METALLICA

Informaţii, discuţii şi opinii despre tot ce ţine de domeniul muzicii.

Moderator: Moderatori

Ulfednar

Post by Ulfednar »

And Justice for All, un album extraordinar!
Ita na! Jmen!
Erebus

Post by Erebus »

co$ma wrote:I-am vazut aseara pe Mtv intr-un concert Live.A fost tare.
eu am vazut concertul prin live streaming video pe net. tot concertul transmis in direct de la rock am ring. metallica a cantat tot albumul master of puppets in ordine ca pe CD ca sa sarbatoreasca 20 de ani de la lansarea albumului. Orion a fost cantata in intregime. Exista inregistrari pe net. Azi la rock am park din nou MOP a fost cantat complet. Metallica rulz
follow instinct not a trend, go against the grain until the end
lordofthesewers.blogspot.com
capca1

Post by capca1 »

ascult de la metallica whiskey in the jar, orion, master of puppets, i dissapear, the memory remains, changes, fade to black
LeSharK

Post by LeSharK »

changes? exista melodia asta?
god save the queen 'cos tourists are money!
Buckethead

Post by Buckethead »

LeSharK wrote:changes? exista melodia asta?
E cu Ozzy Osbourne...
B.U.C.K.E.T.H.E.A.D.
Biomechanical Unit Calibrated for
Killing and Exploration/Technician Hardwired for Efficient Assassination and Destruction
thugstyle

Post by thugstyle »

Ultimul album e in mare parte metalcore/nu-metal...how low can you go??? (am facut si o rima)
In legatura cu Slayer nu imi dau cu parerea pentru ca nu prea am ascultat.
Cine ar fi interesat de riffuri de thrash cu voce de black sa incerce Melechesh
LeSharK

Post by LeSharK »

thugstyle wrote:Ultimul album e in mare parte metalcore/nu-metal...how low can you go??? (am facut si o rima)
In legatura cu Slayer nu imi dau cu parerea pentru ca nu prea am ascultat.
Cine ar fi interesat de riffuri de thrash cu voce de black sa incerce Melechesh
ultimul album nu e deloc metalcore/nu-metal.. e mai mult hardcore punk vs thrash cu tobe sparte fara solouri.

oricum.. metalcore/nu-metal = low? frumoasa generalizare n-am ce spune.
god save the queen 'cos tourists are money!
Andrey

Post by Andrey »

Cum adica au murit? Pt. ca au vandut 15 milioane de copii a albumului "Metallica (Black Album) inseamna ca au murit? Sau va deranjeaza baladele.
Cine stie daca nu erau baladele alea, nici nu auzeam de Metallica. De aceea si-au schimbat un pic stilul, ca sa castige mai multi fani. Dar au si pierdut. Acum ce sa facem, asta e. Dar intradevar albumul St. Anger e un album de doi lei. Singra piesa care mai merge e "St. Anger", restul de c**t. Dar vor reveni ei, acum inregistreaza noul album care, iar producatorul este marele Rick Rubin care a facut din Red Hot Chili Peppers cea mai tare trupa de pe mapamond in prezent. Eu cred ca noul album va rupe gura targului.
In fine piese fav. Enter Sandman, Seek & Destoy, Fade To Black, Nothing Else..., Unfirgiven, The Memory Remains, Until It Sleeps.
Albume: The Black Album "Metallica"
Si apropo James are cea mai tare voce, Kirk e unul dintre cei mai buni chitaristi. Metallica este una dintre cele mai tari trupe din istorie, iar ceilalti dupa opinia mea sunt: Nirvana, Guns N' Roses, Red Hot Chili Peppers si Bon Jovi (opinia mea, deci nu va luati de mine) Peace, Love, Empathy...
Been there, done that, seen it, heard it, pissed on it.
Red Hot Chili Peppers Romania!
Erebus

Post by Erebus »

andrey te doare capul?
the black album a fost lansat in 1991, au trecut 15 ani!!! Daca albumul nou nu va fi thrash ei vor fi terminati, pentru ca lumea s-a plictisit de load, reload, tba, justice, master si ride. Vor ceva ce suna fresh dar bine, deaceea l-au angajat pe rick rubin, pentru ca el reinventeaza formatiile, cough slayer, cough shitty peppers cough rage against the machine.
Balade nu au facut ca sa atraga mai mutli fani si nu au trecut de la agresiv la mellow, pentru ca pe ride the lightning din 84 care e capodopera universal acceptata a thrashului exista balada fade to black, pe master of puppets 86 este sanitarium, si pe justice for all sunt to live is to die si one. Stilul si l-au schimbat in 91 cu black album care este alt stil, dar nu e un album de balade, sad but true este o melodie heavy, through the never, whenver i may roam. Au si balade pe el, nothing else matters, my friend of misery.
sa vedem ce face metallica.
si aici aveti o piesa de pe albumul nou al metallica, care este intitulata "new song" si are solo.
http://youtube.com/watch?v=-crxUFvZWso& ... new%20song
este cantata live la berlin de 666
melodia este chiar misto, partea de pre solo +solo +dupa solo este superba, primele verses sunt cam lungi, si vocea nu imi place, dar la donnington am auzit au cantat-o diferit, deci pe album va fi "rubinizata" si mai buna. imi place. Fingers crossed ca sa nu fie singura melodie buna de pe album, so we can welcome metallica home
follow instinct not a trend, go against the grain until the end
lordofthesewers.blogspot.com
kosmyn

Post by kosmyn »

@andrey007
James nu are cea mai buna voce, iar kirk nu e nici pe departe printre cei mai buni chitaristi. Toti cei patru membri (ma refer inclusiv la formula cu Jason) nu sunt cine stie ce instrumentisti, insa luati ca trupa fac o treaba destul de buna. Pentru voci si chitaristi deosebiti, vezi topic-urile dedicate, sunt destul de aproape de adevar.

Tin minte un episod petrecut acum aproximativ 5-6 ani, pe vremea cand ascultam zilnic doar Metallica (huuuge fan back then). Un prieten mi-a spus sa incerc Dream Theater (de la care ascultasem cred doar o singura melodie - Erotomania), deoarece Metallica nu e nimic pe langa ei. L-am 'injurat' atunci, insa acum ii dau pe deplin dreptate.
Si tot pentru 'andrey007', incearca sa compari vocea lui James de la D.T. cu a lui james de la 'tallica, apoi skill-ul lui Petrucci cu cel al lui Kirk. Nu mai spun de tobe si bass, ca deja devine jenanta comparatia pentru Metallica.
Decat bolnav si sarac, mai bine bogat si sanatos
Andrey

Post by Andrey »

kosmyn wrote:@andrey007
James nu are cea mai buna voce, iar kirk nu e nici pe departe printre cei mai buni chitaristi. Toti cei patru membri (ma refer inclusiv la formula cu Jason) nu sunt cine stie ce instrumentisti, insa luati ca trupa fac o treaba destul de buna. Pentru voci si chitaristi deosebiti, vezi topic-urile dedicate, sunt destul de aproape de adevar.

Tin minte un episod petrecut acum aproximativ 5-6 ani, pe vremea cand ascultam zilnic doar Metallica (huuuge fan back then). Un prieten mi-a spus sa incerc Dream Theater (de la care ascultasem cred doar o singura melodie - Erotomania), deoarece Metallica nu e nimic pe langa ei. L-am 'injurat' atunci, insa acum ii dau pe deplin dreptate.
Si tot pentru 'andrey007', incearca sa compari vocea lui James de la D.T. cu a lui james de la 'tallica, apoi skill-ul lui Petrucci cu cel al lui Kirk. Nu mai spun de tobe si bass, ca deja devine jenanta comparatia pentru Metallica.
-Parerea ta-
Ciudat este ca pe toate listele de Rolling Stone (revista) si alte reviste care SE PRICEP in domeniu Metallica e pe primele locuri pe cand Dreamtheater nici nu intra in primele 200.
Cat despre Kirk (chitaristul), este numarul 11 din toate timpurile pe cand chitaristul ala, nu mai stiu cum il cheama, nu intra in lista. Lista nu a fost facuta de mine. Trage concluziile. Ma invata astia muzica, unde am ajuns, imi spuneti voi cand a aparut Black Album si ce piese sunt pe el. Si cate albume a vandut DreamTheater?? Pt. ca Metallica a vandut peste 100 de milioane. Deci, lasa-ne, lasa-ne...
Uite niste linkuri ca sa nu zici ca sunt full of ....:
http://www.rollingstone.com/news/story/ ... _all_time/
kosmyn

Post by kosmyn »

Nu zic ca esti full of..., INSA - acest top este realizat (cel mai probabil, rog sa fiu contrazis in caz contrar) in urma unui sondaj de opinie in randul cititorilor revistei si nu in urma analizei redactorilor. Iar in cazul sondajului sunt sigur ca au primat criterii care nu au mult in comun cu virtuozitatea si "the mastery of guitar" in general. Nu se poate sa pui in top chitaristi ca Frusciante, Cobain, Hammett, The Edge etc. si sa nu apara altii (cum ar fi John Petrucci, din exemplul meu, dar sunt multi altii care nu apar).
In legatura cu vanzarile de albume, iar gresim considerand asta un criteriu foarte relevant. Asta deoarece putem ajunge sa spunem ca Vali Vijelie e mai tare ca a vandut mai multe albume decat Phoenix (dau un exemplu la intamplare).

Iar despre Hammett, tin minte ce a spus Joe Satriani [smilie=Respect.gif] (na, uite alt geniu al chitarii care a fost devansat de Hammett) despre chitaristul de la Metallica, care cica i-ar fi fost discipol (aici s-ar putea sa ma insel) - "ca vrea dar nu poate".
Andrey

Post by Andrey »

kosmyn wrote:Nu zic ca esti full of..., INSA - acest top este realizat (cel mai probabil, rog sa fiu contrazis in caz contrar) in urma unui sondaj de opinie in randul cititorilor revistei si nu in urma analizei redactorilor. Iar in cazul sondajului sunt sigur ca au primat criterii care nu au mult in comun cu virtuozitatea si "the mastery of guitar" in general. Nu se poate sa pui in top chitaristi ca Frusciante, Cobain, Hammett, The Edge etc. si sa nu apara altii (cum ar fi John Petrucci, din exemplul meu, dar sunt multi altii care nu apar).
In legatura cu vanzarile de albume, iar gresim considerand asta un criteriu foarte relevant. Asta deoarece putem ajunge sa spunem ca Vali Vijelie e mai tare ca a vandut mai multe albume decat Phoenix (dau un exemplu la intamplare).

Iar despre Hammett, tin minte ce a spus Joe Satriani [smilie=Respect.gif] (na, uite alt geniu al chitarii care a fost devansat de Hammett) despre chitaristul de la Metallica, care cica i-ar fi fost discipol (aici s-ar putea sa ma insel) - "ca vrea dar nu poate".
Dar Metallica nu se poate compara cu Dream Theater. Intreaba pe oricine.
Cat despre Joe Satriani, intradevar Kirk a luat lectii de chitara de la el, dar a devenit mai bun...si mai faimos
kosmyn

Post by kosmyn »

Daca intreb pe oricine da, daca intreb un cunoscator, imi va da dreptate.
Ca Hammett e mai faimos, poate sunt de acord, dar mai bun, in nici un caz.
Problema in disputa noastra ar putea fi aceea ca intervin gusturile, mai ales in lipsa unor criterii clare, cuantificabile si unanim acceptate de apreciere a unui chitarist. De aceea cred ca mai bine ar fi sa ramana "pentru mine Satriani e mai bun decat Hammett si imi place mult mai mult", pentru tine, e invers.
Andrey

Post by Andrey »

kosmyn wrote:Daca intreb pe oricine da, daca intreb un cunoscator, imi va da dreptate.
Ca Hammett e mai faimos, poate sunt de acord, dar mai bun, in nici un caz.
Problema in disputa noastra ar putea fi aceea ca intervin gusturile, mai ales in lipsa unor criterii clare, cuantificabile si unanim acceptate de apreciere a unui chitarist. De aceea cred ca mai bine ar fi sa ramana "pentru mine Satriani e mai bun decat Hammett si imi place mult mai mult", pentru tine, e invers.
OK
mETALLICA rULES!
HerrMess

Post by HerrMess »

@audrey: Sa zici ca Metallica e cea mai mare formatie de metal hai ca merge. Sa zici ca are cei mai buni componenti e o exagerare grosolana.
Kirk nu se apropie de Satriani, Vai, Darell, Clapton... nici macar de Mustaine.
Lars era destul de tare pe vremea la Justice (baterie de 9 piese & shiet), dar de cand s-a lasat de tenis nu mai poate.
Daca e vb de basisti pun doar un nume: Les Claypool (Primus). Poate Cliff s-ar fi apropiat de el daca traia, Newsteed si asta noul nici gand.
Err, Hammett e slabutz la vocal in concerte. Chitara e acceptabila, dar in nici un caz una de maestru. Lindeman (R+) se descurca de 10 ori mai bine in concerte cu vocalul. Asta ca sa nu zic Peter Steele, Dickinson...
Strict ca piese, Metallica a reusit sa scoata cateva antologice, dar asta inseamna creativitate, nu tehnicitate instrumentala.

Despre partea cu vandutul de albume nici macar nu comentez, o sa mai cresti si o sa-ti dai seama cam ce inseamna topurile si vanzarea de albume multe.

BTW: vad ca ai 15 ani si probabil esti la inceput cu rockul; eu zic sa stai cuminte pana ai macar vreo 100 de formatii ascultate si apoi sa-ti dai cu parerea.

PS: si eu eram incapatanat cu Metallica la inceput... Apoi am dat de Megadeth :-~

LE:Daca vrei tehnicitate baga niste Tool, Dream Theater (desi nu ma incanta la compozitie, la instrumentatie sunt ca scosi din cutie), Nevermore, Clapton...
Last edited by HerrMess on Sat Jul 15, 2006 3:54 pm, edited 1 time in total.
Intelligent conversation requires at least two intelligent people.
HerrMess

Post by HerrMess »

Scuze. Pls delete.
Intelligent conversation requires at least two intelligent people.
Post Reply