Cine mai citeste in ziua de azi?
Moderator: Moderatori
- Dr. Voidberg
- Moderator
Subscriu la Abatia.
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
Radical dreamer
- Widsith the Wanderer
- Dr. Voidberg
- Moderator
E cel mai amplu proiect sf romanesc. Iar ca poveste, e asemanatoare Dune. E construit un univers cu iz medieval, desi avansat tehnologic, in care biserica (mai exact Abatia) are un rol important. Si evident, apare si eroul. 
Poti citi povestea scurta "Pletele Sf. Augustin", de la care a plecat povestea, aici: http://www.abatia.com/pletele.shtml
Despre carti: http://www.abatia.com/abatia.shtml

Poti citi povestea scurta "Pletele Sf. Augustin", de la care a plecat povestea, aici: http://www.abatia.com/pletele.shtml
Despre carti: http://www.abatia.com/abatia.shtml
Radical dreamer
Radical dreamer
m am apucat serios de fantasy... mai ales ca atm lucrez
intr o librarie si avem destule. am citit Robin Hobb; un maestu al fantasy ului cu cateva trilogii de exceptie cum ar fi The Farseer's Trilogy si The Tawny Man Trilogy. de asemenea si Reymond E. Feist. am mai facut o mare descoperire. un domn pe nume Terry Pratchett
un comic spumos intr un fel de anti-fantasy degenerat dar care te incanta
partial a fost si tradus. anway il recomand cu mare caldura. momentan citesc Imajica lui Clive Barker. interesanta pana acum. revin cu noutati 

always...and never
- Dr. Voidberg
- Moderator
Alia, pune-ţi pe listă şi China Mieville, că tot a apărut în Română.
Radical dreamer
Radical dreamer
- Widsith the Wanderer
citit si eu trilogia lui Ender. cel mai mult mi-a placut jocul si api xenocid care emult mai... filozofica. citit si abatia, faina!!! acum citesc Renasterea europeana. Centre si periferii, adica asta
http://www.polirom.ro/titluri.cgi?actio ... olectia=27 recomand toata colectia, e super faina!
http://www.polirom.ro/titluri.cgi?actio ... olectia=27 recomand toata colectia, e super faina!
- RIP-Toranagah
- RIP
Fa rost de cate poti, merita. Ultima data (din cate stiu eu) au aparut in 1995 la Editura Nemira, cate doua carti per volum, adica in total sapte volume. Pe atunci un volum costa 10.000lei, imi pare rau pana astazi, ca nu am avut bani suficienti sa le iau pe toate. 

P.S. Asta ultimul este cel mai bestial, parerea mea.Legiunea blestematilor
Blindatele mortii
Camarazi de front
Batalion de mars
Gestapo
Monte Cassino
Lichidati Parisul!
General SS
Imperiul Iadului
Moarte si viscol
Drum sangeros catre moarte
Curtea martiala
Inchisoarea OGPU
Comisarul
Am trecut săptămânile trecute prin Universul mitic al românilor (Victor Kernbach). E o carte absolut excelentă, una din cele mai riguroase cercetări care vizează universul mitic românesc per ansamblu. Kernbach a murit prea devreme din păcate, însă dacă vă interesează subiectul un bun continuator (şi nu numai) al operei lui e Andrei Oişteanu.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Destul de logic. Eu m-am gandit la faza cu batranul zen-budhist din primul volum care i-a zis ca e prea puternic, drept urmare a folosit lemn pt. a nu fi atat de puternic -> a-si folosi skill-ul.
Complicata, dar, zic eu, destul de bine mulata pe gandirea japoneza ipoteza mea. Chiar as fi interesat sa mai aud si alte pareri, pentru ca am ramas cu impresia ca mi-a scapat ceva important dupa ce am citit cartea.

Intelligent conversation requires at least two intelligent people.
Ma indoiesc ca avea orgoliu, mai ales ca s-a dus la duelul asta ca la orice alt duel. Si nici nu mi s-ar fi parut demn de un samurai sa se puna singur in dezavantaj - in felul asta ar putea la fel de bine sa arunce Arta Razboiului la gunoi.
Dar se poate si sa fi fost din efect artistic, sa accentueze contrastul dintre Kojiro, samurai-ul de vita nobila, si Musashi, taranul cu un bat.
Dar se poate si sa fi fost din efect artistic, sa accentueze contrastul dintre Kojiro, samurai-ul de vita nobila, si Musashi, taranul cu un bat.
Dum zomfies...
- Widsith the Wanderer
Dupa cateva lecturi pe site, ma tenteaza sa cumpar cartea de memorii a lui Vasile Ernu - Nascut in URSS.

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul! ( & don't click here )
- The Godfather
- BlackNight
@Godfather: ce zic la oricine zice ca nu a citit SF:
1. Frank Herbert - Dune;
2. Roger Zelazny - Noua printi din Amber (eventual ciclul aferent; te pot imprumuta
), Nemuritorul , Domn al luminii... de fapt orice iti pica in mana de el; e multa mitologie, il ador pe omul asta.
On-topic: in ultima vreme mai notabile ar fi Sade - Justine si Umberto Eco - Numele trandafirului. Am mai citit si niste Maigret (vreo 6-7 bucati), asa de aducere aminte si pentru ca intra repede (sunt innebunit cu lucrul).
1. Frank Herbert - Dune;
2. Roger Zelazny - Noua printi din Amber (eventual ciclul aferent; te pot imprumuta

On-topic: in ultima vreme mai notabile ar fi Sade - Justine si Umberto Eco - Numele trandafirului. Am mai citit si niste Maigret (vreo 6-7 bucati), asa de aducere aminte si pentru ca intra repede (sunt innebunit cu lucrul).
- The Godfather
Multumesc pentru indicatii, dar nu m`as apuca sa citesc toata seria de Dune, pentru ca m-as plictisi cu siguranta. Nu mai pot digera literatura de o vreme.HerrMess wrote:@Godfather: ce zic la oricine zice ca nu a citit SF:
1. Frank Herbert - Dune;
2. Roger Zelazny - Noua printi din Amber (eventual ciclul aferent; te pot imprumuta), Nemuritorul , Domn al luminii... de fapt orice iti pica in mana de el; e multa mitologie, il ador pe omul asta.
Am intrebat de cartea asta pentru ca nu este doar Sci Fi ci din cate stiu se confrunta cu probleme actuale perioadei in care a fost scrisa (anii `60 parca)
Suna interesant. Legat de asta, am citit de curand Eliade - Aspecte ale mitului (or. Myth and Reality)HerrMess wrote:e multa mitologie, il ador pe omul asta
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
Apropo de SF-uri, citite recent.
Isaac Asimov - Întemeietorii - o colecţie interesantă de poveşti SF. E bună dacă n-ai chef de un roman întreg plus că se citesc foarte uşor.
Isaac Asimov - Soarele Gol - SF şi poliţist oarecum. Se exagerează cu anumite aspecte, dar per ansamblu cartea este bună.
Isaac Asimov - Întrebarea finala - A must read
Arthur C. Clarke - Rendezvous cu Rama - O poveste cu un OZN numit RAMA, foarte bine scrisă.
Isaac Asimov - Întemeietorii - o colecţie interesantă de poveşti SF. E bună dacă n-ai chef de un roman întreg plus că se citesc foarte uşor.
Isaac Asimov - Soarele Gol - SF şi poliţist oarecum. Se exagerează cu anumite aspecte, dar per ansamblu cartea este bună.
Isaac Asimov - Întrebarea finala - A must read

Arthur C. Clarke - Rendezvous cu Rama - O poveste cu un OZN numit RAMA, foarte bine scrisă.
Care e ideea seriei în ansamblu?Roger Zelazny - Noua printi din Amber
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
- The Godfather
@Rayden: Ideea Amberului, hmm... Un fel de sistem mitologic destul de complex. Punctul de vedere e cel al "zeilor". Lupta pentru putere... (nu intru in detalii ca poate nu vrei spoilers) Sub-stilul este, evident, fantasy.
Citeste prima carte (ar trebui sa fie la biblioteca, daca nu, da PM), nu e foarte groasa si daca iti place vei citi restul pe nerasuflate.
@Godfather: am zis Dune, nu tot ciclul. Sincer, daca si asta te va plictisi... Ma rog, eu dormeam fara taine dupa 3 pagini de "Critica ratiunii pure", dar cred ca e de inteles.
Ca mi-am adus aminte, in ultima vreme am citit si "Istoria religiilor" de Eliade. Un minim interes in subiect garanteaza o lectura placuta.
Citeste prima carte (ar trebui sa fie la biblioteca, daca nu, da PM), nu e foarte groasa si daca iti place vei citi restul pe nerasuflate.
@Godfather: am zis Dune, nu tot ciclul. Sincer, daca si asta te va plictisi... Ma rog, eu dormeam fara taine dupa 3 pagini de "Critica ratiunii pure", dar cred ca e de inteles.
Ca mi-am adus aminte, in ultima vreme am citit si "Istoria religiilor" de Eliade. Un minim interes in subiect garanteaza o lectura placuta.
- The Godfather
Dap, e cam plictisitoare CRP, dar eu zic ca merita sa o ai citita.HerrMess wrote:@Godfather: am zis Dune, nu tot ciclul. Sincer, daca si asta te va plictisi... Ma rog, eu dormeam fara taine dupa 3 pagini de "Critica ratiunii pure", dar cred ca e de inteles.
- Widsith the Wanderer
2. Roger Zelazny - Noua printi din Amber (eventual ciclul aferent; te pot imprumuta ),
care sunt celelate carti???!!! eu am citit 9 printi si vreau continuarea pls.
on-topic: intemeierea crestinismului medieval de peter brown si istoria bisericii in antichitatea tarzie de H I marrou (cred ca am scris corect
)
care sunt celelate carti???!!! eu am citit 9 printi si vreau continuarea pls.
on-topic: intemeierea crestinismului medieval de peter brown si istoria bisericii in antichitatea tarzie de H I marrou (cred ca am scris corect

M-am apucat si eu din nou de citit, si am citit in ultima vreme mai mult S.F., mai exact o carte de scriitorul meu preferat, Philip K. Dick, si anume Time Out Of Joint, sau cum au tradus-o romanii, Timpul Dezarticulat.E aparuta la Nemira, colectia Nautilus, si este bineinteles in stilul propriu al lui Dick.E vorba despre un oras idilic, simplu, in care un om se trezeste si isi da seama ca tot ceea ce traia el era o minciuna si ca orasul nu este realitatea "adevarata". O carte foarte buna.Apoi am citit "Riverworld", de Philip Jose Farmer, mai exact prima carte, Lumea Fluviului, ca e trilogie.Foarte buna cartea, nu a luat si Hugo si Nebula degeaba.Imaginati-va ca toti oamenii care au murit de la intemeierea lumii si pana azi au fost reinviati si adunati toti intr-un loc unde curge un mare fluviu, cu verdeata si alte alea.Pare interesant, nu?Chiar e.Dupa aia am citit tot o carte SF, dar mai praf, scrisa de Stephen Baxter, si anume Corabiile Timpului, cam slabuta, cum ziceam, e despre calatoria in timp samd.DUpa aia iar am citit o carte buna, si anume Trecand prin flacari, de Norman Spinrad (adica ala care a scris Masinaria Rock'n'roll, daca v-a placut asta, o sa va placa si Trecand prin flacari).Nu stiu de ce se incadreaza in SF, dar oricum este exatraordinar de bine scrisa, in stilul lui propriu.E vorba despre o lume a hippiotilor, a producatorilor de filme, de muzica, o lume in care banii se invart, si nu stii ce o sa se intample maine.Foarte buna.Si ca sa schimb macazul, am citit Sarpele, de Eliade.Eu sunt fan Eliade, si asta e una din putinele carti scrise de el pe care nu o citisem, dar m-a cam lasat dezamagit.Nu mi se pare deloc cine stie ce.Misterul se vede mult mai bine in Noaptea de Sanziene, sa zicem, sau de ce nu, pana si in Nopti la Serampore.Merita citita de catre entuziasti...Cam atat, acum mai am in program niste carti de Silverberg (adica tot SF)...
- MAXKOOL999
Necrosero, Riverworld e trilogie în România(adică au apărut doar 3 cărţi), dar ea de fapt e constituită din 6 cărţi.
Corăbiile Timpului de Baxter este una din cele două cărţi ale lui privind călătoria în timp şi reprezintă continuarea Maşinii Timpului a lui HG Wells(pe care ţ-io recomand să o citeşti dacă nu ai avut ocazia).
Mă bucur să văd că mai citeşte lumea SF, tot înainte cu spor![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Corăbiile Timpului de Baxter este una din cele două cărţi ale lui privind călătoria în timp şi reprezintă continuarea Maşinii Timpului a lui HG Wells(pe care ţ-io recomand să o citeşti dacă nu ai avut ocazia).
Mă bucur să văd că mai citeşte lumea SF, tot înainte cu spor
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Rule 37: There is no Overkill, only 'Open fire' and 'Time to reload'
- The Godfather
Am citit Frumoasele Adormite de Yasunari Kawabata (Nobel '68), o poveste despre experienta unui batranel care viziteaza un bordel cu dame de companie virgine si adormite. Nu are conotatii sexuale, e "usoara" in sensul asta. Acuma am inceput Goya de Feuchtwanger, dar cred ca ma las de ea. Back to philosophy. 

- Neconventional
Toranagah wrote:P.S. Asta ultimul este cel mai bestial, parerea mea.Legiunea blestematilor
Blindatele mortii
Camarazi de front
Batalion de mars
Gestapo
Monte Cassino
Lichidati Parisul!
General SS
Imperiul Iadului
Moarte si viscol
Drum sangeros catre moarte
Curtea martiala
Inchisoarea OGPU
Comisarul
si mie mi sa parut "comisarul" cel mai tare.....oricum toate cartile alea merita citite...sunt extraordinare...mai citesc fantasy-Anne Rice-Cronicile Vampirilor......varsta:tocmai am implinit 19 ani:)
You could think i'm wrong, but that's no reason to stop thinking