Cine mai citeste in ziua de azi?

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Subscriu la Abatia.
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
Widsith the Wanderer

Post by Widsith the Wanderer »

Dr voidberg, poti sa imi dai niste detalii despre carte, poate o comand si eu, dar sa stiu cu ce se mananca? :occasion5:
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

E cel mai amplu proiect sf romanesc. Iar ca poveste, e asemanatoare Dune. E construit un univers cu iz medieval, desi avansat tehnologic, in care biserica (mai exact Abatia) are un rol important. Si evident, apare si eroul. :)
Poti citi povestea scurta "Pletele Sf. Augustin", de la care a plecat povestea, aici: http://www.abatia.com/pletele.shtml
Despre carti: http://www.abatia.com/abatia.shtml
Radical dreamer
Alia

Post by Alia »

m am apucat serios de fantasy... mai ales ca atm lucrez :) intr o librarie si avem destule. am citit Robin Hobb; un maestu al fantasy ului cu cateva trilogii de exceptie cum ar fi The Farseer's Trilogy si The Tawny Man Trilogy. de asemenea si Reymond E. Feist. am mai facut o mare descoperire. un domn pe nume Terry Pratchett :) un comic spumos intr un fel de anti-fantasy degenerat dar care te incanta :) partial a fost si tradus. anway il recomand cu mare caldura. momentan citesc Imajica lui Clive Barker. interesanta pana acum. revin cu noutati :)
always...and never
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Alia, pune-ţi pe listă şi China Mieville, că tot a apărut în Română.
Radical dreamer
Alia

Post by Alia »

it is there already. adică o vad in fiecare zi right in front of my eyes :) oricum m am bucurat si de ultima paritie de la nemira orson scott card copiii mintii a patra din "trilogia" lui ender :) way to go...
always...and never
burner
Radioactiv

Post by burner »

Unde gasiti voi carti fantasy?
True knowledge exists in knowing that you know nothing.
Alia

Post by Alia »

la librarii. in bucuresti sunt doua destul de bine aprovizionate respectiv dalles si carturesti. dalles sunt chiar importatori.
always...and never
burner
Radioactiv

Post by burner »

Mi-am inchipuit ca in librarii gasesc carti [smilie=maniac.gif]. Deci dalles si carturesti... multumesc.
True knowledge exists in knowing that you know nothing.
Widsith the Wanderer

citit si eu trilogia lui Ender. cel mai mult mi-a placut jocul si api xenocid care emult mai... filozofica. citit si abatia, faina!!! acum citesc Renasterea europeana. Centre si periferii, adica asta
http://www.polirom.ro/titluri.cgi?actio ... olectia=27 recomand toata colectia, e super faina!
Keos

Post by Keos »

Lichidati Parisul - Sven Hassel, o carte buna in care vezi razboiul de cealalta parte a baricadei. Am inteles ca a scris vreo 14 carti, trebuie sa imi fac rost si de restul, imi place mult stilul in care scrie despre razboi.
There is no order...
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Fa rost de cate poti, merita. Ultima data (din cate stiu eu) au aparut in 1995 la Editura Nemira, cate doua carti per volum, adica in total sapte volume. Pe atunci un volum costa 10.000lei, imi pare rau pana astazi, ca nu am avut bani suficienti sa le iau pe toate. :)
Legiunea blestematilor
Blindatele mortii

Camarazi de front
Batalion de mars

Gestapo
Monte Cassino

Lichidati Parisul!
General SS

Imperiul Iadului
Moarte si viscol

Drum sangeros catre moarte
Curtea martiala

Inchisoarea OGPU
Comisarul
P.S. Asta ultimul este cel mai bestial, parerea mea.
phradamon

Post by phradamon »

Peter Gross- "Colosul cu picioare de lut"
Despre presa romaneasca de dupa '89...Interesanta.
HerrMess

Post by HerrMess »

Inca un vot Abatia.
Mihail Bulgakov - Maestrul si Margareta - excelenta carte, reuseste sa aiba si umor si substanta. Vorbind serios, e lectura obligatorie daca ai pretentii de cititor.
Intelligent conversation requires at least two intelligent people.
std
Moderator

Post by std »

Am trecut săptămânile trecute prin Universul mitic al românilor (Victor Kernbach). E o carte absolut excelentă, una din cele mai riguroase cercetări care vizează universul mitic românesc per ansamblu. Kernbach a murit prea devreme din păcate, însă dacă vă interesează subiectul un bun continuator (şi nu numai) al operei lui e Andrei Oişteanu.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

HerrMess, s-ar putea sa aiba frate-mio un raspuns pentru motivul lui Musashi de a folosi un bokuto dintr-o vasla in loc de katana: bokuto-ul era mai lung decat sabia lui Sasaki, a vrut doar sa aiba sabia un pic mai lunga. Mie unul mi se pare intr-adevar un motiv de samurai...
Dum zomfies...
HerrMess

Post by HerrMess »

Destul de logic. Eu m-am gandit la faza cu batranul zen-budhist din primul volum care i-a zis ca e prea puternic, drept urmare a folosit lemn pt. a nu fi atat de puternic -> a-si folosi skill-ul. :tongue3: Complicata, dar, zic eu, destul de bine mulata pe gandirea japoneza ipoteza mea. Chiar as fi interesat sa mai aud si alte pareri, pentru ca am ramas cu impresia ca mi-a scapat ceva important dupa ce am citit cartea.
parrot

Post by parrot »

nu cred ca avea importanta ce arma folosea.cred ca asta a si vrut sa arate (probabil).
I am me.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Ma indoiesc ca avea orgoliu, mai ales ca s-a dus la duelul asta ca la orice alt duel. Si nici nu mi s-ar fi parut demn de un samurai sa se puna singur in dezavantaj - in felul asta ar putea la fel de bine sa arunce Arta Razboiului la gunoi.

Dar se poate si sa fi fost din efect artistic, sa accentueze contrastul dintre Kojiro, samurai-ul de vita nobila, si Musashi, taranul cu un bat.
Dum zomfies...
Ulfednar

Post by Ulfednar »

Am terminat relativ recent Imparatul-Zeu al Dunei si pana fac rost de ce urmeaza m-am bagat nitel pe Asimov... ceva carti vechi de le-aveam prin biblioteca.
Ita na! Jmen!
phradamon

Post by phradamon »

Barry Commoner- "Cercul care se inchide"
David Randall- "Jurnalistul Universal".
pentru licenta...
Widsith the Wanderer

din acelasi ciclu Omul Renasterii sub coordonarea lui Eugenio Garin tot de la polirom [smilie=Respect.gif]
boyarul

Post by boyarul »

Dupa cateva lecturi pe site, ma tenteaza sa cumpar cartea de memorii a lui Vasile Ernu - Nascut in URSS.
Image

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
The Godfather

Post by The Godfather »

Nu cred ca am citit in viata mea carti Sci Fi desi intentionam mai demult sa incep Creierul lui Broca, dar romanul "Stranger in a strange land" de Robert A. Heinlein suna interesat. L-a citit cineva? Daca da, niste impresii va rog.
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
BlackNight

Post by BlackNight »

Am citit de curand "Imperiul Marelui Judecator" de A.E.Van Vogt (multumiri lui MAXKOOL999 pentru carte). Unele capitole mi s-au parut oarecum derutante, dar overall mi-a placut.
HerrMess

Post by HerrMess »

@Godfather: ce zic la oricine zice ca nu a citit SF:
1. Frank Herbert - Dune;
2. Roger Zelazny - Noua printi din Amber (eventual ciclul aferent; te pot imprumuta ;) ), Nemuritorul , Domn al luminii... de fapt orice iti pica in mana de el; e multa mitologie, il ador pe omul asta.

On-topic: in ultima vreme mai notabile ar fi Sade - Justine si Umberto Eco - Numele trandafirului. Am mai citit si niste Maigret (vreo 6-7 bucati), asa de aducere aminte si pentru ca intra repede (sunt innebunit cu lucrul).
The Godfather

Post by The Godfather »

HerrMess wrote:@Godfather: ce zic la oricine zice ca nu a citit SF:
1. Frank Herbert - Dune;
2. Roger Zelazny - Noua printi din Amber (eventual ciclul aferent; te pot imprumuta ;) ), Nemuritorul , Domn al luminii... de fapt orice iti pica in mana de el; e multa mitologie, il ador pe omul asta.
Multumesc pentru indicatii, dar nu m`as apuca sa citesc toata seria de Dune, pentru ca m-as plictisi cu siguranta. Nu mai pot digera literatura de o vreme.
Am intrebat de cartea asta pentru ca nu este doar Sci Fi ci din cate stiu se confrunta cu probleme actuale perioadei in care a fost scrisa (anii `60 parca)
HerrMess wrote:e multa mitologie, il ador pe omul asta
Suna interesant. Legat de asta, am citit de curand Eliade - Aspecte ale mitului (or. Myth and Reality)
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

Apropo de SF-uri, citite recent.

Isaac Asimov - Întemeietorii - o colecţie interesantă de poveşti SF. E bună dacă n-ai chef de un roman întreg plus că se citesc foarte uşor.

Isaac Asimov - Soarele Gol - SF şi poliţist oarecum. Se exagerează cu anumite aspecte, dar per ansamblu cartea este bună.

Isaac Asimov - Întrebarea finala - A must read :)

Arthur C. Clarke - Rendezvous cu Rama - O poveste cu un OZN numit RAMA, foarte bine scrisă.
Roger Zelazny - Noua printi din Amber
Care e ideea seriei în ansamblu?
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
Luke'

Post by Luke' »

O carte superba, pe care v-o recomand "1984" George Orwell - O poveste despre dictatura "perfecta".

King Rat - James Clavell

Acum citesc : Aldous Huxley "Surasul Giocondei"
din ciclul : "si inginerii scrie versuri"
Trece lebedele-n zare ,
Eu ma uit, ele dispare!
The Godfather

Post by The Godfather »

Luke' wrote:King Rat - James Clavell
Asta e o carte bestiala. Mi`a facut placere sa o citesc. Desi cunoscut mai mult pentru Shogun si Tai Pan, King Rat(Changi) mi-a placut mai mult decat celelalte 2 amintite.
HerrMess

Post by HerrMess »

@Rayden: Ideea Amberului, hmm... Un fel de sistem mitologic destul de complex. Punctul de vedere e cel al "zeilor". Lupta pentru putere... (nu intru in detalii ca poate nu vrei spoilers) Sub-stilul este, evident, fantasy.
Citeste prima carte (ar trebui sa fie la biblioteca, daca nu, da PM), nu e foarte groasa si daca iti place vei citi restul pe nerasuflate.

@Godfather: am zis Dune, nu tot ciclul. Sincer, daca si asta te va plictisi... Ma rog, eu dormeam fara taine dupa 3 pagini de "Critica ratiunii pure", dar cred ca e de inteles.

Ca mi-am adus aminte, in ultima vreme am citit si "Istoria religiilor" de Eliade. Un minim interes in subiect garanteaza o lectura placuta.
aditza26

Post by aditza26 »

"Gandeste cutezator" (Think big) de Ben Carson, in colaborare cu Cecil Murphey.
The Godfather

Post by The Godfather »

HerrMess wrote:@Godfather: am zis Dune, nu tot ciclul. Sincer, daca si asta te va plictisi... Ma rog, eu dormeam fara taine dupa 3 pagini de "Critica ratiunii pure", dar cred ca e de inteles.
Dap, e cam plictisitoare CRP, dar eu zic ca merita sa o ai citita.
Widsith the Wanderer

2. Roger Zelazny - Noua printi din Amber (eventual ciclul aferent; te pot imprumuta ),
care sunt celelate carti???!!! eu am citit 9 printi si vreau continuarea pls.

on-topic: intemeierea crestinismului medieval de peter brown si istoria bisericii in antichitatea tarzie de H I marrou (cred ca am scris corect :))
Necrosero

Post by Necrosero »

M-am apucat si eu din nou de citit, si am citit in ultima vreme mai mult S.F., mai exact o carte de scriitorul meu preferat, Philip K. Dick, si anume Time Out Of Joint, sau cum au tradus-o romanii, Timpul Dezarticulat.E aparuta la Nemira, colectia Nautilus, si este bineinteles in stilul propriu al lui Dick.E vorba despre un oras idilic, simplu, in care un om se trezeste si isi da seama ca tot ceea ce traia el era o minciuna si ca orasul nu este realitatea "adevarata". O carte foarte buna.Apoi am citit "Riverworld", de Philip Jose Farmer, mai exact prima carte, Lumea Fluviului, ca e trilogie.Foarte buna cartea, nu a luat si Hugo si Nebula degeaba.Imaginati-va ca toti oamenii care au murit de la intemeierea lumii si pana azi au fost reinviati si adunati toti intr-un loc unde curge un mare fluviu, cu verdeata si alte alea.Pare interesant, nu?Chiar e.Dupa aia am citit tot o carte SF, dar mai praf, scrisa de Stephen Baxter, si anume Corabiile Timpului, cam slabuta, cum ziceam, e despre calatoria in timp samd.DUpa aia iar am citit o carte buna, si anume Trecand prin flacari, de Norman Spinrad (adica ala care a scris Masinaria Rock'n'roll, daca v-a placut asta, o sa va placa si Trecand prin flacari).Nu stiu de ce se incadreaza in SF, dar oricum este exatraordinar de bine scrisa, in stilul lui propriu.E vorba despre o lume a hippiotilor, a producatorilor de filme, de muzica, o lume in care banii se invart, si nu stii ce o sa se intample maine.Foarte buna.Si ca sa schimb macazul, am citit Sarpele, de Eliade.Eu sunt fan Eliade, si asta e una din putinele carti scrise de el pe care nu o citisem, dar m-a cam lasat dezamagit.Nu mi se pare deloc cine stie ce.Misterul se vede mult mai bine in Noaptea de Sanziene, sa zicem, sau de ce nu, pana si in Nopti la Serampore.Merita citita de catre entuziasti...Cam atat, acum mai am in program niste carti de Silverberg (adica tot SF)...
MAXKOOL999

Post by MAXKOOL999 »

Necrosero, Riverworld e trilogie în România(adică au apărut doar 3 cărţi), dar ea de fapt e constituită din 6 cărţi.
Corăbiile Timpului de Baxter este una din cele două cărţi ale lui privind călătoria în timp şi reprezintă continuarea Maşinii Timpului a lui HG Wells(pe care ţ-io recomand să o citeşti dacă nu ai avut ocazia).
Mă bucur să văd că mai citeşte lumea SF, tot înainte cu spor [smilie=Victory.gif]
Rule 37: There is no Overkill, only 'Open fire' and 'Time to reload'
The Godfather

Post by The Godfather »

Am citit Frumoasele Adormite de Yasunari Kawabata (Nobel '68), o poveste despre experienta unui batranel care viziteaza un bordel cu dame de companie virgine si adormite. Nu are conotatii sexuale, e "usoara" in sensul asta. Acuma am inceput Goya de Feuchtwanger, dar cred ca ma las de ea. Back to philosophy. :)
Neconventional

Post by Neconventional »

Mi-a scapt pana acum dar vb aia... niciodata nu e prea tarziu asa ca m-am apucat de "Rosu si Negru" de Stendhal! nu foarte interesanta pana acum... poate mai incolo... abia pag. 30!
A vazut cineva un iepure alb?
Velkan

Post by Velkan »

De doua saptamani astept sa-mi vina "Demoni si miracole", de H.P. Lovecraft, de la Diverta... Mai exact de 15 zile, si azi e vineri, deci mai adaugati doua...
Lacoste

Post by Lacoste »

Toranagah wrote:
Legiunea blestematilor
Blindatele mortii

Camarazi de front
Batalion de mars

Gestapo
Monte Cassino

Lichidati Parisul!
General SS

Imperiul Iadului
Moarte si viscol

Drum sangeros catre moarte
Curtea martiala

Inchisoarea OGPU
Comisarul
P.S. Asta ultimul este cel mai bestial, parerea mea.

si mie mi sa parut "comisarul" cel mai tare.....oricum toate cartile alea merita citite...sunt extraordinare...mai citesc fantasy-Anne Rice-Cronicile Vampirilor......varsta:tocmai am implinit 19 ani:)
You could think i'm wrong, but that's no reason to stop thinking
Post Reply