Intel vs. AMD - the topic ... the poll #2

Subiecte referitoare la procesoare. Despre coolere se discuta mai jos.

Moderator: Moderatori

Post Reply

Brand preferat:

Intel:
92
50%
AMD:
92
50%

Total votes: 184

savantu

Post by savantu »

Darth Vader wrote:
2hacku wrote:Te asteptai la mai mult? Sa nu imi spui ca te asteptai sa il intreaca pe Conroe...

P.S.: Si testele sunt alese "pe spranceana". Suita Futuremark, Sysmark, Doom3 si Sandra....

Eu care nu sunt fan AMD ma asteptam la mai mult.
Si eu.Sincer.
Intel = abbreviation for Intelligence

Oxford Dictionary of English
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Darth Vader wrote:
2hacku wrote:Te asteptai la mai mult? Sa nu imi spui ca te asteptai sa il intreaca pe Conroe...

P.S.: Si testele sunt alese "pe spranceana". Suita Futuremark, Sysmark, Doom3 si Sandra....

Eu care nu sunt fan AMD ma asteptam la mai mult. Unde e mana cereasca care o sa readuca AMD in fata? 2hacku, la inceput, cand Conroe a bautut FX-urile de la AMD ai spus ca benchurile nu sunt corecte, acum la fel? Care ar fi fost un bench corect pentru acest Egypt?
Este la mintea cocosului ca fara modificari la arhitectura core-ului nu ai cum sa te astepti la minuni. Nu este nici o smecherie la "4x4"; este doar ceea ce stim cu totii.

Nu am spus atunci ca bench-urile sunt false, ci am afirmat ca astept review-uri complete si dupa ce acestea au aparut am putut cu totii sa ne dam cu parerea, ba chiar sa estimam sporul de performanta in procente. Si respectivul spor nu este de 40% per ansamblu asa cum se zvonea. Aceeasi treaba si acum. Ce bench-uri mi se par corecte?

Compresie DivX, Xvid, Cinebench, cel putin 10 jocuri la diferite rezolutii, winrar, lamemp3encoder si o multitudine de multitasking scenarios.
Only the mediocre work at their best...
CANARIS

Post by CANARIS »

2hacku wrote:Este la mintea cocosului ca fara modificari la arhitectura core-ului nu ai cum sa te astepti la minuni. Nu este nici o smecherie la "4x4"; este doar ceea ce stim cu totii.
Cam ce spuneam eu în postul anterior.

Apoi, nu ştiu cum se face, dar acum, când barca AMD e în ape tulburi, vânzările lor cresc şi cresc şi cresc… faptul că Dell vinde sisteme motorizate de Athlon64 e un câştig de imagine pentru AMD. A mai circulat într-o vreme un zvon – personal nu cred că e adevărat, dar rămâne de văzut – cum că Apple ar intenţiona să folosească şi procesoare AMD în Mac-uri. Repet, şansele mi se par foarte mici, dar indiferent de câştigul mai degrabă insignifiant d.p.d.v. financiar, lovitura de imagine ar fi uriaşă.

Mi se pare normal ca, după aprox. doi ani de dominaţie AMD, fanii Intel să răsufle uşuraţi şi, scăpaţi de radiatoarele numite Pentium 4, să se bucure de supremaţia indiscutabilă a arhitecturii Core2. Tot aşa cum, peste o vreme, fanii AMD se vor bucura – poate – de supremaţia noii K8L asupra soluţiilor Intel. Cei mai avantajaţi vor fi însă cei care nu dau doi bani pe rivalitatea Intel vs. AMD şi sunt interesaţi doar de performanţă şi propriul portofel.

(Nu ştiu dacă am înţeles eu bine sau nu, dar… FX-70 – adică o pereche de procesoare costă 599$? Nu mi se pare exagerat…)
Always Outnumbered. Never Outgunned.
savantu

Post by savantu »

Test la XbitLabs : http://xbitlabs.com/articles/cpu/displa ... ad-fx.html

Aceeasi poveste , aici insa se vede tragismul situatiei :

-pierde fiecare test , uneori si in fata unui E6700
-200w idle , 501 load

moonwalker

Post by moonwalker »

Quad FX Platform Review pe X-bit Labs.

Preturile la procesoare sunt pentru o pereche, asadar cea mai ieftina este 2 x FX-70 @ 600$.

Performante la nivelul asteptarilor (nu aveau cu ce sa revolutioneze segmentul high-end...), dar un consum care eclipseaza si radiatoarele P4 :).
Vorbim de un consum la priza de 500W cu placa video pe idle. ("we didn’t take into account the power consumption of the video subsystem, as it wasn’t loaded at all.").

Concluzia: fara o sursa de 1KW nu ai ce face cu un Quad FX, decat poate folding@home. Cam tragic.
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
Darth Vader

Post by Darth Vader »

savantu wrote:Test la XbitLabs : http://xbitlabs.com/articles/cpu/displa ... ad-fx.html

Aceeasi poveste , aici insa se vede tragismul situatiei :

-pierde fiecare test , uneori si in fata unui E6700
-200w idle , 501 load
2hacku, asta e bun? Aici totusi AMD se apropie putin. Sau mai asteptam unul unde AMD iese in fata? :laughing6:

Savantu, in unele teste se apropie bine de KENSTFIELD [smilie=maniac.gif] . Eu cred ca asta pe 65nm ar merge mai bine ca si KENTSFIELD pe 65 [smilie=maniac.gif] .
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
savantu

Post by savantu »

Mda...ca si aici

http://www.extremetech.com/article2/0,1 ... 493,00.asp

Unde se apropie ca nu vazui bine ? :D

Mie mi s-a parut ca Kentsfield conduce cu 10-50% in functie de test , 4x4 pierde in toate si uneori este batut de E6700 si chiar de FX62.

van helsing

Post by van helsing »

Nu vad de unde atatea asteptari 4x4/16x16,atata timp cat este vorba de aceeasi arhitectura veche,performanta nu poate ramane decat aceeasi.Platforma 4x4 este mai degraba o mutare de marketing care sa arate consumatorului o imagine zugravita in culori pozitive.
Corrupt their Soul - Leech their Life - Kill em all!
Darth Vader

Post by Darth Vader »

van helsing wrote:Nu vad de unde atatea asteptari 4x4/16x16,atata timp cat este vorba de aceeasi arhitectura veche,performanta nu poate ramane decat aceeasi.Platforma 4x4 este mai degraba o mutare de marketing care sa arate consumatorului o imagine zugravita in culori pozitive.
Cat de pozitiva poate sa fie imaginea aia la 600W? [smilie=maniac.gif]

Pretul de 599$ este un basm. Asa au spus ei cei de la INTEL Conroe XE 800$ si a intrat pe piata cu 1100 euro :P
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
savantu

Post by savantu »

O faza dura :

Just wanted to share a little funny story while doing the power readings with the FX-74. I had the board sitting out so I grabbed an older 520W Vantec PSU and hooked it all up. I started smelling something burning and kept examining the motherboard to see if something was overheating. It turns out that even at idle, the FX-74 was KILLING that Vantec 520W PSU! By mistake I think we now have the ultimate PSU testing platform.

HardOCP CPU Editor

Darth Vader

Post by Darth Vader »

savantu wrote:O faza dura :

Just wanted to share a little funny story while doing the power readings with the FX-74. I had the board sitting out so I grabbed an older 520W Vantec PSU and hooked it all up. I started smelling something burning and kept examining the motherboard to see if something was overheating. It turns out that even at idle, the FX-74 was KILLING that Vantec 520W PSU! By mistake I think we now have the ultimate PSU testing platform.

HardOCP CPU Editor

Savantu` faza cu factura de curent se aplica doar la INTEL :P. Acum 600W nu e mult pentru AMD.
3. Sony DSC -H5
moonwalker

Post by moonwalker »

Darth Vader wrote:Savantu` faza cu factura de curent se aplica doar la INTEL :P. Acum 600W nu e mult pentru AMD.
Acum nu te avanta prea mult... Consumul unei platforme Quad FX este exact la nivelul la care ar fi fost o platforma Dual Prescott :)

In momentul de fata un nucleu de A64 @ 2Ghz alimentat conform indicatiilor producatorului consuma 30W. Subvoltat sau EnergyEfficient, consuma 20W. Cand se va trece pe 65nm puterea disipata va scadea si mai mult, sub cei 19W/core pe care-i consuma acum Core2Duo 6300.
Darth Vader

Post by Darth Vader »

moonwalker wrote:
Darth Vader wrote:Savantu` faza cu factura de curent se aplica doar la INTEL :P. Acum 600W nu e mult pentru AMD.
Acum nu te avanta prea mult... Consumul unei platforme Quad FX este exact la nivelul la care ar fi fost o platforma Dual Prescott :)

In momentul de fata un nucleu de A64 @ 2Ghz alimentat conform indicatiilor producatorului consuma 30W. Subvoltat sau EnergyEfficient, consuma 20W. Cand se va trece pe 65nm puterea disipata va scadea si mai mult, sub cei 19W/core pe care-i consuma acum Core2Duo 6300.

Mai este pana la 65nm. Sa vorbim despre ce avem pe piata :thumbleft: .
3. Sony DSC -H5
moonwalker

Post by moonwalker »

Darth Vader wrote:
moonwalker wrote: Acum nu te avanta prea mult... Cand se va trece pe 65nm...
Pe piata, in domeniul single-core (adica de unde cumpara PC-uri cei care-si fac griji de plata facturii la curent), nu vrei sa vorbim :thumbleft:

In fine, probabil ca saptamana viitoare vom avea mai multe de discutat...
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Darth Vader wrote:
moonwalker wrote: Acum nu te avanta prea mult... Consumul unei platforme Quad FX este exact la nivelul la care ar fi fost o platforma Dual Prescott :)

Mda, pana la 65nm mai este mult. Cam 6 zile.

Va bucurati ca niste copii de gradinita, de parca ati avea de castigat daca Intel are produse mai performante decat AMD(valabil pentru Savantu' si Darth Vader). Sunteti exemplele fanatismului IT. :)
savantu

Post by savantu »

Take that AMD ! :D :D

moonwalker

Post by moonwalker »

Exista vreo solutie software sau hardware prin care un Core2Duo pt. Desktop sa-si reduca/creasca variabil frecventa/voltajul de operare?

Ma intereseaza un management gen cel oferit de RMClock, pentru ca vreau sa construiesc un HTPC cat mai rece si silentios...
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

savantu wrote:Take that AMD ! :D :D

Aarghh.... u got them. Dirty bastards..... :)
Darth Vader

Post by Darth Vader »

2hacku wrote:
savantu wrote:Take that AMD ! :D :D

Aarghh.... u got them. Dirty bastards..... :)

Sa vezi teste falsificate de AMD ca 65nm sa bata Conroe :laughing6: .
Va bucurati ca niste copii de gradinita, de parca ati avea de castigat daca Intel are produse mai performante decat AMD(valabil pentru Savantu' si Darth Vader). Sunteti exemplele fanatismului IT. :)
Ne bucuram si noi cum v-ati bucurat si voi anul trecut cand A64 scoatea putin mai mult in joace decat PRESCOTT =D> =D> .

Vorba lui savantu`, AMD....LASA-NE!!!! :laughing6: :laughing6: :laughing6:
3. Sony DSC -H5
CANARIS

Post by CANARIS »

Darth Vader wrote:Ne bucuram si noi cum v-ati bucurat si voi anul trecut cand A64 scoatea putin mai mult in joace decat PRESCOTT =D>
Nu mă număr printre fanii AMD (următorul meu processor va fi un Intel) dar în mediile IT opinia e unanimă: K8/Hammer a reprezentat un succes, iar Prescott un eşec. Nu era vorba numai de performanţele A64 în jocuri, să fim serioşi.

Dacă aş fi fan Intel, le-aş dori o concurenţă cât mai puternică – ăsta e motorul progresului şi motivul preţurilor corecte. :thumbleft:
XSamSung

Post by XSamSung »

De cand a inceput razboiul GPU-rilor, a cam uitat lumea de CPU, au mai ramas cativa insi care plimba tortza de ici colo, in schimb pe taramul celalt se prognozate lupte grele, ironic fanii Intel sunt putini confuzi, Conroe nu mai este o noutate demult, dar AMD detine si ATi deci practic viitorul R600/R700 este tot al lor, Intel nu are nimic pentru un contratac demn de luat in considerare:

Trei urari pentru Aliantza.
Intel are o restantza
AMD are o chitanta
Fanii intel...au: sperantza

AMD + ATI= Balaur cu doua Capete, un cap scuipa foc si celalt dintzi.
Intel + Intel = Balaur cu un cap - lipsa.

PS.Nici eu nu-s fan, dar arbitrez - in prezent AMD are 2 echipe in A, Intel are una in A si una in C sau D. :)
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Aoleo, moment poetic amd, cu fotbal, balauri şi chitanţe. Asta e disperare deja.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
Corbu'

Post by Corbu' »

moonwalker wrote:Exista vreo solutie software sau hardware prin care un Core2Duo pt. Desktop sa-si reduca/creasca variabil frecventa/voltajul de operare?

Ma intereseaza un management gen cel oferit de RMClock, pentru ca vreau sa construiesc un HTPC cat mai rece si silentios...
Pai ... RMClock stie sa faca management (undervolt si undermulti) la Core2Duo, de ce ti-ai dori altceva?
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
XSamSung

Post by XSamSung »

Pei daca tot o da lumea in SP, obsesie pentru un brand si visuri maretze am zis sa nu stric ritmul, cred ca si pustii de 12 au inteles ce am vrut sa zic mai sus, dar totusi daca cineva nu a inteles:

In monetul de fata Intel conduce in randul CPU-rilor, dar tot de pe atunci AMD a facut o investiatie achizitionand ATi (GPU), eu sincer nu stiu cu ce ar putea concura si Intel in domeniul GPU-rilor, pentru ca Intel si nVidia din cate am inteles lucra pe plan individual - fiecare isi vede de treaba lui.

Ca tot veni vorba de razboaie, intel a castigat o batalie intradevar dar nu are cu ce sa lupte pe celalt front, astea-s lucruri usor de observat in momentul de fatza, banuiesc ca trebuie sa fii pe teren neutru sa vezi situatia reala. ;)
2K

Post by 2K »

Vorbim de doua piete diferite,CPU si GPU,Intel nu are greata la resurse materiale pe cand AMD dupa ce a achizitionat ATI trebuie sa isi mai astupe cateva gauri si dacă K8-L nu se va dovedi un procesor excelent la un pret decent atunci situatia va sta cam naspa.
Nu sunt fan nici intel nici AMD,am avut 3 intel-uri si 2 AMD-uri insa momentan Intel conduce in planul performantelor asa cum si AMD anul trecut dadea bitchslap-uri la un intel din aceeasi categorie de pret.
Cat despre AMD Jeep eu zic ca inca nu si-a aratat toate puterile,sunt curios sa vad cum se va descurca platforma pe un G80/R600 SLi/CF insa ca pozitionare price/performance lasa mult de dorit.
savantu

Post by savantu »

XSamSung wrote:Pei daca tot o da lumea in SP, obsesie pentru un brand si visuri maretze am zis sa nu stric ritmul, cred ca si pustii de 12 au inteles ce am vrut sa zic mai sus, dar totusi daca cineva nu a inteles:

In monetul de fata Intel conduce in randul CPU-rilor, dar tot de pe atunci AMD a facut o investiatie achizitionand ATi (GPU), eu sincer nu stiu cu ce ar putea concura si Intel in domeniul GPU-rilor, pentru ca Intel si nVidia din cate am inteles lucra pe plan individual - fiecare isi vede de treaba lui.

Ca tot veni vorba de razboaie, intel a castigat o batalie intradevar dar nu are cu ce sa lupte pe celalt front, astea-s lucruri usor de observat in momentul de fatza, banuiesc ca trebuie sa fii pe teren neutru sa vezi situatia reala. ;)
Hahah...ai auzit de Gesher ?

rob_debruce

Post by rob_debruce »

Dupa ce am citit review'urile de pe anadtech si xbitlab am ajuns la concluzia ca tampenie mai mare nu se putea inventa.Seamana cu XEdition de la intel [smilie=Respect.gif] .Nu zic ca arata rau..sau ca specificatiile tehnice nu suna bine...dar in teste sunt de toata jena.Rezultate sub un X2 normal fara fite [smilie=Nice-try.gif]
Attachments
13601.png
daca dragoste nu este, nimic nu este...

Post by moonwalker »

Corbu' wrote:
moonwalker wrote:Exista vreo solutie software sau hardware prin care un Core2Duo pt. Desktop sa-si reduca/creasca variabil frecventa/voltajul de operare?

Pai ... RMClock stie sa faca management (undervolt si undermulti) la Core2Duo, de ce ti-ai dori altceva?
Din ce am citit eu in documentatia de la RMClock nu am reusit sa aflu sigur ca suporta tranzitii dinamice de multi pe Core 2 - Allendale & Conroe, de aceea am intrebat...
XSamSung

Post by XSamSung »

savantu wrote:Hahah...ai auzit de Gesher ?
Succesorul lui Nehalem,..., 32nm,..., dar nu crezi ca e cam devreme sa amintesti de el? - se zvoneste ca abia prin 2010 o sa-si faca simtita prezenta, iar noi abia intram in 2007, pana atunci poate cumpara Microsoft, Intel. [smilie=maniac.gif]
savantu

Post by savantu »

XSamSung wrote:
savantu wrote:Hahah...ai auzit de Gesher ?
Succesorul lui Nehalem,..., 32nm,..., dar nu crezi ca e cam devreme sa amintesti de el? - se zvoneste ca abia prin 2010 o sa-si faca simtita prezenta, iar noi abia intram in 2007, pana atunci poate cumpara Microsoft, Intel. [smilie=maniac.gif]
Vorbeai de proiectul GPU-CPU si cum Intel nu are nimic pe acest front.

Gesher este un asemenea proiect in cadrul Intel , inceput in 2005 , dupa ce Gilo a fost anulat.

savantu

Post by savantu »

Darth Vader

Post by Darth Vader »

Falcon Northwest for example sells a QX6700 factory overclocked and PC guaranteed at 3.73 GHz! The fact that Intel QX6700 beats the Quad FX at a substantially lower clock rate and the fact that the QX6700 can clock significantly higher than Quad FX means that Intel QX6700 owners will enjoy a 40 to 80 percent performance advantage when they unleash their CPU.

Sa inteleg ca procesoarele SC de la AMD au adus intre 40-80 % performance advantage fata de PRESCOTT? Aceeasi intrebare pentru K8L fata de Conroe?
3. Sony DSC -H5
moonwalker

Post by moonwalker »

Darth Vader wrote:Sa inteleg ca procesoarele SC de la AMD au adus intre 40-80 % performance advantage fata de PRESCOTT?
Tomshardware CPU Charts

Winrar

Athlon FX 62 - 2m29s
Prescott EE 3.73 - 3m34s
Avantaj performanta 40%

Quake 4
Athlon FX 62 - 167FPS
Prescott EE 3.73 - 109FPS
Avantaj performanta 53%

3DMAx Character Render
Athlon FX 62 - 1m40s
Prescott EE 3.73 - 3m42s
Avantaj performanta >100%

HDTV encoding
Athlon FX 62 - 4m9s
Prescott EE 3.73 - 8m9s
Avantaj performanta 100%

Exista si sectiuni in care vei gasi ca Prescott-ul nu este asa in urma (sau chiar bate FX-ul), dar sunt foarte putine si discutabile - codare OGG, jocuri noi precum F.E.A.R sau Call of Duty. Explicatii se pot gasi, dar nu este atat de relevant pt intrebarea ta incat sa merite osteneala.

Concluzie: spor de performanta adus de K8 peste P4 - 20-100%
Darth Vader wrote:Aceeasi intrebare pentru K8L fata de Conroe?
Ce-ar fi sa asteptam si sa vedem la momentul oportun?
Mie unul imi convine de minune perioada in care se va lansa K8L, corespunde cu urmatorul meu upgrade si voi putea analiza atunci oferta astfel incat sa fac alegerea potrivita intre Intel si AMD.
savantu

Post by savantu »

moonwalker wrote:
Darth Vader wrote:Sa inteleg ca procesoarele SC de la AMD au adus intre 40-80 % performance advantage fata de PRESCOTT?
Tomshardware CPU Charts

Winrar

Athlon FX 62 - 2m29s
Prescott EE 3.73 - 3m34s
Avantaj performanta 40%

Quake 4
Athlon FX 62 - 167FPS
Prescott EE 3.73 - 109FPS
Avantaj performanta 53%

3DMAx Character Render
Athlon FX 62 - 1m40s
Prescott EE 3.73 - 3m42s
Avantaj performanta >100%

HDTV encoding
Athlon FX 62 - 4m9s
Prescott EE 3.73 - 8m9s
Avantaj performanta 100%

Exista si sectiuni in care vei gasi ca Prescott-ul nu este asa in urma (sau chiar bate FX-ul), dar sunt foarte putine si discutabile - codare OGG, jocuri noi precum F.E.A.R sau Call of Duty. Explicatii se pot gasi, dar nu este atat de relevant pt intrebarea ta incat sa merite osteneala.

Concluzie: spor de performanta adus de K8 peste P4 - 20-100%
Deci , tu iei un procesor single core ruland la 3.73Ghz cu DDR2 533 4-4-4-12 si il compari cu un dual-core ruland la 2.8GHz cu DDR2 800 4-4-4-12 si tragi concluzia cum K8 > P 4 cu 20-100% ??

Ar trebui sa primesti o diploma de Geniul Carpatilor ( da-ti drumu la melodie baieti! ) ! [smilie=Nice-try.gif]

moonwalker

Post by moonwalker »

savantu wrote:Deci , tu iei un procesor single core ruland la 3.73Ghz cu DDR2 533 4-4-4-12 si il compari cu un dual-core ruland la 2.8GHz cu DDR2 800 4-4-4-12 si tragi concluzia cum K8 > P 4 cu 20-100% ??

Ar trebui sa primesti o diploma de Geniul Carpatilor ( da-ti drumu la melodie baieti! ) ! [smilie=Nice-try.gif]
savantu', imi cer scuze pentru greseala, am fost neatent.

Imi imaginez ca ai avut un mare soc, ti-a sarit inima din loc, ai indurat o criza de glicemie si ti-ai pus la indoiala inteligenta, dar nu era nevoie de melodii si diplome...
Darth Vader

Post by Darth Vader »

SC - Single Core
DC - Dual Core
QC - Quad Core
Imi imaginez ca ai avut un mare soc, ti-a sarit inima din loc, ai indurat o criza de glicemie si ti-ai pus la indoiala inteligenta, dar nu era nevoie de melodii si diplome...

Jignind un membru forumist care ar putea sa iti explice cu ce se mananca procesoarele nu schimba faptul ca esti in plop si ar trebui sa fi in fruntea baietilor de elita la categoria "de pe forum adunate".
3. Sony DSC -H5
moonwalker

Post by moonwalker »

Darth Vader wrote:Jignind un membru forumist care ar putea sa iti explice cu ce se mananca procesoarele nu schimba faptul ca esti in plop si ar trebui sa fi in fruntea baietilor de elita la categoria "de pe forum adunate".
savantu wrote:Ar trebui sa primesti o diploma de Geniul Carpatilor ( da-ti drumu la melodie baieti! ) !
In fine, eu unul mi-am recunoscut greseala, si mai mult de atat, voi minimiza orice fel de contact pe forum cu voi doi, savantu si Darth Vader, tocmai pentru a evita oricare alt conflict.
CANARIS

Post by CANARIS »

Pe TechReport puteţi citi un review al noii platforme QuadFX de la AMD. După cum se poate convinge oricine, Intel câştigă meciul la un scor relativ moderat iar QuadFX e departe de a ieşi “ruşinos” – aşa cum se insinuează în anumite cercuri.

Mai precis, QuadFX câştigă următoarele:
- SiSoft Sandra Memory Bandwitdh
- Cinebench (Rendering)
- POV-ray Rendering
- 3DMark06 (HDR test 1)
- Folding@Home (Total projected points/day)
- Panorama Factory

"Between the two quad-core systems we tested, the Core 2 Extreme QX6700 is faster overall. The Quad FX system with a pair of Athlon 64 FX-74 processors puts up a surprisingly good fight, though, thanks to its relatively high clock speed and superior system architecture. At the very least, the overall performance title is no longer unified due to the strength of Quad FX's showing. By adapting its dual-socket workstation platform for the desktop, AMD has shown that it can still offer very competitive performance, so long as you don't mind the power consumption that comes with it. (…)
Quad FX also suffers from a lack of low-power or even mid-power CPU options, which is a shame. This same technology in Opteron form offers a very compelling power efficiency proposition compared to the competition from Intel. Quad FX could do the same, if AMD would let it."

(Întregul articol AICI)
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Totusi, sa nu neglijam diferenta de frecventa.
moonwalker

Post by moonwalker »

2hacku wrote:Totusi, sa nu neglijam diferenta de frecventa.
Si nici sistemul de operare folosit - Windows XP Professional x64 Edition.
Post Reply