Noutati ATI R600/ nVIDIA G80

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

pKone

Post by pKone »

AndreiD wrote:
strikerr wrote:generatia asta R600 parca ma duce cu gandul la FX5800ultra (nu revizia 5900). Ma refer la dimensiuni...consum si caldura fata de performanta. POate ma insel...
si pe mine, tare imi e ca generatia de placi dx10 va fi rateu.... let's hope not, ca daca va fi asa, marele rival nvidia ne va stoarce cu preturi exorbitante...
ti se pare mult 3.5mil pret de lansare pt 8600gt? [smilie=maniac.gif]
van helsing

Post by van helsing »

ti se pare mult 3.5mil pret de lansare pt 8600gt?
DA! Busul pe 128 biti va actiona ca un factor de limitare.Placile acestea in viata reala vor avea probleme in jocurile cu texturi complexe,HDR,etc...Personal,nu cred ca o placa X10 cu 128 biti este o placa care sa multumeasca un gamer.In acest moment intreaga generatie low cost&midle cost X10 de la NVidia pare un vis frumos,dar cu siguranta sfarsitul anului va demonstra neputinta acestora in jocurile asa numite 'next gen'.Pretul pare tentant pentru cei cu venituri mai mici;eu insa cred ca suntem prea saraci pentru a arunca banii aiurea pe marketing-ul agresiv al producatorilor de GPU. :occasion5:
Corrupt their Soul - Leech their Life - Kill em all!
gamihai

Post by gamihai »

korby wrote:
strikerr wrote:generatia asta R600 parca ma duce cu gandul la FX5800ultra (nu revizia 5900). Ma refer la dimensiuni...consum si caldura fata de performanta. POate ma insel...
Aceleaşi poveşti apăreau şi despre 8800GTX înainte să se lanseze. :laughing6: :laughing6:
Ciudat....eu personal nu tin minte asa ceva.Am auzit numai de bine de g80 inainte de lansare.
mascotzel

Post by mascotzel »

Reader sent in pictures of MSI HD2900XT based on ATi Radeon HD2900XT (@OcWorkbench)

le pun pe toate aici,fiindca e nevoie de inregistrare ca sa le vedeti pe restul
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
loc de recclama....
Cosmote: 0765485461
FireMan

Post by FireMan »

Aceeasi racire ca la seria 8800. Sa vedem ce poate :D
Inscrieri in noul sezon! -> prima liga de Counter Strike: Source din Romania www .cstrikesource.ro
mascotzel

Post by mascotzel »

inca...la noi da greu e sa stai dupa imageshack

Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
loc de recclama....
Cosmote: 0765485461
danboc

Post by danboc »

R600 se pare ca vrea sa rascumpere asteptarea lunga si chinuitoare, se anunta preturile cele mai mici din ultimii 5 ani in high-end (de la 9700 incoace) undeva sub 400 euro pe un HD2900XT iar performanta foarte buna, cu surprize mari la overclocking, cica 1GHZ la GPU si RAM e destul de comun cu racire pe apa!!! Exista deja o optiune in drivere Unreal Overclocking :D AMD s-ar putea sa intre iar pe profit daca le iese cu generatia asta noua de placi si cu noile procesoare din toamna.
What the problem is?
craezee

Post by craezee »

danboc wrote:AMD s-ar putea sa intre iar pe profit daca le iese cu generatia asta noua de placi si cu noile procesoare din toamna.
sa le-ajute d-zeu, de dragul competitiei...de dragul zeitei buzunarului :D
danboc

Post by danboc »

Ca bine zici, ma uitam ieri pe situatia financiara, au incheiat 2006 cu 166 mil $ pierdere cauzata insa de cheltuieli extra-productive (exceptionale daca vreti) de 700 mil $ !!! ce or fi astea nu stiu :-~ stiu ca ATI a costat fix 5.6 mid $, datoriile catre creditori sunt de vreo 3.7 mid $ (pe multi ani e drept) iar marja bruta din productie era de ~40% (foarte buna) insa pierdeau mult cu alte cheltuieli. ATI a adus per total un minus de 13 mil $ in ultimele 2 luni din 2006 cand a fost preluata de AMD (diferenta intre 33 mil.$ pierdere din graphics division si 20mil $ profit din home-electronics) dar era de asteptat din moment ce nu mai vindeau prea mult si cheltuiau cu R&D pentru R600.

P.S. Nu va zic ce situatie a avut Nvidia anul trecut ca e jenant :tongue3: probabil record in domeniu... si cu atat mai mult ma mahneste faptul ca a scos banii astia din seria 7, nemeritoriu, dar asa sunt afacerile :sad1:
What the problem is?
AndreiD

Post by AndreiD »

Pai daca e sa comparam seria 7 de la nvidia cu seria 1xxx de la ati se observa ca nvidia a avut un succes mult mai mare, mai ales la mainstream (de unde vine si cel mai mult coco).
7600GT, 7600GS cu DDR3 , 7300GT astia au fost the ATI killers.
Apoi s-a mai trezit si ATI si au lansat X1950Pro-ul, dar pretty late.
danboc

Post by danboc »

Pe mine ca end-user nu ma intereseaza succesul comercial al unui produs, cine cumpara ceva doar ca se vinde bine ia tzeapa de multe ori, Nvidia a stiut sa speculeze momentul, a anticipat mai bine evolutia pietei de gaming (care a stagnat spre rusinea ei, deh, au si ei probleme financiare) si a putut sa vanda un produs inferior la marja buna intrecand competitia, pur business, nu vreau sa reiau contrele pe tema asta :sad1:
What the problem is?
AndreiD

Post by AndreiD »

Cred ca esti cel putin de acord cu mine ca la pret/performanta nvidia a fost superioara ati-ului cu generatia 7. Conteaza sa tina pentru ani buni ? Merge bine in jocurile actuale? Jos palaria.
Multi cand ridica in slavi ati zic ca "Bai nene, x1650XT isi va bate joc de 7600GT peste 2 ani ca are arhitectura mai moderna. Ca acum e mai slaba si costa mai mult nu conteaza, conteaza viitorul!" <- Praf in ochi, nu cred ca un x1650Pro va avea mai mult de 10 frame in Crysis la rez normale(1280;..1024) cu detalii normale.
Multi isi schimba placile intr-un an.
Armani_Gio

Post by Armani_Gio »

Off topic :P trebuie sa recunostem ca X1950PRO e o placa f buna si la pret si la performanta chiar daca AMD a lansat placa mai tarziu cand deja unele modele de la Nvidia erau in top
2K

Post by 2K »

danboc wrote:R600 se pare ca vrea sa rascumpere asteptarea lunga si chinuitoare, se anunta preturile cele mai mici din ultimii 5 ani in high-end (de la 9700 incoace) undeva sub 400 euro pe un HD2900XT iar performanta foarte buna, cu surprize mari la overclocking, cica 1GHZ la GPU si RAM e destul de comun cu racire pe apa!!! Exista deja o optiune in drivere Unreal Overclocking :D AMD s-ar putea sa intre iar pe profit daca le iese cu generatia asta noua de placi si cu noile procesoare din toamna.
Optiune in drivere Unreal OC [smilie=maniac.gif] unde ai gasit tu asta?
Dupa 1Ghz la GPU se face doar cu V-mod (asta zice Kinc) iar ram-ul la 1Ghz nu e cine stie ce noutate X1950XT/X cu mem la 1ns facea asta iar 8800GTS/GTX la fel....
Cat despre pierderi asta e o perioada de tranzitie la AMD/ATi si in aceasta perioada sunt foarte vulnerabil,in caz ca Intel isi ia lumea in cap si incepe un price-war cu ce vin AMD pe arhitectura K8-L nu are sens sa spunem cine va castiga chiar dacă K8-L poate fi ceva mai performant trebuie sa se confrunte cu Penryn si chiar dacă va castiga cu cateva procente Intel poate scade preturile fara a se resimte mari pierderi din moment ce au un buget exceptional acelasi lucru se aplica si pentru Nvidia asa ca sunt destul de presati sa scoata ceva foarte bun pe piata CPU/GPU.
Cat despre seria X1K vs seria 7 imi aduc aminte cu placere controversele de la lansarea seriei X1K cand am spus ca desi arhitectura X1K e mai dezvoltata si poate sustine laudata functie AA+HDR dacă nimeni nu va aplica acele tehnologii e degeaba,se pare ca am avut dreptate in ziua de azi fiind cateva jocuri care suporta HDR+AA pe care le numeri pe degetele de la un picior si de abia dupa implementarea shaderelor pe seria X1900XT s-a putut vedea un castig,in acest timp Nvidia avand bugetul R&D concentrat in special pe G80 singurul lucru cu care a putut veni sa contracareze X1950XTX fiind o solutie dual GPU a carui succes lasa de dorit...
Anyway sper ca X2900XT sa fie o placa excelenta si sa zdrobeasca solutiile Nvidia din gama. [smilie=Respect.gif]

P.S Vesti bune X2900XT merge si cu 2 conectori 6pin si va veni boundled cu Half Life Black Box dacă nu am insel....
Last edited by 2K on Wed May 09, 2007 9:31 pm, edited 1 time in total.
cosminmcm

Post by cosminmcm »

Iata si rezultatele mult asteptate ale lui R600: http://it-review.net/index.php?option=c ... 4&Itemid=1
Nu e de mirare ca pretul e mic,el fiind direct proportional cu performanta.Abia face fata lui 8800GTS,asa ca nu putea emite pretentii de pret peste 400 dolari/euro.Pierde in jocuri care in trecut erau dominate de ATI(Farcry,FEAR)si in cele mai solicitante jocuri de acum:Oblivion si STALKER.ATI nu au rascumparat nicio asteptare,ba chiar dezamagesc , neavand un procesor grafic cu care sa se bata la primul loc,multumindu-se cu locul 2 si incercand sa "scada pretul" placilor high-end.
Pantsless

Post by Pantsless »

Hai ca fac si eu un site in care un FX5600 bate X2900XTX la diferenta de fix 4.5 fps in fiecare test. Sunt indoielnice testele alea. Dao naibii de treaba, daca ar fi sa ma iau dupa ele, acel 2900XT nu e mai bun ca un X1950XTX, ceea ce e greu de crezut.

Oricum, si eu sper sa fie o placa buna, competitiva, dar nu as vrea sa ZDROBEASCA efectiv cu g80 asa cum isi doreste 2K. Nu de alta, dar ar insemna ca eu (si alti cativa zeci de mii de oameni) am aruncat bani aiurea cand mi-am luat GTS-ul. Si oricum nu e de dorit ca diferenta dintre placile concurente sa fie asa de mare; ar insemna ca jocurile ce apar sa fie injucabile pe G80, si perfect jucabile pe R600, ceea ce ar fi mai mult decat sadic.
2K

Post by 2K »

Stiam de review-ul ala insa cu a zis si Pantsless nu este foarte credibil desi cine stie...pe langa asta testul in CoH unde se distanteaza cel mai mult este gresit,cel putin asta zice site-ul si sincer sper sa fie cu ~20% mai buna decat 8800GTS 640 altfel am asteptat degeaba si Nvidia cel mai probabil va contracara cu un refresh de 2 lei ce va fi cu putin mai bun ca X2900XT....
moonwalker

Post by moonwalker »

Pantsless wrote:Nu de alta, dar ar insemna ca eu (si alti cativa zeci de mii de oameni) am aruncat bani aiurea cand mi-am luat GTS-ul. Si oricum nu e de dorit ca diferenta dintre placile concurente sa fie asa de mare; ar insemna ca jocurile ce apar sa fie injucabile pe G80, si perfect jucabile pe R600, ceea ce ar fi mai mult decat sadic.
Hmm, cu alte cuvinte nu te interesează valoarea adevărată a plăcii tale, ci mai mult cea relativă la concurenţă.

Cu ce ar schimba dpdv experinţă în jocuri pt tine faptul că R600 ar fi, ipotetic vorbind, zdrobitor de superior faţâ de G80? Cu nimic, mai puţin o speculaţie că acest fapt va altera modul în care vor fi dezvoltate viitoarele jocuri în sensul ridicării ştachetei, ceea ce ştim cu toţii că este un fapt inevitabil şi totodată foarte puţin important întrucât toate jocurile vin cu nivele setabile de complezitate grafică. Calitatea experienţei oferite de placa ta, la nivel absolut, ar fi aceeaşi.

Extras din detalii, mesajul tău este că îţi doreşti ca progresul să mai aştepte, intrucât nu eşti psihologic pregătit să-i faci faţă.
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
Pantsless

Post by Pantsless »

Have you been drinking again, moonwalker? [smilie=Nice-try.gif] [kiddin']
Partial ai inteles la ce ma refer, ar prea ai analizat in amanunt, mai aveai putin si ne povesteai despre cosmogeneza si destinul tragic al omului ce sta sub semnul hazardului.

Acum, serios vorbind. Nu e vorba de faptul ca "nu sunt psihologic pregătit să fac faţă" inovatiei. Dupa cum ai spus si tu, mi-e frica de ridicarea stachetei. Am spus-o si in alte contexte, e bine ca evolutia sa isi urmeze cursul, dar parca o accelerare a fenomenului nu ar fi intocmai de preferat pentru unii. Risc sa ma repet, o mare parte din cei care au achizitionat G80-uri vor avea de suferit, pentru ca daca R600 ar fi mult mai buna, developerii de jocuri vor avansa cu grafica foarte mult si posesorii de 8XXX-uri vor ramane in urma... mult prea devreme;
Si totusi, da, ai dreptate, nu sunt inca pregatit pentru o schimbare din asta radicala in care nu am decat de pierdut, si tocmai de aia consider ca produsele concurente sa fie intotdeauna competitive; asa nu are nimeni de suferit... prea mult :wink:
danboc

Post by danboc »

Stati linistiti ca pana la Crysis n-o sa rupa nici un joc placile astea, si oricum trebuie rezolutii de LCD 24" ca sa puna probleme. Nu mi se par reale scorurile din review-ul ala si nici nu ma mira pentru ca daca tot incalci NDA-ul doar nu o faci ca sa lauzi produsul ci mai degraba ca sa iei banii de la concurenta :^o
What the problem is?
craezee

Post by craezee »

@moonwalker, ba poate ar schimba experienta in jocuri un hd2900xt care sa zdrobeasca gts-ul.
adica cu hardware mai puternic(in speta hd2900) ar aparea software mai consumator care ar merge mai bine pe xt(fiind mult mai buna) decat pe gts(fiind mult mai slaba),asa ca ce zice el acolo e ceva perfect normal.
daca in ziua de azi singurele placi de pe piata ar fi din seriile 6800 si x800nimeni n-ar avea regrete pentru ca nu-si imagineaza inca existenta unor placi mai puternice,plasandu-le in viitor.la fel ca daca xt nu va fi mai mult buna decat gts nimeni nu va plange de dragul stagnarii ci va lua situatia ca pe un dat.daca in schimb gts va fi mult mai slaba userii cu gts vor plange.
mi se pare perfect justificat logic postul lui din punctul lui subiectiv de vedere asa cum si al tau este justificat din acelasi punct de vedere(subiectiv).adevarul e ca fiecare din voi are dreptatea lui whithout rendering null the other one's opinion :D, deci e o problema de perspectiva.

si cu lacrimi in ochi imi voi vinde placa cat de bine posibil si voi lua hd2900xt [smilie=maniac.gif]
moonwalker

Post by moonwalker »

Pantsless wrote:Have you been drinking again, moonwalker? [smilie=Nice-try.gif] [kiddin']
Adevărul e că doza de cafea de la ora 20 e posibil să fi indus un exces de zel... de aici şi analiza cosmogenetică. Partea cu hazardul însă îţi aparţine...[smilie=maniac.gif]

Ca să revenim on-topic:
9 Mai 2007
Partners to do overclocked HD 2900XT
At least a few partners confirmed that they will be introducing the overclocked versions of the R600XT card. These cards will come some two weeks after original introduction and most of them will work on significantly higher clocks.

The reference card works at 745 MHz core and 1656 MHz memory. There is still no confirmation if any of these cards will use the water cooler but we would not be surprised.

With a reference cooler the card works stable at 840 MHz as we proved here and with a better cooler such a few partners have in their labs you should be able to do even more. With water we think even above 900 MHz should be possible.

We will try to get some clocks but at this point we can confirm that the overclocked HD 2900 XT cards are on its way.
gamihai

Post by gamihai »

danboc wrote:Ca bine zici, ma uitam ieri pe situatia financiara, au incheiat 2006 cu 166 mil $ pierdere cauzata insa de cheltuieli extra-productive (exceptionale daca vreti) de 700 mil $ !!! ce or fi astea nu stiu :-~ stiu ca ATI a costat fix 5.6 mid $, datoriile catre creditori sunt de vreo 3.7 mid $ (pe multi ani e drept) iar marja bruta din productie era de ~40% (foarte buna) insa pierdeau mult cu alte cheltuieli. ATI a adus per total un minus de 13 mil $ in ultimele 2 luni din 2006 cand a fost preluata de AMD (diferenta intre 33 mil.$ pierdere din graphics division si 20mil $ profit din home-electronics) dar era de asteptat din moment ce nu mai vindeau prea mult si cheltuiau cu R&D pentru R600.

P.S. Nu va zic ce situatie a avut Nvidia anul trecut ca e jenant :tongue3: probabil record in domeniu... si cu atat mai mult ma mahneste faptul ca a scos banii astia din seria 7, nemeritoriu, dar asa sunt afacerile :sad1:

Generatia 7xxx de la nvidia a fost net superioara pe segmente fata de r5xx. Sunt multe de discutat dpvd al superioritatii...nu numai succesul comercial sau perf bruta. Oricum din ce sa auzit pana acum generatia R6xx (care e ceva gen gen fantoma...nimeni n-o vede :) ) va fi inferioara g8x. SI asta la o dif de timp imensa. Degeaba incearca s-o plaseze strategic cu 2900XT (in loc de 2800XT) ca fata de noile solutii nvidia care se pregatesc nu o sa aiba multe de spus. Diferenta provocata de amanarea lansarii e F greu de surmontat.
danboc

Post by danboc »

Ma intreb ce ar fi fost daca ATI ar fi scos R5xx in stil Nvidia, ar fi renuntat la cele cateva zeci de milioane de tranzistori care faceau AA+HDR, la cele cateva milioane care faceau HQ AF, la cele cateva milioane care faceau branching avansat si la restul de milioane care faceau shading in loc de textura. Probabil ca multi ar fi zis acum ca ATI a fost mai bun ca Nvidia, dar nu si eu. Nu am gasit joc in acea perioada (si nu gasesc nici acum) care sa nu fie perfect jucabil pe ATI high-end sau mainstream in rezolutii comune si uneori chiar ridicate si intotdeauna am preferat sa dau cateva FPS in plus pe imagine mai buna care poate schimba experienta de joc. Pacat ca astfel de lucruri nu se vad in majoritatea bench-urilor dupa care se ghideaza cumparatorul de rand :sad1:

Daca as fi patronul AMD/ATI acum, as renunta complet la orice element de noutate in design, as promova o politica agresiva de marketing si spoiala la site-uri cu bench-uri, as baga bani de zece ori mai multi la producatori de jocuri decat in silicon si as face numai placi mainstream de 150$ cu performante imbatabile in 1280 no AA/AF si 1024 cu 4xAA 8xAF. Restul nu conteaza. :-!
What the problem is?
van helsing

Post by van helsing »

Sper ca rezultatele acelea nu sunt reale...Am dubii foarte mari in legatura cu ele,insa daca sunt reale,noua generatie ATI este varza. :sad1:
AndreiD

Post by AndreiD »

danboc, daca placile ati nu aveau acele milioane de tranzistori ar fi fost mult mai slabe ca placile nvidia in aceeasi raza de pret.
fiecare evolueaza cum poate si daca scoate un produs performant si de succes, atunci scoate si coco mult.
Ce poti tu juca pe x1650XT cu AA si AF ? Stalker? nu , Fear? NU
Hai sa nu deviem de la subiect, nu imi place cand ma cert cu un fanboy.
Ceea ce intereseaza pe multi este sa aibe un produs bang for the buck.

Sa vedem noua generatie de placi ati care se anunta a fi bang for the buck, mai ales ca parca s-au inversat rolurile, mai ales la ce pocnitori de placi a lansat nvidia pentru gama mainstream.
Totusi , am asa o parere ca testele alea la X2900XT sunt fake.
Mai bine asteptam pana apare un review pe un site veridic (vr-zone, anandtech, hardwarezone, etc.)
Pantsless

Post by Pantsless »

Lasa ca si cei de la vr-zone publica informatii eronate, preluate din alte parti ... parca si la ei pe site era testul acela aberant, ce demonstra cum un SLI de 8800GTX + C2D E6700 se faceau de ras in Crysis.
Last edited by Pantsless on Thu May 10, 2007 5:37 pm, edited 1 time in total.
AndreiD

Post by AndreiD »

Pantsless wrote:Lasa ca si cei de la vr-zone publica informatii eronate, preluate din alte parti ... parca si la ei pe site era testul acela aberant, ce demonstra cum un SLI de 8800GTX + C2D E6700 se faceau de ras in Crisys.
Poate ca si asa este, pana nu vedem teste pe Crysis pe mai multe site-uri nu vom sti daca sunt veridice testele sau nu.
Cam asta e problema atunci cand gasesti o informatie doar pe un singur site, cand sunt pe mai multe, poti compara.
Pantsless

Post by Pantsless »

AndreiD wrote:Poate ca si asa este
Da.. si marmota...
CANARIS

Post by CANARIS »

Always Outnumbered. Never Outgunned.
nahkri

Post by nahkri »

Eu sper ca daca macar nu-s mai bune decit nvidia sa aiba un marketing bun la ele ,ca sa se vinda si sa scoata amd ceva profit,nu stiu daca isi pot permite un esec financiar si daca pica amd pica si ati si raminem fara concurentza si la procesoare si la placi video.
Pantsless

Post by Pantsless »

Cu siguranta X2900XT va fi mai bun ca 8800GTS, sa vedem insa .. cu cat?
2K

Post by 2K »

E exceptional cat de mult se iau site-urile astea de "specialitate" dupa ce se spune pe forum-uri,interesant ce zice articolul din softpedia "For instance, in "Company of Heroes" it even crushes the 8800 GTX in any resolution and quality setting" si uite ce zice site-ul care a testat-o si dupa care s-a luat scorurile "First thing, there are some very strange "happenings" with Company of Heroes that forced us to suspect some driver problems. It seems possible that AA/AF settings have some problems with CoH and Radeon HD2900XT" macar dacă se iau dupa ei sa precizeze tot,cat despre 1Ghz cu Water cooling e posibil dar îţi trebuie un kit foarte bun de WC din moment ce deja solutia de racire pe aer dupa placa intrece multe kit-uri de sub 5 milioane....
Anyway sper sa fie adevarat dar momentan sunt cam sceptic.....
MixMaster

Post by MixMaster »

AndreiD wrote:
Pantsless wrote:Lasa ca si cei de la vr-zone publica informatii eronate, preluate din alte parti ... parca si la ei pe site era testul acela aberant, ce demonstra cum un SLI de 8800GTX + C2D E6700 se faceau de ras in Crisys.
Poate ca si asa este, pana nu vedem teste pe Crysis pe mai multe site-uri nu vom sti daca sunt veridice testele sau nu.
Cam asta e problema atunci cand gasesti o informatie doar pe un singur site, cand sunt pe mai multe, poti compara.

m-ai dezamagit cu post-ul asta. cum poti sa vb asa prostii? sau sa le crezi...pai in cazul asta cine va cumpara jocul asta in 2007? ma intreb..sau chiar daca ar merge doar pe 8800 GTX...din nou..cine l-ar cumpara?
It`s not God I hate, it`s his fan club i can`t stand...
AndreiD

Post by AndreiD »

MixMaster wrote:
AndreiD wrote: Poate ca si asa este, pana nu vedem teste pe Crysis pe mai multe site-uri nu vom sti daca sunt veridice testele sau nu.

m-ai dezamagit cu post-ul asta. cum poti sa vb asa prostii? sau sa le crezi...pai in cazul asta cine va cumpara jocul asta in 2007? ma intreb..sau chiar daca ar merge doar pe 8800 GTX...din nou..cine l-ar cumpara?
Citez : pana nu vedem teste pe Crysis pe mai multe site-uri nu vom sti daca sunt veridice testele sau nu.
Pana nu apare crysis nu avem de unde sti cum se comporta placile video in respectivul joc, nu ?
Meh.. interpretarile astea..

Sa revenim la subiect, tare frumos ar fi din partea ATI daca un 2900XT ar costa ~1.000 RON. :-~
2K

Post by 2K »

Aaaa....not gonna happen :D
Cel mai probabil in jurul sumei de 14-15milioane,un X2900XL poate fi pe la 10 milioane....
Cat despre Crysis,jocul merge foarte OK pe un GTX din moment ce majoritatea demo-urilor in-game DX10 au fost rulate pe un 8800GTX,si din ce mai spun si cei ce au jucat jocul pe monitoare DELL 24" (1920/1080) jocul merge foarte OK mai ales ca nvidia si-a bagat nasul mult in creerea jocului asa ca acele rezultate sunt false in opinia mea si in afara de Cryteck nimeni altul nu mai are un demo apropiat de final DX10 al jocului pe care se pot face teste,promit sa fiu fanboy ATi si sa sustin fara nici un fel de argument plauzibil placile lor dacă acele scoruri vor fi reale :P
van helsing

Post by van helsing »

Astazi este 11 mai.Luni 14 mai,vom avea articole reale despre noua generatie ATI.Atunci cu siguranta putem comenta obiectiv situatia reala.Pana atunci va urez wkend placut! :occasion5:
danboc

Post by danboc »

OK, dupa cum se prezinta preturile e clar ca 2900XT nu va zdrobi 8800GTX dar e posibil sa fie mai buna in unele jocuri si poate chiar in viitor in DX10. Deocamdata e un concurent serios pentru 8800GTS 640MB si poate chiar si pentru GTX datorita pretului mai accesibil, cred ca placa va costa cel mult 15 mil la noi. De vazut cat vor costa placile mainstream RV630, in mod normal ar trebui sa fie in jur de 200E :)
What the problem is?
IL Dotore

Post by IL Dotore »

ATI 65nm RV630 is not ready yet
NU a putut fi rulat nici un benchmark complet, asa ca DAMIT mai are de lucru atat la drivere cat si la noua revizie a GPU-ului.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
moonwalker

Post by moonwalker »

11 Mai 2007
AMD blasts Nvidia for R600 FUD document
Eventually, an "Architectural Comparison" FAQ document, comparing R600 against G80 and showing how things look from perspective engineers and marketeers from Satan Clara, emerged.

AMD decided enough was enough and has sent an e-mail to journalists that had seen the document, blasting its "partner" in the process. We saw the document and were surprised by some parts of it. AMD points out not just architectural errors in the description of Nvidia's own DirectX 10 hardware, but also went on to explain where Nvidia missed the boat against the R600 GPU marchitecture.
Menage a trois!? Pas possible! [smilie=Nice-try.gif]

11 Mai 2007
AMD - The Road Ahead
A former ATI employee by the name of Jon Carvill was a particularly staunch advocate of a more open AMD. He fought to bring us the sort of detail on Barcelona that we wanted, and he was largely responsible for giving us access to the individuals and information that made our article on AMD's Barcelona architecture possible. Carvill got it, and he waged a one-man war within AMD to make sure that others within the company did as well.

We thanked him dearly for helping us get the information we needed to be able to tell you all about Barcelona, but we wanted more, and he wanted to give more. He convinced the CTOs within AMD to come together and break the silence, he put them in the same room with us, and he told them to tell us just about everything. We learned about multiple new AMD architectures, new chipsets, new directions, and nearly everything we had hoped to hear about the company.
Să fie totuşi dragoste adevărată? You know what they say, true love conquers all...
Post Reply