Sursa. Înger sau demon?

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
burebista
Moderator

Re: Sursa. Înger sau demon?

Post by burebista »

Eagle Tech Skyhawk Panther Power by Oklahoma Wolf @jonnyguru.
Trebuie citit review-ul asta. Eu inca nu-mi pot trage sufletul dupa ce am ris cu lacrimi.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
marian57

Post by marian57 »

Burebista,recomanda-mi te rog o sursa pentru un prieten care si-a luat HIS X2900XT,are doua mufe VGA,una cu 8 pini si cealalta cu 6 pini.Multumesc.
Q8200@3GHz/Zen FZ120,DFI DK X48,2x2GB/Geil Ultra,Asus 4870,2 X SSD raid0 Intel X25-V-G2 40GB,Cooler Master 700W,Samsung 2232BW,LG 42LF65/FULL HD,Lian Li PC7BYCF.
burebista
Moderator

Post by burebista »

Daca vrea musai un cablu cu 6 pini si cu 8 pini e cam dificil pentru ca o sursa mai umana la pret cu ambele cabluri nu prea este.
Seasonic S-12 II 500 are, CorsairHX din ultimele loturi are (trebuie intrebat la itdirect), in rest intri in alta categorie gen Enermax Infiniti/Galaxy, Silverstone Olympia/Decathlon sau care or mai fi.

Dar vestea buna e ca acel conector de 8 pini e necesar numai daca vrei sa faci OC din driverele ATI. Daca faci OC cu RivaTuner 2.02 nu-ti trebuie conectorul cu 8 pini, merge si cu 2 de 6 pini.
So in functie de bani o sursa de maxim 500W e suficienta: Corsair VX450, HX520/620, Antec EA 500, Fortron BSII 500, SevenTeam ST-520PAF, Sirtec 500, Silverstone Element Plus 500, Akasa AK-P050FG8, Zalman ZM500-HP sunt citeva care-mi vin in minte la ora asta. :)
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
jeehard

Post by jeehard »

burebista wrote: Trebuie citit review-ul asta. Eu inca nu-mi pot trage sufletul dupa ce am ris cu lacrimi.
So, if we round downwards, our total is a 6. Nope, sorry Eagle Tech Skyhawk Panther Elk Jackalope Moose Deer Giraffe Elephant Wallabe Power, no recommended award for you.
Aici chiar ca am ras juma' de ora!!! :d Arata foarte bine in exterior si chiar si in interior, era destul de bine aranjata, dar testele au lasat de dorit.
Binele este fragil!!!
marian57

Post by marian57 »

Multumesc Burebista !
Q8200@3GHz/Zen FZ120,DFI DK X48,2x2GB/Geil Ultra,Asus 4870,2 X SSD raid0 Intel X25-V-G2 40GB,Cooler Master 700W,Samsung 2232BW,LG 42LF65/FULL HD,Lian Li PC7BYCF.
sundar

Post by sundar »

Am o sursa Allied mai veche (de anu' trecut mai precis) pe care nu o folosesc. Doresc sa o dau unui prieten iar problema este urmatoarea: sursa are un ventilator de 80 galagios, pe care vreau sa il schimb cu altul mai silentios. Chestia este ca vreau sa il leg pe ala nou tot la conectoru' din sursa la care era legat si cel original, care este turat in functie de temperatura sursei. M-am uitat la specificatiile ventilatoarelor, care sunt urmatoarele : originalu' 12V, 0,17A, iar cel nou 12V, 0,15A. Precizez ca nu cunosc CFM decit la cel nou si deci nu pot face o comparatie de genu asta. Ce ziceti merge sa fac inlocuirea fara sa se supraincalzeasca sursa?
lazarus

Post by lazarus »

M-am uitat la specificatiile ventilatoarelor, care sunt urmatoarele : originalu' 12V, 0,17A, iar cel nou 12V, 0,15A. Precizez ca nu cunosc CFM decit la cel nou si deci nu pot face o comparatie de genu asta. Ce ziceti merge sa fac inlocuirea fara sa se supraincalzeasca sursa?
...dupa cum vezi,cel nou consuma mai putin;inlocuieste-l linistit.
sundar

Post by sundar »

Pai eu tocmai la asta ma gindeam! Consum mai mic... turatii mai putine... debit de aer mai mic...sursa prajita din lipsa de ventilatie! Gresesc cumva!
lazarus

Post by lazarus »

Un consum mai mic cu 20 mA nu inseamna neaparat turatii mai putine,de altfel in specificatiile astuia nou nu scrie cate rpm are?Daca nu scrie monteaza-l oricum si il verifici in timpul mersului cu mana pe carcasa;nu se va arde in cat timp iti trebuie tie sa te convingi ca are ventilatie buna sau nu...
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Eu am ţinut ventilatorul de 80mm al defunctei mele surse no-name la 7V aproape un an, şi nu s-a întâmplat nimic. Nu văd, de ce nu ai putea face şi tu înlocuirea. Cum zicea şi lazarus, 20mA sunt fix-pix la un ventilator. Va merge.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Pai daca e defuncta cum nu s-a intamplat nimic ? :D
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Defuncta în sensul că mi-am luat o sursă serioasă, apoi l-am demontat bucăţele pe ăla vechi, ca să recuperez ce se mai poate. N-am vrut să mai risc cu pocnitoarea aia de doi lei, după ce am citit una-alta aici pe forum. :d
psypc2

Post by psypc2 »

imi puteti spune daca merita sa-mi iau sursa asta pentru sistemul din semnatura?
Snow

Post by Snow »

Mai degraba in banii aia iti iei un Spire Jewel de 380 W sau un Antec Earth Watts.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
psypc2

Post by psypc2 »

de ce sa aleg una dintre sursele alea care au mai putini wati decat sursa acea?
Snow

Post by Snow »

Sint componete mai de calitate in sursele enumerate de mine. Daca ai mai fi citit prin topicul asta ai fi vazut ca un PC modern cu SLI si Dual Core nu consuma mai mult de 380 W in full load. Deci pt tine orice sursa BRAND de 380-450 W sa zicem ca sa stai mai linistit e arhisuficienta.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
psypc2

Post by psypc2 »

dar daca sursa depaseste cu mult consumul pc-ului meu ii scade eficienta?
Snow

Post by Snow »

Citeste primul post din topic si ai sa vezi cum sta treaba.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Nu, nu ii scade eficienta. De fapt cea mai mare eficienta sursele o au in general cam pe la 60% load.
Insa trebuie sa iei in considerare si zgomotul produs de o sursa. Spre exemplu o sursa de 400W la un load de 350W va fi destul de zgomotoasa pentru ca se apropie de puterea maxima si se incalzeste destul de mult, insa o sursa de 500W la un load de 350W poate fi extrem de silentioasa (vezi Corsair-ul de 520W).
Dark_Ange1

Post by Dark_Ange1 »

Am si eu o problema cu sursa. Dupa ce am montat 2 ventilatoare Nexus 92mm, tensiunea pe +3.3V a scazut la 3.28V. Sursa este Antec True Power Trio 550w. Este vre-un motiv de ingrijorare? Mentionez ca am schimbat mufele cu care se alimenteaza ventilatoarele din sursa (initial erau 3 pe un singur cablu - 2xNexus + 1xScythe/Antec exhaust), si acum sunt 2 pe un cablu, si 1 pe alt cablu. Nu stiu daca are vreo importanta, dar vad ca nu si-a revenit tensiunea pe 3,3 nici dupa aceasta schimbare. Are legatura tensiunea de pe +3,3V cu ventilatoarele ? Scaderea s-a produs odata cu montarea acestora. Solutii, in afara de demontarea ventilatoarelor ?
burebista, ceva idei ? [smilie=Respect.gif] :occasion14:
http://upload2.postimage.org/333475/photo_hosting.html - asa ceva de la ANTEC ?
Keyboard not found. Press F1 to continue...
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Ventilatoarele sunt alimentate in principiu de la 12V, daca nu ai facut tu alte modificari, insa chiar si asa nu ai in molex-uri decat 5 si 12V si nu 3V, aia e doar pt MB. Deci nu e cazul sa te ingrijorezi si nu cred ca acele ventilatoare sunt de vina pentru scadere minuscula a tensiunii pe linia de 3.3V (care apropo are o marja de toleranta acceptata de +/- 5%).
Dark_Ange1

Post by Dark_Ange1 »

Ventilatoarele sunt la 12V alimentate, nu am facut nici o modificare. Insa eu sunt mai noob, si nu stiu daca le-am alimentat corect. Adica am bagat molexul din sursa in molexul ventilatorului, dar am bagat si in placa de baza un conector de pe ventilator. Am presupus ca acela este pt monitorizarea turatiei. Asa sa fie?
Tensiunea mai revine din cand in cand la 3.30V , dar mai mult sta la 3.28... Stiu ca nu e chestie asa de grava, dar totusi de la Antec de 550W nu ma asteptam. Poate am facut eu ceva gresit. :-k
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Dark_Ange1 sunt si surse mult mai scumpe care nu pot furniza voltaje perfecte cum iti doresti tu, de fapt nu prea am auzit de vreo sursa care sa funizeze voltaj perfect pe toate liniile si pe toata plaja de loaduri si nici nu e nevoie atata timp cat marja de err poate fi de +/- 5% dupa cum am mai spus.
Deci vinovatul pentru nelinistea ta nu il cauta in carcasa :).

Iar cablul cu trei fire pe care l-ai introdus in placa de baza e bine sa raman doar cu doua, adica gaelben (semnal rpm) + negru(masa).
Dark_Ange1

Post by Dark_Ange1 »

De ce sa tai firul rosu de la cablul care intra in MB? Daca ma poti lamuri, ca tot ai deschis subiectul... :d
In legatura cu sursa, stau linistit, daca spui ca nu este nici o problema. Totusi ma gandesc de ce aceasta fluctuatia a aparut odata cu montarea ventilatoarelor... #-o
Cat despre surse mai scumpe, Seasonic sau mai nou Corsair, insa 400 RON cat am dat pe a mea mi se pare suficient pt o sursa. Ei nu i se pare, asa ca imi face probleme [smilie=Nice-try.gif]
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Unde am zis eu sa tai firul...? :D
Il poti scoate frumusel din mufa cu ajutorul unui ac, e destul de intuitiv, te prinzi tu cum. Totusi nu inteleg cum ai reusit sa il alimentezi atat din MB cat si din sursa... nu e deloc ortodox, ca sa zic asa. Deci ori una ori alta.
Si nu in ultimul rand, daca vrei sa afli cu adevarat care e voltajul pe o line foloseste un multimetru cu marja mica de err.
mascotzel

Post by mascotzel »

Corsair VX450 (@SilentPcreview)
loc de recclama....
Cosmote: 0765485461
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Am citit si eu acel review si am cam fost dezamagit de urmatoarea concluzie: sisteme de pana in 300W si temperatura in carcasa de pana la 30'C pentru silentiozitate maxima. Partea cu consumul de 300W o indeplineste multa lume (care avem configuratii mid si low) insa faza cu 30'C cam greu, mie spre exemplu imi indica 40'C (acum sa mor daca stiu unde e acel senzor - poate langa mem si de aceea arata atat, ca se cam incing memoriile).
Dar ar mai fi un dezavantaj la mine, Andy-ul imi bate aer cald fix in sursa si daca VX-ul e asa sensibil s-a dus cu silentiozitatea (BS-ul meu nu prea reactioneaza la temp ci mai degraba la load).
Asa ca pentru moment renunt la orice idee de upgrade (piticii au fost suprimati :D - dupa modelul lui bure).
mascotzel

Post by mascotzel »

Corsair VX450W 450W Power Supply (@HotHardware)
Corsair’s VX450W is a very solid mid-range power supply. We’re exceptionally pleased with its low-noise attributes, long sleeved cabling, and overall high-efficiency performance. As I write this, the VX450W is churning along, handling an overclocked quad-core Q6600 processor, along with a GeForce 8800 GTS graphics card and a couple of high-end hard drives, and is perfectly happy doing so. Most would think such hardware would require a 600W+ PSU to run properly, but that’s simply not the case. Corsair’s latest generation of power supplies handle such a task without sweating.
...
All in all, Corsair has a very solid product on their hands. Success will likely be driven by pricing - as of now, the VX450W unit can be had for about $69. That makes the unit about $20 more expensive than generic 450W power supplies that have an approximate 70% efficiency rating. The generic units won't feature as robust a 12v rail either. Considering the Corsair unit will cost just a few dollars more, and it's quiet, efficient, and backed by a solid warranty, it's definitely a smart buy.
PROS:
- Ultra Low Noise - Basically Inaudible
- Long Cables For Large Cases
- Very Efficient Design
CONS:
- Non-Modular Cable System
- Only One PCI Express Power Connector
loc de recclama....
mascotzel

Post by mascotzel »

Allied AL-D500EXP 500W power supply review(@jonnyguru)
The test five results should give you a pretty good idea why the crossloading tests weren't done. Quite simply, right after test four was begun, after recording the data and scope readings, the Allied exploded. And I'm not talking about the quiet pop of a blown fuse either, this was something to make one holler things like, "Incoming!" "Honey, I'm so scared, what's happening?" and, "You'll never take me alive, coppers!" This was accompanied by a light show to rival the best Hollywood pyrotechnics displays. I distinctly heard Mother Nature yell out, "Now that's not fair, I can do lightning WAY better than that!"
[smilie=Nice-try.gif]
Summary

Ok, I have to admit to being somewhat surprised by this unit, in a good way. Ripple was in hand, the output section was built with excess capacity (not used to seeing that from Deer), and the input filter was well done. Unfortunately, not enough changed. It blew up. Literally. It couldn't do better than a good 350W, and the OCP didn't stop it from dying. I mean, the main switching transistors died to protect the $.01 FUSE! How messed up is that?

At any rate, nothing dies like a running Deer.

The Good:
- nice input filter
- enough secondary side capacity to get the job done
- kept ripple under control

The Bad
- voltage regulation sucked
- no PFC
- not very purty
- what efficiency?

The Mediocre
- tried to recreate Chernobyl in miniature during the COLD tests
Last edited by mascotzel on Mon Aug 20, 2007 4:51 pm, edited 1 time in total.
loc de recclama....
AndreiD

Post by AndreiD »

The Mediocre

*
tried to recreate Chernobyl in miniature during the COLD tests

:d :d :d :d :d :d
jeehard

Post by jeehard »

O noua serie de surse de la Fortron, Fortron Saga. Sa le vedem intr-un review cat mai curand. Par a fi o solutie de buget.
Binele este fragil!!!
burebista
Moderator

Post by burebista »

Seasonic S12II-380 @ SPCR.
Comportare exemplara si nici urma de zgomote ciudate de la fan/sursa. :-k
burebista
Moderator

Post by burebista »

ATX Power Supply Units Roundup. Part VII @XBit Labs
Excelent review.
AndreiD

Post by AndreiD »

Nu s-a comportat chiar asa de exemplar Seasonic-ul in acel review.
Cel mai mult am fost dezamagit de Fortron Epsilon-uri... :sad1:
Am ramas impresionat de Antec NeoHe 550W care pare o sursa foarte solida.
ThermalTake-ul s-a comportat bine, ar fi cam pe la mijlocul clasamentului sa zicem, dar desigur, este un TT iar fan-ul de 14 cm este zgomotos cica :D
KeTeK

Post by KeTeK »

Mie sincer mi-a placut prestiatia TT-urilor, mai ales avand in vedere ca unele dintre candidate costau cu mult mai mult, unele chiar dublu.
Sincer surpriza pentru mine a venit de la Antec NeoHe , chiar nu ma asteptam sa iasa in fata Seasonicului sau Fortronului, mai ales ca are si un pret destul de competitiv.
Legat de zgomotul produs de TT , mie imi sta unitatea la 1 metru de ureche iar carcasa nu are side-panelul pus. Practic am doua fanuri in sistem, cel de la sursa si un Zalman @ ~900rpm, iar eu nu aud decat hardul cand e in load :-k . Poate cei de la X-bit au urechi mai "sensibile" :d
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Intr-adevat nu stiu ce au gandit cei de la FSP acnd au facut modelele de 800 si 900W, e pacat sa strici reputatia mai ales cu niste modele high end.
De asemenea m-a dezamagit Zalmanurile, si facand o comparatie directa cu Corsair (testat anterior) am eliminat si orice fel de dubii, HX520 scrie pe mine. :)
IN schimb mi-au placut TT-urile desi nu prea sunt silent. Totusi de cine sunt fabricate aceste modele?
KeTeK

Post by KeTeK »

TT au electronica CWT, iar fanul e Thermaltake
Yeti

Post by Yeti »

Uite asa ceva cand si pentru cat gasesti la noi ?

ULTRA X3 600WATT MODULAR POWER SUPPLY -pe net il gasesti la doar 130 $ ....ar fii best buy daca pretul nu o sa incepa de la 130 euro plus taxe de transport #-o ...
Mi se pare ca ofera tot ce e nevoie la un pret de necrezut =D>
burebista
Moderator

Post by burebista »

Noua serie Strider de la Silverstone. Surprize-surprize, au renuntat la Enhance in favoarea... Fortron.
Yep, inauntru sunt BSII-uri toata ziua. Ce ma nedumereste deocamdata sunt parerile de pe forumul lui jonny. Parca le-a murit o ruda de cind au schimbat macazul spre Fortron. :D
Acu' incerc sa-i trag de limba sa vad de ce-s asa de suparati...
AndreiD

Post by AndreiD »

burebista wrote:Noua serie Strider de la Silverstone. Surprize-surprize, au renuntat la Enhance in favoarea... Fortron.
Yep, inauntru sunt BSII-uri toata ziua. Ce ma nedumereste deocamdata sunt parerile de pe forumul lui jonny. Parca le-a murit o ruda de cind au schimbat macazul spre Fortron. :D
Acu' incerc sa-i trag de limba sa vad de ce-s asa de suparati...
Daca e BSII si nu Epsilon sigur va da randament bun.
Oricum, nici Epsilonul nu e de lepadat, e si el bun pentru ce bani dai pe el.
Last edited by AndreiD on Wed Sep 12, 2007 10:11 am, edited 1 time in total.
Post Reply