Cine mai citeste in ziua de azi?
Moderator: Moderatori
Re: Cine mai citeste in ziua de azi?
Bine de stiut ca lumea mai citeste:) Cateva recomandari:
Ian McEwan - Durabila Iubire (un studiu foarte interesant asupra iubirii obsesive)
Erich Fromm - A Sane Society (studiu psihologic si social al societatii capitaliste vest europene)
Henry Miller - Tropicul Capricornului
Ian McEwan - Durabila Iubire (un studiu foarte interesant asupra iubirii obsesive)
Erich Fromm - A Sane Society (studiu psihologic si social al societatii capitaliste vest europene)
Henry Miller - Tropicul Capricornului
always...and never
Tocmai am terminat Naşul.Cartea e superbă,nu m-am putut opri din citit.Foarte interesantă şi captivantă.Urmează să dau comandă că pe-asta am împrumutat-o de la un prieten...
-
Knut Hamsun - Foamea, colectia Cotidianul si ma pregatesc pentru Cantec de Gheata si Foc, un fantasy despre care s-a spus ca l-a detronat pe Tolkien
- RIP-Toranagah
- RIP
În cazul ăsta pune mâna pe romanul The Sicilian, tot de Mario Puzo. Dacă nu greşesc eu, există o traducere şi în limba română.Kramer wrote:Tocmai am terminat Naşul.Cartea e superbă,nu m-am putut opri din citit.Foarte interesantă şi captivantă.Urmează să dau comandă că pe-asta am împrumutat-o de la un prieten...
Mai am jumatate din cartea 5 si ultima din seria Miyamoto Musashi si ma apuc de Evergence, The Prodigal Sun. Prima parte din trilogie. Daca personajul Musashi va fascineaza, va recomand cartile astea 5. De gasit, nu stiu, eu am fost norocos si le-am luat de pe eBay. Cred ca sunt out of print din 1989.
am fost cam ocupat cu altele in ultima vreme, ultima carte citita a fost acum vreo 2 sapt: Tropicul Cancerului de Henry Miller; interesanta, o carte care a scandalizat multa lume in momentul aparitiei si mult timp dupa.
Portocala Mecanica de Anthony Burgess
M-am hotarat sa devin prost de Martin Page
M-am hotarat sa devin prost de Martin Page
Been there, done that, seen it, heard it, pissed on it.
Red Hot Chili Peppers Romania!
Red Hot Chili Peppers Romania!
Nu ştiu dacă mi-l voi cumpăra,dar un lucru e sigur:am romanul în engleză în .doc şi urmează să-l traduc.Toranagah wrote:În cazul ăsta pune mâna pe romanul The Sicilian, tot de Mario Puzo. Dacă nu greşesc eu, există o traducere şi în limba română.Kramer wrote:Tocmai am terminat Naşul.Cartea e superbă,nu m-am putut opri din citit.Foarte interesantă şi captivantă.Urmează să dau comandă că pe-asta am împrumutat-o de la un prieten...
Nu-s un împătimit al cititului de cărţi, dar vă recomand ceva care cică ar fi tare: "The World is Flat", sau, în varianta românească, "Pământul este plat". Spor la citit! 

Old nickname: Rayden
PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
Recomand saitul http://www.ebookee.com pentru cărţi gratis, în engleză. Vreau să ştiu dacă stiţi cumva nişte saituri care să aibă cărţi electronice, în limba română.
Şi cartea lui Daniel Kehlmann - Măsurarea lumii e foarte bună.
First time in this topic:
Tocmai mi-am luat de la un anticariat Lev Tolstoi -Dupa bal.Interesanta pana in momentul de fata.
Tocmai mi-am luat de la un anticariat Lev Tolstoi -Dupa bal.Interesanta pana in momentul de fata.
De aceea suntem in lume,ca unul dintre noi sa dea view page source si apoi copy-paste.
- Crysumoner
Se apropie ziua de nastere a verisoarei mele si as vrea sa ii fac cadou o carte .
Ce ati recomanda pt. o eleva de clasa a 10-cea ?
mersi anticipat
Ce ati recomanda pt. o eleva de clasa a 10-cea ?
mersi anticipat
aceasta este o campanie ANTI EURI !!!
va rog dragi cansumatori de produse ambalate sa cititi pe ambalaj din ce este facut
si nu uitati !!!
Mens sana in corpores sano !!!
va rog dragi cansumatori de produse ambalate sa cititi pe ambalaj din ce este facut
si nu uitati !!!
Mens sana in corpores sano !!!
Recomand doua dintre favoritele mele: James Clavell - Changi (King Rat) sau Bulgakov - Maestrul si Margareta.
BTW: la clasa a X-a, cp teoretic, se poate recomanda orice (ce nu poti citi la varsta asta, nu poti citi niciodata).
BTW: la clasa a X-a, cp teoretic, se poate recomanda orice (ce nu poti citi la varsta asta, nu poti citi niciodata).
Intelligent conversation requires at least two intelligent people.
- Madeline K.
http://80.69.83.61/digibook/index.php Userul si parola e tot digibook. Contine sute de carti in limba romana, engleza si franceza de autori romani sau universali. De acolo mi-am luat si eu parte din ebook-urile pe care le am in pc.ONE LOVE wrote:Recomand saitul http://www.ebookee.com pentru cărţi gratis, în engleză. Vreau să ştiu dacă stiţi cumva nişte saituri care să aibă cărţi electronice, în limba română.
*si mai* ontopic: Gunter Grass - In Mers De Rac (dupa ce am terminat Toba De Tinichea).
În principiu da, dar nu ține numai de capacitatea de înțelegere în sine. Eu unul nu pot, în perioada asta (parțiale, lucrări, muncă, facultate şi alte alea) să citesc vreo carte cu o acțiune complicată (e.g. multe personaje) sau foarte lungă (de la trei volume în sus). Problema nu e atât că nu am timp de citit, cât că nu pot savura cum trebuie cartea dacă abia reuşesc să citesc 60-70 de pagini pe zi înainte să mă culc (în metrou nu pot citi ca lumea, am încercat).HerrMess wrote:BTW: la clasa a X-a, cp teoretic, se poate recomanda orice (ce nu poti citi la varsta asta, nu poti citi niciodata).
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Invalid Login.Madeline K. wrote: http://80.69.83.61/digibook/index.php Userul si parola e tot digibook. Contine sute de carti in limba romana, engleza si franceza de autori romani sau universali. De acolo mi-am luat si eu parte din ebook-urile pe care le am in pc.
Beauty is in the eyes of the beer holder.
M-am pus sa citesc "Ultima noapte de dragoste , intaia noapte sa razboi", de Camil Petrescu. ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
...a good rhyme does more damage than a '47...© ![Sign-Leet [smilie=Sign-Leet.gif]](./images/smilies/Sign-Leet.gif)
![Sign-Leet [smilie=Sign-Leet.gif]](./images/smilies/Sign-Leet.gif)
pompiliu92 wrote:Dar eu nu ma refeream sa le vindem gratis,am si spus mai sus sa le vindem pe profit
Tata bogat,tata sarac .O carte de educatie financiara.O recomand,va va deschide mult orizonturile.Este un fel de biblie financiara =D>
Old nick :Nokia
Trance Around The World
Trance Around The World
- MAXKOOL999
Am terminat de curand a 4-a carte din seria Cantec de Gheata si Foc a lui George R R Martin si imi vine sa ma dau cu capul de pereti ca mai am de asteptat inca 3 carti, prima trebuie sa apara in octombrie. Este Fantasy, mai mult centrata pe comploturi si razboi, dar si cu elemente de magie si supranatural.
Cine e interesat gaseste primele 2 carti in editura Nemira (Urzeala Tronurilor si Inclestarea Regilor), dar vedeti ca e higly addictive, eu dupa ce le-am terminat mi-am comandat instant toate cele 4 carti de pe amazon.
Cine e interesat gaseste primele 2 carti in editura Nemira (Urzeala Tronurilor si Inclestarea Regilor), dar vedeti ca e higly addictive, eu dupa ce le-am terminat mi-am comandat instant toate cele 4 carti de pe amazon.
Rule 37: There is no Overkill, only 'Open fire' and 'Time to reload'
M-am apucat de "Casa Atreides", de Brian Herbert şi Kevin J Anderson. Aoleo, cred că se răscoleşte răposatul Herbert în mormânt! Ce naiba, fiul său a citit prima carte, "Dune", înainte să se pună pe scris?! Îmi vine greu să cred că l-a închis KJA într-un beci şi, ameninţându-l cu ciocanul, l-a silit să îşi dea acordul pentru publicarea cărţilor (pentru că da, pe lângă asta, mai sunt două, "Casa Harkonnen" şi "Casa Corrino", zeii fie milostivi). Încă nu am terminat cartea şi îmi vine din ce în ce mai greu să parcurg paginile; bătaie de joc.
Zelazny ai incercat ?MAXKOOL999 wrote:Am terminat de curand a 4-a carte din seria Cantec de Gheata si Foc a lui George R R Martin si imi vine sa ma dau cu capul de pereti ca mai am de asteptat inca 3 carti, prima trebuie sa apara in octombrie. Este Fantasy, mai mult centrata pe comploturi si razboi, dar si cu elemente de magie si supranatural..
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
- MAXKOOL999
Daca te referi la seria Amber a lui Zelazny, am citit primele 5 carti din serie, tb sa ma interesez daca au mai aparut altele.Anya wrote:Zelazny ai incercat ?
In ultima vreme citesc numai carti la care tb sa astept sa iasa continuarile, pe langa seria Cantec de Gheata si Foc mai astept la seria
Inheritance a lui Paolini - pe site e un counter acuma, Brisingr apare in 4 luni -, si cred ca urmatoarea achizitie de pe amazon vor fi cartile din seria Dune de Brian Herbert şi Kevin J Anderson (Mr Yannick, mie mi-au placut cartile, din cate stiam le-au scris dupa indicatii si texte nepublicate ale lui Frank Herbert).
Later edit - gata, le-am comandat

In ultima perioada am terminat si eu Phillip Jose farmer - primele 3 volume, Orson Scott Card - Saga lui Ender, Roger Zelazny - sunt la al 3-lea volum in seria Amber. Dupa ce termin cu Amber trec la ultimul volum din Lumea Fluviului (Labirintul Magic) si probabil o sa ma apuc sa recitesc seria Dune cu tot cu prequel-uri.
Apropo, pe langa cele 3 House-uri (Atreides, Harkonnen, Corrino) cei doi au mai scris inca o trilogie (Legends of Dune) care au loc cu mult timp inaintea evenimentelor din seria originala (pe cand mirodenia nu a fost descoperita si oamenii se razboiau cu roboti) si o sa lanseze inca 2 carti care o sa finalizeze seria originala. Si probabil ca o sa continue sa mulga la Dune pana o sa se sictireasca lumea.
Edit: Ca tot ziceam mai sus, am gasit ca o sa mai apara 4 volume si anume Paul of Dune, Jessica of Dune, Irulan of Dune, Leto of Dune care o sa interquel-uri (nici nu stiam ca exista si cuvantul asta) urmand sa fie plasate in diferite perioade de-alungul seriei originale.
Apropo, pe langa cele 3 House-uri (Atreides, Harkonnen, Corrino) cei doi au mai scris inca o trilogie (Legends of Dune) care au loc cu mult timp inaintea evenimentelor din seria originala (pe cand mirodenia nu a fost descoperita si oamenii se razboiau cu roboti) si o sa lanseze inca 2 carti care o sa finalizeze seria originala. Si probabil ca o sa continue sa mulga la Dune pana o sa se sictireasca lumea.
Edit: Ca tot ziceam mai sus, am gasit ca o sa mai apara 4 volume si anume Paul of Dune, Jessica of Dune, Irulan of Dune, Leto of Dune care o sa interquel-uri (nici nu stiam ca exista si cuvantul asta) urmand sa fie plasate in diferite perioade de-alungul seriei originale.
la adresa http://80.69.83.61/digibook/index.php?dir=
user=digibook
pass=cartionline
informatii despre seria Dune la adresa http://www.dunenovels.com/
user=digibook
pass=cartionline
informatii despre seria Dune la adresa http://www.dunenovels.com/
- MAXKOOL999
De fapt pe langa cele 3 case mai sunt 6 carti(3 prequel-uri la case, 1 carte de povestiri scurte si 2 carti de incheiere a ciclului):Cort wrote:Apropo, pe langa cele 3 House-uri (Atreides, Harkonnen, Corrino) cei doi au mai scris inca o trilogie (Legends of Dune) care au loc cu mult timp inaintea evenimentelor din seria originala (pe cand mirodenia nu a fost descoperita si oamenii se razboiau cu roboti) si o sa lanseze inca 2 carti care o sa finalizeze seria originala. Si probabil ca o sa continue sa mulga la Dune pana o sa se sictireasca lumea.
The Butlerian Jihad
The Machine Crusade
The Battle of Corrin
The Road to Dune
Hunters of Dune
Sandworms of Dune
Nemo37, mersi mult dar sunt anti ebooks, si-asa stau destul cu ochii in monitor
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
@MAXKOOL999: daca vrei iti pot da si urmatoarele 5 din Amber. PM me.
Intelligent conversation requires at least two intelligent people.
- MAXKOOL999
HerrMess, mersi mult, dar am gasit sambata a 6-ea carte din Amber, si intr-o sapt maxim ar tb sa imi ajunga cartile comandate, de care ma voi apuca imediat, nu zic ca Zelazny nu scrie bine dar ciclul Dune este in top 10 la mine si are prioritate maxima in acest moment.
MAXKOOL999, cam cat iti iese transportul la o comanda pe Amazon? Tin minte ca vroiam odata si eu sa comand ceva carti dar mi s-a parut cam scump.
Dum zomfies...
- MAXKOOL999
La comanda asta a fost asa: Subtotal: £48.53 Delivery Charge: £25.92 VAT: £6.68 Total: £81.13
Comanda a fost de 7 carti, cu livrare prin posta normala, care de obicei ajunge intr-o saptamana.
BTW, comanda e de pe amazon.co.uk, daca nu te-ai prins, care au avantajul ca nu te mai chinui cu vama, te duci la posta linistit si ridici pachetul.
Comanda a fost de 7 carti, cu livrare prin posta normala, care de obicei ajunge intr-o saptamana.
BTW, comanda e de pe amazon.co.uk, daca nu te-ai prins, care au avantajul ca nu te mai chinui cu vama, te duci la posta linistit si ridici pachetul.
CD/DVD ai incercat sa cumperi? Ca stiu ca mai demult politica amazon era "just books", pentru România cel puţin.
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
- MAXKOOL999
CD-uri n-am luat pana acum, dar DVD-uri am luat gramada de la ei, si n-am avut probleme, de vreo 2 ani jumate 90% din DVD-uri sunt cumparate de pe amazon UK, au multe chestii bune care nu le gasesti in ro si sunt si ieftine. Acuma chiar mi se pare ca au oferta de reduceri mari, tb sa mai arunc un ochi pe la ei
m-am apucat si eu de Dune..ieri mi-am cumparat-o am cititi vreo 170 de pagini e f misto.
Am tot avut tentative sa ma apuc s-o citesc dar din cauza filmului nu prea aveam tragere de inima...
Ma bucur ca nu e ca filmul
Am tot avut tentative sa ma apuc s-o citesc dar din cauza filmului nu prea aveam tragere de inima...
Ma bucur ca nu e ca filmul

You could think i'm wrong, but that's no reason to stop thinking
- RIP-Toranagah
- RIP
Filmul este floare la ureche în comparaţie cu cartea lui Herbert.
am terminat azi cartea,super!
mi-am luat deja Mantuitorul Dunei
sper ca toate 6 sunt la fel de bune right?
mi-am luat deja Mantuitorul Dunei

sper ca toate 6 sunt la fel de bune right?
You could think i'm wrong, but that's no reason to stop thinking
- RIP-Toranagah
- RIP
Nu, din păcate. "Mântuitorul Dunei" mai merge, dar restul sunt ghiveci faţă de cartea originală. 

Şi Împăratul-Zeu mi s-a părut mişto. Canonicatul mai puțin, deşi ca idee era foarte interesant.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- MAXKOOL999
Ieri am terminat ultima carte din tot ciclul Dune, si mi-a placut cum au terminat povestea, au scris f bine Brian Herbert si Kevin J Anderson (desi s-au tinut dupa indicatiile si notitele lui Frank Herbert, adevaratul geniu )
- MAXKOOL999
Da, chiar mi s-a parut ca toate cartile sunt sincronizate intre ele foarte bine ca stil de scris si abordare a povestirii intre seria originala si "continuari"Mir Yannick wrote:Şi chiar totul ţi s-a părut în regulă?
Am nevoie de o carte, vreau sa citesc despre managementul timpului, cum sa iti manageuiesti mai bine timpul, despre eficienta, cum sa spargi un task in unele mai mici etc. Aveti idee de vreo carte de genul?
edit - ma gandeam la o chestie - gasesc absolut imbecil faptul ca nu exista in invatamantul superior un asemenea curs...
edit - ma gandeam la o chestie - gasesc absolut imbecil faptul ca nu exista in invatamantul superior un asemenea curs...
work harder