMark2k3, ca nu depinde de sistem. Oricum, tare placa in rest, joc orice cu AA/AF la max. Se impiedica de la lipsa de memorie, dar dpdv al placii video nu ma plang
.
Cred totusi ca diferenta majora fata de placa pe PCI este caldura degajata (data de conectorul MOLEX si bridge-ul PCI-AGP).
Pana acum, este ok Gainward, dar sufera foarte mult la capitolele bundle si suport. Va recomand Leadtek daca tzinetzi la aceste "amanunte", ca in rest placile sunt aproximativ egale ca performantze.

Cred totusi ca diferenta majora fata de placa pe PCI este caldura degajata (data de conectorul MOLEX si bridge-ul PCI-AGP).
Pana acum, este ok Gainward, dar sufera foarte mult la capitolele bundle si suport. Va recomand Leadtek daca tzinetzi la aceste "amanunte", ca in rest placile sunt aproximativ egale ca performantze.
Daca o componenta a unui sistem se va strica, atunci cu sigurantza va fi cea mai scumpa sau cea mai dificil de inlocuit...
- coyote_urat
Esti sigur? Poate il trage... altfel! Nu de altceva, dar caldura degajata de la circuitele care tzin de Molex (sau care SUNT langa Molex
) este mai mare decat cea degajata de GPU... La fel si cu adaptorul PCI-AGP.

...Hmm...asa e. Silly me. Oricum placa sta suficient de rece cat s-o pot duce la 590/1200 stabil.Nu stiu de ce cu noua versiune de 3dmark03 placa scoate cu vreo 200 de puncte mai putin inainte. Acum am reusit sa-mi duc proc-ul la 2450 si speram sa scot un 9000 cu ea. De unde .....Am reusit doar 8700, iar inainte reusisem cu proc-ul mult mai putin overclockat 8850.
Pai vroiam sa maresc voltajul la agp ca sa ii dea mai mult curent.... dar am pus conectorul molex si crede`ma ca si la el mi`a fost frica sa`l pun, zic cine stie iese fum din ea:), plus ca mai are o mufa mai mica cu 4 pini da banuiesc ca e pt alte placi sau e de rezerva. Eu sunt multumit de ea da vad ca in doom3 merge sacadat rau si are timpi de incarcare enormi, numai conteaza setarile de calitate sigur erau medii. Am trecut un pas cu placa video care era ce`a mai costisitoare... acum urmeaza cpu si placa de baza
))), si ramu da ala e eftin il iau repede. Acum e prb mare cand o sa schimb placa de baza tre neaparat sa iau nforce3 si amd64 pe 754 are suport agp.

pac pac
- coyote_urat
Uau! 590... Nu am incercat inca 590, dar la 540 nu trece de 47 de grade... O fi mult
? Mai ales ca threshold-ul este de 127 de grade... M-ar interesa niste temperaturi.. la voi cum sta?

- coyote_urat
FIDO man, Molexul este obligatoriu... Iar voltajul la AGP poti sa-l cresti oricand vrei tu, daca vrei sa-ti skimbi placa pe una NEARSA! Placile video sunt f sensibile la voltajul AGP, asa ca nu te juca daca nu esti experimentat....
- coyote_urat
Nu merge sa editez, asa ca o sa scriu asa...
Placa ta de baza este ok, iti recomand insa cu caldura inca 256 de RAM... O sa vezi niste diferente substantiale! Mai ales la timpii de incarcare.
Placa ta de baza este ok, iti recomand insa cu caldura inca 256 de RAM... O sa vezi niste diferente substantiale! Mai ales la timpii de incarcare.
575/1120 am trecut stabil de 2003(8600 puncte) si 2005(3600 puncte) cu temperatura de 53 grade la iesirea din teste.Cred ca e ok!coyote_urat wrote:Uau! 590... Nu am incercat inca 590, dar la 540 nu trece de 47 de grade... O fi mult? Mai ales ca threshold-ul este de 127 de grade... M-ar interesa niste temperaturi.. la voi cum sta?
- coyote_urat
Hmmm... in cazul asta cred ca o sa duc si eu memoria mai mult... Eu am groaza de oc la memorie, ca am avut o experienta cu un Radeon 9100 la care mi s-a dus o memorie de la oc. Problema este ca nu exista monitorizare pentru ele, iar de atins nu pot sa le ating k sa verific... Si chiar nu vreau ca dupa o ora de jucat BF1942 sa ma trezesc cu artefacte permanente 

De ieri sunt si eu posesorul "fericit" al unui Sparkle 6600GT, un mic review aici : http://www.tekbunker.com/reviews/Sparkl ... ge_1.shtml
am apucat sa fac doar testele in 3dmark03 si 05 cu sistemul din semnatura totul pe default, driver 71.90
3dmark03 = 7538 ; 3dmark05 = 3195
fata de Asus V9950GE (asta am avut inainte) se simte un spor de performanta considerabil si nu ma refer la teste sintetice ci cum se descurca in jocuri. parerea mea este ca e cel mai bun upgrade care se poate face fara o cheltuiala foarte mare. 6600GT a inmormantat seria FX !!
am apucat sa fac doar testele in 3dmark03 si 05 cu sistemul din semnatura totul pe default, driver 71.90
3dmark03 = 7538 ; 3dmark05 = 3195
fata de Asus V9950GE (asta am avut inainte) se simte un spor de performanta considerabil si nu ma refer la teste sintetice ci cum se descurca in jocuri. parerea mea este ca e cel mai bun upgrade care se poate face fara o cheltuiala foarte mare. 6600GT a inmormantat seria FX !!
- coyote_urat
Buun... Revin cu scoruri pentru GT-ul de la Gainward: 34xx in 2005 si 84xx in 2003. Asta cu frecventele 560/1100. Ah, daca ar mai duce mai mult, ca nu am absolut nici o problema cu incalzirea... Am pus AS5 pe GPU si acum nu trece de 45 de grade in full load...
Man da si tu in gura la sparkle ala zdravan caci sunt cam cele mai OC pe agp.Io am reusit 9218 in 03 si 4034 in 05 si sper sa mai cresc!!!!Nu-l ierta ca are si racire bunicica!Pune si tu inca un ventilator daca ii dai blana sa bata pe placa viseo.Astept rezultate de la toata lumea!!!
DFI nf4 ultra-D ,A643000(9x315) ,xp-90+enermax ,2x512 twinx 4400(315mhz 2.5-4-3-7 1T) ,WD 160Gb sata ,sapphire x800xl , Hiper Power type-R 480W !
Avand in vedere popularitatea de care se bucura in ultima vreme chipul 6600gt, am decis ca e vremea sa-l am si eu. Astfel, azi am platit 2.5 milioane pentru un upgrade de la un no name 5900xt la un leadtek 6600gt tdh.
Bun, o bag in pc, instalez ultimele versiuni de 3dmark 2003 si 2005, pun 71.84 dupa ce dezinstalez 66.93 si sterg ce a mai ramas cu drive cleaner si dau direct 575/1100. Rulez 2003 si scoate aproximativ 8100. Apoi in 2005 imi da un rezultat socant : aproximativ 1800
Mai mult de 1800 nu am reusit sa scot in 2005 sub nici o forma. Am pus si 66.93 si inca unu si iar 71.84, evident de fiecare data uninstal si stergere cu drive cleaner. Am verificat sa nu fie nici un antialiasing sau anisotropy si setat pe performance. Am mai schimbat fast writes in bios on/off precum si aperture size fara rezultat.
Singurul lucru care nu l-am facut este sa reinstalez Xp-ul.
Credeti ca o reinstalare poate avea un efect in bine asupra rezultatului din 2005, avand in vedere ca in 2003 scot un scor cat de cat normal pentru un 6600gt si anume 8100?
Bun, o bag in pc, instalez ultimele versiuni de 3dmark 2003 si 2005, pun 71.84 dupa ce dezinstalez 66.93 si sterg ce a mai ramas cu drive cleaner si dau direct 575/1100. Rulez 2003 si scoate aproximativ 8100. Apoi in 2005 imi da un rezultat socant : aproximativ 1800
![Eek [smilie=Eek.gif]](./images/smilies/Eek.gif)
Mai mult de 1800 nu am reusit sa scot in 2005 sub nici o forma. Am pus si 66.93 si inca unu si iar 71.84, evident de fiecare data uninstal si stergere cu drive cleaner. Am verificat sa nu fie nici un antialiasing sau anisotropy si setat pe performance. Am mai schimbat fast writes in bios on/off precum si aperture size fara rezultat.
Singurul lucru care nu l-am facut este sa reinstalez Xp-ul.
Credeti ca o reinstalare poate avea un efect in bine asupra rezultatului din 2005, avand in vedere ca in 2003 scot un scor cat de cat normal pentru un 6600gt si anume 8100?
Revin
Se pare ca in entuziasmul meu am fost neatent la un aspect si anume driverele placii de baza.
Acum cateva saptamani sau mai mult chiar am instalat din greseala driverele de nforce4
. Ei, sistemul nu a avut nimic si a mers in continuare dar nu am observat ca imi disparusera din device manager mai multe chestii cum ar fi "nforce2 AGP host to PCI bridge" si altele. In fine, am dezinstalat all nvidia drivers including display si am pus urmatoarele :
La video ultimul beta 76.10 de la guru 3d iar pentru placa de baza am luat AndyR's nforce 2 driver Remix v1.8 din Mar 18, 2005 fara driveru video inclus. Pagina oficiala aici
Asa ca am scapat pentru moment de o reinstalare a OS-ului
Iata si ce rezultate am obtinut in 2003 si 2005 dupa ce am pus totul la punct cum trebuie. (8670 in '03 si 3952 in '05)
Driverul a fost pus pe performance in rest totul e pe default. Procesorul il tin din motive de stabilitate sporita in 2000 mhz (200x10). Frecventele la placa video se pot vedea in screenshots si sunt cred cele mai ridicate fara artefacte.
O sa mai fac niste teste zilele astea si revin.
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)

Se pare ca in entuziasmul meu am fost neatent la un aspect si anume driverele placii de baza.
Acum cateva saptamani sau mai mult chiar am instalat din greseala driverele de nforce4
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
La video ultimul beta 76.10 de la guru 3d iar pentru placa de baza am luat AndyR's nforce 2 driver Remix v1.8 din Mar 18, 2005 fara driveru video inclus. Pagina oficiala aici
Asa ca am scapat pentru moment de o reinstalare a OS-ului

Iata si ce rezultate am obtinut in 2003 si 2005 dupa ce am pus totul la punct cum trebuie. (8670 in '03 si 3952 in '05)
Driverul a fost pus pe performance in rest totul e pe default. Procesorul il tin din motive de stabilitate sporita in 2000 mhz (200x10). Frecventele la placa video se pot vedea in screenshots si sunt cred cele mai ridicate fara artefacte.
O sa mai fac niste teste zilele astea si revin.
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)