[NEWS] - Plăci video

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Radu Bozga
Redactor

Re: [NEWS] - Plăci video

Post by Radu Bozga »

NVIDIA a lansat astăzi şi soluţiile pentru muritorii de rând: GeForce GTX 460.
Preţuri aici:
http://www.itdirect.ro/produse/detaliu/ ... _4106.html
şi aici:
http://www.itdirect.ro/produse/detaliu/ ... _4107.html
şi review-uri în limba română aici:
http://www.itfiles.ro/2010/07/geforce-g ... vo-nvidia/
şi aici:
http://wasd.ro/index.php/3d/448-nvidia- ... tarea-asus
Bogzilla

Post by Bogzilla »

http://alexandru-bogdan.blogspot.com/

Starcraft II Bogzilla CC 437
AndreiD

Post by AndreiD »

Nu stiam ca 900~1100 RON e zona muritorilor de rand... sa fim seriosi.
Bogzilla

Post by Bogzilla »

dupa scumpirile recente(tva, rata de schimb valutar) cam asta va fi zona. Pacat, chiar.

Alexis

Post by Alexis »

Au inceput sa apara rezultate (leaked) cu Radeon 6800.

Si AMD renunta la brandul ATI. Link 1 & Link 2.
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Infernos

Post by Infernos »

Radeon era chiar de la inceput numele la unele placi,tot aceeasi calitate si performanta sub alt nume nu e asa?
Old nickname: pompiliu92
Lord_Silver

Post by Lord_Silver »

Logic, in loc sa scrie ATI Radeon ... pe placi, va scrie AMD Radeon ..., cam asta va fi schimbarea.
Infernos

Post by Infernos »

Cred ca era mai faimos ATi decat AMD si de aceea au decis sa schimbe.
Old nickname: pompiliu92
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Dar daca tehnologia si cercetarile din spate raman la fel, nu prea ma deranjeaza sa cumpar AMD Radeon. Daca AMD considera ca acest pas va duce la intarirea brandului AMD, atunci sa il faca, atata timp cat produsele Radeon raman la fel de performante.
Se vor dezvolta strategii de marketing pe brandul AMD acum care sa impulsioneze vanzarile si sa faca end userul sa creada ca produsele AMD(procesor, placa de baza, placa video) sunt cea mai buna implementare tehnologica. avand in vedere preturile si nivelul nu tocmai rau de performanta, as zice ca acest pas este totusi unul foarte bun.

PuZZel

Post by PuZZel »

acum ani de zile, credeam ca daca cumpar componente de la acelasi producator (ex: mobo+placa de video Gigabyte) compatibilitatea dintre ele este mai mare si voi avea performante mai ridicate... probabil ca mai sunt multi oameni worldwide care cred ca fel.

Din punctul meu de vedere cred ca este o miscare gresita si va creea confuzie in randurile multii. Ati era pt placi video si Amd pt proace. Acum daca amd face doar proace, cine face placile video Ati? sau cine stie ce alte intrebari or sa-mi mai puna userii neexperimentati.

DAR, cei mai multi useri, cumpara solutii integrate - HP, Fujitsu etc., aici tre sa insiste AMD daca vrea sa castige piata, cu s-au fara ATi
In mana tin ceea ce pot face cu mintea! by me
Oamenii seriosi sunt niste copii frustrati! by me
Dupa caine, arma este cel mai bun prieten al omului! by me
Triumful oamenilor mici, e mai mare ca triumful oamenilor mari! by me
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Nu vorbeam de compatibilitate, ci de implementare. Adica cumpara tehnologia AMD si vei avea cel mai bun raport pret/performanta si alte astfel de gaselnite de marketing.

EsQuire

Post by EsQuire »

Vorbind pe categoria Marketing, da, s-ar putea sa fie adevarat (m-am uitat recent intr-un catalog AMD si am observat ca astia de la AMD fac sisteme gata asamblate certificate de ei cu recomandarile de rigoare- a.k.a AMD VISION, etc..). Eu totusi cred ca e ceva mai complex la capataiul schimbarii acesteia.
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Mai complex de creeare unui brand puternic pe un sector unde singurul competitor este Nvidia, iar principalul tau competitor, Intel, nu are nimic nu vad ce ar putea fi. Da, poate fi, cine stie cum joaca cartile baietii astia, dar mie mi se pare incercarea AMD de a se impune ca un provider de solutii complete, de la chipuri pt placile de baza, la procesoare si placi video. Maine, poimaine vedem primele ssd-uri AMD.

burebista
Moderator

Post by burebista »

Experience true 4G G-Forces!

Image

Cu alte cuvinte EVGA ofera unor 150 de norocosi, sansa de a testa un GTS 450. Daca esti selectat, trebuie sa platesti 65 USD. Daca iti place placa, atunci ramai cu ea. Daca nu, atunci o returnezi si primesti banii inapoi in proportie de 100%
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

De acum puteti cumpara placi video nvidia de la mama lor http://enthusiast.hardocp.com/image.htm ... 8xX2wuanBn :)
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
burebista
Moderator

Post by burebista »

XFX no longer a partner of NVIDIA?
Acu' imi e mai clar de ce nVidia a intrat cu propriul brand in piata, ramine fara parteneri. :D
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
AndreiD

Post by AndreiD »

Au aparut primele 6870 la noi pe piata.
Pretul de 1099 RON care il practica multe magazine este cam exagerat, ele ar trebui sa fie pe la ~900 RON nu preturile astea porcoase care le practica bisnitarii astia de la magazinele online.

LE: In tarile europene cu TVA de 19%, deci nu prea departe de Maimutaria de aici, au aparut 6870-uri la 199 de euro. 6850-ul e pe la 149 de euro.
Poate se vor aseza si pe la noi preturile in cateva saptamani.
Last edited by AndreiD on Fri Oct 22, 2010 5:11 pm, edited 2 times in total.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Ai si tu putintica rabdame noicusorule ca in doua saptamani se calmeaza apele. :)
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
AndreiD

Post by AndreiD »

Pe afara cica se gasesc 6870-uri la pret de GTX460 1GB deja.
Cred ca AMD vrea sa faca nVidia KO. :D
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Yeap, preturi bune pe afara, vreo 210 Euro, adica vreo 900 in leii nostri. La noi insa toti au aliniat preturile la 1100 lei. [smilie=Nice-try.gif]
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Alexis

Post by Alexis »

Leaked AMD Radeon 6970 results?

Hmm 255W or more, foarte interesant :d

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
rayn3

Post by rayn3 »

Salutare! Abia azi am citit ceva review-uri legate de HD6850/HD6870 si am ramas stupefiat de nivelul de perfromanta al acestora....ce-a vrut sa demonstreze ATI prin aceasta strategie?? Ma asteptam sa fie un salt de perfromanta aproape la fel, asa cum a fost intre HD4xxx si HD5xxx, dar in cazul de fata este straniu rau, rusinos mai bine zis. Cum sa fie HD6870 mai slab(egal) decat mai vechiul HD5850? iar de HD6850 sa nu mai zic.....Evident ca raport performanta/pret sunt cam imbatabile, inclusiv la noi, dar mi se pare ciudata rau situatia. Mai bine le denumeau altfel, le integrau tot in seria HD5xxx, daca tot voiau sa dea peste nas celor de la nvidia. DPDV al meu, cred ca s-au cam facut de kko, denigrand gradul de perfromanta(in genere) a ceea ce inseamna HDX850 sau HDx870, istoricul lor din spate.....Puteau sa mai astepte, chiar daca HD5xxx nu are asa multe features-uri ca si Fermi si sa fie intr-adevar ceea ce trebuiau sa fie HD6850 si HD6870....Chiar este ciudat ca o generatie noua sa fie sub cea de dinaintea ei....Cred ca doar pe vremea Titanium, FX am mai vazut o astfel de situatie...Sincer, sunt putin cam in ceata, sa nu mai zic ca-s foarte deceptionat(nu-s fan ATI, tocmai ce am schimbat HD4850-le cu un Gainward GTX460 GS-GLH)..
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Daca ai fi citit un review macar pertinent ai fi aflat ca 68*0 nu este inclocuitorul varfurilor de gama 58*0 ;).
6970 si 6950 vor inlocui 5870 si respectiv 5850.
68*0 nu a facut decat sa acopere un nou segment de piata creat de GTX460.
rayn3

Post by rayn3 »

IL Dotore wrote:Daca ai fi citit un review macar pertinent ai fi aflat ca 68*0 nu este inclocuitorul varfurilor de gama 58*0 ;).
6970 si 6950 vor inlocui 5870 si respectiv 5850.
68*0 nu a facut decat sa acopere un nou segment de piata creat de GTX460.

Mda....In cazul asta ciudata strategie.....va induce pentru moment foarte multa confuzie in randul end-userilor care nu vor mai sti ce sa aleaga. Pe de o parte vor gasi un HD6870 la un pret de 1000RON si de la care se asteapta la perfromante peste actualul HD5870, cand colo, va fi stupoare pentru cei neinformati in prealabil de pe site-urile care realizeaza review-uri

LE: Deci pentru intelesul meu....HD6850 va concura mai nou cu GTX460 768, iar HD6870 cu GTX460 1GB?? Daca este asa, nu au facut mare sfarrr cei de la ATI, intrucat si nvidia are preturile tot pe acolo, iar performanta cam la fel.....
Last edited by rayn3 on Tue Oct 26, 2010 3:27 pm, edited 1 time in total.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Pai daca e sa o luam asa, hai sa vb si de Nvidia, care a vandut generatia 8*00 sub alt nume vreo trei ani.
Cui ii pasa pe ce da banii castigati de el poate sa se uite macar pe un review doua, cine nu, well.. victima marketing, ca in orice domeniu.
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Hmm, dar 6870 este peste GTX460 1gb. Mai repede se apropie de 6850 decat de 6870. Si oricum, AMD au pregatit flyere informative cu plasarea produselor lor.

IL Dotore

Post by IL Dotore »

Eu nu am vazut niciodata vreun flyer :D
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Am avut un booklet la emag, dar pe vechea generatie. Sunt sigur ca vor edita unele noi

rayn3

Post by rayn3 »

Bogzilla wrote:Hmm, dar 6870 este peste GTX460 1gb. Mai repede se apropie de 6850 decat de 6870. Si oricum, AMD au pregatit flyere informative cu plasarea produselor lor.

Poate nu se bat cu variantele de referinta....Dar avand in vedere ca sunt destule variante de GTX460 1GB cu frecvente marite din fabrica, GLH-ul de la Gainward, Sonic Platinum de la Palit, una de la Jeetway(900MHz la GPU), toate acestea cu frecvente mult marite din fabrica, sunt aproape egale cu un GTX470 ca si perfromanta pura. Acum nu prea stiu capacitatea celor doua de la ATI in ceea ce priveste OC, dar din ce am observat, au frecvente cam scazute la GPU(bineinteles ca depinde si arhitectura pe care sunt construite)
Alexis

Post by Alexis »

Nvidia nu a stat sa-si pozitioneze AMD produsele cum a vrut initial, adica 6850 -> 460 (768 ram) si 6870 -> 460 (1Gb) unde din rezultate e clar ca avea avantaj AMD, cel putin asupra variantelor stock. A scazut preturile si competitia acuma e asa: 6850 -> 460 1Gb si 6870 -> 470. Deci e win pentru cumparatori indiferent de culoarea aleasa.

AndreiD

Post by AndreiD »

Image
Eu vad ca:
6850 = GTX460 1GB stock
si
6870 ~= GTX470 stock
Cat despre OC, noile placi ATI sar peste 1Ghz cu o marire mica de voltaj:
6850: http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS ... Cu/31.html
6870: http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/ ... 70/32.html (in acest caz cica HIS-ul ar fi una dintre variantele mai putin potente, in alte review-uri 6870-ul se duce mult mai bine, depinde de noroc oricum).

Eu din cate vad, AMD cam da suturi nividiei, trebuie doar sa asteptam 1-2 saptamani sa se mai duca preturile astea porcoase din Tanzania noastra.
Eu personal cred ca o sa sar pe un 6870 ca mi-a ajuns de nividia (am crash-uri in jocurile Source, pentru ca incompetentii aia de la nividia nu stiu sa faca un driver cat de cat decent).
Alexis

Post by Alexis »

Thermalright Shaman VGA Cooler Review

Me like rezultatele, dar nu si marimea :d .

Alexis

Post by Alexis »

shonny

Post by shonny »

Daca vrei sa ai ceea ce nu ai acum, trebuie sa faci ceea ce nu faci acum.
H.G.
Alexis

Post by Alexis »

Cateva review-uri cu GTX 570:

@ Hardware Canucks
@ HardOCP.

IL Dotore

Post by IL Dotore »

Eu il prefer pe cel de la noi: NVIDIA Geforce GTX 570 Review. :thumbleft:
Mortis

Post by Mortis »

Review Radeon 6950 si 6970 http://www.tomshardware.com/reviews/rad ... ,2818.html.
6950 se pare ca e la nivelul lui 5870, iar 6970 cam ca si GTX 570 sau mai buna, dar pe mine nu prea m-a convins.

LE. inca un review la Radeon HD 6970 http://www.techspot.com/review/348-amd-radeon-6970/.
Sa speram ca preturile vor scadea rapid, atat la GTX 570 cat si la 6970, dar ce concurenta reala este cand sunt doar 2 ofertanti pe piata?
Bloodred

Post by Bloodred »

Mi se pare penibilă noua generație de plăci video, atât de la NVIDIA cât și de la ATI, 10-15% peste plăcile de generația trecută pe care le înlocuiesc. N-am mai văzut situații când un GPU de generație trecută cu ceva OC e la fel de rapid ca noul vârf de lance. [smilie=Nice-try.gif]
Overhead the albatross hangs motionless upon the air
And deep beneath the rolling waves
In labyrinths of coral caves
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.

Sistem
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Pai este si o explicatie, si anume evolutia mult mai inceata a procesului de fabricatie fata de ce a fost pana acum, ducand la incapacitatea de a lansa noua generatie in 28nm (astefel s-au chinuit sa inghesuie inca cativa tranzistori tot in 40nm).
NU vom vedea placi cu mult mai performante pana nu va fi gata procesul pe 28nm, pe 40 deja chipurile sunt absolut colosale ca si suprafata si consum.
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Si toate lansarile astea au facut ca placile gen GTX460 sa para ca placi video integrate. Ma gandesc cu fericire la lansarea lui GTX560 si cum va mai sterge el pe jos cu 6850/gtx460/5850. No respect!

Post Reply