Cine mai citeste in ziua de azi?

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Alante

Post by Alante »

STalKer[KooKieS] wrote:Ce citesti nu are nici o legatura cu varsta... dupa parerea mea ;)
...nu chiar,sa-ti dau un exemplu,..citeste acum la 16 ani Viitorul(o Enciclopedie) de Pavel Apostol si cu termeni dati la varasta ta iti garantez ca o sa te plictiseasca,....dar peste 4 ani aceasta carte ar putea fi interesanta,...ca sa intelegi si sa simti placerea in a citi anumite carti trebuie sa-ti hranesti sufletul de mic copil cu diferite subiecte din domenii diferite,...sunt si astfel de cazuri dar sunt foarte putine sub 2%,....aici nu ma refer la persoanele supradotate,...desi astfel depersoane inteleg si isi ranesc spiritul cu diferite carti,...un fel de dependenta intr-un fel pozitiv,pot intampina probleme intr-un anumit Domeniu si anume "Matematica";)

...totul are legatura directa cu ambitiile tale,poti sa te descurci bine in acelasi timp in mai multe domenii dar nu le poti perfectiona pe toate,...asta nu inseamna ca nu esti inteligent,taletntul care-l perfectionezi mai bine cel care crezi ca ti se potriveste te poate ajuta sa intelegi mai bine un anumit domeniu,...mai demult oamenii erau catalogati dupa 2 tipuri de inteligenta"Lingvistica" si "Logica Matematica" dar in realitate sunt cel putin 7 tipuri de inteligenta,...cea mai comuna e cea Lingvistica - scris/vorbit,astfel de persoane au capacitatea de a intelege o carte dupa prima citire,...urmatoarea bineinteles este cea matematicala si logica sau talentul in matematica,logica si sisteme, aceasta exprima abilitatea de a te descurca bine cu numerele si gandirea logica,...multi informaticieni au un talent in acest demeniu ;),..restul nu au legatura directa cu acest Topic asa ca ma opresc aici,...sper ca ai inteles ce am incercat sa-ti explic. :-~
FATHER

Post by FATHER »

Am citit vreo 3 Dan Brown (va rog nu râdeţi...) . Are idei bune dar stilul mi se pare cam stângaci (spre deosebire de , să zicem, William Diehl). Poate stângacia derivă din traducere.
În Ianuarie , cică, apare DUNE-CASA ATREIDES. O aştept cu mare interes...
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
alyn3d

Post by alyn3d »

Tocmai am terminat de citit:
Vampirul Lestat
Queen Of The Damned
Ambele de Anne Rice.
The world will end in 5 minutes. Please log out.
www.alyn3d.com (Portofoliu foto)
AsAsIn8eR

Post by AsAsIn8eR »

Desi as vrea sa citesc cand pun mana pe o carte ma plictisesc in primele 10min(ma mai uit la poze).Chiar si cu astea sunt premiat am fost premiat la LB.Romana si citesc fluent.
Anca

Post by Anca »

AsAsIn8eR wrote:Desi as vrea sa citesc cand pun mana pe o carte ma plictisesc in primele 10min(ma mai uit la poze).Chiar si cu astea sunt premiat am fost premiat la LB.Romana si citesc fluent.
auzi, tu citesti carti cu poze? :d :d
I used to care but now i take a pill for that.
std
Moderator

Post by std »

Care e problema ta cu cărţile cu poze [smilie=maniac.gif] ?
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
AsAsIn8eR

Post by AsAsIn8eR »

Pai nu prea citesc.Si cand gasesc o carte care are poze in loc sa o citesc ma pierd in poze.
andrei

Post by andrei »

Ok am o recomandare: Immanuel Kant -Critica ratiunii pure. E.. plina de poze!

work harder
Widsith the Wanderer

Post by Widsith the Wanderer »

Ok am o recomandare: Immanuel Kant -Critica ratiunii pure. E.. plina de poze!
hm exemplarul meau nu avea poze, de aia dupa primele 3 pagini m-am dus sa ma uit la Tom si Jerry!!!!
am citit cartea codurilor de un indian, aparuta la humanitas. e super. ma rog dupa partea cu Enigma ma depaseste. dar oricum e fascinanta, eu v-o recomand, mai ales ca sigur o puteti intelege altfel decat un om fara nici o cunostinta d programare si care a incetat sa faca mate in clasa a 10-a.
si jurnalul lui Max Frisch care e superb, un adevarat om modern!
The Godfather

Post by The Godfather »

s|lent wrote:Ok am o recomandare: Immanuel Kant -Critica ratiunii pure. E.. plina de poze!
Ca sa nu mai pomenim de Fenomenologia Spiritului - Hegel. [smilie=maniac.gif]
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
Cho-Mag

Copiii Mintii

Post by Cho-Mag »

A aparut si in romaneste cea de a patra carte din seria lui Ender de Orson Scott Card.

http://www.nemira.ro/autor.asp?id=304&p ... =1&tid=964

Ma gandeam ca v-ar interesa.

Eu stiu ca de abia astept sa ma pun pe citit. :d
aditza26

Post by aditza26 »

Io, si cred ca nu numai eu. Cel putin, citesc ce imi trebuie pt BAC.
Widsith the Wanderer

"razboi si pace"
anyone?
Snow

Post by Snow »

Am inceput "Luni de fiere" a lui Pascal Bruckner. Bestiala carte ! 100 de pagini nici nu mi-am dat seama cind le-am citit. Din pacate trebuie sa aman terminarea cartii pina dupa sesiune. Si tot atunci ma asteapta "Viseaza androizii oi electrice ?" a lui Philip K. Dick.

Are cineva cartea "Nu toata iarba e la fel !" de un tip Gavriluta/Gavrilitiu/Gavrilutiu ? What's it about ca m-ar tenta sa o citesc,dupa titlu pare nonconformista.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
^speedwheel

Post by ^speedwheel »

Astazi am terminat de citit romanul Ion.
Ne-a obligat la scoala altfel.......
OS: Windows XP Professional SP2, Main Board: ASUS K8N, VGA: eVGA GeForce 6800 GT (410/1155), Sound: C-Media 5.1, CPU: AMD64 3000+@2.7 Ghz Venice, HDD: Western Digital 400BB 40 GB 7200 rpm, RAM: Veritech 1GB ddr400 (2-2-2-5), Power: KME 550 W, Case: DIABLO, Optical Units: LG combo dvd/cd-rw, Sony dvd-rom, Cooling: Cooler carcasa AKASA 2000 rpm 2 ball bearing
Widsith the Wanderer

Ne-a obligat la scoala altfel
sincer nu ti-a placut? mie mi se pare cel mai fain roman din litereatura romana nu se compara cu nimic din ce s-a scris!!! adica are o constructie clasica superba si actiune si nerv iar ion e un personaj supr-adevarat!!!
Morometii mie nu imi plac, romanele lui calinecu sunt oribile, restul ale lui rebreanu nu au nerv.....
^speedwheel

Post by ^speedwheel »

Paulo wrote:
Ne-a obligat la scoala altfel
sincer nu ti-a placut? mie mi se pare cel mai fain roman din litereatura romana nu se compara cu nimic din ce s-a scris!!! adica are o constructie clasica superba si actiune si nerv iar ion e un personaj supr-adevarat!!!
Morometii mie nu imi plac, romanele lui calinecu sunt oribile, restul ale lui rebreanu nu au nerv.....
Pana la urma s-a dovedit ok romanul, chiar mi-a placut desi in multe locuri devenea plictisitor.
Daca nu ne amenintau cu nota 2 la scola probabil ca nu l-as fi citit, dar a fost bine ca am mai citit si eu o carte in ultimii 2 ani. :)
OS: Windows XP Professional SP2, Main Board: ASUS K8N, VGA: eVGA GeForce 6800 GT (410/1155), Sound: C-Media 5.1, CPU: AMD64 3000+@2.7 Ghz Venice, HDD: Western Digital 400BB 40 GB 7200 rpm, RAM: Veritech 1GB ddr400 (2-2-2-5), Power: KME 550 W, Case: DIABLO, Optical Units: LG combo dvd/cd-rw, Sony dvd-rom, Cooling: Cooler carcasa AKASA 2000 rpm 2 ball bearing
The Godfather

Post by The Godfather »

In general n`am citit cu placere bibliografia obligatorie, insa si pentru mine Ion s`a dovedit o exceptie.
std
Moderator

Post by std »

Ion, sincer, ca si realizare, mi se pare destul de prost. Personaje de lemn, mai ales personajul principal, despre care Rebreanu n-a fost prea hotarat daca vrea sa fie un personaj de epopee (ca atunci cand saruta pamantul) sau un taran prost si brutal, si din cauza asta a ramas undeva pe la mijloc. La nivel psihologic, constructia lui Ion nu e nici macar aproape de a lui Nicolae Moromete, pur si simplu e un personaj dominat de o singura trasatura de caracter mai importanta, iar Rebreanu pare ca le-a uitat pe celelalte.

Cat despre arta prozei in sine, Rebreanu este tipic pentru un autor bilingv, adica dialoguri lipsite de culoare, formulari prea tipice (nu se-ntampla, ca la Moromete de exemplu, sa recunosti un personaj doar dupa cum vorbeste, poate doar la Titu Herdelea) si lipsite de trasaturi particulare. Rebreanu nu este un creator de limbaj artistic asa cum este Marin Preda. Morometii e inainte de toate un roman social si psihologic, lipsit de o intriga a actiunii la fel de pregnanta ca in Ion, de-asta pare mai "cu nerv", dar in fond, Ion e un roman... hai sa nu zicem mediocru, dar oricum, mult mai putin valoros decat e el ridicat in slavi, mostenire din vremea cand avea valoare propagandistica.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
emarius89

Post by emarius89 »

Ca sa raspund la intrebarea din titlu: Toti (exceptie fac analfabetii) citim. Citim reclame, subtitrari, facturi, etc...

Daca e sa vorbim, insa, despre carti... adevarul e ca foarte putini oameni mai citesc de placere. Majoritatea elevilor citesc fiind obligati de profesori si odata terminata scoala isi iau adio de la 'lumea fascinanta a literaturii universale'.

Nu spun ca e bine. Dar nu spun nici ca ar fi rau.

Singurul exemplu pe care pot sa il dau este cel personal, pentru ca nu am de unde sa stiu ce fac altii in timpul lor liber. Iar eu unul nu am mai citit o carte de ... ceva timp. Prefer sa fac ceva util cu timpul pe care l-as petrece citind.
Nu cred ca o carte imi poate oferi stabilitate sau bucurii si nu cred ca ma poate lipsi de grija zilei de maine si nu cred ca e sanatos sa te desprinzi prea mult de realitate.

De asemenea, consider ca singura carte care merita citita este cartea vietii. Dar cum o carte neterminata nu poate fi citita... astept.
The Godfather

Post by The Godfather »

emarius89 wrote:Prefer sa fac ceva util cu timpul pe care l-as petrece citind.
Literatura(+cartile stiintifice) au utilitatea lor; ca tu nu`ti dai seama ce reiese din opera, asta e partea a doua. Cartile prezinta valori; Totul e interpretabil, dar tocmai asta e frumusetea, concluziile sunt lasate la latitudinea cititorului. Eu nu as mai afirma ca , cartile nu sunt utile; Pot forma caracter...
Widsith the Wanderer

std
Cat despre arta prozei in sine, Rebreanu este tipic pentru un autor bilingv, adica dialoguri lipsite de culoare, formulari prea tipice (nu se-ntampla, ca la Moromete de exemplu, sa recunosti un personaj doar dupa cum vorbeste, poate doar la Titu Herdelea) si lipsite de trasaturi particulare. Rebreanu nu este un creator de limbaj artistic asa cum este Marin Preda. Morometii e inainte de toate un roman social si psihologic, lipsit de o intriga a actiunii la fel de pregnanta ca in Ion, de-asta pare mai "cu nerv", dar in fond, Ion e un roman... hai sa nu zicem mediocru, dar oricum, mult mai putin valoros decat e el ridicat in slavi, mostenire din vremea cand avea valoare propagandistica.
cred ca tine de gusturi, mie imi plac romanele de factura clasica (Tolstoi, Thomas Mann - casa budenbrok--sau asa ceva :tongue3: ) poate sa conteze si ca am citit morometii in 3 zile inainte de bac si cinstit sa fiu nu mai tin minte mare lucru..... in plus imi place Ciocoii vechi si noi [smilie=maniac.gif]
oricum m-ai facut curios si o sa-l reiau!
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

Paulo wrote:..... in plus imi place Ciocoii vechi si noi [smilie=maniac.gif]
Ciocoii Vechi si Noi este o carte bine scrisa. Daca nu s-ar pune atat de mult accent pe relatia lui Dinu cu Duduca, ar fi mai mult decat bine. Ideea nu este sa lipseasca respectiva situatie, ca face parte din ansamblu, dar accentul o face deja ..repetitiva.
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
El-Dan

Post by El-Dan »

Am citit Balzac-"Femeia la 30 de ani" si "Suanii" recent!
Tot ce pot spune este ca Balzac mi se pare exceptional!!Nu a ramas pe degeaba in istoria literaturii!!
Science is organized knowledge. Wisdom is organized life.

Vechiul user dandanel
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Post by STalKer[KooKieS] »

Tocmai am terminat de citit Dan Brown - Fortareata digitala
nu vreau sa spun lucruri rele despre ea ... dar e o carte doar care sa-ti mai ocupe timpul liber ... nimic mai mult ... o carte previzibila ... nu pot zice ca a fost rea ... prin carte sunt niste pasaje dragutze ... dar doar cam atat ... cartea nu ofera cine stie ce ... dar are ceva in ia care te tine sa o citetesti ... cu toate ca dupa mine nu merita sa fie un"best-seller" cum este si Codul lui Da Vinci
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
The Godfather

Post by The Godfather »

Best-seller nu reflecta calitatea cartii la fel cum Box-office nu reda calitatea filmului(cum a spus`o Maselutza). N`am citit nimic de Dan Brown, deci nu cunosc; o spun doar ca observatie. [smilie=Respect.gif]
Acidutzu

Post by Acidutzu »

Am citi si eu " Codul lui Da`Vinci " de Dan Brown si mi s-a parut super cartea .. ofera o perspectiva cu totul unica ( din cate stiu eu ), asupra religiei. Binentzeles cartea este in mare parte fabulatzie dar locul din care fabuleaza autorul si mai ales tema pe care fabuleaza m-a facut sa citesc cartea. Poate am sa reusesc sa imi fac timp sa vad si documentarul " Codul lui Da Vinci Decripted " ... [smilie=maniac.gif]
Last edited by Acidutzu on Mon Jan 30, 2006 3:21 pm, edited 1 time in total.
Don`t drink and drive ... " smoke " and fly !!!
Widsith the Wanderer

Am citi si eu " Codul lui Da`Vinci " de Dan Brown si mi s-a parut super cartea .. ofera o perspectiva cu totul unica ( din cate stiu eu ), asupra religiei. Binentzeles cartea este in mare parte fabulatzie dar lucul din care fabuleaza autorul si mai ales tema pe care fabuleaza m-a facut sa citesc cartea. Poate am sa reusesc sa imi fac timp sa vad si documentarul " Codul lui Da Vinci Decripted " ...
man sa stii ca e o carte chiar slaba, ia niste povesti super cunoscute, a fost si pe discovery un documentar privind Rennes-le-chateau si si Umberto eco in pendulul lui foulcaut vorbeste de chestiile alea. dan brown pur si simplu le-a adunat si a scris in stiulul lui ludlum (identitatea lui bourne, cercul matatrese) si cam atat. si a si beneficiat de o masinarie uriasa de marketing. dar ca relaxare merge
dc nu sunt indeiscret care e perspectiva "unica" si cum e ea unica? :tongue3:
@quantum ce urmeaza dupa canonicatul dunei, in ordine ca am mai vazut carti ce purtau titlul de dune, dar erau de fiul lui Frank?
Acidutzu

Post by Acidutzu »

Paulo daca ai fi citit mai atent ai fi observat si paranteza care am bagt-o eu acolo " ( din cate stiu eu ) " ... nu m-am declarat un as in materie si nu cred ca este cazul sa te agitzi ashea.
Referitor la faptul ca tu o consideri o carte slaba e parerea ta si din cate vad eu si a altor forumishti dar sincer eu stiam ca gusturile nu se discuta si fiecare are dreptul la o opinie, daca te face mai fericit uite am sa reformulez:
" PAREREA MEA PERSONALA este ca aceasta este o carte care merita citita. Recomand la toata lumea cartea lui Dan Brown - " Codul lui Da Vinci " "
[smilie=Respect.gif] pt autor indiferent care ar fi sursa lui de inspiratzie !!!
Don`t drink and drive ... " smoke " and fly !!!
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Si mie mi-a facut o placere deosebita sa citesc cartea, e o carte de suspans de nota 10, si mai sunt si altii pe forum care cred la fel. Mai mult de cat atat, mi-a facut un chef nebun sa vizitez unele din locatiile pomenite si pentru asta autorul are tot respectul meu. Nu ca ar avea nevoie de el, doar e bogat :D.

M-ar interesa si pe mine o aranjare cronologica a cartilor dune de dupa canonicat... mi-a povestit un prieten de una despre cum revin oamenii pe pamant, transcendenta si chestii de-astea, dar i-am uitat numele.
Dum zomfies...
phradamon

Post by phradamon »

Cartile pentru examene sau pentru licenta se pun la numaratoare? :D
Anyway, poate sa-mi recomande cineva o super carte de paleoastronautica aparuta in ultimii 2-3 ani pe care s-o citesc si eu? Vreau sa ma intorc la prima dragoste, dar von Danicken mi se pare deja depasit....
Widsith the Wanderer

Mai mult de cat atat, mi-a facut un chef nebun sa vizitez unele din locatiile pomenite
cred ca ai noroc dc dispui de $$$. am citit in capital ca anumite agentii de voiaj, parca tiriac travel, organizeaza excursii temtice si una dintre ele ar fi o reconstituire a voiajului eroului principal, so go for it!!!!!
@Acidutzu sa stii ca nu am vrut sa sun prea vehement, cartea e bine scrisa, nu zic nu dar ma streseaza isteria care s-a creat in jurul ei (cred ca exista si chiloti cu codul lui davinci :tongue3: ) !!! :occasion5:
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

:D Am vazut si eu ca o ajuns un fel de Harry Potter. Ca sa nu mai vorbim de tona de profitori cu Codul lui Da Vinci tradus, explicat, corectat, imbunatatit, adevarat, pus la perete si distrus... asa ceva te poate face sa urasti o carte pe nedrept.

Cat despre calatorie as vrea si eu sa spun "vreau" si sa se intample... nu-s atat de norocos.
Dum zomfies...
Necrosero

Post by Necrosero »

emarius89 wrote:Ca sa raspund la intrebarea din titlu: Toti (exceptie fac analfabetii) citim. Citim reclame, subtitrari, facturi, etc...

Daca e sa vorbim, insa, despre carti... adevarul e ca foarte putini oameni mai citesc de placere. Majoritatea elevilor citesc fiind obligati de profesori si odata terminata scoala isi iau adio de la 'lumea fascinanta a literaturii universale'.

Nu spun ca e bine. Dar nu spun nici ca ar fi rau.

Singurul exemplu pe care pot sa il dau este cel personal, pentru ca nu am de unde sa stiu ce fac altii in timpul lor liber. Iar eu unul nu am mai citit o carte de ... ceva timp. Prefer sa fac ceva util cu timpul pe care l-as petrece citind.
Nu cred ca o carte imi poate oferi stabilitate sau bucurii si nu cred ca ma poate lipsi de grija zilei de maine si nu cred ca e sanatos sa te desprinzi prea mult de realitate.

De asemenea, consider ca singura carte care merita citita este cartea vietii. Dar cum o carte neterminata nu poate fi citita... astept.
Ce sa zic...Trist,chiar trist.Omul asta este exact tipul ala de om care va face lumea sa se-ntoarca de tot cu fundu-n sus.Sa faca ceva util cu timpul...O carte nu poate nu poate sa ofere stabilitate si bucurii...Si care e faza cu desprinderea de realitate?Sunt sigur ca te-ai jucat pe calculator, sau sunt sigur ca stai destul de mult pe Messenger, de exemplu.Alea nu sunt desprinderi de realitate?La naiba, cand citesti o carte de fapt te ancorezi in realitatea ei, ceape care ti-o ofera cartea, si ce e rau in asta?Bleah, m-am scarbit, nu ma obosesc, ca dupa ce ai scris, sigur nu te voi putea eu "trezi la realitate", ca sa zic asa.Peace out.
Widsith the Wanderer

citit lupul de stepa de Herman Hese. este o carte superba, mi-a datsenzatia unei avalanse, incepe foarte calm, dar se termina intr-un mod naucitor. daca va plictiseste prima treime rezistati, ca merita.... desi nu citisem mai nimc de scriitorii de limaba germana incep sa ii pretuiesc din ce in ce mai mult: hesse, max fristch, mann..... sunt mult mai profunzi decat de exp un sartre sau un malraux, sunt altfel. in mod ciudat imi aduc aminte de pavese, de spanioli. ciuata apropiere, nu? :tongue3:
end-er

Re: Copiii Mintii

Post by end-er »

Cho-Mag wrote:A aparut si in romaneste cea de a patra carte din seria lui Ender de Orson Scott Card.

http://www.nemira.ro/autor.asp?id=304&p ... =1&tid=964

Ma gandeam ca v-ar interesa.

Eu stiu ca de abia astept sa ma pun pe citit. :d
merci man...o citisem ca si pdf in engleza, ca si restul volumelor din ender's saga, dar oricum chiar am sa o caut in librarii...

o carte foarte faina care a fost reeditata recent la polirom: conjuratia imbecililor de john kennedy toole... un umor critic, tragedie si comedie de cea mai buna calitate... absolut recomandabila :)
The Godfather

Post by The Godfather »

Despre libertate - John Stuart Mill, un eseu bun schitat din perspective liberaliste despre necesitatea individualismului in societate, despre drepturile de exprimare/gandire si despre limitele autoritatii intr`un stat de drept. Foarte interesant, recomand :thumbleft:
Widsith the Wanderer

(re)citit Constiinta lui Zeno de iatalo svevo, o carte deosebit de amuzanta si de buna. un autor nu foarte cunoscut, italian care asemeni lui sthendal a scris puti (mai stiu doar o viata) si a publicat dupa 50 de ani. un link http://www.kirjasto.sci.fi/svevo.htm
recomand pt combinatia unica de cinism si nevinovatie a persoanajului care aduce cumva aminte de tipul omului de prisos....
Earendil

Post by Earendil »

Am terminat A patra putere de Sir Jeffrey Archer. O carte plina de cinism si intrigi despre lupta a doi oameni fara scrupule pentru controlul presei mondiale.
Image
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you."
Retired
Puiu

Post by Puiu »

Am terminat de citit de curand trilogia Abatiei...sunt fara cuvinte! O serie exceptionala, va recomand tuturor http://www.abatia.com (ii fac reclama doar pt ca mi-a placut foarte mult!)
Dupa ce am citit-o, Vorbitor in Numele Mortilor (Orson Scott Card) mi s-a parut extrem de plictisitoare, iar Xenocid (tot Orson Scott Card) abia am inceput-o dar sper sa fie mai dinamica!

Oricum, daca va plac SF-urile, cartea este extraordinara (Abatia) e pacat sa o ratati. De pe site se poate face comanda pentru toate 3 volumele. Eu asa am facut si au venit destul de repede, 3-4 zile!
To young to die, to drunk to live!
Post Reply