Noutati ATI R600/ nVIDIA G80
Moderator: Moderatori
Va mai amntiti cand a parut seria 5900 ? Trecerea de la Ti4600 la 5900Ultra parea ceva fenomenal dupa specificatii.. si in realitate nu a fost deloc asa..
Tin minte ca vazusem la lansare un 5900 Ultra si la 27 milioane !!
Tin minte ca vazusem la lansare un 5900 Ultra si la 27 milioane !!
Gigabyte X58-UD5//i7 920 G0 (@4.2Ghz) //Tuniq Extreme//WD 640GB AALS//A-DATA Extreme
3Gb DDR3-1600+// MSI GTX 260 216 OC//Enermax Pro82+ 525//Samsung 24" 2494HM
Cum s-a spus pana acum, nu este nici o surpriza, lumea se astepta sa se descurce bine in DX9.0C, insa nu asta se asteapta de la aceasta placa video ! Ce ne intereseaza este cum se va descurca in DX10, iar legat de asta nu vom avea nici un verdict muuuulte luni de acum inainte, ptr ca nu exista nici un suport software in acest sens, nici macar un sistem de operare ptr asa ceva.
Dar o sa fim intoxicati de acum cu rezultate in 3DMARK2X pana ne sar capacele, iar cand va aparea primul test/joc in DX10 ne vom da seama ca aceste prime placi sunt in cap.
Cred ca in momentul de fata, un upgrade la G80 de la seria 79XX este complet inutil, ptr ca habar nu avem daca placile astea sunt bune de ceva in DX10, iar o placa 79XX se descurca onorabil in orice joc misca pana la aparitia primului joc DX10, care probabil va putea fi jucat linistit insa folosind doar DX9.0C.
Dar o sa fim intoxicati de acum cu rezultate in 3DMARK2X pana ne sar capacele, iar cand va aparea primul test/joc in DX10 ne vom da seama ca aceste prime placi sunt in cap.
Cred ca in momentul de fata, un upgrade la G80 de la seria 79XX este complet inutil, ptr ca habar nu avem daca placile astea sunt bune de ceva in DX10, iar o placa 79XX se descurca onorabil in orice joc misca pana la aparitia primului joc DX10, care probabil va putea fi jucat linistit insa folosind doar DX9.0C.
Si totusi unde e ATI ?

http://ati.amd.com/The Inquirer wrote: SHOULD you go to ATI's website, you will see it has been borged.
The 'red' company has passed into the history books. It's all gone green.
The site still has support for ATI products and related information but it clearly states that this is AMD not ATI. There is no ATI logo we can find anywhere on the site.
Instead, we learn that the new AMD is a processing powerhouse and has graphic and CPU power to use. The graphic card now can do some serious calculations with its GPGPU marchitecture, it can also do physics. Things are getting complicated, and let's now forget about cthe hipset division, mobile devision and most important the very profitable handheld, digital TV and embedded display graphic divisions.
Nvidia is the only single graphic player in the market, since S3 and Matrox are not performing miracles these days.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
nVidia G80 8800GTX original nVidia BBN Prototype

La asta se observa si un soi de modul ptr conectarea racirii cu lichid ...

Cand vad monstrul asta, care cica va fi mai lung cu pana la 10cm decat actualul 7900GTX, care deja este un gigant, imi vine doar atat sa mai spun:
Remeber this ?

Ptr cei neavizati, le fac cunostinta cu 3DFX VOODOO 6 6600, un monstru la acea vreme, care a ramas insa in stadiul de enginering sample, neapucand sa vada niciodata lumina zilei ca si mass production, exemplarele fiind foarte rare si foarte scumpe printre colectionari
Cand ma uit la ce apare acum, imi dau seama ca ceea ce parea un monstru atunci, tinda sa devina realitate acum.
In accea vreme nu existau surse care sa poata hranii aceasta placa, de accea proiectul prevedea o alimentare suplimentara cu un soi de minisursa care se livra cu placa. La ce consum se anunta la noile serii, sursele alea de 1KW de care radeam acum un an, incep sa devina o necesitate. In curand calculatoare de ultima generatie, or sa isi permita nu aia care au bani de ele, ci aia care au bani sa plateasca curentul, avand in vedere ca se intrevede un viitor in care un PC va rivaliza cu un radiator electric.

La asta se observa si un soi de modul ptr conectarea racirii cu lichid ...

Cand vad monstrul asta, care cica va fi mai lung cu pana la 10cm decat actualul 7900GTX, care deja este un gigant, imi vine doar atat sa mai spun:
Remeber this ?

Ptr cei neavizati, le fac cunostinta cu 3DFX VOODOO 6 6600, un monstru la acea vreme, care a ramas insa in stadiul de enginering sample, neapucand sa vada niciodata lumina zilei ca si mass production, exemplarele fiind foarte rare si foarte scumpe printre colectionari

Cand ma uit la ce apare acum, imi dau seama ca ceea ce parea un monstru atunci, tinda sa devina realitate acum.
In accea vreme nu existau surse care sa poata hranii aceasta placa, de accea proiectul prevedea o alimentare suplimentara cu un soi de minisursa care se livra cu placa. La ce consum se anunta la noile serii, sursele alea de 1KW de care radeam acum un an, incep sa devina o necesitate. In curand calculatoare de ultima generatie, or sa isi permita nu aia care au bani de ele, ci aia care au bani sa plateasca curentul, avand in vedere ca se intrevede un viitor in care un PC va rivaliza cu un radiator electric.
Cat curent putea consuma Vodoo 6 ala ? are niste ventilatoare super mici ..
Daca bagau cei de la 3dFX T&L in voodoo 4 si 5 poate inca erau pe piata
Daca bagau cei de la 3dFX T&L in voodoo 4 si 5 poate inca erau pe piata
Gigabyte X58-UD5//i7 920 G0 (@4.2Ghz) //Tuniq Extreme//WD 640GB AALS//A-DATA Extreme
Sincer nu imi mai aduc aminte ce se vehicula, oricum niciodata nu s-a stiut exact, avand in vedere ca au ramas in stadiul de prototip. Oricum o sursa de 230W nu le era de ajuns, cam alea erau sursele standard in acea vreme.STR8_ wrote:Cat curent putea consuma Vodoo 6 ala ? are niste ventilatoare super mici ..
Nu asta i-a dus acolo unde au ajuns ! Au avut dificultati financiare datorita faptului ca au investit enorm in cercetare, aveau probleme cu productia, distributia, si au pierdut suportul producatorilor de jocuri, care au ales sa le optimizeze pe D3D si OpenGL in defavoarea suportului GLIDE care era nativ la Voodoo. Oricum, atat trebuie sa va dea de gandit, multe din tehnologiile care le cerceta 3DFX in acea vreme, au fost prezente in seria 6 de la nVidiaSTR8_ wrote:Daca bagau cei de la 3dFX T&L in voodoo 4 si 5 poate inca erau pe piata

Mai bine de 2x decat niciodatakorby wrote:ice01, sunt aceleaşi poze apărute acum câteva săptămâni.

Nu am fost atent ... eu acum le-am vazut prezentate en'fanfare pe un site de specialitate care il frecvetez.
daca sli care la vremea respectiva era ceva aproape firesc si a fost infaptuita inca de la voodoo 2 ti se pare tie "multe tehnologii" atunci ce sa zic...ai probleme de perceptie.dar totusi, nu mai pomenii pe forum pt ca unii chiar s-ar putea sa te creada. sli era o chestie relativ simpla si logica, dar nu a mai fost posibila odata cu aparitia agp.pci express a readus din nou in prim plan aceasta posibilitate, asta nu inseamna ca e ceva revolutionar sua mai stiu eu ce.Oricum, atat trebuie sa va dea de gandit, multe din tehnologiile care le cerceta 3DFX in acea vreme, au fost prezente in seria 6 de la nVidia Deci ganditi-va unde era 3DFX in acea vreme ...
craezee - frate stii vorba aia ... daca habar nu ai ce vorbesti mai bine sa iti vezi de treaba, si stai jos ?
SLI (Scalable Link Interface) a fost doar una dintre tehnologiile introduse prima oara de catre 3DFX, dar au mai fost tehnologii ca High Precision Dynamic Range (HPDR) technology, sau On Chip Video processor (PureVideo), care au fost preluate de la 3DFX in momentul cumparari si dezvoltate ulterior la nevoile noului chip de la nVidia. Deci eu zic ca pe viitor, cand mai ai ceva de spus, sa incerci sa fi documentat, iar daca nu stii despre ce este vorba, sa sezi cumintel si sa te documentezi inainte de a vorbi fara sa stii ce anume.
SLI (Scalable Link Interface) a fost doar una dintre tehnologiile introduse prima oara de catre 3DFX, dar au mai fost tehnologii ca High Precision Dynamic Range (HPDR) technology, sau On Chip Video processor (PureVideo), care au fost preluate de la 3DFX in momentul cumparari si dezvoltate ulterior la nevoile noului chip de la nVidia. Deci eu zic ca pe viitor, cand mai ai ceva de spus, sa incerci sa fi documentat, iar daca nu stii despre ce este vorba, sa sezi cumintel si sa te documentezi inainte de a vorbi fara sa stii ce anume.
Si mie mi-a placut tare mult 3dfx. Am avut voodoo banshee si dupa aia Voodoo3 2000. Tin minte si acum ca UnrealTournament arata pe 16biti cum arata nVidia pe 32biti (asta dacă jucai pe Glide). Am remarcat treaba asta cand am trecut de la Voodoo3 la GF2MX.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Suntem complet offtopic, dar o sa mai postez doar atat legat de acest subiect ...KodiaK wrote:Si mie mi-a placut tare mult 3dfx. Am avut voodoo banshee si dupa aia Voodoo3 2000. Tin minte si acum ca UnrealTournament arata pe 16biti cum arata nVidia pe 32biti (asta dacă jucai pe Glide). Am remarcat treaba asta cand am trecut de la Voodoo3 la GF2MX.
Da KodiaK, pe Glide nici macar nu se comparau jocurile cu D3D. In timp ce pe D3D sau OpenGL, texturile se vedeau intinse si aveau culori sterse, pe Glide acestea mult mai detaliate, culorile erau foarte vii si fara aberatii cromatice, si da, asta doar pe 16Bit.
Da stii ce e culmea, pana si pe MiniGL (o instructiune software scrisa ptr ca placile 3DFX sa poata rula si jocuri OpenGL) se vedeau mai bine.
Ganditi-va ca in timp ce nVidia lansa pe piata o Riva 128, ATI lansa seria Rage, iar S3 seria Trio, 3DFX venea cu Voodoo 2, care i-a prins pe toti cu pantalonii in vine.
Nu ai sa mai vezi acum asemenea salt tehnologic, cine isi aduce aminte care era diferenta intre Voodoo si restul lumii o sa imi dea dreptate ... si cum am spus, daca seria 6 reusea sa iasa pe piata la acea vreme, 3DFX probabil ca repeta figura cu Voodoo 2, ptr ca placa aia era la ani lumina de ce era in acel moment pe piata. Primul produs hibrid nVidia cu ADN 3DFX a fost GF3, care in ciuda faptului ca nu au fost niste placi foarte populare din pricina pretului, erau departe de ce era in acel moment pe piata, in primul rand prin introducerea notiuni de video chip programabil (3DFX™) si a celei de Pixel and Vertex Shader, tehnologii cercetate tot de catre 3DFX™. Pacat, mare pacat ca acest concurent a fost eliminat de pe piata, probabil ca acum titlui acestui topic era ceva de genul Noutati ATI R600/nVidia G80/3DFX Voodoo 9
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
dacă nu ma insel tot 3dfx a introdus prima notiunea de AntiAliasing.
Sunt aproape sigur ca nVidia este astazi unde este in mare parte datorita tehnologiilor dobandite prin achizitionarea 3dfx.
Sunt aproape sigur ca nVidia este astazi unde este in mare parte datorita tehnologiilor dobandite prin achizitionarea 3dfx.
KodiaK wrote:dacă nu ma insel tot 3dfx a introdus prima notiunea de AntiAliasing.

3dfx Technology:
Real-Time Full-Scene Hardware Anti-Aliasing (FSAA)

Deci 3DFX au fost mai mult decat niste placi, au fost promotorii a ceea ce stim azi ca si 3D grafics.
daca 3dfx erau atat de avansati ar fi trebuit sa faca un chip care sa suporte t&l( chiar si fara hdr
) si sa fie suficient de puternic ca sa se ia la tranta cu gf2 fara sa aiba 'nspe mii de chipuri pe pcb.e ca si cum ar scoate nvidia o placa video cu 4 chipuri care sa fie batuta de una ati cu 1 chip,si placa nvidia sa nu stie dx9.0c,si peste 5 ani de zile sa zica lumea ca nv era de fapt super tare, si ca ati erau niste fraieri. 3dfx s-a prabusit pt ca placile lor nu mai erau competitive ca raport performanta/ergonomie.degeaba avea 4 chipuri v6 6600 daca era mai slab decat o placa single-chip de la nv, pe mine nu ma impresioneaza cu nimic marimea pcb-ului si consumu de curent daca nu ofera performanta cum trebuie.3dfx si-au trait epoca de glorie pe vremea v2, dar de la v3 au inceput un lung drum descendent care s-a sfarsit cum s-a sfarsit.

Primele teste cu G80. Interesant©.

NVIDIA G80 & GF8800GTX first results. - Victor's blog - Overclk, new hardware ...

NVIDIA G80 & GF8800GTX first results. - Victor's blog - Overclk, new hardware ...
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză! ![Faint [smilie=Faint.gif]](./images/smilies/Faint.gif)
![Faint [smilie=Faint.gif]](./images/smilies/Faint.gif)
Mda, interesant ...
M-am uitat si pe alte siteuri de pe dincolo, unde se obisnuieste sa se comenteze la larg chiar si un zvon legat de performanta unor componente. Este ptr prima oara cand vad un interes foarte scazut ptr o placa video, si asta vizavi de G80. Se discuta, se analizeaza, insa fara entuziasmul obisnuit, probabil ca nici ei nu vad mare lucru de la o placa care vine cu teste in DX9.0 ... acelasi DX9.0 care il stim de cativa ani ... satui pana peste cap fiind ...
M-am uitat si pe alte siteuri de pe dincolo, unde se obisnuieste sa se comenteze la larg chiar si un zvon legat de performanta unor componente. Este ptr prima oara cand vad un interes foarte scazut ptr o placa video, si asta vizavi de G80. Se discuta, se analizeaza, insa fara entuziasmul obisnuit, probabil ca nici ei nu vad mare lucru de la o placa care vine cu teste in DX9.0 ... acelasi DX9.0 care il stim de cativa ani ... satui pana peste cap fiind ...
Pai ce sens are sa te entuziasmezi pt o placa care costa 20 de milioane,ia vezi ce e acolo la topicul cu 7900GS si 7600GT/GS 7300GT 
Cat despre bench-uri in X10 fix in **** ma doare pt ca stiu ca va trece ~5 luni pana la jocuri DX10,timp in care probbail imi voi lua un 8800GTS sau voi astepta sa vad ce apare din ograda la ATI pardon AMD
P.S Nebuni si noobi sunt destui pana la DX10 care vor cumpara placa asta in Sli quad-Sli sau cine stie ce alte nebunii,doar G80 is "selling like hot cakes" GG nvidia,rupe=le portofelele![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
LE:Voi vedeti cat de tinuta in frau este un 8800GTX de un C2D a mai bagat inca 115 Mhz in proc si inca 1300 de puncte in 06
That's sick dude,se pare ca aveam dreptate cand am zis ca placa e tinuta in frau si de un C2D OC

Cat despre bench-uri in X10 fix in **** ma doare pt ca stiu ca va trece ~5 luni pana la jocuri DX10,timp in care probbail imi voi lua un 8800GTS sau voi astepta sa vad ce apare din ograda la ATI pardon AMD
P.S Nebuni si noobi sunt destui pana la DX10 care vor cumpara placa asta in Sli quad-Sli sau cine stie ce alte nebunii,doar G80 is "selling like hot cakes" GG nvidia,rupe=le portofelele
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
LE:Voi vedeti cat de tinuta in frau este un 8800GTX de un C2D a mai bagat inca 115 Mhz in proc si inca 1300 de puncte in 06
That's sick dude,se pare ca aveam dreptate cand am zis ca placa e tinuta in frau si de un C2D OC
- Dennis_BOX
Eu nu inteleg de ce va agitati atata ca si cum v-ar scoate Nvidia banii din buzunare, cine va avea de luat aceste placi fiti siguri ca le va cumpara. Eu unul evident ca voi astepta modelele mid-range, sa speram ca vor contine fix jumatate din numarul pipeurilor lui 8800GTX si nu vor fi castrate si mai mult.
Legat de 8800GTS nu poti spune ca nu merita banii chiar si pt DX9, iar daca stati bine si va ganditi pana la aparitia DX10(a se intelege Vista) si a jocurilor care sa il implementeze deja va apare 8900GTX...
Legat de 8800GTS nu poti spune ca nu merita banii chiar si pt DX9, iar daca stati bine si va ganditi pana la aparitia DX10(a se intelege Vista) si a jocurilor care sa il implementeze deja va apare 8900GTX...
Corect, IL Dotore, dar la ce bun atunci DX10 pe placa asata dacă oricum pina sa apara jocuri DX10 va aparea deja 8900GTX probabil. Deci sa-mi explice si mie cineva rostul banilor pe care ii dau pe suportul DX10 pe care oricum cel mai probabil nu-l vol folosi. Si zic astea pt ca cine va cumpara acum 8800GTX/GTS cu siguranta va cumpara si 8900GTX/GTS cand va aparea.
Si stau acuma si ma intreb dacă astfel de salturi in performanta erau posibile de ce dif de perf dintre 7800 si 7900 a fost asa de mica. Cu siguranta era posibil ca seria 7900 sa aiba scoruri f apropiate de G80 insa evident ca dacă ar fi fost asa nimanui nu ii mai curgeau balele dupa G80. Urata strategia are nVidia, dar trebuie sa recunosc ca prinde cel mai bine la public
PS: SamuS, dupa cum vezi in CPU-Z acel C2D@3.8Ghz cere 1.2V, deci nu cred ca in cazul lui trebuie sa te intrebi ce sursa au
Si stau acuma si ma intreb dacă astfel de salturi in performanta erau posibile de ce dif de perf dintre 7800 si 7900 a fost asa de mica. Cu siguranta era posibil ca seria 7900 sa aiba scoruri f apropiate de G80 insa evident ca dacă ar fi fost asa nimanui nu ii mai curgeau balele dupa G80. Urata strategia are nVidia, dar trebuie sa recunosc ca prinde cel mai bine la public

PS: SamuS, dupa cum vezi in CPU-Z acel C2D@3.8Ghz cere 1.2V, deci nu cred ca in cazul lui trebuie sa te intrebi ce sursa au

KodiaK la faza cu Nvidia si strategia ei nu te inteleg... adica vrei sa spui ca ATI face altfel, sa fim seriosi... asta e marketingul si el va prima atata timp cat aceste companii vor urmari sa faca profit.
Singurul lucru pe care noi il putem face este sa alegem in mod cat mai intelept placile si momentele pt upgrade.
Singurul lucru pe care noi il putem face este sa alegem in mod cat mai intelept placile si momentele pt upgrade.
Pai eu nu vad acum nici un R600 care sa mai stoarca nitel din buzunarele noastre.
Plus ca la ATI apar o idee mai lent noile generatii, si tin nitel mai mult. Vezi 8500, 9800Pro, X800XT, X1800XT, X1900XT.
Plus ca la ATI apar o idee mai lent noile generatii, si tin nitel mai mult. Vezi 8500, 9800Pro, X800XT, X1800XT, X1900XT.
- Dennis_BOX
o data cu lansare noii generatii vor scadea preturile la actuala deci tot raul spre bine. pentru cei care vor sa isi cumpere o placa video in saptamaniile urmatoare e foarte bine, aici ma incadrez si eu, tocmai vroiam sa cumpar un x1900xt ca al tau KodiaK . acum mai astept sa vad ce pot noile placi in real-life.
- Quetzalcoatl
Nu aş dori sa fiu super pesimist dar până vor exista jocuri care să foloseasca integral DX10 apare cred 9800GTX - CE TARE , aproape ca sună a ATIIL Dotore wrote: Legat de 8800GTS nu poti spune ca nu merita banii chiar si pt DX9, iar daca stati bine si va ganditi pana la aparitia DX10(a se intelege Vista) si a jocurilor care sa il implementeze deja va apare 8900GTX...
Totuşi la performanţele pe care le au plăcile din seria 80 mă gândesc cum să scap mai repede de X1800XT

Nu vreau să creez panică dar cam asta cred că ne aşteaptă .

Fostul user Staedtler
Antec P180B : Core duo magic inside ,Gigabyte Air / Living it on Westington 37" 1080p
Antec P180B : Core duo magic inside ,Gigabyte Air / Living it on Westington 37" 1080p
Stai nitel sa vezi cum se comporta si in real life. Ca 12k in 3dmark06 nu ma incalzesc asa de tare dacă nu vad si o dublare a framerate-ului in Oblivion/Call of Juarez/GIII.
Si esti asa de sigur ca preturile vor coboar semnificativ in 3luni de zile? Vezi 7900GT care costa 12-13mil la aparitie si acum costa 10-11mil, si au trecut 6luni, nu 3.
Si de ce vrei sa scapi de X1800XT? Sunt jocuri care nu le poti juca decent pe placa aia?
Si esti asa de sigur ca preturile vor coboar semnificativ in 3luni de zile? Vezi 7900GT care costa 12-13mil la aparitie si acum costa 10-11mil, si au trecut 6luni, nu 3.
Si de ce vrei sa scapi de X1800XT? Sunt jocuri care nu le poti juca decent pe placa aia?
Kodiak, sincer iti spun ca nu ma asteptam sa vad de la tine un post atat de realist si impartial, obisnuit find sa vad la tine doar atat toate slideurile la max, altfel nu ma excit, bla bla bla bla ...KodiaK wrote:Stai nitel sa vezi cum se comporta si in real life. Ca 12k in 3dmark06 nu ma incalzesc asa de tare dacă nu vad si o dublare a framerate-ului in Oblivion/Call of Juarez/GIII.

KodiaK wrote:Si stau acuma si ma intreb dacă astfel de salturi in performanta erau posibile de ce dif de perf dintre 7800 si 7900 a fost asa de mica. Cu siguranta era posibil ca seria 7900 sa aiba scoruri f apropiate de G80 insa evident ca dacă ar fi fost asa nimanui nu ii mai curgeau balele dupa G80.
Inca o bere ptr tine

Da ce s-a intamplat fratele meu cu atat sinceritate pe tine, raman trasnit ... deci clar, te-ai saturat in sfarsit sa atunci bani pe reclamele astoraKodiaK wrote:Si esti asa de sigur ca preturile vor coboar semnificativ in 3luni de zile? Vezi 7900GT care costa 12-13mil la aparitie si acum costa 10-11mil, si au trecut 6luni, nu 3.

Si ptr visatori si eu le zic sa stea linistiti, acele placi se vor ieftini cand nu mai ai ce face cu ele ... like allways ...
Jeeeeeeeez, e clar, ori nu ai postat tu, ori te simteai rau ... clar ceva nu e bine, cu placa aia un slide a ramas jos, si totusi tu spui ca e buna incaKodiaK wrote:Si de ce vrei sa scapi de X1800XT? Sunt jocuri care nu le poti juca decent pe placa aia?

Fratele meu, sincer, acum te-as scoate la o bere/doua/trei ... ma bucur cand vad momente de astea de maturitate, si lipsite de o aroma de snobism

In rest ... pana la primul joc DX10 nativ, G80 este o placa complet inutila ca upgrade in momentul de fata.