Noutati ATI R600/ nVIDIA G80
Moderator: Moderatori
http://www.nordichardware.com/Reviews/? ... ivelse=510
dureros, placa are potential nu gluma.si asta cu primii driveri.
dureros, placa are potential nu gluma.si asta cu primii driveri.
NU cred ca are nici un motiv sa scada pretul al 8800GTS 320, poate cel al versiunii 640. Ceea ce mi se pare destul de ciudat este golul dintre 8600GTS si 8800GTS 320, aici ar fi bine sa apara ceva care sa impinga in jos pretul 8600-urilor.
Is curios ce performate vor avea si restul palcilor din gama HD2***, insa pana in iulie...
Is curios ce performate vor avea si restul palcilor din gama HD2***, insa pana in iulie...

Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Nu as baga mana in foc ca anul asta AMD/ATI e compromis, io zic ca o sa le mearga surprinzator de bine pentru ca placile mainstream se anunta ieftine rau si foarte capabile si chiar si acest "dezamagitor" pe moment R600 va fi cumparat atat timp cat va fi pe stoc, este totusi o placa cu potential imens si daca de la un GTS stii la ce sa te astepti cu un R600 poti avea surprize nebanuite
Io zic ca AMD a iesit bine pana la urma, atat cat se poate iesi de bine cu 6 luni in urma concurentei. Preturile mici ii vor ajuta foarte mult, asta a fost principala buba la ATI pana acum, preturile cam maricele (justificate de costul de fabricatie, recunosc) daca isi pun driverii la punct nu au de ce sa isi faca griji. Este absolut incantatoare performanta in Crossfire, sunt absolut surprins sa vad ca chiar cu drivere imature merge excelent, randament de 80-90%, foarte foarte bun, este un mare castig, sper sa mearga la fel si placile mainstream. =D>

What the problem is?
- van helsing
Se pare ca Nvidia a redus pretul la 8800GTS pentru a intampina X2900XT
Cat despre ATi,sunt vremuri ceva mai grele la ei odata cu achizitia de catre AMD fiind in o perioada de tranzitie, dar sper ca odata cu RV650/670 sa isi revina....
Anyway zvonuri despre performanta in DX10...
P.S Dap rezultatele sunt cam slabe dar are AA,vezi ca zice acolo FSAA e ciudat tare cat de naspa merge X2900XT,oricum nu pot baga mana in foc ca e pe bune articolul sau ca nu vor mai fi imbunatatiri....
Cat despre ATi,sunt vremuri ceva mai grele la ei odata cu achizitia de catre AMD fiind in o perioada de tranzitie, dar sper ca odata cu RV650/670 sa isi revina....
Anyway zvonuri despre performanta in DX10...
P.S Dap rezultatele sunt cam slabe dar are AA,vezi ca zice acolo FSAA e ciudat tare cat de naspa merge X2900XT,oricum nu pot baga mana in foc ca e pe bune articolul sau ca nu vor mai fi imbunatatiri....
Last edited by 2K on Tue May 15, 2007 12:30 pm, edited 2 times in total.
1280x960, cucu AA si 4x AF. Cool, pentru asta iti iei 8800 sau R600?2K wrote:Anyway zvonuri despre performanta in DX10...
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Ihi. kein=cucu, adica nica', n-are, zero, fara.dar are AA,vezi ca zice acolo FSAA

Last edited by burebista on Tue May 15, 2007 1:32 pm, edited 1 time in total.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
- van helsing
Alte zvonuri mai credibile
http://www.dailytech.com/DailyTech+Dige ... le7281.htm
Daca astea sunt placi potente in X10,inseamna ca ne asteapta vremuri grele...![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
http://www.dailytech.com/DailyTech+Dige ... le7281.htm
Daca astea sunt placi potente in X10,inseamna ca ne asteapta vremuri grele...
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Corrupt their Soul - Leech their Life - Kill em all!
Daca o sa ajunga X2900 XT la pretul unui GF 8800GTS, atunci DA!, ar merita investit in asa ceva, in caz contrar [...].
PS.Daca ma uit putin in spate, sau daca ma gandesc la povestile care ridicau in varful Everestului acest R600, parca mi se face scarba, cat de naiv am putut fi sa am asemenea asteptari, sincer nu mai stiu alt producator sa se fi injosit atat de mult, ce bila..., un ochi negru pentru ATi (AMD).![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
PS.Daca ma uit putin in spate, sau daca ma gandesc la povestile care ridicau in varful Everestului acest R600, parca mi se face scarba, cat de naiv am putut fi sa am asemenea asteptari, sincer nu mai stiu alt producator sa se fi injosit atat de mult, ce bila..., un ochi negru pentru ATi (AMD).
- van helsing
Raman la parerea ca exageram situatia reala a noului produs ATI@AMD.Cu siguranta vor aparea driveri ce vor corecta problemele existente in acest moment.Din ce am cetit ATI are probleme mai degraba cu softul decat cu arhitectura.Singura problema reala este consumul exagerat.Un sistem in full load consuma 530 W.XSamSung wrote:Daca o sa ajunga X2900 XT la pretul unui GF 8800GTS, atunci DA!, ar merita investit in asa ceva, in caz contrar [...].
PS.Daca ma uit putin in spate, sau daca ma gandesc la povestile care ridicau in varful Everestului acest R600, parca mi se face scarba, cat de naiv am putut fi sa am asemenea asteptari, sincer nu mai stiu alt producator sa se fi injosit atat de mult, ce bila..., un ochi negru pentru ATi (AMD).
Sincer/Realist = IMPOSIBIL! - in momentul de fata, luand in considerare cele prezente, nu prea cred ca am exagerat, ba dimpotriva ei au exagerat si cand zic asta nu ma refer la intarziere, ci la Fake Marketing - oficial/neoficial - nu au dat pe nimeni in judecata, deci tin sa cred ca au aprobat toate falsurile afisate pe net, totusi vorbem de produse comerciale pentru care unii au asteptat cateva luni bune, astea nu-s povesti cu Gore si Harap Alb.van helsing wrote:Raman la parerea ca exageram situatia reala a noului produs ATI@AMD.Cu siguranta vor aparea driveri ce vor corecta problemele existente in acest moment.Din ce am cetit ATI are probleme mai degraba cu softul decat cu arhitectura.Singura problema reala este consumul exagerat.Un sistem in full load consuma 530 W.XSamSung wrote:Daca o sa ajunga X2900 XT la pretul unui GF 8800GTS, atunci DA!, ar merita investit in asa ceva, in caz contrar [...].

serbanel,o iei pe aratura, 2900xt nu este vazut ca un concurent pt 8800gtx ci pt gts, e o diferenta.xtx va veni cu 1giga de memorie dedicata si cu frecvente ridicate la core, si memorie parca.aia va fi placa care se va lupta cu 8800gtx/ultra.
ca oamenii s-au asteptat ca sa fie mai buna ca 8800gtx e partea a doua.
ca oamenii s-au asteptat ca sa fie mai buna ca 8800gtx e partea a doua.
- van helsing
2900XT este replica pentru 8800GTS...
2900XTX se dorea o replica pentru 8800GTX...Pentru ca au avut probleme cu XTX (rezultate mai slabe decat XT),lansarea aceasta a fost amanata pentru toamna.
Apoi nu va inteleg frustrarea.ATI/AMD nu va obliga sa cumparati produsele lor.![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
2900XTX se dorea o replica pentru 8800GTX...Pentru ca au avut probleme cu XTX (rezultate mai slabe decat XT),lansarea aceasta a fost amanata pentru toamna.
Apoi nu va inteleg frustrarea.ATI/AMD nu va obliga sa cumparati produsele lor.
Guess you realy have to love computers to understand that, daca pentru tine PC-ul e asemenea frigiderului, televizorului sau masinii de spalat, nu ai cum sa intelegi ce simtim noi astia mai, obsedati de calculatoare.van helsing wrote:2900XT este replica pentru 8800GTS...
Apoi nu va inteleg frustrarea.ATI/AMD nu va obliga sa cumparati produsele lor.

- van helsing
Daca obsesia pentru PC se reduce doar la croncanitul din taste,mercic dar nu ma intereseaza!!!Guess you realy have to love computers to understand that, daca pentru tine PC-ul e asemenea frigiderului, televizorului sau masinii de spalat, nu ai cum sa intelegi ce simtim noi astia mai, obsedati de calculatoare
Daca scoteau un 2900XT mai performant nu mai costa atat de putin. Deja m-am saturat de vaicarelile de pe topicul asta, parca a murit cineva. Daca asa vrea AMD sa faca business care e problema voastra? Cand X1800 si apoi X1900 erau locul I voi va luati 7900GT ca era mai ieftin si un pic mai slab, sau chiar GTX. Acuma e exact aceeasi situatie numai ca AMD are produsul mai ieftin si un pic mai slab si voi ce faceti? Il blamati, dreaq sa va inteleaga?
Repet, e o placa care isi merita banii, nu e cea mai cea dar are potential sa fie si slava domnului are pretul corect pentru performanta pe care o arata acum, daca in viitor va fi mai buna ca GTX-ul e un bonus, cu un GTS stii sigur ca nu va fi mai buna ca un GTX dar cu un R600 poti sa ai surprize placute, oricum mai slab nu poate sa fie decat e acum.
Hai pa, ne vedem la toamna cand apare Crysis, pana atunci nu mai am ce sa zic / aflu de pe forumul asta.
Repet, e o placa care isi merita banii, nu e cea mai cea dar are potential sa fie si slava domnului are pretul corect pentru performanta pe care o arata acum, daca in viitor va fi mai buna ca GTX-ul e un bonus, cu un GTS stii sigur ca nu va fi mai buna ca un GTX dar cu un R600 poti sa ai surprize placute, oricum mai slab nu poate sa fie decat e acum.
Hai pa, ne vedem la toamna cand apare Crysis, pana atunci nu mai am ce sa zic / aflu de pe forumul asta.
What the problem is?
Woow boy, don get hastyvan helsing wrote:Daca obsesia pentru PC se reduce doar la croncanitul din taste,mercic dar nu ma intereseaza!!!Guess you realy have to love computers to understand that, daca pentru tine PC-ul e asemenea frigiderului, televizorului sau masinii de spalat, nu ai cum sa intelegi ce simtim noi astia mai, obsedati de calculatoare

Vai, dan unde ai fost in ultimele 5 luni? - daca placa asta iesea pe piata prin Iarna anului 2006, sau cot la cot cu variantele de la nVidia - putini cred ca aveau ceva de obiectat, dar acum dupa atatea laude fara merit sa nu mai zic de miciunile legate de specificatii si putere, cei ce au asteptat au tot dreptul la asemenea reactii.danboc wrote:Daca scoteau un 2900XT mai performant nu mai costa atat de putin. Deja m-am saturat de vaicarelile de pe topicul asta, parca a murit cineva. Daca asa vrea AMD sa faca business care e problema voastra? Cand X1800 si apoi X1900 erau locul I voi va luati 7900GT ca era mai ieftin si un pic mai slab, sau chiar GTX. Acuma e exact aceeasi situatie numai ca AMD are produsul mai ieftin si un pic mai slab si voi ce faceti? Il blamati, dreaq sa va inteleaga?

Last edited by XSamSung on Tue May 15, 2007 5:56 pm, edited 1 time in total.
cuvinte din gura unul ATI fanboy...
"Noi" luam acel 7900GT pentru ca era mai ieftin si avea o rata cost/performanta peste ce oferea ATI.
Noh, succes cu inchinatul la seagul ATI in fiecare dimineata, danboc.
X2900XT concureaza cu un 8800GTS care e mai ieftin si mai bun, uau, oare ce sa cumparam ?
A , sa nu uitam ca e mai rece si consuma MULT mai putin gts-ul, super afacere ati-ul asta.
"Noi" luam acel 7900GT pentru ca era mai ieftin si avea o rata cost/performanta peste ce oferea ATI.
Noh, succes cu inchinatul la seagul ATI in fiecare dimineata, danboc.
X2900XT concureaza cu un 8800GTS care e mai ieftin si mai bun, uau, oare ce sa cumparam ?
A , sa nu uitam ca e mai rece si consuma MULT mai putin gts-ul, super afacere ati-ul asta.
Eh si uite ca R600 a aparut si.....cam atat
. Sincer la cat a intarziat parca trebuia sa fie altceva. Consum de >8800GTX si performante (sa zicem)~8800GTS.
Se invoca pe aici driverele. Pardon?! Dupa ce AMD "muncit" la inca 7-8 luni sa aduca placa la standardele impuse de 8800, exact la drivere au ramas
. Deocamdata placa la ce ofera nu isi merita bani, dupa o reducere de pret ceva atunci poate.

Se invoca pe aici driverele. Pardon?! Dupa ce AMD "muncit" la inca 7-8 luni sa aduca placa la standardele impuse de 8800, exact la drivere au ramas
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Nu stiu... eu vad problema altfel..
Tare mi-e firca de faptul ca acest 2900XT imi va lasa GTS-ul in ceta... Am o presimtire urata. Specficatii monstruase, cu siguranta si o arhitectura buna (ati se pricepe la asa ceva din cate am vazut). Vorba lui danboc... nu stii la ce sa te astepti; in unele teste de acum iese si sub GTS, dar poate ca asta e doar "calmul dinaintea furtunii".
PS: Vazusem un test in R6Vegas, si cam lasa in urma atat GTS-ul cat si GTX-ul la diferente destul de mari
(asta ma pune pe ganduri, mai ales ca R6vegas e un joc cat se poate de nou).
Tare mi-e firca de faptul ca acest 2900XT imi va lasa GTS-ul in ceta... Am o presimtire urata. Specficatii monstruase, cu siguranta si o arhitectura buna (ati se pricepe la asa ceva din cate am vazut). Vorba lui danboc... nu stii la ce sa te astepti; in unele teste de acum iese si sub GTS, dar poate ca asta e doar "calmul dinaintea furtunii".
PS: Vazusem un test in R6Vegas, si cam lasa in urma atat GTS-ul cat si GTX-ul la diferente destul de mari

A nu.. bine, eu spun ce gandesc. Practic, nu ma mai implic sentimental asa cum faceam mai demult; daca lasa in ceata 8800-ele asta e, n-am sa mor; nu e vorba de neliniste, ci imi place sa disec orice lucru, sa analizez in amanunt orice informatie, sa problematizez.... eh, asta e firea mea.
Cat despre vandut->cumparat, no way, nu ma mai strofoc cu din astea; GTS-ul o sa stea mult si bine in PC-ul asta.
Cat despre vandut->cumparat, no way, nu ma mai strofoc cu din astea; GTS-ul o sa stea mult si bine in PC-ul asta.
@Pantsless Gandeste-te ca 8800-le e pe piata de ceva vreme si a iesit insotit de CUDA, deci s-ar putea ca acea arhitectura monstruasa a 2900XT-ului sa fie "cam degeaba". Nu vreau sa fiu carcotas dar faceti o comparatie la ce s-a intamplat in urma cu niste ani intre 9700Pro - 5800Ultra si ce se intampla azi. 

Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Vom trai si vom vedea. Si eu intentionez sa stau mult si bine cu 8800, ma voi multumi la o adica si cu detalii medii si 1024*768 cu toata interpolarea. Deocamdata jocurile DX10 sunt dezvoltate cu unelte nVidia deci se presupune ca intr-un fel sunt optimizate pentru nVidia, so cum spunea Ale><is arhitectura buna da degeaba, deocamdata.
Şerbănel wrote:Vindem 8800, punem o diferenta si luam alta.
Dacă nu ai ce face cu ea în DX 10, cine crezi că ţi-o cumpără?Şerbănel wrote:Asta daca chiar nu ai ce face cu 8800 in DX10.
2900 XT în momentul de faţă nu merită cumpărat din nici un punct de vedere, nici măcar din punct de vedere al "future-ul", primele rezultate în "teste DX 10" fiind foarte slabe în ambele tabere. Acum unde sunt cei care mai credeau că DX 10 e API-ul care rulează totul mai bine?
8800 GTS 320 MB nu e placă de medii în jocuri DX 10, dar nici de maxime cu AA şi AF la rezoluţii beyond 1280.
- alexwinfast
Nici 8800GTS si nici X2900XT nu vor face fata la detalii maxime in DX 10..Crysis and other...abia de la 8800Ultra/X2900XTX incolo vorbim de hardware potent in DX10...depinde cum se vor prezenta si alea...
Bine...la pretul unui 8800GTS merită luat in caz ca nu ai PC deloc si nu ai ce face...dar nu ii inteleg pe cei care au in PC 7800/7900/X1800/X1900XT etc etc...de ce sa dea placile alea si sa ia 8800GTS...doar fiindca e ieftina...asta nu e un motiv...
Atat cat costa atat va face in DX10 GTS-ul...ca si junghiul asta de X2900XT...ca pana acum pare a fi junghi...
Mai am inca sperante la o crestere masiva cu alte drivere...mai au inca timp...
Bine...la pretul unui 8800GTS merită luat in caz ca nu ai PC deloc si nu ai ce face...dar nu ii inteleg pe cei care au in PC 7800/7900/X1800/X1900XT etc etc...de ce sa dea placile alea si sa ia 8800GTS...doar fiindca e ieftina...asta nu e un motiv...
Atat cat costa atat va face in DX10 GTS-ul...ca si junghiul asta de X2900XT...ca pana acum pare a fi junghi...
Mai am inca sperante la o crestere masiva cu alte drivere...mai au inca timp...
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
O fi, dar ATi de acum, nu mai e ATi de odinioara - acum ordinele vin de la Bossi ce tin AMD in spate, din cele rezultate pana in prezent - au vise marete baetii, dar intre visele lor si realitate, este o bariera ce tine de noroc si munca de echipa, norocul nu le surade si echipa se destrama, mai multi pica din vechea echipa de la ATi, doar sunt mai usor de dat la o parte. 

Nu stiu pe ce sisteme au rulat ei jocul in demonstratii, dar ma indoiesc sa se fi chinuit atata la jocul asta ca sa ruleze decent doar pe High-End-uri - si nu orice High-Enduri, nici nu aveau modele respective la vremea respectiva, va rula decenet si pe o placa Mainstream + pachetul pe masura (CPU +RAM) in caz contrar firma se poate astepta la un faliment de INALTA CALITATE (High - End like).alexwinfast wrote:Nici 8800GTS si nici X2900XT nu vor face fata la detalii maxime in DX 10..Crysis and other...abia de la 8800Ultra/X2900XTX incolo vorbim de hardware potent in DX10...depinde cum se vor prezenta si alea...

Last edited by XSamSung on Tue May 15, 2007 10:26 pm, edited 1 time in total.
+alexwinfast wrote:Nici 8800GTS si nici X2900XT nu vor face fata la detalii maxime in DX 10..Crysis and other..
= Error compiling. Disconnecting.alexwinfast wrote:Pantsless, stai linistit ca si in caz ca iti iei 8800GTS te vei juca linistit Crysis in 1280...
Candva, demult, la logica am invatat ca 2 propozitii aflate in contradictie nu pot fi adevarate in acelasi timp si sub acelasi raport
- alexwinfast
Da...dupa ce am vazut in ultima vreme...a 2-a afirmatie a mea e falsa...de acord...pacat...
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X