![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Ce HDD-uri ,,pica" mai des?
Moderator: Moderatori
Re: Ce HDD-uri ,,pica" mai des?
N-as da Seagate pe WD sau Maxtor niciodata.Am avut 4 sau 5 WD , si un Maxtor , dintre care 2 WD au crapat.Seagate-ul de 500 GB il am de 3 ani , tine foarte mult , plus ca eu abia de cateva luni am depasit faza in care , cand nu mergea ceva gen net program , luam carcasa si dadeam cu ea de pamant in timp ce mergea.
.I know , i`m fuckin` retarded.Deci , Seagate a trecut cu brio testul fiabilitatii , in conditii extreme chiar.WD celelalte , tot asa au crapat.Unul a crapat ca asa i-a fost sa fie , iar celallt a fost manual shutdown 4 ever baby.
I have no brand loyalty because I'm not an idiot.
Augustin ii chestie de noroc la hdd-uri.
Hai sa-ti spun:
Am avt asa
1x850 Mb WD
1x1.2Gb WD (vandut)
1x2Gb Samsung (decedat...dar nu din vina lui...)
1x3.2 Gb Quantum
1x6.4 Gb Quantum
1x40Gb Maxtor - a decedat luna trecuta la fratele meu
2x80 Gb IDE WD (are un secotr defect si se cam inchinge)
4x80 Gb Sata WD (unul ii intr-un rack, unul il am ca hdd de sistem pentru desktop), doua vandute
1x120 Gb IDE WD - decedat - era intr-un caclulator dedicat torentiilor...a mers aproximativ 3 ani
1x160 Gb IDE WD - merge impecabil la nepotul meu de 3 luni. A fost folosit aproape 2 ani pentru torenti (replace pt hdd-ul de 120Gb)
1x200Gb Sata WD - vandut. Nu are proprietarul probleme cu el
2x250 Gb IDE WD - unul are un sector defect de aproximativ un an. In rest nu au fost probleme. Le tin intr-un server in RAID 1 de aproximativ 5 ani
1x500 Gb SATA WD - merge impecabil
3x2Tb Samsung (bine...le am de aprox o luna...deci nu ma pronunt)
1x160Gb Samsung 2.5" - plin de bad-uri...a avut viata grea de tot...intr-un laptop
rezulta: 14 HDD-uri Wd...din care doar unul cu probleme...deci sub 7% hdd-uri defecte
Iar de restul...nesemnificative cantitatile ca sa-mi fac o parere. Prin urmare...tine de noroc si cum le ingrijesti.
Hai sa-ti spun:
Am avt asa
1x850 Mb WD
1x1.2Gb WD (vandut)
1x2Gb Samsung (decedat...dar nu din vina lui...)
1x3.2 Gb Quantum
1x6.4 Gb Quantum
1x40Gb Maxtor - a decedat luna trecuta la fratele meu
2x80 Gb IDE WD (are un secotr defect si se cam inchinge)
4x80 Gb Sata WD (unul ii intr-un rack, unul il am ca hdd de sistem pentru desktop), doua vandute
1x120 Gb IDE WD - decedat - era intr-un caclulator dedicat torentiilor...a mers aproximativ 3 ani
1x160 Gb IDE WD - merge impecabil la nepotul meu de 3 luni. A fost folosit aproape 2 ani pentru torenti (replace pt hdd-ul de 120Gb)
1x200Gb Sata WD - vandut. Nu are proprietarul probleme cu el
2x250 Gb IDE WD - unul are un sector defect de aproximativ un an. In rest nu au fost probleme. Le tin intr-un server in RAID 1 de aproximativ 5 ani
1x500 Gb SATA WD - merge impecabil
3x2Tb Samsung (bine...le am de aprox o luna...deci nu ma pronunt)
1x160Gb Samsung 2.5" - plin de bad-uri...a avut viata grea de tot...intr-un laptop
rezulta: 14 HDD-uri Wd...din care doar unul cu probleme...deci sub 7% hdd-uri defecte
Iar de restul...nesemnificative cantitatile ca sa-mi fac o parere. Prin urmare...tine de noroc si cum le ingrijesti.
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
-
Pai da, normal ca un hard disk ramane o piesa sensibila la socuri. Capetele de citire/scriere plutesc deasupra discurilor la distante extrem de mici si nici macar hardurile pentru laptop-uri nu au cum sa fie prea rezistente. Daca le maltratezi, este doar o chestie de noroc ca te tin o vreme, nu prea are legatura marca cu rezistenta. Daca vrei anti-soc, mergi pe SSD.
Sau faci ca mine:
In server am un raid 1 si fac automat back-up la /home si /etc la fiecare restart.
SI de pe dekstop si de pe laptop. Prin urmare...nu prea imi pasa daca crapa hdd-ul (in 2 ore am tot sistemul la loc)
In server am un raid 1 si fac automat back-up la /home si /etc la fiecare restart.
SI de pe dekstop si de pe laptop. Prin urmare...nu prea imi pasa daca crapa hdd-ul (in 2 ore am tot sistemul la loc)
Am si eu o intrebare. Am un hdd extern samsung 1.5tb. il am de aproape 1 an si functioneaza perfect dar as vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa crape. Am pe el niste date foarte importante si ar fi o tragedie sa le pierd. A avut cineva probleme cu acest tip de hdd-uri? Pot sa am incredere in el?
qck oh boy...riscul sa se defecteze ii din momentul in care a fost asamblat si dat ok-ul pentru el. Eu zic sa nu-ti faci back-up dupa el...n-ai parte de prea multa adrenalina daca-ti faci back-up dupa el.
-
Datele importante sunt de 100 ori mai sigure pe hardurile interne. HDD-ul extern este foarte putin probabil sa crape "de la sine" dar exista posibilitatea (foarte mare) sa-l trantesti sau sa-l lovesti accidental atunci cand functioneaza si paaaa... Asa ca, daca ai date cu adevarat importante, singura modalitate sigura este sa faci back-up pe mai multe medii de stocare.qck wrote:Am si eu o intrebare. Am un hdd extern samsung 1.5tb. il am de aproape 1 an si functioneaza perfect dar as vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa crape. Am pe el niste date foarte importante si ar fi o tragedie sa le pierd. A avut cineva probleme cu acest tip de hdd-uri? Pot sa am incredere in el?
Hai ca-mi pica si mie in curand un WD15EARS. Doua torrente cu CRC error mi-au dat de gandit, dupaia cand am tras ceva pe el, nu mai misca aproape nimic. Dupa un test din HD Tune am gasit momentan "doar" 0.2% bad sectors, da' oricum e clar ca se duce dracu'... Cum trec prin zonele belite, cum incepe sa dea rateuri oriunde pe el. Mi-am salvat ce-a fost mai important pe altul, acum ramane sa trag restul lucrurilor pe care mai reusesc sa le salvez pe inlocuitorul sau. Ce ziceti sa iau? Cu Samsung-urile m-am cam lamurit, dupa ce un F1 l-am schimbat pentru niste bad-uri in primii 64 de mega, si al doilea nu mai am curaj sa-l tin decat cu chestii neimportante, si el avand niste bad-uri d-astea fix dupa ce s-a dus dracu' garantia, si oricum intentionez sa iau unul de 2Tb, F4 nu e in stoc si nici nu stau sa astept daca o mai veni vreunu, WD gata, nu mai iau, din motive evidente. Imi cam vine sa ma indrept spre Seagate-ul de 2Tb si 5900RPM. Pareri?
La mine un Samsung portabil de 640GB are warning la Calibration Retry Count, ma cam ingrijoreaza. Unui amic i-a picat tot unul extern de 640gb dupa 1 an de uz.
Cam dezamagitoare Samsung-urile in ultima vreme.
Cam dezamagitoare Samsung-urile in ultima vreme.
Clar n-am ce draci sa iau decat Seagate. Mai nasol e ca astea sunt deja toate cu 2 ani garantie. WD-uri mai sunt prin stocuri la distirbuitori cu 3 ani. Da' vad ca asta nu m-a tinut decat vreun an jumate...
- Neon Biker
Seagate ar fi cea mai proasta alegere. Cel putin asa spun statisticile facute pe loturi mari. Imi pare rau ca ai patit-o cu un WD si cu un Samsung, dar asta e, orice HDD se poate strica. Eu am fost mai norocos. Am 3 Samsunguri (SP2514N, HD103SJ, HD204UI) si toate merg bine-mersi.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Am patit-o practic cu ambele F1-uri de 640, da' unu' a ramas fara garantie pana mi-am dat eu seama, si desi are niste warning-uri in SMART, vad ca pe storage nu-mi face belele, deci il tin pana moare, fara chestii importante pe el. Am ales Seagate-ul pentru ca are si un pret super ok pentru capacitatea sa. Cred ca dupa ce storneaza aia de la Asbis 15EARS-ul, o sa raman si cu bani de luat. ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
- Neon Biker
OK, eu mi-am facut datoria si te-am avertizat. 

Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
- daydr3am3r
Haha HDD-uri care pica. Ia sa ma bag in seama si eu
Luat PC nou in 2006 2x500GB Seagate Barracuda ES.2 + 2x500Gb Seagate Barracuda 7200.11 pentru pus pe rack(ma saturasem de CD-DVD-uri stricate de la praf).
Dupa 4 luni pica primul ES. Iau un 7200.11 sa inlocuiesc si duc in service unde e inlocuit tot cu un ES.2. Dupa inca 4 luni pica celalalt ES.2 pe care nu l-am dus in service pentru ca trebuia sa recuperez datele. Dupa inca o luna pica ES.2-ul inlocuit la service, fix cu o zi inainte de rpezentarea lucrari de licenta(noroc ca aveam backup). Duc in service, unde este inlocuit cu un 7200.11. In sfarsit credeam ca am scapat cand, 2 luni mai tarziu, in decurs de 3 zile mi-au picat primele 2 7200.11 :|. Evident in service au fost inlocuite tot cu acelasi model. Toate buna si frumoase pana asta iarna cand, in 3 luni au picat toate 3 7200.11
Le-am dus in service si dupa o lunga discutie cu cei de acolo, care m-au acuzat ca o fac intentionat ca sa rad de ei :|, am reusit sa obtin 2 WD Caviar Green si un 7200.11 reconditionat. Caviar Green-urile merg perfect de atunci, sper doar sa nu mai am probleme cu 7200.11 care il mai am. Deci NO MORE SEAGATE NEVER EVER
Cam lente WD-urile din pacate dar macar sunt stabile :|

Dupa 4 luni pica primul ES. Iau un 7200.11 sa inlocuiesc si duc in service unde e inlocuit tot cu un ES.2. Dupa inca 4 luni pica celalalt ES.2 pe care nu l-am dus in service pentru ca trebuia sa recuperez datele. Dupa inca o luna pica ES.2-ul inlocuit la service, fix cu o zi inainte de rpezentarea lucrari de licenta(noroc ca aveam backup). Duc in service, unde este inlocuit cu un 7200.11. In sfarsit credeam ca am scapat cand, 2 luni mai tarziu, in decurs de 3 zile mi-au picat primele 2 7200.11 :|. Evident in service au fost inlocuite tot cu acelasi model. Toate buna si frumoase pana asta iarna cand, in 3 luni au picat toate 3 7200.11

TrustNO1! Question everything!
- georgeleus
Seagate Barracuda model 7200.11 .
E recunoscut oficial.
A patit cumnate-miu.
Nu pot spune c-a fost usor sa-i recuperez datele.
E recunoscut oficial.
A patit cumnate-miu.
Nu pot spune c-a fost usor sa-i recuperez datele.
--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.