NVIDIA GTX 295 vs ATI Radeon 4870 X2.
Moderator: Moderatori
Re: NVIDIA GTX 295 vs ATI Radeon 4870 X2.
sunt si multe manarii in review-urile de pe net,prea putine sunt concludente,n-ai cum sa crezi tot ce vezi....si in plus cum poti sa faci comparatie intre placi pe un joc dedicat tehnologiei nvidia physx mi se pare absurd...pana nu o testezi tu degeaba,asa se intampla cu majoritatea placilor noi high-end(trebuie sa fie vandute doar,daca era prezentata ca fiind mai slaba,nvidia ar fi avut pierderi mari)
NU NEG CA NU E SUPERIOARA ATI-ului dar review-urile sunt trase de par...eu personal am un his ati 4870x2 si am jucat ambele crysis,dintre care warhead pe 1920*1200(24") enthuziast si in nici un caz nu scoate doar 30 de fps cum e in majoritatea review-urilor
NU NEG CA NU E SUPERIOARA ATI-ului dar review-urile sunt trase de par...eu personal am un his ati 4870x2 si am jucat ambele crysis,dintre care warhead pe 1920*1200(24") enthuziast si in nici un caz nu scoate doar 30 de fps cum e in majoritatea review-urilor
Last edited by ReTaiL on Tue Feb 03, 2009 3:05 pm, edited 1 time in total.
Reviewuri facute de fanboy Nvidia sau Ati , pierdut timp degeaba.Placa o cumperi in functie de preferinte, ca n-ai sa vezi tu cu ochiul liber aia 5 fps lipsa.Atat Nvidia cat si AMD au placi bune , asa ca doar pretul conteaza in cazul de fata , ambele pleci fiind "in varful muntelui", pentru cei care nu sufera de numerele galbene din fraps ![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
Take every advantage in consideration
eu stau cu banii in portofel de o saptamana....trebuie sa aleg intre hd4870x2 si gtx 295.... am citit de 3 ori fiecare post din topicu asta si tot nu ma pot decide. Help?
Born to be guilty
Cred ca ar trebui sa alegi in functie de platforma care o detii:Daca ai AMD ia-ti ATI daca ai INTEL ia-ti Nvidia.Cred ca si asta e un criteriu de luat in seama.
Eu as alege-o pe care e mai buna...adica GTX-ul, in plus vad ca s-au mai micsorat preturile ...

Hai sa nu exageram in privinta placilor.Amandoua sunt extrem de performante si doar daca ai AMD trebue sa-ti iei ATI,daca ai Intel atunci Nvidia.Cateodata placile sunt la egalitate iar in unele teste se depasesc una pe alta.Niciodata nu cred ca o sa vedem ca o placa video de la ATI sa mature pe jos cu una de la Nvidia sau viceversa,facand referire la placile de top ale celor 2 companii.Asta inseamna competitie care e din plin si asta e un semn bun pentru noi adica clientii.Dar bineinteles dpdv al raportului pret/performanta ATI este campion.DE ex cel mai ieftin model de referinta 4870x2 costa in jur de 1400 ron iar modelul gtx 295 de la Nvidia nu il gasim sub 1950 ron.De aici depinde de noi ce si cum alegem in functie de marca pe care o preferam s.a.m.d.
eu am luat GTX 295 pana la urma, si va zic sincer luati HD4870x2
Born to be guilty
am avut hd3870x2 si simteam nevoia de o schimbare, si am luat gtx 295, si intampin foarte multe probleme cu acel microshuttering (nici nu stiu daca am scris corect) , am incercat fara sa exagerez 15-20 de jocuri si doar fifa 09 si cs 1.6 pot juca. restu fremuri incomparabile (toata seria half life 2, cs source, chiar si fable care .... , crysis nu mai zic , am incercat bioshock , o gramada de jocuri pe care nvidia ar trebui sa exceleze, dar...., poate are un defect de fabricatie , asta incerc sa aflu acum)
Born to be guilty
Curios...eu am SLI de GTX285 si n-am nici un fel de probleme...