Procesoare Intel

Subiecte referitoare la procesoare. Despre coolere se discuta mai jos.

Moderator: Moderatori

poe

Post by poe »

O poveste interesantă, care ar putea explica delay-ul pe care se pare că platformele de socket T îl vor avea. Se pare că după o serie de instalări-scoateri ale procesorului pe noul socket (care, după cum se ştie, are pinii în socket nu în procesor), pinii se îndoaie sau chiar se rup.
Nu există confirmări oficiale, dar mai multe site-uri au aflat pe căi alternative de comunicare.
baronul

Post by baronul »

- pentru integrarea procesoarelor Prescott este necesara utilizarea unei carcase recomandate Intel care sa aiba specificatia "Thermally Advantaged Chassis" - TAC
- in momentul achizitionarii unui procesor Prescott sunt 2 cerinte :
1. TAC - Thermally Advantage Chassis (aceste carcase micsoreaza temperatura ambientala din carcasa);
2. FMB 1.5 (set de instructiuni ale placii de baza).
achizitionare placuta la Prescott :wink:
gicu

Post by gicu »

Sa inteleg ca Prescottu nu o sa aibe nici un succes pe piata !! De fapt, chiar nu are , nu am auzit pe nimeni sa-si ia asa ceva !!! Mai ales ca acum, un potential cumparator cu putina cunostinta de cauza, mai asteapta pt un proc bazat pe 64 bit , cel putin eu asa as fi facut !! :P
nic

Post by nic »

Io nu prea sunt in cunostinta de cauza, dar am o intrebare: daca-mi iau un procesor care stie 64bit, in cat timp o sa am toate aplicatiile software care le folosesc acum, migrate pe 64bit, ca sa utilizez la parametrii optimi procesorul?!?
gicu

Post by gicu »

Dupa aprecierea mea cred ca in 6-12 luni maxim o sa avem destule aplicatii care sa solicite procesorul astfel incat sa mearga in parametrii optimi !!
Dupa cum ai vazut , marii producatori s-au apucat deja sa scoata software pe 64bit , asta numai prezentei AMD-ului cu proc de 64bit [asta nu de servere ] !!
Oricum, asta ar fi cea mai buna investitie a urmatorului an !! [si un DVD-RW :D :D ]
baronul

Post by baronul »

dupa parerea mea momentan Prescott`ul nu are nici un folos ... prea puternic ... dar se si incalzeste fff usor ... cred ca ati vazut mai sus ce mai trebuie cumparat pe langa un Prescott ...
gicu

Post by gicu »

Prea puternic, nu prea cred. Am vazut mai multe teste, sunt si la topicul asta dar cu o pagina in urma, ca un NORTHWOOD il ia la mai multe pe asa numitul PRESCOTT !! Asta inseamna ca nu are nici un rost trecerea de la un N. la un Pres. !!! :P
baronul

Post by baronul »

gicu wrote:Prea puternic, nu prea cred. Am vazut mai multe teste, sunt si la topicul asta dar cu o pagina in urma, ca un NORTHWOOD il ia la mai multe pe asa numitul PRESCOTT !! Asta inseamna ca nu are nici un rost trecerea de la un N. la un Pres. !!! :P
acum depinde si ce teste ai vazut U .... eu unul l-am vazut la lucru si crede-ma ca este mai puternic .... dar momentan nu merită deoarece costurile sunt prea mari .... daca arunci o privire mai sus o sa vezi si ce anume tr sa cumperi ca sa ti PRESCOTTu la temperaturi normale :wink:
gicu

Post by gicu »

Pentru o clarificare a situatie cititi XPC nr 53 !!

In concluzie cand Prescottu va aunge la frecvente de 4-5GHZ o sa fie foarte bun..pana atunci, mai asteptam !!
eddy

Re: Intel Prescott

Post by eddy »

Patrerea mea i ca Amd-ul Intrece Intelul
baronul

Re: Intel Prescott

Post by baronul »

eddy wrote:Patrerea mea i ca Amd-ul Intrece Intelul
parerea ta este cam proasta si nefondata ... ne-ai putea da cateva explicatii ??? intradevar AMD este mai ieftin si mai la indemana omului insa AMD este foarte bun si pt gameri ... insa cand vine vorba de grafica, prelucrare..etc atunci Intel isi face simtita prezenta.
gicu

Post by gicu »

Cred ca nu are rost discutia arhicunoscuta sub numele de INTEL vs. AMD !! este un thread despre INTEL PRESCOTT ..in alta parte pentru asa ceva!!

eddy parerea ta nu cred ca ar avea ce cauta aici, la un THREAD despre numitul PENTIUM 5 [...pacat ca nu au vrut sa il numeasca asa!!]
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Cei de la THG au facut o comparatie intre un P4 Northwood@4.1 Ghz si un Prescott@4.1 ghz. Din ce am vazut in acele teste, din punct de vedere al performantei, Prescott nu reprezinta un prea mare progres. Poate doar din punct de vedere al sclalabilitatii(adica pe masura ce frecventa de lucru a procesorului este mai ridicata, diferenta dintre cele doua pare sa bata spre Prescott). Insa nu trebuie uitat faptul ca acest procesor este mai "HOT" decat Northwood. Sunt teste in care Prescott iese invingator, si sunt deopotriva alte teste in care situatia sta taman pe dos. Concluzia este una singura si ea e pusa in evidenta de cei care au realizat articolul: Prescott nu e nici pe departe ceea ce Intel anunta in urma cu ceva vreme.

"Therefore it will scale better, but it cannot deliver the added performance that Intel touts."
Link-ul aici:
http://www.tomshardware.com/cpu/20040517/index.html
Only the mediocre work at their best...
luci19m

Post by luci19m »

din tot threadu`asta am inteles ca am facut o alegere buna ca nu mi-am luat 2,8 Prescott, ci 2,8 Northwood, thx
Semnatura mea.
luci19m

Post by luci19m »

luci19m wrote:din tot threadu`asta am inteles ca am facut o alegere buna ca nu mi-am luat 2,8 Prescott, ci 2,8 Northwood, thx
hehe, mi-a facut probleme northwwod-u` asa ca i-am dat o sansa prescott-ului...

e acum impresii personale:
placa il suporta, carcasa nu e aerisita extraordinar si cu toate astea sta pe la 50 grade.. eu zic ca e totusi bine.
diferente: in 3d mark 03 mi-a dat cu 30 mark-uri mai mult decat northwood, cu toate ca stiam ca in 3dmark03 se testeaza exclusiv placa video... in fine, in aquamark mi-a dat scorul final cu 200 puncte mai putin...

asta e tot ce am facut... sincer imi place ideea ca e prescott :P
Semnatura mea.
Overmind

Post by Overmind »

Am un singur lucru de spus despre prescott: A,A,AAAAAAAAAAA IT BURNS, AAAAAA AAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAA!!!
:P
Overmind

Post by Overmind »

http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
Overmind

Post by Overmind »

Si daca aia nu-i ok ca-i de la AMd, hre's another:
http://versusall.50megs.com/xCooling.JPG
LOL
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
y0py

Post by y0py »

Overmind.. pe langa faptul ca ai trei posturi consecutive de ne doare capul, mai deschizi si flame pe forum... ACESTA NU ESTE THREAD INTEL VS AMD !. Pe langa acest fapt mai ai si un avatar care deranjeaza cel putin jumatate din forumisti. (cu ocazia aceasta rog si moderatorii sa se sesizeze). Sut de acord cu 'jos cenzura' dar aici intra in vigoare proasta crestere.
asa ca hai... posteaza si tu lucruri mai destepte.

ONTOPIC: Prescott este bazat pe o arhitectura ce isi va face simtita valoarea pe undeva pe la 4, 4.5 GHz.
luci.. e normal sa fie influentat si de restul componentelor de sistem (nu este total autonom doar). Am increderea a se va dezlantui in benchmark-uri cu ocazia atingerii frecventelor de tact mentionate mai devreme.
Numai bine !
luci19m

Post by luci19m »

oricum sunt relative rau benchmark-urile astea, zilele trecut am mai facut inca o data aquamark si mi-a dat 26.200 :)... oricum e de bine, e mai mult ca northwoodu`...

in fine...
off topic: si pe mine ma deranjaza avatarul, no offense
Semnatura mea.
Overmind

Post by Overmind »

Io de obicai n-am incredere in alte benchmarkuri decat cele facute de mine sau in prezenta mea.
S-ar putea chiar saptamana viitoare sa testez un Prescott la firma. Atunci o sa vad exact ce poate. Ma intereseaza performanta. Chestia cu temperatuar f. mare se poate resolva intr-un fel sau altul.
SamuS

Post by SamuS »

mie cel putin nu-mi arde asa rau 37 grade constant asa ca is f multumit de presscot :wink: e f rapid si nici nu cred ca o sa am probleme cu el.
daca ai cooler bun pe el atunci rupe tot (presscotu se incalzeste mai tare ca Northwood dar e si mai rapid)
Sir_KnupSkull

Post by Sir_KnupSkull »

si eu am Prescott(0,7 microni) la 3,4ghz si temperatura maxima e de 32 grade in full load
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Numerous bugs reported in Intel Prescott Pentium 4 ...
Sir_KnupSkull wrote:si eu am Prescott(0,7 microni)
Probabil vroiai să zici 0.90 ...
Truth is relative. Pick one that works
luci19m

Post by luci19m »

Sir_KnupSkull wrote:si eu am Prescott(0,7 microni) la 3,4ghz si temperatura maxima e de 32 grade in full load
tu ce cooler ai? :D

am vazut in xtrempc ca cel mai ieftin cooler bun e un thermaltake spark 7, cred c-o sa-l iau p-ala, da` spune ce ai oricum
Semnatura mea.
SamuS

Post by SamuS »

ai dreptate ma miram si eu de ce a spus 0.7 microni :P
Sir_KnupSkull

Post by Sir_KnupSkull »

Bossman wrote:Numerous bugs reported in Intel Prescott Pentium 4 ...
Sir_KnupSkull wrote:si eu am Prescott(0,7 microni)
Probabil vroiai să zici 0.90 ...
da,adevarat. Scuze nu ma pricep la intel :wink:

cooleru e cel cu care a venit procesoru plus 2 de sistem
luci19m

Post by luci19m »

ala cu care a venit al meu e terminat... are 2500rpm... proc ajunge si la 60grade..., sigur o sa-mi iau un thermaltake si 2 de sistem, nu se mai poate asa :)
Semnatura mea.
Best{ROC}

Post by Best{ROC} »

Din experienta proprie pot sa zic ca sa prescott-ul se incinge ff tare chiar azi am fost la o firma pentru a schimba cooler-ul original INTEL ( despre care poti spune orice doar ca e prost nu ) de pe procesoare Prescott la 3.2, pentru ca nu facea fata in conditiile de utilizare normala ( pentru ei : adica randari la greu de imagini 3D).

Deci mare atentie pe langa achizitionarea unui prescot recomand achizitionarea unei carcase de buna calitate care sa poata sustine minim 2 ventilatoare suplimentare care sa scoata aerul cald din carcasa, si a unui cooler de calitate cu care sa poti face si un mic overclock :) ca deh se stie ca northwood e super la faza asta.

Eu am refuzat sa achizitionez un prescott la 2.8 in favoarea versiunii vechi de northwood 2.8 care se overclock ff usor si care merge in 3.2 fara voltaj si chiar si cu cooler original.
Drake

Post by Drake »

2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Frumos lucrata. Ironizeaza intr-un mod dragut o problema reala a procesoarelor prescott, bineinteles, cu exagerarile de rigoare. Mersi pentru link, m-a inveselit azi.
KILL3R

Post by KILL3R »

poe wrote:O poveste interesantă, care ar putea explica delay-ul pe care se pare că platformele de socket T îl vor avea. Se pare că după o serie de instalări-scoateri ale procesorului pe noul socket (care, după cum se ştie, are pinii în socket nu în procesor), pinii se îndoaie sau chiar se rup.
Nu există confirmări oficiale, dar mai multe site-uri au aflat pe căi alternative de comunicare.
Eu sunt de alta parere!
Din cate am vazut eu pe un site reiese altceva. Am observat ca proc. se monteaza\demonteaza foarte usor deci nu are cum sa se rupa pinii din socket. Nu trebuie sa impingi in el, intra foarte usor. Detalii ... aici
Apropo...se pare ca a aparut si pe la noi procesoare Prescot LGA775 si placi de baza (la Best Computers).
...si mai discutati si voi ca vad ca ignorati total acest topic.
Intel is the BEST
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Offtopic: nu prea mai avem ce discuta pentru moment la aceasta sectiune. S-a stins si flame-ul...daca Intel nu aduce in ultimul timp inovatii concrete....
Iubitel

Post by Iubitel »

Ba am putea discuta despre reviziile Prescottului de exemplu,e0,d0,c0 :oops:
Intel Pentium 4 3.0e o/c 3.6(240x15)Standard Volting and SILENT cooling+Abit ic7-g i875p
1x512 Ddr 500 Hardcore Kingmax(2.5-3-3-6)
120 gb Serial Ata +CD-RW+DVD-RW
Placa video:Gygabyte Radeon 9600 pro 2.8 ns
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Intel kills plans for 4Ghz Pentium

"Intel is dumping plans to release a Pentium 4 processor that runs at 4GHz, saying it will boost performance on next year's chips using other means than clock speed."

Prin "other means" Intel se refera la dublarea Cache-ului L2 de la 1Mb in cazul Prescott la 2Mb in cazul viitoarelor procesoare precum si la o eventuala marire a FSB-ului.

Link-ul:

http://news.zdnet.com/2100-9584_22-5409 ... d.newsfeed
Iubitel

Post by Iubitel »

:))Probabil revizia e0 care apare numai pt socket 775 din pacate... :roll:
Intel Pentium 4 3.0e o/c 3.6(240x15)Standard Volting and SILENT cooling+Abit ic7-g i875p
1x512 Ddr 500 Hardcore Kingmax(2.5-3-3-6)
120 gb Serial Ata +CD-RW+DVD-RW
Placa video:Gygabyte Radeon 9600 pro 2.8 ns
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Ce revizie imi recomandati pt prescott, ast in cazul in care gasesc ?
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

In alta ordine de idei, a aparut P4XE 3.46Ghz, cu FSB1066Mhz. Un review gasiti accesand link-ul de mai jos:

http://www.techreport.com/reviews/2004q ... dex.x?pg=1
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Truth is relative. Pick one that works
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Alte review-uri:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... e-346.html
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... spx?i=2261
http://www.gamers-depot.com/hardware/cp ... 46/001.htm

Se poate trage o concluzie. Inovatia principala este FSB-ul de 1066(4x266)Mhz, insa acesta nu aduce imbunatatiri semnificative. Saltul de la FSB400 la FSB533 a adus imbunatatiri majore, mai ales in gaming. Saltul de la FSB533 la FSB800 a adus de asemenea imbunatatiri, dar mai mici decat in primul caz. In acest ultim caz, si anume saltul de la 800 la 1066, sporul de performanta este de multe ori inexistent sau foarte mic. Deci pe masura ce creste FSB-ul, avem din ce in ce mai putin de castigat in termeni de performanta. Oricum, pretul este destul de mare(999$) si nu se justifica comparativ cu Athlon FX55 spre exemplu.
Post Reply