Savantule, ai pierdut esentialul. Din post-ul meu se intelege un lucru cat se poate de clar: A64 maximizeaza performanta. Am mers pe un rationament logic. Daca vreau maxim de FPS intr-un joc, A64 este procesorul catre care ma orientez. Chiar daca iti vine greu sa crezi, nu toata lumea face compresie video in timp ce se joaca(eu unul nu o fac). Am deschis doar Daemon Tools si eventual Yahoo Messenger. Da tu frumos un Alt-Ctrl-Del pentru a vedea cat de mult este utilizat procesorul cu astfel de programe ruland in background. In aceste situatii, HT-ul conteaza extrem de putin, poate chiar deloc. Aici nu conteaza deloc nici dual-core. Cu Prescott seria 5xx sau 6xx, treaba e simpla. Poti inchide toate programele si tot nu poti egala un A64 in majoritatea jocurilor, pentru ca nu ai potential. La asta ma refeream cand vorbeam de maximizarea performantei. Era clar ca nu ma refer la multitasking din moment ce in acelasi post afirmam cat se poate de clar ca Intel exceleaza acolo.savantu wrote:Ai grija ce alcool consumi...2hacku wrote: ....
Insa cand vine vorba de maximizarea performantei, A64 ofera mai mult.![]()
Un A64 este capabil sa faca bine doar un sg. lucru odata.In momentul in care incerci sa faci mai mult de 2 chestii in acelasi timp orice A64 face fitze.
Un P4 se descurca insa.Ideea ii simpla : cu un A64 pot sa joc Doom 3 ok , dar daca mai fac ceva jocul va suferi enorm.Cu un P4 joc Doom3 ok si in acelasi timp folosesc un live camera sau encodez un meci sau etc..etc.
Cine imi maximizeaza performanta totala atunci ?
O alta chestie: exista o tendinta de exagerare in ceea ce priveste comportamentul procesoarelor AMD atunci cand fac doua lucruri deodata. Sigur, nu se comporta atat de bine ca un Intel, dar nici nu se "taraie". Ai fost la mine cand ti-am aratat pe viu ca pot face o compresie video real-time cu DivX in timp ce jucam Fifa2005(s-a pierdut un singur frame, atunci cand am intrat in joc) - repet, Intel se descurca mult mai bine, insa nu trebuie exagerat.
Un lucru este cert: odata cu fenomenul de migratie catre Dual-Core, HT-ul devine inutil in majoritatea cazurilor(s-a vazut ca un Dual-Core cu HT activat nu numai ca este scump, dar de multe ori nu aduce spor de performanta, ci din contra). Daca implementarea Dual-Core in cazul AMD este reusita(si cred ca asa va fi), se duce avantajul Intel in multitasking. Pe langa asta, Intel va avea probleme cu temperatura. O frecventa de 3.2ghz pentru Dual-Core in cazul Intel nu este suficienta pentru a se ridica peste un Dual-Core la 2.2Ghz in cazul AMD. Insa pana cand nu vedem un test comparativ intre AMD Dual-Core si Intel Dual-Core nu are rost sa ne agitam. Totusi, in cazul AMD, pretul ar putea reprezenta o problema. Daca Intel isi permite sa practice preturi excelente pentru Dual-Core, AMD pare sa aiba probleme(cel putin asa se zvoneste).