Cine mai citeste in ziua de azi?
Moderator: Moderatori
Yo as vrea sa va cer ajutorul in legatura cu o carte care mi-a fost furata din rucsac in timp ce calatoream cu trenul pe ruta Cluj - Brasov. Mi s-a parut inutila crearea unui nou topic pe aceasta tema asa ca scuzati-ma ca sunt un pic offtopic. Este vorba de Marte: Rosu scrisa de Kim Stanley Robbinson, chiar ma apucasem sa o recitesc si ajunsesem pe la jumatate cand dusa a fost. Am si celelalte volume din trilogia asta, mie mi se pare o carte superba si acum am ajuns intr-un impas deoarece nu ma pot apuca de restul, n-are nici un farmec. So: va rog daca o gasiti pe undeva printr-un anticariat sau o aveti si vreti sa o vindeti PM me si rezolvam cumva. 10x anticipat. Daca nu a-ti citit-o si o aveti cumva prin biblioteca yo o recomand calduros, merita.
P.S. Si acum sunt contrariat de faptul ca se fura carti in ziua de azi, credeam ca se fura aproape orice, mai putin carti.
P.S. Si acum sunt contrariat de faptul ca se fura carti in ziua de azi, credeam ca se fura aproape orice, mai putin carti.
- Dr. Voidberg
- Moderator
Am citit zilele astea pe nerasuflate Masters of Doom: How Two Guys Created an Empire and Transformed Pop Culture. E o carte care prezinta evolutia Id Software, de la adolescenta celor doi John pana la episodul Ion Storm si Daikatana, Monkeystone Games. Pentru cineva care a crescut cu Dangerous Dave, Commander Keen si Doom e o carte excelenta.

96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
Radical dreamer
- ghitulescua
Am terminat de citit House Corrino de Brian Herbert si Kevin J. Anderson(cu asta aproape 3000 pag. A4 citite din universul Dune si nu ma satur), e ultima dintr-o trilogie care mai cuprinde House Atreides si House Harkonnen(citite); cartile se ridica la nivelul ultimelor 3 scrise de Frank din seria Dune(de minim nota 7; sunt unele dialoguri si situatii delicioase cum ar fi discutia intre "good old emperor" si Pardot/Liet Kyness sau cand se duce Leto la judecata in fata autoritatilor imperiului imbracat in pescar obisnuit, dezvaluiri frumoase in House Corrino, ... eu zic ca unui fan nu are cum sa nu-i placa, macar pentru distractie), dar nu la nivelul primelor 3; cea mai buna e prima carte: Dune din anul 1965(eu zic ca la nivelul literaturii mondiale e de nota 9, ceea ce nu e putin deloc; un 9 pentru o carte nu poate fi egalat nici de un 10 pentru un film), Dune Messiah e putin mai slaba si Children of Dune e putin mai slaba decat Dune Messiah. Pe toate le-am citit pe computer cu clear type enabled si spre deosebire de altii prefer oricand cartile virtuale.
Urmeaza sa ma apuc de trilogia:
The Butlerian Jihad -americanii zic ca ar fi cea mai buna creatia a celor doi; nu au incercat sa faca bani de pe urma lui Frankie cum zic unii, chiar au creat ceva original
The Machine Crusade
The Battle of Corrin
Dupa asta aleg altceva ca am peste 4 GB de carti(de pe net, copiate la altii, ..., vreau sa depasesc macar 10 GB pentru ca acum ocupa spatiu decat un DVD, prea usor de carat dupa mine), multe din cele care au fost spuse le-am regasit, poate iau Silmarillon dupa ce termin ultima trilogie despre Dune. Un SF clasic mai e si Fahrenheit 451 de Ray Bradbury(citit acum 1 an).
Nu a aparut Dune 7 - finalul; va fi terminata si publicata la sfarsitul lui 2005.
Eu zic ca miscarea de a scrie carti din universul Dune e bine venita ca am o foame enorma de asa ceva, bune sau rele nu conteaza, dar House xyzt nu sunt rele.
Ce ciudat e ca atunci cand apare un film Dune la TV pe http://www.port.ro, primeste zeci de voturi pro(eu am contribuit cu 1), ceea ce nu se intampla la nici un alt film; cred ca sunt multi fani Dune pe internetul romanesc
Filmele sunt prea comerciale si lipsite de profunzime, dar merita vazute chiar daca nu respecta intocmai cartile, asa cum se intampla si cu Lord of the Rings; din ce am vazut eu, marii scriitori americani considera Lord of the Rings ca fiind cea mai buna creatie fictionala, altii zic ca Ulysses(am renutat ca e prea dificila) de Joyce e cea mai buna. Pe Catcher in the Rye am citit-o intr-o zi fara oprire si nu am avut nici o durere de cap/ochi; e nevoie de ceva cunostinte de psihologie/sociologie ca sa intelegi adevarata valoare a cartii, mie mi s-a parut buna chiar daca nu am asemenea cunstinte; am dat peste un comentariu de la o facultate americana despre Catcher in the Rye si pot sa spun ca in nici un caz nu e asa simpla cum pare.
La non literature mai iau si JohnWiley&Sons in afara de O'reilly, Que si altele. The Great Gatsby de Fitzgerald considerata de multi buna(poate o fi) e foarte plictisitoare si nu am putut sa o citesc; nu stiu cum se face ca daca citesc in romana pot sa fac pauze, dar daca citesc in engleza si cartea e buna nu ma opresc multe ore, parca english imi vine natural cumva; ultimele pe care le-am cuparat au fost Hobbitul si LOTR de la Rao la sfarsitul lui 2002 si am mai luat si manualele de lb rom. de cls. a X-a, a IX-a si a XII-a de la Corint, la care coordonator este presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, sunt manuale model(cele mai bune) pentru restul autorilor si editurilor; pe Camil Petrescu(asta cred ca avea perdonalitate muiereasca, nu vreau sa jignesc femeile care citesc asta, dar barbatul trebuie sa fie barbat) si Eliade(aiureaza de da pe dinafara; un Sarmanul Dionis e mult mai bun decat aburelile lui Eliade; chiar daca a scris Isroria Religiilor apreciata la nivel mondial, nu voi citi niciodata aceasta carte) nu pot sa-i suport. Mai vad si niste carti de Clive Barker(cunoscatorii stie
), dar nu le-am dechis sa vad ce contin, din nume se vede ca ar fi ceva de groaza, dar nu stiu daca in stilul Stephen King. Mai e pe lista de asteptare The Name of the Rose de Humberto Eco pentru ca s-au inspirat din ea astia de la Looking Glass cand au facut Thief. Nu cred ca am cum sa le epuizez pe toate, dar vreau mai multi GB.
Urmeaza sa ma apuc de trilogia:
The Butlerian Jihad -americanii zic ca ar fi cea mai buna creatia a celor doi; nu au incercat sa faca bani de pe urma lui Frankie cum zic unii, chiar au creat ceva original
The Machine Crusade
The Battle of Corrin
Dupa asta aleg altceva ca am peste 4 GB de carti(de pe net, copiate la altii, ..., vreau sa depasesc macar 10 GB pentru ca acum ocupa spatiu decat un DVD, prea usor de carat dupa mine), multe din cele care au fost spuse le-am regasit, poate iau Silmarillon dupa ce termin ultima trilogie despre Dune. Un SF clasic mai e si Fahrenheit 451 de Ray Bradbury(citit acum 1 an).
Nu a aparut Dune 7 - finalul; va fi terminata si publicata la sfarsitul lui 2005.
Eu zic ca miscarea de a scrie carti din universul Dune e bine venita ca am o foame enorma de asa ceva, bune sau rele nu conteaza, dar House xyzt nu sunt rele.
Ce ciudat e ca atunci cand apare un film Dune la TV pe http://www.port.ro, primeste zeci de voturi pro(eu am contribuit cu 1), ceea ce nu se intampla la nici un alt film; cred ca sunt multi fani Dune pe internetul romanesc

La non literature mai iau si JohnWiley&Sons in afara de O'reilly, Que si altele. The Great Gatsby de Fitzgerald considerata de multi buna(poate o fi) e foarte plictisitoare si nu am putut sa o citesc; nu stiu cum se face ca daca citesc in romana pot sa fac pauze, dar daca citesc in engleza si cartea e buna nu ma opresc multe ore, parca english imi vine natural cumva; ultimele pe care le-am cuparat au fost Hobbitul si LOTR de la Rao la sfarsitul lui 2002 si am mai luat si manualele de lb rom. de cls. a X-a, a IX-a si a XII-a de la Corint, la care coordonator este presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, sunt manuale model(cele mai bune) pentru restul autorilor si editurilor; pe Camil Petrescu(asta cred ca avea perdonalitate muiereasca, nu vreau sa jignesc femeile care citesc asta, dar barbatul trebuie sa fie barbat) si Eliade(aiureaza de da pe dinafara; un Sarmanul Dionis e mult mai bun decat aburelile lui Eliade; chiar daca a scris Isroria Religiilor apreciata la nivel mondial, nu voi citi niciodata aceasta carte) nu pot sa-i suport. Mai vad si niste carti de Clive Barker(cunoscatorii stie

- Dr. Voidberg
- Moderator
Vezi ca e si o ecranizare a lui Andrei Tarkovsky dupa carte.
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
Radical dreamer
Eu am citit tot ce a aparut de J.J.R TOLKIEN si acum sunt la a 5-a carte din saga DUNE.Sincer cartile 1.4.5 sunt cele mai tari(inca n-am citit-o pe a 6-a).Oricum eu imi cumpar cartile ca nu pot rezista sa le citesc la computer.Va sfatuiesc sa cititi GARCIA MARQUEZ e super beton.
Ender will rock the fantasy
In ultima vreme Paulo Coelho. Mi-au placut cateva carti, altele m-au dezamagit, dar nu e rau per total. Preferata mea este 'Veronika se hotaraste sa moara'. M-a dezamagit 'Unsprezece minute', sau poate pur si simplu nu e genul meu de carte
Acum o sa ma apuc de "Diavolul si domnisoara Prym", sa vedem.

+RIP+ Undernet... | last.fm
"Românii sunt o naţie de miei în drum continuu spre abator." Alain Gavriluţiu
"Românii sunt o naţie de miei în drum continuu spre abator." Alain Gavriluţiu
Carti/reviste despre arme/razboi.
Ma pasioneaza istoria contemporana din 1920 pana in prezent axata pe studiul relatiilor sovieto-germane , ww2(frontul de Est , in special istorie revizionista ) , razboiul rece la nivel planetar , studiul URSS'lui in particular.
Am majoritatea cartilor lui Suvorov...
Al doilea trend il reprezinta cultura generala...
Totul despre toate .( savantu imi spun prietenii fiindca stiu multe lucruri )
*Din pacate este adevarata chestia cu "cu cat citesti/inveti mai multe stii mai putin ".Amin!
Ma pasioneaza istoria contemporana din 1920 pana in prezent axata pe studiul relatiilor sovieto-germane , ww2(frontul de Est , in special istorie revizionista ) , razboiul rece la nivel planetar , studiul URSS'lui in particular.
Am majoritatea cartilor lui Suvorov...

Al doilea trend il reprezinta cultura generala...

*Din pacate este adevarata chestia cu "cu cat citesti/inveti mai multe stii mai putin ".Amin!
Intel = abbreviation for Intelligence
Oxford Dictionary of English
Oxford Dictionary of English
- MAXKOOL999
Am terminat de curand 'Noua povestiri' de Salinger, carte construita si inaltata din voluptatea spiritului de a depasi contingentul.Ceea ce moare de la natura, invie din puterea acestor povestiri.
In momentul de fata ma 'rasfat' cu 'Maestrul si Margareta' de Bulgakov - opera care insumeaza sentimentul esentializarii, al cunoasterii, al regasirii eului originar. Abstracta, dar profund vie, exprima idei profunde a caror principala forta nu sta in nuanta obscura sau particulara, scoasa la iveala de 'tainitele' cuvantului, ci in belsugul de asocieri intelectuale - afective.
Va recomand cu caldura aceste carti!
In momentul de fata ma 'rasfat' cu 'Maestrul si Margareta' de Bulgakov - opera care insumeaza sentimentul esentializarii, al cunoasterii, al regasirii eului originar. Abstracta, dar profund vie, exprima idei profunde a caror principala forta nu sta in nuanta obscura sau particulara, scoasa la iveala de 'tainitele' cuvantului, ci in belsugul de asocieri intelectuale - afective.
Va recomand cu caldura aceste carti!
As vrea sa ma topesc intr-o lacrima si-n ea sa-si opreasca soarele razele si sa plang la capatul luminii...(Cioran)
Eu mai citesc ziare( PRO SPORTU si LIBERATEA ) si bineinteles XPC, sau te referai la carti cu povesti? Niciodata nu citesc asa ceva, Doamne Ferestee! 

AMD64 3000+ Winnie 939 | Gigabyte K8NS-939 | 2x512DDR400 KingMax TinyBGA 2.5-2-2-5 | MSI ATI 9800PRO@XT 128DDR Hynix 2.8ns | Audigy 2 ZS 7.1 + Genius 5.1 5000W | WD 80GB S-ATA 8MB & Seagate 60GB | DVD-RW LG 4163B & CD-RW Teac | Sursa Rhycom 550W | TFT Samsung 710N
Ultima carte pe care am citit-o a fost "Totul pentru bani"
nu mai tin minte autorul dar stiu ca mi-a placut mult.
nu mai tin minte autorul dar stiu ca mi-a placut mult.
The world will end in 5 minutes. Please log out.
www.alyn3d.com (Portofoliu foto)
www.alyn3d.com (Portofoliu foto)
Tocmai am terminat de citit "Codul lui Da Vinci" si nu pot decat sa v-o recomand si voua. E o carte fantastica, bine documentata, coerenta si totusi plina de surprize, o aventura cum n-am mai avut de cand eram copil mic. Cat timp am citit-o am fost ca in transa, subjugat de universul si ideile din carte - mi s-a alterat perceptia, am inceput sa vad simboluri peste tot
. Ce mai, am ajuns la concluzia ca e cartea mea de aventura si suspans preferata.

Dum zomfies...
Shiet, am cam ignorat acest topic 
Void, am citit si eu Masters of Doom cam tot in perioada in care ai postat tu aici. Cartea intr-adevar este super.
Am un tabel in excel cu lista de carti citite, cartile care le am si cartile care vreau sa le citest si urmeaza sa le achizitionez. Lunga lista ... Sa vedem, din ce am citit cat de cat recent. Am terminat primele 5 carti Dune. Evident le recomand la toata lumea, nu cred ca mai trebuie sa mentionez asta. Apoi am apucat fantasy si am citit trilogia Icewind Dale. Excelenta.
Am citit Portretul lui Dorian Gray. Dupa aceea m-am apucat de volumele din Universul Battletech. Pentru cine nu stie, sunt o serie de carti sci-fi dupa care au fost inspirate jocurile Mechwarrior si care sunt impartite pe serii in functie de ere. Am citit primele 3 carti din seria Enter the Clans, trilogia Blood of Kerensky si au fost foarte interesante. Multe intrigi politice, sociale, strategii militare, imbarligaturi romantice, samd. Pacat ca aceste carti nu se mai fabrica si sunt greu de procurat, adeseori folosite. Prima carte din universul Battletech, numita The Sword and the Dagger costa de la $100 in sus daca e in conditie buna. Aceasta a fost tiparita in 1987 si de atunci deloc.
Lessee, m-am cam plictisit de sci-fi asa ca am lasat universul Battletech pentru moment si am revenit la fantasy. M-am apucat de trilogia Dragonlance, sunt pe la ultimul sfert din prima carte si nu o pot lasa jos. Dupa ce termin cu Dragonlance, asumand ca nu o sa fiu plictisit de fantasy ma apuc de seria War of the Spider Queen, are de-aface cu drow. Sa vad si eu care-i povestea cu acesti elfi negri cu par alb.
Ship of Fools scrisa de Richard Paul Russo, o carte sci-fi extraordinara pe care am citit-o in iulie anul trecut.
Este vorba de rasa umana in viitorul indepartat. Se face ca ne-am distrus Terra si acum ne plimbam prin spatiu in cautare unei noi planete. Oamenii traiesc intr-o nava spatiala imensa si sunt la bordul ei de sute de ani, de atata timp incat majoritatea cred ca aceasta a existat dintotdeauna, nimeni nu stie originea exacta. Totul e normal pana cand se descopera o colonie pe o planeta unde a avut loc un masacru iar nava umana se intalneste cu o alta nava aparent in deriva. Si aici totul ia o intorsatura urata.
Nu prea exista monotonie in aceasta carte, eu pur si simplu nu m-am putut opri din citit. Se prezinta niste concepte si idei religioase interesante. Pacat ca totul se termina in coada de peste, sper ca autorul va scrie o a doua carte.

Void, am citit si eu Masters of Doom cam tot in perioada in care ai postat tu aici. Cartea intr-adevar este super.
Am un tabel in excel cu lista de carti citite, cartile care le am si cartile care vreau sa le citest si urmeaza sa le achizitionez. Lunga lista ... Sa vedem, din ce am citit cat de cat recent. Am terminat primele 5 carti Dune. Evident le recomand la toata lumea, nu cred ca mai trebuie sa mentionez asta. Apoi am apucat fantasy si am citit trilogia Icewind Dale. Excelenta.
Am citit Portretul lui Dorian Gray. Dupa aceea m-am apucat de volumele din Universul Battletech. Pentru cine nu stie, sunt o serie de carti sci-fi dupa care au fost inspirate jocurile Mechwarrior si care sunt impartite pe serii in functie de ere. Am citit primele 3 carti din seria Enter the Clans, trilogia Blood of Kerensky si au fost foarte interesante. Multe intrigi politice, sociale, strategii militare, imbarligaturi romantice, samd. Pacat ca aceste carti nu se mai fabrica si sunt greu de procurat, adeseori folosite. Prima carte din universul Battletech, numita The Sword and the Dagger costa de la $100 in sus daca e in conditie buna. Aceasta a fost tiparita in 1987 si de atunci deloc.
Lessee, m-am cam plictisit de sci-fi asa ca am lasat universul Battletech pentru moment si am revenit la fantasy. M-am apucat de trilogia Dragonlance, sunt pe la ultimul sfert din prima carte si nu o pot lasa jos. Dupa ce termin cu Dragonlance, asumand ca nu o sa fiu plictisit de fantasy ma apuc de seria War of the Spider Queen, are de-aface cu drow. Sa vad si eu care-i povestea cu acesti elfi negri cu par alb.
Ship of Fools scrisa de Richard Paul Russo, o carte sci-fi extraordinara pe care am citit-o in iulie anul trecut.
Este vorba de rasa umana in viitorul indepartat. Se face ca ne-am distrus Terra si acum ne plimbam prin spatiu in cautare unei noi planete. Oamenii traiesc intr-o nava spatiala imensa si sunt la bordul ei de sute de ani, de atata timp incat majoritatea cred ca aceasta a existat dintotdeauna, nimeni nu stie originea exacta. Totul e normal pana cand se descopera o colonie pe o planeta unde a avut loc un masacru iar nava umana se intalneste cu o alta nava aparent in deriva. Si aici totul ia o intorsatura urata.
Nu prea exista monotonie in aceasta carte, eu pur si simplu nu m-am putut opri din citit. Se prezinta niste concepte si idei religioase interesante. Pacat ca totul se termina in coada de peste, sper ca autorul va scrie o a doua carte.
Fara sa ma laud pot spune ca la viata mea (20 de ani) am citit destul de mult, DAR in mare parte numai ce mi-a placut mie.
S-a recomandat pe aici DUNE, ei bine vin si eu cu o recomandare similara Seria Fundatiei scrisa de Isaac Asimov si prin serie ma refer la cartile originale, cele scrie de Isaac Asimov insusi si nu la continuarile scrise de diversi altii. Despre continuari nu stiu NIMIC.
Mai recomand Jocul lui Ender de Orson Scott Card si Solaris de Stanislav Lem...astea pe langa MULTE altele...
In ultimul timp nu am mai citit, deh, si lenea si altele...dar iubesc sa citesc si nici un film pe cat o fi el de bun nu poate sa inlocuiasca fascinatia oferita de imaginatia proprie cand citesti despre ceva nou...
In rest...citit, asta conteaza, si pentru cei care nu prea citesc si sunt deja cu ceva Kile in plus, ei bine cititul ajuta la slabit. S-a demonstrat ca o persoana care citese are un metabolism mai ridicat fata de una care se uita la TV, so....read people..read!
S-a recomandat pe aici DUNE, ei bine vin si eu cu o recomandare similara Seria Fundatiei scrisa de Isaac Asimov si prin serie ma refer la cartile originale, cele scrie de Isaac Asimov insusi si nu la continuarile scrise de diversi altii. Despre continuari nu stiu NIMIC.
Mai recomand Jocul lui Ender de Orson Scott Card si Solaris de Stanislav Lem...astea pe langa MULTE altele...
In ultimul timp nu am mai citit, deh, si lenea si altele...dar iubesc sa citesc si nici un film pe cat o fi el de bun nu poate sa inlocuiasca fascinatia oferita de imaginatia proprie cand citesti despre ceva nou...
In rest...citit, asta conteaza, si pentru cei care nu prea citesc si sunt deja cu ceva Kile in plus, ei bine cititul ajuta la slabit. S-a demonstrat ca o persoana care citese are un metabolism mai ridicat fata de una care se uita la TV, so....read people..read!
Zombies = the communist product of tampering with science and opposing democracy
Cartile recomandate de tine au mai fost mentionate, trebuia sa te obosesti sa si citesti cate ceva prin topicul asta destul de stufos, de altfel... Acum citesc Boris Vian - Spuma Zilelor este foarte interesanta si ciudata pentru o cartea care totusi nu este postmodernista, fiind scrisa prin anii '50, am impresia, daca nu mai devreme de atat... Oricum, nu este o carte de ratat pentru cititorul mediu-avansat (adica ala care a trecut de stadiul Capra cu Trei Iezi)...
-
Pentru moment sunt un pic ocupat cu KotOR 2 dar asta nu ma impiedica sa mai dau cate una mica pe la biblioteca.
Deci, ultima achizitie, foarte interesanta. Zaharia Stancu -- Jocul cu Moartea.
Deci, ultima achizitie, foarte interesanta. Zaharia Stancu -- Jocul cu Moartea.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- STalKer[KooKieS]
- Radioactiv
In marea parte citesc carti gen "Guvernarea Secreta", "Secretele lumii antice", "Magie " ...
Dar carti alte crti care m-au tinut ore intregi in fata lor au fost mai multe volume din Cavalerii de Ioan Dan ... si Winnetou si OldShurehand de Karl May ( parca asa se scria
)
Editat de Lup Alb.
Nu te superi ...nu?
Dar carti alte crti care m-au tinut ore intregi in fata lor au fost mai multe volume din Cavalerii de Ioan Dan ... si Winnetou si OldShurehand de Karl May ( parca asa se scria

Editat de Lup Alb.

I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
- The Godfather
Pai..sa vedem am mai citit Lion Feuchtwanger - Succesul
Irving Stone - Agonie si extaz(viatza lui michelangelo - superb)
Clavell -Shogun, Tai Pan, King Rat
Kafka - Procesul, Amerika, Colonia penitenciara(volumul)
Camus - Ciuma
am inceput mai demult zola - Germinal...si acuma e pe rol.
ETC...
dupaia am cam trecut la filosofie...incepand cu Rousseau - Contractul social,Discurs asupra inegalitatilor dintre oameni
Aristotel - politica
Platon -legile. parmenide(mui grea)
Pascal - cugetari
Dupaia am trecut la greutatzi...Kant - Critica Ratiunii pure si prolegomene
acum citesc Kant - Intemeierea metafizicii moravurilor si Critica ratiunii practice
Irving Stone - Agonie si extaz(viatza lui michelangelo - superb)
Clavell -Shogun, Tai Pan, King Rat
Kafka - Procesul, Amerika, Colonia penitenciara(volumul)
Camus - Ciuma
am inceput mai demult zola - Germinal...si acuma e pe rol.
ETC...
dupaia am cam trecut la filosofie...incepand cu Rousseau - Contractul social,Discurs asupra inegalitatilor dintre oameni
Aristotel - politica
Platon -legile. parmenide(mui grea)
Pascal - cugetari
Dupaia am trecut la greutatzi...Kant - Critica Ratiunii pure si prolegomene
acum citesc Kant - Intemeierea metafizicii moravurilor si Critica ratiunii practice
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
- STalKer[KooKieS]
- Radioactiv
Ia te uita ca am terminat si eu seria Dune (care banuiesc ca nu mai are nevoie de introducere). Intradevar, sunt cele mai bune carti SF pe care le-am citit, si nu pot spune decat ca laudele sunt de prisos. Cartile astea sunt UNICE.
Pe de alta parte nu pot scapa de impresia ca povestea e incompleta. Poate ca sunt doar un fan care nu se mai satura, dar parca lipseste o finalitate (cu toate ca si asta se potriveste cu ideile cartii
), si sunt inciudat ca maestrul Dunei Frank Herbert nu a apucat sa-si continue opera. O sa citesc pana la urma si carti de-ale fiului, dar nu stiu de ce ma indoiesc ca o sa se ridice la nivelul capodoperei ce este Dune.
Pe de alta parte nu pot scapa de impresia ca povestea e incompleta. Poate ca sunt doar un fan care nu se mai satura, dar parca lipseste o finalitate (cu toate ca si asta se potriveste cu ideile cartii

Dum zomfies...
Acum citesc "Amnezia la români", de Paul Goma, o carte despre regimul comunist in România şi "Istoria literaturii române de la origini până în prezent" de George Călinescu. Din păcate timpul nu îmi permite să citesc prea mult. Pentru facultate am de citit o carte de economia întreprinderii în limba germana ("Allgemeine Betriebwirtschaftslehre" de Thommen) de ~1000 de pagini
.
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
I may be lying.