N-am apucat sa postez prima impresie si acum postez deja dupa ce l-am terminat.
Am sa incep cu partea care doare cel mai mult, si anume durata scazuta de joc (la care ma asteptam totusi). L-am terminat in aproximativ 4 ore (timp efectiv de joc), si trebuie sa precizez ca nu m-am grabit deloc, ba chiar am tras de timp in unele momente.
Si tot la minusuri ar mai fi faptul ca se termina tocmai cand incepe. Ca sa detaliez, in primele 3 stagii n-am avut arme aproape deloc si nici prea multi inamici n-am vazut la fata. Apoi stagiul 4 mi-a starnit interesul printr-o durata de joc considerabil mai mare, mai multi inamici si un arsenal mai vast, dar asta doar pentru ca stagiul 5 sa fie la fel de scurt ca primele 3 si sa ma lase in asteptare pana la episodul urmator destul de repede. Nu stiu inca daca in ceea ce priveste aceste jocuri episodice ar trebui sa ma bucur pentru un timp relativ scazut de asteptare pana la aparitie sau sa ma intristez din cauza timpului efectiv foarte mic de joc. Dar asta e o discutie mai generala asa ca ma intorc la Half Life 2 Episode One.
Jocul per total e foarte bun. Ignorand durata de joc pot spune ca depaseste Half Life 2 in cea mai mare parte. Grafica se ridica la inaltimea celei din Lost Coast (cu tot cu efectele aferente), iar cerintele de sistem (si scalabilitatea) sunt cam aceleasi. Eu l-am jucat in 1024x768, high details, dar fara AA/AF, si s-a comportat destul de bine. Ramasesem putin nedumerit pentru ca am observat unele texturi destul de slab detaliate (pe nava distrusa de la inceputul jocului spre exemplu) chiar daca in options texture detail era setat high. Totusi, am vazut acum pozele de la
alexwinfast si tind sa cred ca placa mea video imi arata mai putin decat are jocul de oferit.
Am avut parte si de ceva swap-uri, si partea enervanta a acestora (la mine cel putin) a constat in faptul ca-mi afecta si sunetul. Bine totusi ca asta s-a intamplat doar intr-un stagiu (primul) si apoi s-a mai ameliorat.
Spre deosebire de Half Life 2 acest nou titlu are parte de ceva mai multe "puzzle-uri", dar nu complexe. Un alt lucru bun ar fi ca pe tot parcursul jocului nu am dat de nici un bug care sa-mi impiedice inaintarea in joc. Apoi ar mai fi de precizat faptul ca in cea mai mare parte nu te simti singur, fiind insotit mai tot timpul de Alyx. E... si ca tot am ajuns aici, dupa cum se stie ea este atractia principala in acest prim episod si se descurca onorabil. E atletica si chiar amuzanta pe alocuri. In unele momente am lasat-o sa omoare singura inamicii doar ca sa vad cum se descurca in melee combat.
In ceea ce priveste povestea pot sa spun ca s-au dezlegat unele mistere (cum ar fi motivul pentru care Gordon e atat de priceput in deplasarea prin gurile de aerisire

), dar s-au mai ridicat cateva intrebari. Era de asteptat, ca doar suntem toti constienti ca trebuia lasat loc de continuare...
Acum, sperand ca n-am uitat nimic din ceea ce vroiam sa spun, pot sa concluzionez prin faptul ca jocul nu trebuie ratat!
PS: Chiar daca am vazut ca s-a mai postat atasez si eu o poza cu atractia principala (dupa Alyx
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
):