Ce HDD-uri ,,pica" mai des?

Despre hard-disk-uri. Comentarii şi întrebări.

Moderator: Moderatori

Ce hdd-uri crapa mai des?

IBM
88
16%
Maxtor
190
35%
Samsung
24
4%
Seagate
58
11%
Western Digital
75
14%
Altii (Nikimi,Fujitsu,Quantum, etc)
113
21%

Total votes: 548

Augustin

Re: Ce HDD-uri ,,pica" mai des?

Post by Augustin »

N-as da Seagate pe WD sau Maxtor niciodata.Am avut 4 sau 5 WD , si un Maxtor , dintre care 2 WD au crapat.Seagate-ul de 500 GB il am de 3 ani , tine foarte mult , plus ca eu abia de cateva luni am depasit faza in care , cand nu mergea ceva gen net program , luam carcasa si dadeam cu ea de pamant in timp ce mergea. [smilie=maniac.gif] .I know , i`m fuckin` retarded.Deci , Seagate a trecut cu brio testul fiabilitatii , in conditii extreme chiar.WD celelalte , tot asa au crapat.Unul a crapat ca asa i-a fost sa fie , iar celallt a fost manual shutdown 4 ever baby.
I have no brand loyalty because I'm not an idiot.
bolovan

Post by bolovan »

Augustin ii chestie de noroc la hdd-uri.
Hai sa-ti spun:
Am avt asa
1x850 Mb WD
1x1.2Gb WD (vandut)
1x2Gb Samsung (decedat...dar nu din vina lui...)
1x3.2 Gb Quantum
1x6.4 Gb Quantum
1x40Gb Maxtor - a decedat luna trecuta la fratele meu
2x80 Gb IDE WD (are un secotr defect si se cam inchinge)
4x80 Gb Sata WD (unul ii intr-un rack, unul il am ca hdd de sistem pentru desktop), doua vandute
1x120 Gb IDE WD - decedat - era intr-un caclulator dedicat torentiilor...a mers aproximativ 3 ani
1x160 Gb IDE WD - merge impecabil la nepotul meu de 3 luni. A fost folosit aproape 2 ani pentru torenti (replace pt hdd-ul de 120Gb)
1x200Gb Sata WD - vandut. Nu are proprietarul probleme cu el
2x250 Gb IDE WD - unul are un sector defect de aproximativ un an. In rest nu au fost probleme. Le tin intr-un server in RAID 1 de aproximativ 5 ani
1x500 Gb SATA WD - merge impecabil
3x2Tb Samsung (bine...le am de aprox o luna...deci nu ma pronunt)
1x160Gb Samsung 2.5" - plin de bad-uri...a avut viata grea de tot...intr-un laptop
rezulta: 14 HDD-uri Wd...din care doar unul cu probleme...deci sub 7% hdd-uri defecte
Iar de restul...nesemnificative cantitatile ca sa-mi fac o parere. Prin urmare...tine de noroc si cum le ingrijesti.
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
coretweaker

Post by coretweaker »

Pai da, normal ca un hard disk ramane o piesa sensibila la socuri. Capetele de citire/scriere plutesc deasupra discurilor la distante extrem de mici si nici macar hardurile pentru laptop-uri nu au cum sa fie prea rezistente. Daca le maltratezi, este doar o chestie de noroc ca te tin o vreme, nu prea are legatura marca cu rezistenta. Daca vrei anti-soc, mergi pe SSD.
bolovan

Post by bolovan »

Sau faci ca mine:
In server am un raid 1 si fac automat back-up la /home si /etc la fiecare restart.
SI de pe dekstop si de pe laptop. Prin urmare...nu prea imi pasa daca crapa hdd-ul (in 2 ore am tot sistemul la loc)
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
qck

Post by qck »

Am si eu o intrebare. Am un hdd extern samsung 1.5tb. il am de aproape 1 an si functioneaza perfect dar as vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa crape. Am pe el niste date foarte importante si ar fi o tragedie sa le pierd. A avut cineva probleme cu acest tip de hdd-uri? Pot sa am incredere in el?
bolovan

Post by bolovan »

qck oh boy...riscul sa se defecteze ii din momentul in care a fost asamblat si dat ok-ul pentru el. Eu zic sa nu-ti faci back-up dupa el...n-ai parte de prea multa adrenalina daca-ti faci back-up dupa el.
coretweaker

Post by coretweaker »

qck wrote:Am si eu o intrebare. Am un hdd extern samsung 1.5tb. il am de aproape 1 an si functioneaza perfect dar as vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa crape. Am pe el niste date foarte importante si ar fi o tragedie sa le pierd. A avut cineva probleme cu acest tip de hdd-uri? Pot sa am incredere in el?
Datele importante sunt de 100 ori mai sigure pe hardurile interne. HDD-ul extern este foarte putin probabil sa crape "de la sine" dar exista posibilitatea (foarte mare) sa-l trantesti sau sa-l lovesti accidental atunci cand functioneaza si paaaa... Asa ca, daca ai date cu adevarat importante, singura modalitate sigura este sa faci back-up pe mai multe medii de stocare.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Hai ca-mi pica si mie in curand un WD15EARS. Doua torrente cu CRC error mi-au dat de gandit, dupaia cand am tras ceva pe el, nu mai misca aproape nimic. Dupa un test din HD Tune am gasit momentan "doar" 0.2% bad sectors, da' oricum e clar ca se duce dracu'... Cum trec prin zonele belite, cum incepe sa dea rateuri oriunde pe el. Mi-am salvat ce-a fost mai important pe altul, acum ramane sa trag restul lucrurilor pe care mai reusesc sa le salvez pe inlocuitorul sau. Ce ziceti sa iau? Cu Samsung-urile m-am cam lamurit, dupa ce un F1 l-am schimbat pentru niste bad-uri in primii 64 de mega, si al doilea nu mai am curaj sa-l tin decat cu chestii neimportante, si el avand niste bad-uri d-astea fix dupa ce s-a dus dracu' garantia, si oricum intentionez sa iau unul de 2Tb, F4 nu e in stoc si nici nu stau sa astept daca o mai veni vreunu, WD gata, nu mai iau, din motive evidente. Imi cam vine sa ma indrept spre Seagate-ul de 2Tb si 5900RPM. Pareri?
AndreiD

Post by AndreiD »

La mine un Samsung portabil de 640GB are warning la Calibration Retry Count, ma cam ingrijoreaza. Unui amic i-a picat tot unul extern de 640gb dupa 1 an de uz.
Cam dezamagitoare Samsung-urile in ultima vreme.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Clar n-am ce draci sa iau decat Seagate. Mai nasol e ca astea sunt deja toate cu 2 ani garantie. WD-uri mai sunt prin stocuri la distirbuitori cu 3 ani. Da' vad ca asta nu m-a tinut decat vreun an jumate...
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Seagate ar fi cea mai proasta alegere. Cel putin asa spun statisticile facute pe loturi mari. Imi pare rau ca ai patit-o cu un WD si cu un Samsung, dar asta e, orice HDD se poate strica. Eu am fost mai norocos. Am 3 Samsunguri (SP2514N, HD103SJ, HD204UI) si toate merg bine-mersi.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Merced
Moderator

Post by Merced »

Am patit-o practic cu ambele F1-uri de 640, da' unu' a ramas fara garantie pana mi-am dat eu seama, si desi are niste warning-uri in SMART, vad ca pe storage nu-mi face belele, deci il tin pana moare, fara chestii importante pe el. Am ales Seagate-ul pentru ca are si un pret super ok pentru capacitatea sa. Cred ca dupa ce storneaza aia de la Asbis 15EARS-ul, o sa raman si cu bani de luat. [smilie=maniac.gif]
Neon Biker

Post by Neon Biker »

OK, eu mi-am facut datoria si te-am avertizat. :tongue3:
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
daydr3am3r

Post by daydr3am3r »

Haha HDD-uri care pica. Ia sa ma bag in seama si eu :D Luat PC nou in 2006 2x500GB Seagate Barracuda ES.2 + 2x500Gb Seagate Barracuda 7200.11 pentru pus pe rack(ma saturasem de CD-DVD-uri stricate de la praf).
Dupa 4 luni pica primul ES. Iau un 7200.11 sa inlocuiesc si duc in service unde e inlocuit tot cu un ES.2. Dupa inca 4 luni pica celalalt ES.2 pe care nu l-am dus in service pentru ca trebuia sa recuperez datele. Dupa inca o luna pica ES.2-ul inlocuit la service, fix cu o zi inainte de rpezentarea lucrari de licenta(noroc ca aveam backup). Duc in service, unde este inlocuit cu un 7200.11. In sfarsit credeam ca am scapat cand, 2 luni mai tarziu, in decurs de 3 zile mi-au picat primele 2 7200.11 :|. Evident in service au fost inlocuite tot cu acelasi model. Toate buna si frumoase pana asta iarna cand, in 3 luni au picat toate 3 7200.11 :D Le-am dus in service si dupa o lunga discutie cu cei de acolo, care m-au acuzat ca o fac intentionat ca sa rad de ei :|, am reusit sa obtin 2 WD Caviar Green si un 7200.11 reconditionat. Caviar Green-urile merg perfect de atunci, sper doar sa nu mai am probleme cu 7200.11 care il mai am. Deci NO MORE SEAGATE NEVER EVER :D Cam lente WD-urile din pacate dar macar sunt stabile :|
TrustNO1! Question everything!
georgeleus

Post by georgeleus »

Seagate Barracuda model 7200.11 .

E recunoscut oficial.

A patit cumnate-miu.
Nu pot spune c-a fost usor sa-i recuperez datele.
--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
Post Reply