ATI 3870 X2

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Alert

Re: ATI 3870 X2

Post by Alert »

Attachments
fe9684c4-265e-4879-9169-d2e69e9eec88.jpg
DEVYL

Post by DEVYL »

Salutare tuturor...vad k se discuta de zor despre ultima bomba de la ATi HD3870x2....am cumparat modelul EAH3870x2 de la ASUS si sunt foarte multimit de ea....pe langa colegul meu de clasa care are un 8800 ultra shi cand intra in crysis i se invarte placa k nebuna se incinge shi scoade shi un miros ciudat, sa nu mai zic in momentul cand trage ii se intrerupe imaginea cate 3-4 sec......performantele sunt bune in raport calitate/pret nu k cele de la nvidia care trb sa scoti 20 mil pe o placa buna....eu am un Intel Core 2 Quad Q6600 la 3ghz oc, 4gb ddr2 kingmax la 800 mhz, placa de baza MSI P35 NEO2...oricum nu am intampinat nici o problema pana acum...placa merge impecabil...silentioasa...eu cred k isi merita banii. Putine prb au fost la capitotul drivere unde cei de la ATI nu exceleaza. Sper sa apara un driver care arata adevarata valoare a placii video. O recomand oricarui gamer..
Born to be guilty
craezee

Post by craezee »

prietenul tau are probleme cu placa, 8800ultra e peste 3870x2 cand vine vorba de crysis in toate scenariile posibile.
Alert

Post by Alert »

craezee wrote:prietenul tau are probleme cu placa, 8800ultra e peste 3870x2 cand vine vorba de crysis in toate scenariile posibile.
De unde stii? Ai incercat cu ambele placi? Sau vorbesti din senin?
Alexis

Post by Alexis »

Da ia povesteste-ne tu noua cate placi video ai testat tu :-k . Sau vorbesti din senin?
Marea majoritate a forumistilor (printre care si tu), ne facem o parere dupa ce consultam mai multe review-uri. 8800Ultra si 3870x2 sunt aproximativ egale, doar pretul inclina balanta in favoarea ATI. Oricum ce zice DEVYL legat de placa prietenului, aceea are probleme. Cat de fabulatia cu 20 de mil ..... 9600GT si 8800GT/GTS sunt toate 30 de mil fiecare [smilie=Nice-try.gif] .
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Alex_230

Post by Alex_230 »

pt domnul Alert ,8800 Ultra Vs 3870X2 in crysis DX10:
poftiti: http://www.pcgameshardware.de/?menu=bro ... w=original
rock47

Post by rock47 »

IRELEVANT< foarte IRELEVANT. cine naiba joaca benchmark-uri?????
si nare nici o treaba deoarece Crysis e Jocul NVIDIA asa cum CALL OF JUAREZ e jocul ATI in care ultra se taraste pe langa 2 x 3850 http://www.legitreviews.com/article/591/3/
si uite si ce pateste ultra de la 3870 X2 http://www.bit-tech.net/hardware/2008/0 ... _3870_x2/7
DEVYL

Post by DEVYL »

alexis 2 chestii vreau sa iti zic:
1)am scris greshit 20 mil.. probabil mam grabit shi nu am citit postul dupa, greseala mea..
2)unde ai vazut u 8800gt/gts fiecare 30 mil?? poate impreuna dar nu separat..cat despre placa clg-ului meu de care zici k era defecta iti spun k nu are absolut nimic...am avut ocazia sa mai vad cateva la niste prieteni shi aceeasi chestie... cum imi aduce telu de la service iti fac un filmuletz comparativ shi vei vedea ;)

PS: Am avut ocazia de a alege intre 3870x2/8800 ultra fara sa ma uit la pret...dc crezi k am ales 3870x2?
Born to be guilty
Alexis

Post by Alexis »

pe langa colegul meu de clasa care are un 8800 ultra shi cand intra in crysis i se invarte placa k nebuna se incinge shi scoade shi un miros ciudat, sa nu mai zic in momentul cand trage ii se intrerupe imaginea cate 3-4 sec......
Am o saracie GTS G80 si nu patesc asa ceva. Daca tie sau lui, vi se pare normal...
performantele sunt bune in raport calitate/pret nu k cele de la nvidia care trb sa scoti 20 mil pe o placa buna...
De asta enumeram placile de mai sus si ziceam ca sunt 30 de mil fiecare.
PS: Am avut ocazia de a alege intre 3870x2/8800 ultra fara sa ma uit la pret...dc crezi k am ales 3870x2?
Pai daca nu ai un monitor de >24" ai ales acea placa mai mult pentru 3DMark. Aceeasi treaba, in jocuri, o faci si cu placi mai ieftine (3870/8800GTS). De restul banilor dadeai o bere la prieteni :d .

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
DEVYL

Post by DEVYL »

monitorul meu este o plasma Samsung fost TV cu 88 cm diagonala....
Born to be guilty
Alexis

Post by Alexis »

Si ce rezolutie ai?

DEVYL

Post by DEVYL »

el suporta 2560x1024 dacă imi amintesc corect...dar eu tin 1920x1080
Born to be guilty
Alexis

Post by Alexis »

In cazul tau merita :thumbleft: .

DEVYL

Post by DEVYL »

alexis...intrb asta e putin off topic....ce sursa sa folosesc k vreau sa fac crossfire cu 2 placi din astea shi nu duce sursa mea...
Born to be guilty
Alexis

Post by Alexis »

Pai un Corsair HX620 s-ar achita bine de sarcina.

LE: M-a cam luat mana pe dinainte. Ar trebui ceva de genul 750-850W reali ca sa nu fie in stres prea mare sursa. Se pare ca ar consuma 580W 3870x2 Crossfire. Niste pareri aici

ELE:Legat de consumul mare e ca si cum te-ai plange de o Impreza STI de consum :d . Asta e viciile se platesc.
Last edited by Alexis on Mon Mar 24, 2008 11:30 pm, edited 2 times in total.

DEVYL

Post by DEVYL »

ms molt...raman dator cu berea de care ziceai mai sus :D
apropo: in 2 sapt shi 5h pe zi mers pc a venit curentu 1,3 mil :| imi imaginez ce va fi cu 2 placi video
Born to be guilty
Alex_230

Post by Alex_230 »

Rock47: m-am referit la Crysis pt ca despre el era vb in posturile de mai sus.
DEVYL wrote:el suporta 2560x1024 dacă imi amintesc corect...dar eu tin 1920x1080
Devyl ,sunt curios si eu ce plasama Samsung ai tu de 88 cm (respectiv 35 inch) cand majoritatea plasmelor (samsung nici nu are mai mica de 42 inch) incep de la 40-42 inch.
2560x1024 nu exista ,si nu exista plasme care sa suporte o rezolutie mai mare de 1080p/1080i decat cele care trec de 60 inch ,si nici astea nu sunt multe.

scuze de offtopic.
Alert

Post by Alert »

Test 3870 X2 vs. 9800GX2 si link direct la Crysis.
greywolf

Post by greywolf »

craezee

Post by craezee »

eu nu vad ce ai vrut sa arati alert in afara de faptul ca 9800gx2 omoara placa de la ati in crysis, lucruri care se pot vedea atat din linkul tau cat si din al lui greywolf ( QUAD CROSSFIRE X MAI SLAB DECAT UN SINGUR GX2) , dar oricum nu asta e problema, eu am zis de 8800ultra, care se apropie de gx2, si care si ea, logic, omoara x2-ul in crysis.
Alert

Post by Alert »

craezee wrote:eu nu vad ce ai vrut sa arati alert in afara de faptul ca 9800gx2 omoara placa de la ati in crysis
Eu vad numai o diferenta de 5FPS la tweaktown. Stie oricine ca cei de la Crytek sunt platiti de la nVidia ca sa nu mearga jocul asa de bine si pe placile ATI.
greywolf

Post by greywolf »

Setari "medium" ... Procesorul a avut un puternic cuvant de spus la setari medium (nu inteleg de ce nu au folosit max)... Abia la rezolutii mari se va distanta 9800GX2 numai ca 3870 X2-ul deja nu mai "tine" acolo (in acel test) ...
Alert wrote: Stie oricine ca cei de la Crytek sunt platiti de la nVidia ca sa nu mearga jocul asa de bine si pe placile ATI.
Eu nu stiam ... Link te rog ...
Alert

Post by Alert »

Poftim greywolf:
http://www.digitalbattle.com/2008/02/14 ... promotion/
http://www.fudzilla.com/index.php?optio ... &Itemid=39
http://en.hardspell.com/doc/showcont.asp?news_id=2467.

Asus "HD3850 X3" revealed
It has three MXM-modules with RV670s..two of them are located behind the card and one of them is in front. It has 3x256MB vram and single 8-pin power connector. It uses water cooling. No word about price or when this will launch..if it launches
Attachments
3.jpg
2.jpg
1.jpg
Zen

Post by Zen »

Asta e un fel de 3-way SLI dar pe o singura placa? Adica un fel HD 3850 cu 3 procesoare grafice? Sau ce inseamna asta: "It has three MXM-modules with RV670s"?
Alert

Post by Alert »

CrossfireX (2,3 sau 4GPU) pe o singura placa. :d
greywolf

Post by greywolf »

Chestia cu marketing-ul stiam ... Da-mi link la asta :
Alert wrote: ...cei de la Crytek sunt platiti de la nVidia ca sa nu mearga jocul asa de bine si pe placile ATI.
Alert

Post by Alert »

Tu crezi ca cei de la nVidia o sa faca un anunt in care spun oficial ca Crysis (sau alte jocuri) nu merg asa de bine pe placile ATI pt. ca engine-ul jocului este scris asa? [smilie=Nice-try.gif] =D>
In loc de asta spun ca: nVidia is the best graphics chipset ever, built to satisfy the gamers across the world.... bla bla.
Esti chiar asa de naiv? [smilie=Wonder.gif]
greywolf

Post by greywolf »

Alert wrote:Tu crezi ca cei de la nVidia o sa faca un anunt in care spun oficial ca Crysis (sau alte jocuri) nu merg asa de bine pe placile ATI pt. ca engine-ul jocului este scris asa? [smilie=Nice-try.gif] =D>
In loc de asta spun ca: nVidia is the best graphics chipset ever, built to satisfy the gamers across the world.... bla bla.
Esti chiar asa de naiv? [smilie=Wonder.gif]
De la optimizare pentru placile nvidia la a forta jocul sa mearga efectiv mai prost pe o anumita serie e cale lunga ... De ce faci asemenea afirmatii fara sa ai sustinere concreta ? Macar adauga : "dupa parerea mea ..."
Alert

Post by Alert »

greywolf wrote:De la optimizare pentru placile nvidia la a forta jocul sa mearga efectiv mai prost pe o anumita serie e cale lunga ... De ce faci asemenea afirmatii fara sa ai sustinere concreta ? Macar adauga : "dupa parerea mea ..."
La nVidia este exact acelasi lucru. Folosirea unor technici sau unor functii in care sunt puternice placile nVidia, dar slabe in ATI, ce este daca nu optimizare pt. nVidia si penalizare de performanta pt. ATI totul la un loc?
Last edited by Alert on Tue Mar 25, 2008 5:57 pm, edited 2 times in total.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Nu este nici pe departe acelasi lucru ALERT. E ca si cum ai zice ca o aplicatie optimizata dual core este programata sa se miste intentionat mai prost pe single-core. Optimizarea Crysis-ului pt placile nVidia nu inseamna ca exista niste linii de cod special scrise care verifica daca ai placa ATI in sistem si atunci iti randeaza automat si partile ascunse din viewport de exemplu (ca sa e miste mai greu pe ATI).

Tin minte jocul Black&White 2 care avea niste efecte pe la apa care pt a le vedea pe nVidia iti trebuie SM3, insa pe ATI mergeau si pe SM2. Dar atunci nu a sarit nimeni de cur in sus ca jocul este conceput special sa se miste mai prost pe nVidia.

Deh...timpurile s-au schimbat si acum conspiratiile sunt la moda [smilie=Nice-try.gif]
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Alert

Post by Alert »

KodiaK wrote:Optimizarea Crysis-ului pt placile nVidia nu inseamna ca exista niste linii de cod special scrise care verifica daca ai placa ATI in sistem si atunci iti randeaza automat si partile ascunse din viewport de exemplu (ca sa e miste mai greu pe ATI).
Si cine a spus asta? Eu am explicat ce am vrut, nu stiu ce nu se poate intelege de-acolo.
greywolf

Post by greywolf »

Alert wrote:
KodiaK wrote:Optimizarea Crysis-ului pt placile nVidia nu inseamna ca exista niste linii de cod special scrise care verifica daca ai placa ATI in sistem si atunci iti randeaza automat si partile ascunse din viewport de exemplu (ca sa e miste mai greu pe ATI).
Si cine a spus asta? Eu am explicat ce am vrut, nu stiu ce nu se poate intelege de-acolo.
Chiar tu ... cel putin asa ai dat de inteles ...
Neon Biker

Post by Neon Biker »

KodiaK wrote:Tin minte jocul Black&White 2 care avea niste efecte pe la apa care pt a le vedea pe nVidia iti trebuie SM3, insa pe ATI mergeau si pe SM2. Dar atunci nu a sarit nimeni de cur in sus ca jocul este conceput special sa se miste mai prost pe nVidia.
Asta probabil se datora faptului ca nVidia nu a avut niciodata placi SM2.0 ci doar 2.0a, o versiune castrata de 2.0, si pe langa asta mai erau si vai de capul lor, dar asta e deja alta poveste. :icon_smile:
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Wiki nu este de aceeasi parere :)

Alert, atunci te rog frumos explica ce ai vrut sa zici prin "...cei de la Crytek sunt platiti de la nVidia ca sa nu mearga jocul asa de bine si pe placile ATI.". Ca eu am inteles ca tu insinuezi ca baietii de la Crytek au manarit special engine-ul, dupa discutia cu baietii de la nVidia, ca sa mearga mai prost pe placile ATI. Sunt 100% convins ca daca diseci engineul CryEngine2 nu o sa gasesti nici o linie de cod care sa scada fps-ul cu xx% in cazul in care detecteaza o placa ATI.
Daca nu asta ai vrut sa zici atunci imi cer scuze.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Alert

Post by Alert »

KodiaK wrote:nu o sa gasesti nici o linie de cod care sa scada fps-ul cu xx% in cazul in care detecteaza o placa ATI.
Daca nu asta ai vrut sa zici atunci imi cer scuze.
Nu. Astea sun trucuri foarte murdare. In loc de asta fac lucrurile mai elegant.
Alert wrote:Folosirea unor technici sau unor functii in care sunt puternice placile nVidia, dar slabe in ATI.
Treziti-va oameni, toata industria de jocuri este sponzorizata de nVidia, clar ca ATI este in dezavantaj.
Placile ATI sunt puternice pe partea de shadere si geometrie (o caracteristica esentiala ale DX10-ului), iar cele nVidia in texturare.
Ghiciti care folosesc jocurile actuale mai des. :d [smilie=Nice-try.gif]
Alex_230

Post by Alex_230 »

adica vrei sa zici ca jocurile in care apare sigla nvidia sunt cotate calitativ mai prost pe partea de shadere si geometrie ,dar au texturi superbe si optimizate pt nvidia? ca aste se subintelege din ce ai zis tu. [smilie=Nice-try.gif]
2K

Post by 2K »

La nVidia este exact acelasi lucru. Folosirea unor technici sau unor functii in care sunt puternice placile nVidia
Zi-mi te rog 3 "tehnici/functii" puternice ale placilor Nvidia pe care le foloseste Crysis?
ATi sta mai bine la shadere?How so ca sunt 320?
Pe langa faptul ca modul de calcul si performanta individuala a shaderelor ATi/Nvidia e diferita conteaza foarte mult si cat de usor e sa scrii un joc ce sa foloseasca arhitectura sau cat de usor se muleaza aceasta pe modul in care e programat jocul si eu zic ca partea asta are un lucru greu de spus in evaluarea unei arhitecturi.
Nvidia sponsorizeaza jocurile ok so what?De ce nu face si ATi acelasi lucru (dafapt il face dar nu pt multe titluri) nu inteleg dc te deranjeaaz asta asa de mult,tot ce conteaza in final e raportul pret/performanta oferit de oricare dintre cei 2 competitori si daca Nvidia castiga aici pentru ca plateste bani developerilor so be it.
greywolf

Post by greywolf »

Alert wrote: Ghiciti care folosesc jocurile actuale mai des. :d [smilie=Nice-try.gif]
Bioshock e un exemplu de joc in care s-a facut reclama pentru nvidia si totusi merge mai bine pe ATI ... Singurul lucru ce te framanta e ca Crysis merge mai bine pe nvidia ... Zic sa inchidem discutia in legatura cu Crysis ca oricum nu merge nicaieri ...
Alert wrote: Ghiciti care folosesc jocurile actuale mai des. :d [smilie=Nice-try.gif]
Scuza-ma dar producatorii se gandesc si la profit ... Daca iti amintesti generatiile anterioare de placi aveau numar fix de unitati vertex si pixel si asta era o problema pentru scenele complexe ... In fond pe mine ca utilizator putin ma doare ca ATI e mai buna in ceva ce nu e prea folosit in jocuri daca o luam asa(vezi ca zic doar, nu afirm , eu tot nu-s convins ca ati e mai puternica pe partea de shadere dx10 ) ...O placa video se cumpara in functie de titlurile pe care le joci ... Degeaba are x functii pe care nu o sa le folosesti si merge perfect in y jocuri pe care nu o sa le joci daca nu isi face treaba unde te intereseaza ...
2K wrote:Nvidia sponsorizeaza jocurile ok so what?De ce nu face si ATi acelasi lucru.
Cati bani are Nvidia si cati bani are AMD ? [smilie=maniac.gif] Intelegi acum ?
Alert

Post by Alert »

Bioshock este bazat pe engine-ul Unreal 3 despre care se stie ca este una din cele mai bune engine-uri aparute pana acum si folosite (si in viitor) in mai mult de 10 jocuri, in contra cu Crysis care este singurul joc care utilizeaza CryEngine2(care este bazat pe total pe DX9, de aceea si ruleaza asa de prost, + din cauzaa nVidiei), iar toate jocurile care sunt bazate pe Unreal 3 ruleaza mai bine pe ATI, pt. ca utilizeaza intens shaderele, iar asta in cca. 10 titluri mari in 2 ani. Problema este ca se testeaza numai una sau 2 dintre aceste si totunde nVidia iese invingator in final. [smilie=Nice-try.gif]
2K wrote:Zi-mi te rog 3 "tehnici/functii" puternice ale placilor Nvidia pe care le foloseste Crysis?
Ai gugle, cauta-le si informeaza-te, nu este lucrul meu.
Alex_230 wrote:adica vrei sa zici ca jocurile in care apare sigla nvidia sunt cotate calitativ mai prost pe partea de shadere si geometrie ,dar au texturi superbe si optimizate pt nvidia? ca aste se subintelege din ce ai zis tu. [smilie=Nice-try.gif]
Nu prost calitativ, ci nu sunt folosite asa de des, iar la placile ATI putinele unitati de texturare incetinesc randarea, iar shaderele stau acolo degeaba, chiar daca sunt foarte multi.

Rog pe posesorii de 3870/X2, 8800GT/GTS sa faca un test comparativ cu Rightmark 3D, ca sa avem un test autohton si sa vedem diferentele dintre arhitecturile diferite, nu ca la 3dmark. Iar depsre jocuri se stie ca sunt foarte dependente de anumite "lucruri."
2K

Post by 2K »

Alert wrote:iar toate jocurile care sunt bazate pe Unreal 3 ruleaza mai bine pe ATI, pt. ca utilizeaza intens shaderele, iar asta in cca. 10 titluri mari in 2 ani. Problema este ca se testeaza numai una sau 2 dintre aceste si totunde nVidia iese invingator in final. [smilie=Nice-try.gif]
Lol :))
Crysis utilizeaza mult mai multe shadere decat va utiliza vreodata TOATE jocurilor actuale pe UE3,defapt m-as aventura sa zic ca si Oblivion utilizeaza mai multe shadere cu toate @ max in exterioare,ATi ruleaza bn UE3 deoarece cei de la Epic au optimizat la sange acest engine pentru X360 care ghici ce are un GPU ATi ce imparte multe lucruri in comun cu placile ATi pentru piata PC deoarece acesta se deriva ca si RSX din hardware-ul utilizat la PC-uri + ceva modificari pt un TDP acceptabil tweaks etc...
Man am cautat pe gugal si nu am gasit, acum pe bune zi-mi trei tehnici/functii mai puternice la Nvidia fata de ATi pe care le utilizeaza Crysis (si nu ma lua cu texturare pentru ca acel joc are mult mai multe efecte ce papa performanta considerabil mai mare decat cea pe care o mananca texturile)
@greywolf-stiu situatia finaciara a ambilor competitori dar nu vad cu ce mai intereseaza asta cand vreau cel mai bun suport/performanta de la oricare dintre competitori atata timp cat nici unul nu e pe pragul falimentului ceea ce ar insemna sistarea suportului pentru content nou it's all fine by me.

UE3 e atat de folosit pentru faptul ca e facut in stransa legatura cu piata consolelor ca si capabilitati ale engine-ului CryEngine 2 il face fara probleme.
Post Reply