chitaristii cei mai buni sunt....

Informaţii, discuţii şi opinii despre tot ce ţine de domeniul muzicii.

Moderator: Moderatori

Mastermind

Post by Mastermind »

Mersi , stiam ceva ca era prin '80 si ceva dar nu stiam sigur .
Signature ? No One !!
Erebus

Post by Erebus »

shrrederi care imi plac mie:
jeff loomis-nevermore - god, stie cand sa ciupeasca cand sa bage hammer ons, pull offs si tapping. solourile se potrivesc melodiei si e tehnic
steve smyth-nevermore - le are cu ritmu foarte bine, cu solouri, are mai putine, dar bune
kirk hammet-metallica-nu tehnic (destul de) stie .... load de teorie (a studiat cu joe satriani) si solourile lui in majoritatea cazurilor (83-91) se potrivesc melodiei perfect, chiar daca abuzeaza whawha
randy rhoads-crazy train, mr crowley, over the mountain. stie ce canta era zeu si el (RIP)
satriani, vai, petrucci, nu se pun dar sunt tari.
hendrix-nu imi place
soloistu de la dimmu borgir-putine solouri dar destul de reusite, nu tehnice sau grrozave, dar imi plac si they get me hooked (the embrace of death, cataclysm children)
Opeth (peter lindgren si akfred) baietii stiu melodie, stiu riffuri acustice stiu trash si death (grand conjuration, solou e superb, the night and the silent water, ghost of perdition,reverie)
dimebag (R.I.P.) nu are nevoie de prezentare
balauru/popa - trooper, sunt destul de tari ca cuplu de chitari (ultima noapte a condamnatului la moartea, inca o lupta, strigat, dorinta, posedat...)
de astia nu ati auzit probabil dar cautati himsa de ascultat, courting tragedy and disaster( albumul) si noul Hail horror de care trebuie sa fac rost. Himsa au un cuplu de chitara din sammi curr si kirby johnson. trash+death+black+hardcore+early metallica meet. sweet. Pot sa zic ca sammi e de treaba, l-am intalnit si am vorbit 3 minute cu el la un magazin de chitari de pe univ avenue in seattle. De treaba omu, isi cumpara si el corzi. can't wait to see them live
Kerry king/haneman-slayer, zgomotosi, dar decenti.
baiatu de la cannibal corpse, detest formatia, dar stie sweep picking RAPID. cautati pe youtube video de la frantic disembowlmen la repetitie. te zgarie pe ureche, dar priviti cum canta.

my 2cents
follow instinct not a trend, go against the grain until the end
lordofthesewers.blogspot.com
kaleid

Post by kaleid »

Pt mine Martin Lee Gore (DM) e cal mai bun :P
paiN aND SuFFERiNG oN VARiOUS FoRUMS - Depeche ModeM

[user bun de sters. semnat, dianaam]
Erebus

Post by Erebus »

in lista de mai sus cum mi-am permis sa il uit pe alexi laiho si roope latvala de la children of bodom

watch and learn. Baietii sunt sick shredderi. Intr-o zi sper sa pot si eu sa cant asa. Acest video m-a inspirat sa practice my ass off. Acum eu si cu chitara suntem nedespartiti cand sunt acasa.
http://youtube.com/watch?v=IyOA6QV5I-E& ... xi%20laiho daca linkul nu merge cautati pe youtube ori children of bodom ori alexi laiho
Buckethead

Post by Buckethead »

inca doi chitarosi pentru voi: Sam Totman si Herman Li din DragonForce...tipii canta un power speed de factura saxona, si au niste solo-uri demente. Spre exemplificare, videoclipul de la Through The Fire and Flames:
http://youtube.com/watch?v=p7_JafYlMY8& ... ragonforce

sau doar duelul celor doi:
http://youtube.com/watch?v=tqYjqyHnVNs& ... rce%20solo
B.U.C.K.E.T.H.E.A.D.
Biomechanical Unit Calibrated for
Killing and Exploration/Technician Hardwired for Efficient Assassination and Destruction
LeSharK

Post by LeSharK »

Adam Jones - TOOL
Omar Rodriguez-Lopez - Mars Volta
god save the queen 'cos tourists are money!
charon

Post by charon »

David Gilmoure,Eric Clapton
Vampires vs Werewolves. Join the fight !
http://s3.bitefight.org/c.php?uid=45553
Ulfednar

Post by Ulfednar »

Alexi Laiho e tare, fara comentarii! De asemeni, Zakk Wylde, Kerry King ( Slayer ), si toti chitaristii care au cantat cu King Diamond de-alungul timpului.

De alde Hendrix, Gary Moore, Santana, Vai, Satriani et caetera nu are rost sa aduc vorba, reputatia ii preceda!
Ita na! Jmen!
thugstyle

Post by thugstyle »

Zakk Wylde, Dimebag, Michael Romeo, Gus G, Alexi, Dan Swano,Pete Southern&Bill Yates (Balance of power), Michael Wilton&Mike Stone (Queensryche) :D......si DA, tipii de la DragonForce sunt super tari
Last edited by thugstyle on Mon Jun 26, 2006 10:39 am, edited 1 time in total.
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

The best of the 90s - John Petrucci ;)

Top 10-ul meu:

1. Jimi Hendrix
2. Eric Clapton
3. John Petrucci (Dream Theater, LTE)
4. David Gilmour (PF)
5. Ritchie Blackmore (DP, Rainbow, BN)
6. Frank Zappa
7. Jimmy Page (LZ)
8. Syd Barrett (PF)
9. Steve Morse (DP, DD, Steve Morse Band)
10. Peter Lindgren (Opeth)
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
Snow

Post by Snow »

My top 3

1.Edge of U2
2.Eric "Slowhand" Clapton
3.Jimi Hendrix
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Here is my top 3:

1. Joe Satriani
2. Trio-ul Al Di Meola, Paco de Lucia, John McLaughlin (astia trei chiar ca nu sunt normali)... :)
3. Eric Clapton, zis si "Slowhand". :wink:

Si unul autohton: Alexandru Andries. L-am ascultat cantand live de cateva ori la facultate, nu-i de aruncat de ce este el in stare (voce plus una bucata chitara electrica imprumutata de la cineva cu o zi inainte). A tras un concert de ne-a lasat pe totii masca.
ice01

Post by ice01 »

Pe Slash ex GUNS'n'Roses de ce nu l-a amintit nimeni ?
A fost si este un chitarist extrem de valoros, pacat ca s-a cam pierdut ...
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Ba da, a fost pomenit si el pe pagina anterioara. :wink:
thugstyle

Post by thugstyle »

Eu nu inteleg care e faza cu Slash. Nu mi se pare mare chitarist....adica nu sa intre intr-un top 10.
Erebus

Post by Erebus »

Alexi laiho a zis intr-un interviu cu guitar world ca daca faci pe cineva total afon sa cante cu gura alaturi de soloul tau ai castigat totul. si un exemplu este slash. Probabil cel mai mare din aceasta categorie. Mie personal nu imi place dar are respectul meu pentru ceea ce a compus de a lungul timpului. Slash nu e foarte tehnic, dar e tare.
Altu care nu e foarte tehnic dar a scris cateva uber solouri de retinu e kirk hammet de la metallica (sanitarium, fade to black, one anyone?). Apoi mickael akfred care nu stiu cum sa ii scriu numele dar primul solo din ghost of perdition rupe, desi e incet e superb.
Apoi jeff loomis care rupe ca tehnica nu are solouri doar "mindless shred" soloul din what tomorow knows e superb. sau cel din heart collector sau believe in nothing. Acestia spre deosebire de alexi laiho au reusit sa imbine si super catchy melodies cu super technical shredd. Poate nu am ascultat eu suficient children of bodom, dar alexi e foarte bun dar nu atat de bun ca compozitor.
trebuie sa mentionez ca imi super solourile tehnice care sunt shred. exemplu sunt solourile din psalm of lydia de le nevermore, sau soloul din the godless endavour (jeff's solo). sau soloul din grand conjuration (primul solo, cel al lui peter).
si acum dupa mine cel care a imbinat cel mai bine melodia cu shred si cu dissonanta este andreas kisser de la sepultura. Ascultati mass hypnosis, hungry sau desperate cry sau altered state.
cat de hendrix mi se rupe, mai mult de pentatonic .... cu whawha si whammy .... nu prea face.
std
Moderator

Post by std »

Erebus, fii serios, cântatul la chitară nu e sport. Atunci când Hammet şi Loomis la un loc or să îi ajungă lui Hendrix măcar până la gleznă, şi în privinţa compoziţiei, dar mai ales în încărcătura emoţională din spatele tehnicii, fulgerele din China or să iasă prin turnul Eiffel pentru că în Iad va fi atât de frig încât lava o să intre în supraconducţie. La fel şi Hammet, care este un chitarist infinit mai slab decât se crede.

Despre Jeff Loomis te cred pe cuvânt. L-am văzut în vreo câteva concerte cu Nevermore dar nu m-a impresionat niciodată prin nimic.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Erebus

Post by Erebus »

parerea mea personala despre hendrix este ca era un drogat care abuza gamele pentatonice cu cateva "blue" notes bagate acolo. dupa parerea mea loomis e mai tare decat toti mentionati de mine la un loc, poate doar in afara de andreas kisser. Toata faza cu chitaristii este mai mult ear of the beholder, deci nu putem discuta decat tehnica pura care e mai tare si evident loomis si laiho si petrucci le dau clasa la majoritatea metalistiilor/classic rock.
altele putem discuta pagini intregi vibratoul caruia ne place mai mult sau phrasingul cui si o sa ajungem la endless loomis vs hendrix vs randy rhoads vs dimebag darrell vs hetfield vs insert name here sau skillurile compozitionale ca tot nu ajungem la vreo intelegere.
A da si malmsteen rupe absolut pe toti ca tehnica si mindless shred.
Buckethead

Post by Buckethead »

Mie imi plac foarte mult si Michael Amott si Bill Steer, super duo-ul de la Carcass, din vremurile bune. Din pacate Carcass s-a spart de vreo 10 ani, si doar Amott mai tine prima pagina, cu Arch Enemy...
B.U.C.K.E.T.H.E.A.D.
Biomechanical Unit Calibrated for
Killing and Exploration/Technician Hardwired for Efficient Assassination and Destruction
std
Moderator

Post by std »

A da si malmsteen rupe absolut pe toti ca tehnica si mindless shred.
Cred că ar trebui să mai înveţi un pic să cânţi la chitară. Malmsteen ştie să facă un singur lucru, şi ăla aflat în "proprietatea" lui Gambale. L-am auzit o dată cântând pe o acustică şi mi-a trecut. "Faima" pe care o are se datorează faptului că multe din melodiile clasice pe care le cânta au faimă de melodii spectaculos de grele în cadrul instrumentului pe care au fost compuse; uitând că o chitară are două corzi în plus faţă de o vioară.

Practic, Malmsteen nu "rupe" nimic. Vai, Satriani, Petrucci, cred că până şi ăştia mai modeşti gen Loomis sau Morse îl bagă în buzunar la orice oră. Dealtfel, am văzut şi o bucată dintr-un concert în care cânta cu... Vai parcă? ţinând chitara a doua atât de prost încât i-au tăiat microfonul. Dacă nu e sweeping, nu e de el :P
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
HerrMess

Post by HerrMess »

Malmsteen e rapid. Viteza nu e tehnica. Punct.
Altceva nu poate. Cine i-a ascultat piesele proprii stie despre ce vb.

BTW: 32 note/s la electrica si 20 la clasica a scos. Cred ca detine recordul.
Intelligent conversation requires at least two intelligent people.
std
Moderator

Post by std »

Nu e record, sunt chitarişti care scot mai bine de-atât. Iar faptul în sine e irelevant, 32 de note înseamnă (să zicem) patru game majore ceea ce nu e nici pe departe fenomenal.

Viteza e ca uptime-ul, spune numai cât te ţine, nu şi ce faci.
Erebus

Post by Erebus »

eu la malmsteen m-am pronuntat din ceea ce am vazut si la sweeping e tare aka arppegios from hell daca cauti pe youtube. sincer nu am ascultat prea mult malmsteen si probabil am vorbit fara sa stiu exact despre ce e vorba.
cat despre loomis si chris broderick:
http://video.yahoo.com/video/play?&e...2f46a9f.509109

loomis la un moment dat a cantat ceva de bach sau mi s-a parut mie.
apropo jason becker mai e tare cat si michael romeo.
Colegu

Post by Colegu »

malmştin e mediocru,pe o chitară acustică sau clasică e muci.
pepe sau angle romero îi dau clasă cu o singură mână ;)
Alt-F4
std
Moderator

Post by std »

Într-adevăr. L-am auzit cu câteva încercări submediocre. Mi-a rămas în cap un Recuerdos de Alhambra pocit în asemenea hal că a trebuit să mă uit pe playlist ca să fiu sigur că asta era.

Melodia de care ziceam, dar nu în interpretarea lui Malmsteen. Nici asta nu e foarte grozavă, cele ale lui Segovia sunt de-a dreptul perfecte.
Colegu

Post by Colegu »

mie nu-mi place cum o interpretează segovia - e prea lent.
john williams,cristopher parkening sau pepe romero,ăştia da.
Alt-F4
std
Moderator

Post by std »

afaik, Segovia o interpretează în tempo-ul original, adică aşa cum "trebuie" să sune. De-asta am şi zis că o interpretează perfect. Probabil că putea să o cânte şi cu mult mai repede dar avea omul mania lui de a se lipi de partitură şi a nu cânta nici măcar o optime în plus la sfârşit.
Colegu

Post by Colegu »

pe bune,da cum de ştia segovia de tempoul original,şi williams ori romero nu?
e totul o chestiune de interpretare,niciunul nu mănânce note e okei,dar mie nu-mi place tehnica lui segovia,deşi per total îl apreciez mult!

nu-i chestia de adăugat note-n plus,e chestia de simţit muzica,pt că sincer să fiu eu nu sunt fanul metronomului.
pierre boulez spunea că muzica dă ea singură tempoul.şi din punctul meu de vedere segovia e prea lent.

o interpretare e doar o interpretare,nu-i nici cum trebuie să sune şi nici varianta originală.
de multe ori îmi plac mai mult interpretările unor terţi decât interpretarea creatorilor lucrării(în cazul unor compozitori contemporani)
Alt-F4
Andrey

lista mea

Post by Andrey »

1. Slash
2. Kurt Cobain
3. John Frusciante

si poate Hendrix
Been there, done that, seen it, heard it, pissed on it.
Red Hot Chili Peppers Romania!
std
Moderator

Post by std »

Kurt Cobain?
Sigur am citit bine?
Erebus

Post by Erebus »

god damn the grunge movement. kurt cobain nu e deloc tehnic si nici muzica care a compus-o nu mi se pare cine stie ce, adica plictisitoare si de loc inventiva. cu slash sunt cam deacord, nu trebuie shred pentru bun, dar cobain?
thugstyle

Post by thugstyle »

Cobain....LOL. De Steinar Gundersen si Andreas Jonsson de la Spiral Architect ce parere aveti?
BTW...tocmai am descoperit Testament si vreau sa spun ca Eric Peterson e cel mai tare chitarist din thrash...ever!!!
Guest

Post by Guest »

Slash \/
z0k0ra

Post by z0k0ra »

morti.
kosmyn

Post by kosmyn »

Poate nu cei mai buni, dar cu siguranta preferatii mei:

1. Joe Satriani
2. the guitar mystic, Steve Vai
3. David Gilmour
4. John Petrucci
5. Al Di Meola

Cat despre Slash, daca era tuns scurt, nu fuma si purta blugi si tricou, sunt sigur ca nu aparea in nici un top al chitaristilor ;)
Decat bolnav si sarac, mai bine bogat si sanatos
Colegu

Post by Colegu »

şi dacă le scoţi chitara din priză acelaşi lucru se poate spune şi despre satriani,vai, petruci sau ghilmor.

un chitarist bazat te electrizează şi cu o amărâtă de speniş ghitar ;)
Alt-F4
SamuS

Post by SamuS »

[smilie=Respect.gif] Alexi Laiho de la Sinergy & Children Of Bodom [smilie=Respect.gif] totusi asa tanar si asa experienta.
Notebook ASUS K50AB Turion x2 RM74 (2.2ghz), 4gb ddr2, ATI 4570, HDD 250GB
kosmyn

Post by kosmyn »

@Colegu
Daca ai ascultat mult muzica celor enumerati de mine si eventual i-ai si vazut live, nu poti spune ca nu ar face treaba si pe o chitara rece. Pe Gilmour si Al Di Meola cel putin i-am vazut cantand si pe asa ceva si nu sunt cu nimic mai slabi (evident, nu pot scoate aceleasi efecte ca pe o electrica).
E jenant tousi sa il pui pe Satriani langa un chitarist death/black si sa ii contesti valoarea. Spune-mi totusi cati dintre chitaristii mentionati in acest thread electrizeaza att cu chitara electrica, cat si cea clasica (in afara de Cobain, e deja prea celebru concertul unplugged...dar nici Cobain nu e cine stie ce somitate in materie de chitara).
Si inca ceva, daca ai cum, gaseste si citeste niste lucrari scrise de Steve Vai despre experienta lui cu chitara si ai sa vezi acolo ca omul deja e la un alt nivel.

Si cu voia dumneavoastra, il mai adaug la lista mea si pe Fracesco Torrega.
Decat bolnav si sarac, mai bine bogat si sanatos
Colegu

Post by Colegu »

mamă,l-ai ascultat pe francesco tárrega? eşti tare meseriaş moşule!!
E jenant tousi sa il pui pe Satriani langa un chitarist death/black
da,dar e total penibil să-l pui pe acelaşi satriani lângă julian bream,cristopher parkening,kazuhito yamaşita,clanu romero,alirio diaz,eliot fisk şamd.
nu pot scoate aceleasi efecte ca pe o electrica
păi asta e adevărat,la electrică e vorba de "efecte" la clasică e vorba de note pă metru pătrat şi tehnică ;)
Alt-F4
Erebus

Post by Erebus »

va asigur ca satriani si vai folosesc la efecte de le crapa fundu. satraiani de exemplu cand canta live (watch youtube) foloseste o gramada de delay pentru partiile mai uber dificile, pentru delay (ecou) iti acopera greselile la greu. De exemplu e la aproape la fel de greu sa canti pe electrica fara ton distorsionat si efecte ca pe acustica pentru ca trebuie sa fi la fel de precis ca pe acustica, adica nimic nu iti acopera greselile, avantajul la electrica e mic, corziile se apasa mai usor, dar si la acusticiile bune se apasa destul de usor.

alexi laiho este un malmsteen wannbe. adica face intr-o formatie de tharsh/death/black/dracustie neo-classicul lui malmsteen dar il face mai bine. SI nu e deloc jenant sa il pui langa satriani, ca solourile lui sunt destul de tehnice, dar evident satriani e un mai bun compozitor decat laiho. Daca e asa il putem scoate si pe pat o'brien de la cannibal corpse, care face niste riffuri sweepicked pe o melodie intreaga 3 minute in continuu si cu string skipping, care este destul de greu.
slash a fost un soloist destul de inspirat, deci nu il mai bash atata, nu o fi el un malmsteen, loomis sau super shredder ca sa fie bun. same goes to hammett.

Si pe electrica ma deranjeaza teribil formatiile de wannabes, care invata 5 acorduri si gata isi fac formatie de black metal, pentru ca le cumpara taticu un pedal board misto si amp, dar ei tot varza de varza sunt. parerea mea, eu tot timpul am fost anti abuzat efectele, mai ales cand repeti/studiezi (lucru care eu personal il fac pe canalul curat la inceput si apoi pe distorsion ca sa am grija sa nu imi sune corzi aiurea). Efectele folosite cu gust pot fi foarte bune. UN exemplu este mike amott, care foloseste delay, reverb si wha in destule solouri, dar le foloseste bine si nu este dependent de ele. Eu personal il consider genial in sensul asta.

A da si marty friedman, care nu are nevoie de prezentare, pentru ca omul mi se pare foarte inventiv
Post Reply